Megye - Hobbitok

Több
19 éve 9 hónapja #238302 Írta: Onering
Onering válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

GilGolwen Nimrandir írta: Ha az emberek "belsőjére, lelkére" gondolunk bárki, bárminek is hívja, szerintem mindenkit be tudunk sorolni Középfölde valamely fajába...

Igen, ez valahol mindig feltűnik, és szerintem azért érezzük ilyen közel magunkhoz, mert Tolkien a "valós életet" ábrázolta, egyes elemeit egy saját világba varázsolta. Persze itt aztán lehet elemezgetni, mint a verseknél, vajon mit gondolhatott az író. Több elemzés is készült már, de valahol mindenki a saját maga módján is látja a dolgot. Ez benne a szép:) Minden műben ott van valahol a művész mondanivalója, azt már a nézőre/olvasóra bízza, hogyan éli át.

"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #238010 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Estelio írta: Látom nagyon mélyen hatott rád az amit "mondtam". engem érdekel a személyiségteszted. kiváncsi vagyok én mi lennék. ugye maiák és valák is lesznek benne?

OFF[size=9:34k5c46b](bocsi..de részben "közérdekű" is, tudom, nem itt lenne a helye)[/size]...maiák és valák... meggondolom még...nem vagyok benne biztos, hogy az a távolság, ami középfölde szabad népei és a maiák, valák közt van áthidalható lenne...
A maiák még esetleg, de ők is és a valák (főként) túl nagy hatalommal rendelkeznek ahhoz, hogy azt egy tesztbe be tudnám építeni, úgy hogy e mellett hiteles maradjon...

"mélyen hatott rád az amit mondtam" :D igen..fogalmazhatunk így is, bár már Tolkien műveinek olvasásakor így gondolkoztam...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #237951 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

GillGolwen Nimrandir írta: Szerintem léteznek hobbitok... és itt elsősorban nem arra gondolok, amiről az alábbi hír szól...
Ha az emberek "belsőjére, lelkére" gondolunk bárki, bárminek is hívja, szerintem mindenkit be tudunk sorolni Középfölde valamely fajába... persze külső alapján is megtehetjük...de az kevésbé "hiteles", mert ugye az ember elsősorban nem a külsője miatt az aki... Éppen egy ilyen személyiség-teszten dolgozom.. ha kész lesz szívesen megmutatom, ha érdekel valakit :D

Látom nagyon mélyen hatott rád az amit "mondtam". engem érdekel a személyiségteszted. kiváncsi vagyok én mi lennék. ugye maiák és valák is lesznek benne?

Több
19 éve 9 hónapja #237816 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Ezt hallottátok?!

Több
19 éve 9 hónapja #237327 Írta: Ithilwen
Ithilwen válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
GillGolwen Nimrandir: Ez valóban érdekes lenne.Én szívesen kitöltögetném.:bounce: Kiváncsi vagyok mi jönne ki a végén :cool2:

"Állítsátok meg a közgazdászokat!"

Több
19 éve 9 hónapja #237319 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szerintem léteznek hobbitok... és itt elsősorban nem arra gondolok, amiről az alábbi hír szól...
Ha az emberek "belsőjére, lelkére" gondolunk bárki, bárminek is hívja, szerintem mindenkit be tudunk sorolni Középfölde valamely fajába... persze külső alapján is megtehetjük...de az kevésbé "hiteles", mert ugye az ember elsősorban nem a külsője miatt az aki... Éppen egy ilyen személyiség-teszten dolgozom.. ha kész lesz szívesen megmutatom, ha érdekel valakit :D

Több
19 éve 9 hónapja #237302 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Felagund írta:

Gandalf írta: Tudtátok, hogy a hobbitok közöttünk jártak?
www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=...4a05a10a8e6980294c80

A legjobb az egészben, hogy úgy beszélnek arról, hogy "hobbitszerű", mintha teljesen természetes lenne, hogy mindenki tudja, hogy mi az hogy hobbit... :D

(nagyon helyes! :biggrin2:)

:roll: Hogy mi (ki) a hobbit, azt szerintemtöbben tudják, mint azt, hogy létezett ramapitekus :P

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 11 hónapja #227734 Írta: Panda
Ezek szerint ti jobban képben vagytok... :oops: Nekem személy szerint úgy tűnik, sokkal kevesebbet alszanak az öregek. "Nappali alvás"- ezt nem tudom, de Máb: Bilbó szószerint aludt, nem csak elmerengett.

Több
19 éve 11 hónapja #227732 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Kedves Panda!
Nem. Minél idősebbek, annál többet alszanak.
Nálunk mindenki magas kort élt meg, így jól tudom.
Ha fennt vannak, akkor is olyanok, mintha szúnyókálnának. Valahol máshol járnak.
-legalábbis 90 éves koruk környékén ezt tapasztaltam.
Máb

Több
19 éve 11 hónapja #227731 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Panda írta:

Szméagol írta: Érdekes, hogy ezeknek a hobbitszerű embereknek mennyivel kisebb volt az agyuk. Még jó, hogy a barázdáltság számít. :P

Meg az, hogy mekkora részét is használják. Lehet, hogy jobbak voltak nálunk. :P 8)

Más: szerintetek hogy lehet az, hogy Bilbó (→valszleg minden hobbit) idővel egyre aluszékonyabb? Az öregek épphogy egyre kevesebbet alszanak, nem?

De annál többet szundikálnak.

Mondhatni ugyanannyit alszanak csak máshogy elosztva.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227729 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Na igen. Jó lenne, ha így volna. -Na persze, Lucy maradványai közel ekkora testnagyságot mutattak, akkor még nem "hobbitozhattak" a tudósok, mert komolytalannak ítélték volna Őket, már csak a hasonlatért is. Jó, hogy most másként viszonyulnak a témához.
Bár őszíntén szólva, amikor megjelent a film, kicsit féltékennyé váltam:
Mi? hogy ezt mások is ismerik Tolkien és a hobbitokat vagy a tündéket?
Amikor rátaláltam a tolkien.hu-ra, és megnéztem néhány helyszínen, hogyan működtök, furcsa érzés fogott el. Már nem voltam egyedül ezzel a szerelmemmel.
De bevallom, nem váltam művelőjévé. Inkább megteremtettem magamnak Hobbitfalvát. Így mögöttem a szőlőhegy, előttem a Balaton, kertészkedek (na meg szervezek is), pipázok, borozok, sörözök, barátok jönnek, mennek. Csend van-úgy értem, hallod a szél zizegését, sehol egy autó vagy motor hang.
Majd felmegyek az elefántcsonttornyomba és írok.
Arról is szoktam ábrándozni, hogy nem is tüntek el a tündék, sem a törpök, sem a hobbitok. Hiszen én magam is úgy élek ezen a csendes helyen, mint egy hobbit, nem öregszem (mindig sokkal fiatalabbnak néznek, 18-19 évesnek) a "normális" ütemben.
Elnézem néha a morgolódó ismerősömet az egyik szomszédos szőlőben-pont olyan mintha egy törp lenne. Még a kinézete is olyan.
Az üknagyanya dúnadán volt hosszú életével, az édesapám bölcs tünde és magas rangú hadúr.
Szóval Hobbitfalva létezik-legalábbis számomra.
Hű, de elkalandoztam.
Máb

Több
19 éve 11 hónapja #227727 Írta: Panda

Szméagol írta: Érdekes, hogy ezeknek a hobbitszerű embereknek mennyivel kisebb volt az agyuk. Még jó, hogy a barázdáltság számít. :P

Meg az, hogy mekkora részét is használják. Lehet, hogy jobbak voltak nálunk. :P 8)

Más: szerintetek hogy lehet az, hogy Bilbó (→valszleg minden hobbit) idővel egyre aluszékonyabb? Az öregek épphogy egyre kevesebbet alszanak, nem?

Több
19 éve 11 hónapja #227657 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Ninniach írta: Azért ugye nem azt gondoljátok, hogy a _hobbitokra_ bukkantak rá???

Miért ne? :D

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 11 hónapja #227538 Írta: Ninniach
Ninniach válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Azért ugye nem azt gondoljátok, hogy a _hobbitokra_ bukkantak rá???

All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Több
19 éve 11 hónapja #227463 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Figyelem! A Tolkien Klubhoz előadókat keresünk a következő témákhoz:
:arrow: Az emberek csoportjai, nem adan-centrikus szemszögből (december)
:arrow: Númenor (január)
:arrow: Hétköznapok Valinorban (március)
:arrow: A törpök (április)
:arrow: A sötét oldal (május)
Egy-másfél órás, átfogó, minél több forrást (HoME) felhasználó előadásokra lenne szükség. Akit érdekel, keressen meg Ankalimont vagy engem E-mailen ( ankalimon@tolkien.hu /angwen@tolkien.hu).

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 11 hónapja #227141 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

:up: :P :D

Több
19 éve 11 hónapja #227109 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Sziasztok!

Hát igen... Az NG egyik régebbi cikkében is emlegetik a "a hobbitszerű" lakóházakat, mint pigmeus otthont.
Érdekes, hogy ezeknek a hobbitszerű embereknek mennyivel kisebb volt az agyuk. Még jó, hogy a barázdáltság számít. :P

Több
19 éve 11 hónapja #226765 Írta: Luinglin88
Luinglin88 válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Én csak egy cikket olvastam róla, de már attól is jobb kedvem lett, hogy ilyen témát találtam egy újságban! :D

Mordorba nem szokás csak úgy besétálni...

Több
20 éve 4 napja #225760 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Király. Úgy is élhettek mint Bríben... (ezt sajnos még én sem hiszem el :( )

Több
20 éve 4 napja #225752 Írta: Elmoth
Elmoth válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Aye. Én is hallottam csak aznap nem jött be a tolkien.hu. grrr...
Azt is mutatták, h. az alkarcsontjuk fele akkora volt mint a miénk. Nagyon durva volt belegondolni. Milyen törékenyek lehettek!

Apám folyton szid, hogy miért foglalkozok ilyen marhaságokkal, mint tündék vagy hobbitok. Hát most megkapta. Nála százszor "komolyabb" embereket is foglalkoztat ez a világ.

Több
20 éve 4 napja #225704 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

A legjobb az egészben, hogy úgy beszélnek arról, hogy "hobbitszerű", mintha teljesen természetes lenne, hogy mindenki tudja, hogy mi az hogy hobbit... :D

(nagyon helyes! :biggrin2:)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 1 hete #225480 Írta: Peregrin
Peregrin válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Sziasztok!

Gandalfnak:

Valóban, én is hallottam erről.
Állítólag a tvben is volt szó róla.

S rettentő jó, hogy Tolkien előbb írt egy létező fajról, bár nem tudta, hogy létezik, mint hogy felfedezték volna őket.

Jó lenne, ha még mindig élnének hobbitok, biztos jó fejek lennének, mint a könyvben v. a filmben. :wink:

Bye

Peregrin

Több
20 éve 1 hete #225465 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

:P És még lehet hogy közöttünk élnek!!! :P :P :P :P

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
20 éve 1 hete #225305 Írta: Gandalf

Több
20 éve 2 hete #224013 Írta: Dornodon
Dornodon válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Hát igen!

A Hobbit üregeknek az ajtaján lévő kilincset elég nehéz megoldani, de nem leheteten. Lehet, hogy hamarosan feltűnik, egy Megyei típusú ajtó a neten... 8)

A hobbitok elképesztő teremtmények!

[/list]

Több
20 éve 1 hónapja #217362 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Sil írta:

Alyr Arkhon írta:

Cruel Gorthaur írta: Pont az ajtó?

Én legalábbis így emlékszem valamelyik werkfilmből.
A kerek ajtót nehéz megoldani.

Igen, erre én is emlékszem. A zsanérok miatt, meg mert a kilincs ugye az ajtó közepén van, nehéz volt megoldani, hogy a kerek ajtót ki lehessen nyitni.

Szvsz nem csak az ajtó, hanem a gerendázás meg a satöbbi miatt is, meg a szobák egymásba nyílása... Bár ez nem biztos... Az én memóriám... :oops:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
20 éve 2 hónapja #216159 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Alyr Arkhon írta:

Igen, erre én is emlékszem. A zsanérok miatt, meg mert a kilincs ugye az ajtó közepén van, nehéz volt megoldani, hogy a kerek ajtót ki lehessen nyitni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 2 hónapja #216151 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #216148 Írta: Kegyetlen Gorthaur
Kegyetlen Gorthaur válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Pont az ajtó?

(haradi átírás)

Több
20 éve 2 hónapja #216108 Írta: Alyr Arkhon

Nóli írta: Ha jól emlékszem, olvastam nvalahol arról, hogy a hobbitlukakat nagyon nehezen oldották meg építési szempontból a filmnél... Úgyhogy biztos nagon drága egy ilyet felhúzatni a házunk mögötti dombon...
Vagy inkább kivájatni. És a dombba... :wink:

Főleg az ajtó volt nehéz... de megoldották...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.595 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére