Mordor - Orkok

Több
22 éve 6 hónapja #54509 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Egyáltalán az orkoknak van gyerekkoruk v. úgy keletkeznek, mint a filmben az uruk-hai???

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #54008 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Nagy marhaság,hogy ha egy ork nem orkrk közt nő fel,akkor tünde lesz?
Vagy valami hasonló :oops:
Mert mondjuk eléggé annak tűnik,jobbat mondok,az is. 8)
Csak tegnap emiatt nem tudtam aludni :)
Mert ha visszafelé igaz volt... :roll:
Ne nézzetek ANNYIRA butának...tudom,hogy ők már szépen ki lettek tenyésztve :roll:
csak felvetettem... :?
:?:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #53899 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Visszavonom az előző kijelentésemet. Az öcsém feltett egy igen egyszerű kérdést ezzel a témával kapcs-ban, és miután szétröhögtem magam, rá kellett jönnöm, hogy marahságokat írtam. :D

"El tudsz képzelni egy orkot énekelve szökdécselni a napfényes, virágos mezőn???" :mrgreen:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 6 hónapja #53679 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Képzeljétek az osztálytársam azt
álmódta, hogy 60 fiú ork jött au osztályba,
és voilt közöttük deszkás, meg ilyesmi! 8O :D
És a végére kiderült, hogy egész normálisak :)

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 6 hónapja #53321 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Most lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem az orkok ugyanolyan teremtmények, mint mondjuk a törpök, tündék, hobbitok. Ugyanúgy szervezett közösségekben élnek, civilizáltak. Szerintem alapban nem gonoszak, a GYU-ban csak azért azok, mert Szauront szolgálják, és miután ő gonosz, az orkok is azok. (Bár azt meg kell hagyni, hogy az orkoknak valóban elég "nehéz természete van" :? .) Gyakran összekapnak a zsákmányon, és viszályok adódnak a két külön területről érkezett orkok között. (Ez valahogy emlékeztet engem egy másik fajra. Hmm... melyikre is? Ja, igggen! Az emberre!) De a Babóban még egy szervezett nép tagjai, akik meg akarják bosszulni Uruk halálát. (Bár nekem ez az ork-goblin probléma mindig is tisztázatlan volt. Mintha azt olvastam volna, hogy az "ork" elnevezést a hobbitok használták a goblinokra (?) )

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 6 hónapja #53317 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
ÉN IS! :(

Ha az orkok biz. fokig tündék,akkor az ork-gyerekek megszületésükkor jók?vagy már akkor is...romlottak?
Vagy az orkok nem rosszak,csak nehéz a természetük :?: :roll:
Vagy csak félelemből gonoszkodnak??? :?
/ez a jó-rossz dolog is olyan relatív!!!

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #53270 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Tolkien A Gyűrűk Ura után néhány évvel elkezdte írni Az új Homály című könyvét, de (mint sok mást) félbe hagyta és elkeveredett a jegyzetei között. Ezt nagyon sajnálom :cry:

Több
22 éve 6 hónapja #53263 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Szervusztok!

A Szem. Így emlegetik. Sokkal kísértetiesebb Egy Szem a látás jelképe.
Szauron a palantírja nélkül is lát. Akarattal. Ezért nagy dolog, hogy Frodó HA felhúzta a Gyűrűt le is tudta venni, és gyakorta egészen meg is állta.
Belegondoltatok, hogy ehhez mekkora Akarat kell?

Több
22 éve 6 hónapja #53174 Írta: Telella
Telella válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Na és ez az Egy hogy néz igy ki? Az se jobb! :lol:

Nagy célhoz hosszan vezet az út.

Telella

Több
22 éve 6 hónapja #53158 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Hogy nézne már ki két szem, ahogy mindenféle kapocs nélkül lebeg? :roll: :lol:

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 6 hónapja #53128 Írta: Ragoran
Kérdés: A Szem.. Hát ugye Szauron nem tud testet ölteni, de akkor mért csak egy Szem van? Mért nem kettő??

Több
22 éve 6 hónapja #52787 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Szauron Melkor (vagy ahogy később nevezték, Morgoth) hadnagya volt, a kezdettől fogva létezett, mint a többi ainu, és ő volt a leghatalmasabb maia azok közül, akik őt szolgálták... de az Első Kor végén, amikor a valák legyőzték Melkort, és kizárták az Időtlen Űrbe, a világ falain túlra, ahonnan nem tud többé visszatérni a való és létező Világba, csak akaratával tudja irányítani szolgáit, Szauron maradt a "főgonosz" Középföldén, bár továbbra is Melkor volt a "legfelsőbb gonosz hatalom", és Szauron maga is a Mindenek Urának nevezte, amikor Ar-Pharazónnak beszélt róla... (bár azt ő is tudta, hogy Eru Ilúvatar az Egyetlen, aki valóban mindenek fölött áll.)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 6 hónapja #52784 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Az Óidőkben Sauron Melkor, a Hatalmas, a Valák legnagyobbika jobbkeze és főkapitánya volt, az ő akaratát teljesítette. Melkor legyőzetett és kivettetett a Külső Semmibe, így Sauron magára maradt; de hogy Melkornak kívülről van-e bármi hatalma a világra? ezt nem tudom

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 6 hónapja #52773 Írta: Ragoran
Elég rég nem járt itt senki, úgyhogy lenne egy klérdésem Szauronnal kapcsolatban. Hát ugyebár Ő volt Középföldén a főgonosz, de Őt ki irányitotta? vagy ő már a legfelső hatalom volt??

Több
22 éve 6 hónapja #50883 Írta: Estel Adániel
Ja, a maiák pedig eredetileg a valák szolgái és segítői voltak, velük egy rendből valók,csak csekélyebbek és velük együtt születtek Eru Ilúvatar gondolataiból, még a világ kezdete előtt...és csak néhányan álltak át Melkorhoz.

Több
22 éve 6 hónapja #50880 Írta: Estel Adániel
Bár nem vagyok sem Tolkien- sem Mordor-szakértő, ez a kérdés ennek hiányában is megválaszolhatónak tűnik... :) A GYU-ban szereplő balrog egy késői "túlélő" az óidőkből, amely korszakról a könyvben csak utalások vannak, de teljes egészében a Szilmarillokban írta meg Tolkien a történetét... A balrogok egyébként a maiák közé tartoztak, akik Melkor szolgálatába álltak az idők kezdetén. Valaraukáknak, lángostoroknak is hívták őket, vagy a hatalom démonainak. " A szívük tűzből volt, ám sötétségbe burkolództak, s rémület járt előttük;" (Szilmarilok, III.fejezet)
Amíg Melkort magát le nem győzték végleg, az első kor végén, az Izzó Harag Háborújában, sok háborúban részt vettek, Gothmog volt aZ uruk, őt Tuor győzte le, még Gondolin elestekor, a többi balrog mind a már emített végső csatában pusztult el, néhányuk kivételével, "akik elmenekültek, és megközelíthetetlen tárnákban rejtőztek el a föld gyökereinél". Egyikük ezek szerint Kazad-dhúm (Mória) mélyén, de a törpök felébresztették, ám ez már a GYU-ban is olvasható...

Érdemes elolvasnod neked is a Szilmarilokat, ha sikerül hozzájutnod egy példányhoz, hihetetlen távlatokat nyújt. még a GYU-hoz képest is. És nem utolsósorban az egész előtörténet, kezdve a világ teremtésétől egészen a Gyűrűháború végéig, és a tündék elhajózásáig le van benne írva...

Több
22 éve 6 hónapja #50762 Írta: Fillam
Fillam válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Sziasztok!
Én új vagyok, épp most olvastam ki a Gyűrűk ura trilógiát, de a Balrog nagyon megmaradt bennem. Ki lehet ő, mi lehet ő, honnan származik, milyen tetteket vitt végbe, mi a története???
Úgyhogy ha van itt valaki, aki Tolkien, illetve Mordor szakértő, akkor válaszoljon nekem legyen szíves!

Kösz!

Több
22 éve 6 hónapja #78 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Mordorral és az Orkokkal kapcsolatos témák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34251 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Jó kérdés!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34250 Írta: Anonymous
megtalaltam: Melkor nem adhatott sajat eletet semminek a lazadasa miatt...de akkor hogy lettek a trollok?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34249 Írta: Anonymous
Morgana: nem mintha kotozkodni szeretnek (de hat megis:)))), de telejsen pontosan nem letrehoztak az orkokat, hanem az elfogott, megkinzott tundekbol lettek az orkok a trollokat viszont tenyleg igy mondja: letrehoztak..ugyanakkor a szilmarilokban az vagyon irva, hogy Morgoth letrehozni nem tudott uj teremtmenyt...akkor hogy is van ez? mar en sem ertem...es akkor a torpoket hogy teremthette Aule?<br> Mar en sem ertem....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34248 Írta: Anonymous
Az a nagy ork egy troll volt, egészen más teremtmény. Az idők hajnalán az orkokat a tündék megcsúfolása végett (is) hozták létre, a trollok az entek görbe tükrei.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34247 Írta: Anonymous
de az is elég izé volt amikor a nagyorknak logott a lába közt amikor barátaink Balin maradványainál voltak

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #34246 Írta: Anonymous
Nyitottatok egy 'Teremtmények' topicot, de az abban közlendőket itt is éppúgy el lehet mondani, ezért a másikat töröltem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34245 Írta: Anonymous
Hát nem aranyosak???<br> megyek.tanulni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34244 Írta: Anonymous
Ja!Ojan izmosak mint 6 gorilla!Mekkora fejük volt!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34243 Írta: Anonymous
IGEEEN! Tök jók voltak az Uruk-Hai orkok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34242 Írta: Anonymous
Rajongjunk az Orkokért!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34240 Írta: Anonymous
Hihi:-)<br> nézem az oldalt<br> Az a Szem...nem semmi...<br> Ork-rajongó lettem?<br> :-(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #34241 Írta: Anonymous
:-)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.701 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére