Mordor - Orkok

Több
19 éve 6 hónapja #250931 Írta: Fehér Szarumán
Fehér Szarumán válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Alyr Arkhon írta: Ha a GyU függeléket olvassuk, feltűnik benne egy ork, aki Azog FIA. Márpedig ugye az effélék csak természetes szaporodásnál jellemzők. (valószínűleg család is volt, különben nem tartotta volna számon senki, hogy ki kinek a kicsodája)

Ebben, meg az előző idézetben a szaporodásukról van szó. Az előző oldalon találhatsz még infókat.

"Vannak kis gyűrűk, vannak nagyobbak, de nekem csak az Egy kell..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #250930 Írta: Fehér Szarumán

olorin.papa írta:

Gandalf írta: A pontos idézet:

Robert Foster Tolkien Enciklopédiája írta: Az ork törzsi rendszerről vagy nőstény orkokról semmit sem tudunk; az orkok állítólag úgy szaporodtak, mint a békák.

:down: :down: :down: most nem tudom, hogy sírjak-e :cry: :cry: :cry: vagy nevessek :lol: :lol: :lol: vagy egyszerűen csak bosszankodjak :embarassed: :crazy: :rmad2: :mad2: :down:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #250928 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Próbálok egy új fonalat indítani, de ha volt már téma, ezer bocsi!

Szerintetek voltak orkgyerekek? Erről többször beszélgettem pár emberrel, és arra a megállapításra jutottunk, h a tündékből keletkeztek, így a szaporodás(más kifejezést most nem tudok) is hasonló.
Vagy tündegyerekek sem voltak? :oops:
Voltak problémák az orkasszonyok kérdéssel is. Kérlek, segítsetek! :roll:

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Több
19 éve 6 hónapja #250518 Írta: A Gyűrűk Ura
A Gyűrűk Ura válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
BOCSÁNAT! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 6 hónapja #250394 Írta: Lutrz hadnagy
Lutrz hadnagy válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
So sorry :oops: :oops: :oops:

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 6 hónapja #250372 Írta: Fehér Szarumán

Felagund írta: Srácok, ne OFFoljatok!

Egyetértek. Priviben, cseten tökéletesen lehet üzeneteket eljuttatni egymásnak.

Több
19 éve 6 hónapja #250358 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

A Gyűrűk Ura írta: nem neked szólt de mindegy!igen rád ismerek te az a Boromir vagy a Thereonon! :P

Tényleg ne offolj.

Kéretik törölni, kedves moderátorok.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 6 hónapja #250357 Írta: A Gyűrűk Ura
nem neked szólt de mindegy!igen rád ismerek te az a Boromir vagy a Thereonon! :P

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 6 hónapja #250337 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Srácok, ne OFFoljatok!

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 6 hónapja #250284 Írta: Lutrz hadnagy

A Gyűrűk Ura írta: jól van :mrgreen: engem már ismersz amúgy Annatar néven :cheers:

Ez nekem szólt? Mert ha nem, szerintem én ismerlek. Ha annyit Mondok: Boromir_Aláírása:Lurtz szeme ezzel a felirattal: Az utolsó ellenség. Beugrik, vagy nem?

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 6 hónapja #250095 Írta: A Gyűrűk Ura
jól van :mrgreen: engem már ismersz amúgy Annatar néven :cheers:

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 6 hónapja #250093 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
ebben igazad van :)
harag? ez egy vita, nem veszekedés meg ilyesmi. :cheers:

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 6 hónapja #250087 Írta: A Gyűrűk Ura
A gonoszság a jó után jött ÉN azt hiszem.Ha meg Mordor győz akkor csak Középfölde az övé és nem az egész világ! Gondolom hogy még eztán is maradnak ellenségei mintpl.: a valák :wink: De nyugi nem sértődtem meg! Nincs harag ugye? :cheers:

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 7 hónapja #250072 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
"A Gyűrűk Ura" : kár h nem Mordor győzött? nos.. mivel az avilág a Biblia előtt volt talán, ha Mordor győzött volna, aligha lennénk itt, vagy egyáltalán nem azok lennénk akik vagyunk. nem hiszem hogy jó lenne. a gonoszság egyébként sem győzhet. gondold csak el ha valaki folyton csak pusztít, egy idő után nem lesz mit elpusztítania csak önmagát. megaztán mint később mondtad a teremtés a legnagyobb hatalom. nem lehet legyőzni, még pusztítással sem.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 7 hónapja #250057 Írta: A Gyűrűk Ura
A teremtés a legnagyobb hatalom! :sauron1:

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 7 hónapja #249980 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Játszatok a Battle for Middle-earth-el a "rosszak" oldalán, és akkor a végén Mordor győz... :) :wink:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 7 hónapja #249965 Írta: Lutrz hadnagy
Ja szerintem is.

"Amit írtam megírtam!"

Több
19 éve 7 hónapja #249954 Írta: A Gyűrűk Ura
Mordor középfölde egyik nagyhatalma a másik pedig a Szabad népek.
Kár hogy nem Mordor gyözött! :sauron1: :rmad2:

" Ash nazg durbatul

Több
19 éve 7 hónapja #246260 Írta: Felagund
Igen...
Úgy tűnik fordító barátunk nem nagyon olvasott utána, hogy milyen előzményei is voltak az Enciklopédiának :roll:

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 7 hónapja #246207 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Felagund írta:

gilloth írta: Pedig jó lenne egy olyan enciklopédia-féle, főleg kezdők számára, ami azért... na jó nyilván nehéz olyan könyvet írni amiből kimaradnak a hibák .... :?

OFF vége

Az EREDETI Foster nem volt rossz, de a fordítás... :roll:

Felagund, ez azt jelenti, h olyan dologok kerültek bele a - pl. pontatlan - fordítás által, ami már...? Mint pl amikor ezt írja Maglorról: "Sirion kikötőinek feldúlása után nem sokkal megszületett két gyermeke, Elrond és Elros" :roll: :?
Az eredetiben kevésbé durva hibák vannak?

[size=9:2up16957](Hopp, ez megint OFF .... de hol kérdezzem meg?)[/size]

Több
19 éve 7 hónapja #246205 Írta: Tharkún
Tharkún válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Az ork törzsi rendszerről vagy nőstény orkokról semmit sem tudunk; az orkok állítólag úgy szaporodtak, mint a békák.

:!: Álljon meg a menet!
Szilmarilok, 58.o!

"ugyanúgy éltek és szaporodtak, mint Ilúvatar gyermekei"

" ...Shadowfax bore him, shining, unveiled once more, a light starting from his upraised hand... "

Több
19 éve 8 hónapja #244036 Írta: Felagund

gilloth írta: Pedig jó lenne egy olyan enciklopédia-féle, főleg kezdők számára, ami azért... na jó nyilván nehéz olyan könyvet írni amiből kimaradnak a hibák .... :?

OFF vége

Az EREDETI Foster nem volt rossz, de a fordítás... :roll:

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 8 hónapja #244024 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Pedig jó lenne egy olyan enciklopédia-féle, főleg kezdők számára, ami azért... na jó nyilván nehéz olyan könyvet írni amiből kimaradnak a hibák .... :?

OFF vége

Több
19 éve 8 hónapja #243952 Írta: Erdin
Erdin válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Robert Foster Tolkien Enciklopédiája írta: Az ork törzsi rendszerről vagy nőstény orkokról semmit sem tudunk; az orkok állítólag úgy szaporodtak, mint a békák.

Ez a Robert Foster honnan szerezte ezeket az infokat? Maga találta ki vagy valamely Tolkien levélből következtetett erre?

Egy új hatalom van születőben!

Több
19 éve 8 hónapja #243883 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
olorin.papa: Szerintem egyik se. Kritikával kell olvasni a könyveket.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #243877 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

:down: :down: :down: most nem tudom, hogy sírjak-e :cry: :cry: :cry: vagy nevessek :lol: :lol: :lol: vagy egyszerűen csak bosszankodjak :embarassed: :crazy: :rmad2: :mad2: :down:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 8 hónapja #243821 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
A pontos idézet:

Több
19 éve 8 hónapja #243799 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Hogy petéből? :D Szvsz egyszerűen csak arról lehet szó, h. szaporák, mint a nyulak... Lehet, h. ork asszonyokról azért nem is történik említés sehol, mert ők egész életük során egy barlangban ülnek, és egyik terhességből esnek a másikba... :) És persze az a minimum, h. minden alkalommal négyes ikreknek adnak életet... :lol:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 8 hónapja #243769 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Cerebrum írta: Béka-mód??? :confused2:

Ha jól tudom, alulnevezett könyv szerint orkjaink petéből keltek ki.
(bár nekem nincs meg, úgyhogy... :) )

Több
19 éve 8 hónapja #243751 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Alyr Arkhon írta: Ha a GyU függeléket olvassuk, feltűnik benne egy ork, aki Azog FIA. Márpedig ugye az effélék csak természetes szaporodásnál jellemzők. (valószínűleg család is volt, különben nem tartotta volna számon senki, hogy ki kinek a kicsodája)

Igen, Azog fia Bolg, aki az Öt Sereg Csatájában esett el (ld. Hobbit is, nem csak GyU Függelék). Egyetértek, ez szerintem is elegendő érv!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.673 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére