Mordor - Orkok

Több
21 éve 6 hónapja #123622 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Lehet, de évszamnak csak a 250-et találtuk.. :roll:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #123621 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Nefadar írta: Ezt már beszéltük korábban is Oisin, és megegyeztünk, mert vki asszem bizonyította írással, hogy 250 év...

Visszanéztem 10 oldalt és nem találtam erre vonatkozó forráshivatkozást, csak annyit, hogy "nemrég olvastam valahol"... Különben még ha írt is ilyet Tolkien, akkor is meggondolandó, hogy elfogadjuk, vagy elutasítsuk, mint egyszeri következetlenséget, mert az alapkoncepcióval ellenkezik.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #123618 Írta: Nefadar

Oisin írta: Az orkok igenis a tündék sorsát osztják, éppen ezért kételkedem abban, hogy az a 250 év igaz.

Ezt már beszéltük korábban is Oisin, és megegyeztünk, mert vki asszem bizonyította írással, hogy 250 év...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #123615 Írta: Oisin

Galadh írta: Én úgy tudom, h nem tündesorsúak, hanem büntetésből embersorsúak lettek.

Büntetésből :?: Az embersors Tolkiennél nem büntetés, hanem ajándék :!: Az orkok igenis a tündék sorsát osztják, éppen ezért kételkedem abban, hogy az a 250 év igaz.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #123601 Írta: Nefadar

Galadh írta: Én úgy tudom, h nem tündesorsúak, hanem büntetésből embersorsúak lettek.

Igen, de ha meg azt vesszük, hogy max. 250 évig élnek... Aragorn sem élt eddig...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #123598 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Én úgy tudom, h nem tündesorsúak, hanem büntetésből embersorsúak lettek.

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 6 hónapja #123392 Írta: Nefadar
De ne felejtsd el, hogy kiölték belőlük a tündét. A lekük sötét lett nem élhettek örökké, és vhol írta is, hogy max 250 évig élnek...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #123388 Írta: Oisin
Szerintem a 250 év kamu. Ha meg nem ölik őket örökké élnek mint a tündék, mivelhogy tkp. azok. Melkor a külsejüket és a jellemüket megváltoztathatta, de a sorsukat aligha. Ahhoz szvsz a Valák hatalma kevés.

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja #123348 Írta: Prérifarkas

Oisin írta: Szerintem addig élnek, amig le nem vágják őket.

addig él míg meg nem hal... :?
ettől nem lettem okosabb.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #123293 Írta: Nefadar
Max. 250 évig, de a legtöbb még az 50-et sem érte el...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #123109 Írta: Oisin
Szerintem addig élnek, amig le nem vágják őket. Ezt a saját társaik is elég gyakran megteszik, úgyhogy nem lehet valami magas a várható élettartamuk, de mivel tündékből lettek és a tündék sorsát osztják, végelgyengülésben amúgy sem halnának meg soha.

Galadh, lsz. ne kiabálj. (ne írj hatalmas, vastagon kiemelt betűkkel), hacsak nem nagyon fontos és közérdekű, amit írsz. Köszi.

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #122847 Írta: Prérifarkas
Most kicsit megint elő kéne venni a
- Mennyi ideig élnek az orkok?
témát, mert kicsit össze vagyok zavarodva. Múltkor aszontuk (De ki is?), hogy az orkicák kb. 250 évig élnek, erre Telcontar tegnap kijelentette, hogy örökké.
Akkor most mi van?

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #120647 Írta: Nefadar
Igen ott vették el az utolsót.

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120480 Írta: Prérifarkas

Alyr Arkhon írta: Nem Dol Guldurban vették el Thráintól az utolsót?

De igen, Gandi említi, hogy Dol Goldur pincebörtönében.

Galadh

Több
21 éve 6 hónapja #120438 Írta: Nefadar
Bocsi, de én tényleg így olvastam... :oops:

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120407 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Nem Dol Guldurban vették el Thráintól az utolsót?

Amikor Gandalf is megjárta a börtönt, megtudva hogy a Varázsló néven ismert illető maha Szauron, lévén azon nagyon kevés lények egyike aki kiszabadult a Sötét Úr börtönéből. Akkor találkozott Thráinnal, akitől elvették a Gyűrűt.

Lehet hogy rosszul emléxem.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #120381 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
A nazgulok őrzik a saját gyűrűjüket, hisz hatalmuk abból fakad. Ezért érezte meg Frodó mindig sokkal hamarabb a jelenlétüket és gondolataikat, mint a többiek.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a törpök három megmaradt gyűrűje fizikailag hol lehet (az utolsót Angmarban vették el Thráintól, ha jól emlékszem), de ez másik topic témája.

Több
21 éve 6 hónapja #120355 Írta: Nefadar

Oisin írta:

Nefadar írta: Ezenkívül a nazgúlok Gyűrűi Szauron birtokában voltak...

Ezt miből gondolod? Szerintem ez nem igaz. Ha nem lenne náluk a gyűrű, nem lenne, ami a nazgúlok lelkét a világhoz köti, és elpusztulnának. Le is van írva valahol, hogy a kilencet a nazgúlok őrzik.

Üdv, Oisin

Én úgy olvastam, hogy Szauron őrizte őket. Csak azt nem, hogy hol :oops:

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120348 Írta: Oisin

Nefadar írta: Ezenkívül a nazgúlok Gyűrűi Szauron birtokában voltak...

Ezt miből gondolod? Szerintem ez nem igaz. Ha nem lenne náluk a gyűrű, nem lenne, ami a nazgúlok lelkét a világhoz köti, és elpusztulnának. Le is van írva valahol, hogy a kilencet a nazgúlok őrzik.

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja #120347 Írta: Nefadar
Igen ez igaz, de azthiszem a nazgúlok felett más nem uralkodhatott volna, csak Szauron. Ezenkívül a nazgúlok Gyűrűi Szauron birtokában voltak...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120341 Írta: Telcontar
A kisebb orkok jobb érzékelésére két utalás is van a GYU-ban. Az egyikben Uglúk beszélget valamelyik másik orkkal Rohanban, hogy (elnézést, nincs nálam a könyv, nem lesz pontos az idézet): "Mi haszna ezeket a fegyverforgatásra csak félig kiképzett hegyi kukacokat magunkkal cipelnünk?" "Az igaz, hogy harcban nem sokat érnek, de úgy látnak a sötétben, akár a fúró." A másik a korábban említett ork nyomkereső és a nagy fekete uruk (a nyomkereső kívánja a nazgulok halálát). A nyomkeresőnek jobbak az érzékei, ezért van rá szükség.

Az orkok azért nem árulnák el Szauront, mert a Gyűrű és Szauron maga nagy hatalommal bír az akarat fölött és ez az akarat nem ereszti őket. Amikor az utolsó csatában megfeledkezett róluk, azonnal gyáván a földre kushadtak vagy elmenekültek, de addig merészen harcoltak, a saját életüket sem féltve. A déli és keleti emberek sem fizikai kényszernek engedelmeskedtek, hanem Szauron uralta az akaratukat. Ebben állt az ő hatalma és ezért vetekedhetett erőben Morgothtal.
Aki magáénak nyilvánítja a Gyűrűt, annak nem a semmiből terem hirtelen hadserege: hanem képes az akarata igájába hajtani népeket, orkokat, bárkit. Talán még a Gyűrűlidérceket is. Csak a balrogokban és Banyapókban nem vagyok biztos.

Több
21 éve 6 hónapja #120172 Írta: Nefadar
Ilyen esetben talán, de azt mindenki tudja, hogy mennyire gyávák az orkok. De az urukok nem mentek volna el...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120171 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
De ha mondjuk Gandalf egy baromi nagy sereggel (emberekkel, törpökkel, tündékkel, sasokkal) érkezett volna Morannonhoz, gondolod, hogy az orkok kitartanak Szauron mellett és nem inkább a saját bőrüket mentik?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 6 hónapja #120168 Írta: Nefadar
De nem tudták volna Szauront elárulni maximum ha Melkor még mindig itt lett volna, de akkor meg alapból őt szolgálják...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120076 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok
Telcontar:sztem is!!!Meg a "kisebb orkok" márcsak félelemből is elárulhatják Sauront-bárkinek aki mondjuk erősebb náluk és még kormányozni is tud-!De azzal nem igazán értek egyet hogy a kisebb orkoknak jobb lett volna az érzékelésük..

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 6 hónapja #119704 Írta: Telcontar
De igen, hajlandók elárulni a nazgulokat, ahogy a Király Visszatérben a nyomolvasó és a fekete uruk beszélgetéséből kiderül: "Go to your filthy Shriekers, and may they freeze the flesh off you! If the Enemy doesn't get them first. They have done in Number One, I've heard, and I hope that's true!" (VI. könyv 2. fejezet)
Az Uruk.Hai sokkal jobb harcos, nagyobb termetűek, jobban szervezettebbek és hűségesek. A kisebb orkoknak sokkal jobb az érzékelésük de öntörvényűek és még Szauront is hajlandóak elárulni (csak nincs kinek), így kényszerből, a Szem akaratának és az Urukok korbácsának köszönhetően a (rab)szolgái. Jobban gyűlölik a tündéket, mint a gazdájukat.

Több
21 éve 6 hónapja #119531 Írta: Nefadar
Egyetértek Alyrral, szerintem sem árulta volna el egy ork sem Szauron, se a Nazgúlokat. Túlságosan félték őket. És a félelem nem csak haragot és gyűlöletet szül, hanem tiszeteletet is.

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #119513 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Telcontar írta: Nefadar azonban balrogra utalt. Az orkok saját társadalmukban abszolút farkas-elven működnek, azaz a legerősebb lesz a vezér, de ők nem alkalmazák a fajfenntartás szellemét, azaz az egyéni érdekeiket mindig a csapat érdekei fölé helyezik és igencsak pazarlóan bánnak a másik életével. Egyáltalán nincs becsülete náluk az élet fogalmának, a jó ork vezér tehát tisztában van azzal, hogy amíg ő üti le előbb a másik fejét, addig rend van. Ha kegyelmet ad valakinek, gyengének fogják gondolni és elfordulnak tőle a támogatói - effektíve azonnal megölik őt.

Offtopic lesz kicsit, bocsi:
Érdekes, hogy ez az agyament brutalitás hogyan változott szinte lovagi becsületkódexszé a Star Trek történetfejlődése során a klingonoknál. :)

Ezt jól meg lehet figyelni a Két Tornyban amikor Pippinéken vesznek össze (a könyvre gondolok, azaz hogy hova is vigyék őket) és mivel a vasudvardi orkok voltak a legerősebbek, és legösszetartóbbak (és nyilvánvalóan harci képzést is kaptak) az ő akaratuk érvényesült, őközülük is azé aki bizonyította rátermettségét. Abban viszont mind a lugbúrziak, mind a vasudvardiak egyetértettek hogy az északi hegyi orkok még náluk is gyengébbek.
A félelem alapú hierarchia veszélye az árulás, ami be is következik amint a vasudvardiak mással vannak elfoglalva.

Mindazonáltal nem hiszem hogy létezik olyan ork aki el merné árulni Szauront, a Balrogot vagy akárcsak a nazgulokat. (mint tudjuk a Minas Morguliak teljesen önálló hadsereget alkotnak) Vagy akár a hatalmán lévő Szarumánt.

Sajnos a Star Trekben nem vagyok otthon.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #119505 Írta: Telcontar
Nefadar azonban balrogra utalt. Az orkok saját társadalmukban abszolút farkas-elven működnek, azaz a legerősebb lesz a vezér, de ők nem alkalmazák a fajfenntartás szellemét, azaz az egyéni érdekeiket mindig a csapat érdekei fölé helyezik és igencsak pazarlóan bánnak a másik életével. Egyáltalán nincs becsülete náluk az élet fogalmának, a jó ork vezér tehát tisztában van azzal, hogy amíg ő üti le előbb a másik fejét, addig rend van. Ha kegyelmet ad valakinek, gyengének fogják gondolni és elfordulnak tőle a támogatói - effektíve azonnal megölik őt.

Offtopic lesz kicsit, bocsi:
Érdekes, hogy ez az agyament brutalitás hogyan változott szinte lovagi becsületkódexszé a Star Trek történetfejlődése során a klingonoknál. :)

Több
21 éve 6 hónapja #119412 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Mordor - Orkok

Telcontar írta: Az orkok meg azért féltek, mert nemigen foglalkozott velük, ha rálép egy-kettőre, mit neki? És megnézném azt az orkot, aki a balrogot elárulja. :)

:D No igen, de itt nem is Balrogra gondoltam, hanem egy szimpla ork-vezérre...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.686 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére