- Köszönetek: 0
Középfölde földrajza
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Bocsi, pedig olvastam hogy magyarnyelvű kéne Még utána nézek.Elessar király. írta: És magyar nyelvű. Vagy olyan nincsen?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
.Elessar király. írta:
Igen, épp ahhoz kéne a térkép. A magyarításához. Azért kéne magyar nyelven.3.Aragorn írta: Korábban be volt linkelve a Battle for MIddle-Earth- es térkép... /EA honlapjáról/
Az a térkép nagyon nem magyarul volt. [size=9:2a08asn6](Bocs, hogy nincs linkem )[/size]
Olyannyira nem, hogy angolul...
Amúgy ti magyarítjátok? Sok sikert hozzá :agree:
[size=9:2a08asn6]/Még sajnos nem játszottam vele...gépigény.../[/size]
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Igen, épp ahhoz kéne a térkép. A magyarításához. Azért kéne magyar nyelven.3.Aragorn írta: Korábban be volt linkelve a Battle for MIddle-Earth- es térkép... /EA honlapjáról/
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Kösz, de ennél még részletesebb kellene.Gilgolwen Nimrandir írta:
Ez itt a kedvencem, van ennél részletesebb térkép is (bár olyat most nem tudok mutatni) de szerintem ezen is elég sokminden rajta van..Elessar király. írta: Tudtok linket adni elég részletes, magyar Középfölde térképhez?
rajta a béke napjaiban!"
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ez itt a kedvencem, van ennél részletesebb térkép is (bár olyat most nem tudok mutatni) de szerintem ezen is elég sokminden rajta van..Elessar király. írta: Tudtok linket adni elég részletes, magyar Középfölde térképhez?
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Ygdrasil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ygdrasil
- Nem elérhető
Amm, egyetlen kifogással élnék: szép dolog a szellem szabadsága, de kissé idegesítő is lehet, mikor a könyvesboltokban is megjelent térképes könyvben valaki vígan eltervezve a negyedkor világbéke hangulatát, Aragorn birodalmát szép kerekre kanyarította, mintha ott mindenki leborulva földjét elé nyújtja, hogy jöjj, dicső király, legyen a tiéd, mert visszatértél.
Na igen, ahány ember, annyi elképzelés, vahj mi lett a gyűrűháború után a határokkal. Így nem muszáj egyetértenem.
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kitartás Glorlyg!!!Glorlyg írta: Hello feleim! Nos én is haladgatok a térképemmel.
Kérlek ezt adjátok át Estelnek:
KI A FENE CSINÁLTA EZT A DÉL GONDORI SZINTVONALAS TÉRKÉPET AZ EMBERFIA ILL. TÖRPFIA SE IGAZODIK KI A TEKERVÉNYEIN. RÁADÁSUL EGY KÉT HELYEN TELJESEN ROSSZ!!!!!!! DE NAGYON!!!! MEGSZEG MINDEN A SZINTVONALAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYT. DE LEGFŐKÉPP A KÉT LEGFONTOSABBAT :
1. A SZINTVONALAK ÖNNMAGUKBA VISSZATÉRŐ GÖRBÉK
2. A SZINVONALAK SOHASEM KERESZTEZIK EGYMÁST ÉS ÖNNMAGUKAT
Elnézést a kiabálásért, és köszönöm a figyelmet!
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Glorlyg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérlek ezt adjátok át Estelnek:
KI A FENE CSINÁLTA EZT A DÉL GONDORI SZINTVONALAS TÉRKÉPET AZ EMBERFIA ILL. TÖRPFIA SE IGAZODIK KI A TEKERVÉNYEIN. RÁADÁSUL EGY KÉT HELYEN TELJESEN ROSSZ!!!!!!! DE NAGYON!!!! MEGSZEG MINDEN A SZINTVONALAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYT. DE LEGFŐKÉPP A KÉT LEGFONTOSABBAT :
1. A SZINTVONALAK ÖNNMAGUKBA VISSZATÉRŐ GÖRBÉK
2. A SZINVONALAK SOHASEM KERESZTEZIK EGYMÁST ÉS ÖNNMAGUKAT
Elnézést a kiabálásért, és köszönöm a figyelmet!
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Tudom, ez már Off, és nem ide tartozik, de tudna valaki nekem egy ilyet mondani? Előre is köszönöm!Mornambar írta: Főleg szerepjátékboltokban találod meg.
- Mornambar
- Nem elérhető
Akár a falra is kiteheted őket
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- Beleg
- Nem elérhető
Na hallod én hülye vagyok! Persze hogy Daniel. Csak a Reeve névről nekem örökre Superman jut eszembe, és őt ugyebár Christopher játszotta. Bocs a tévedésért!Bögyös Fredegár írta: Azon az oldalon, amit Beren Erchamion linkelt be, csak nekem írja ki, hogy a térképek többé nem elérhetők, vagy nektek se megy?
Beleg: Akire Te gondolsz, az nem Christopher Reeve, hanem Daniel Reeve. Véletlen összetéveszthetted a Supermen színészével. Egyébként én a neten meg egy pár könyvben láttam Daniel néhány munkáját, és annyira megtetszettek nekem a térképek, és a megsárgult tengwar- vagy angerthas rúnákkal írott tekercsek, hogy hobbiból szabadidőmben egyet-kettőt magam is megpróbáltam készíteni.
Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
6 térkép van a csomagban: a Megye, Eregion, Rohan, Mordor, Kelet-Gondor, Nyugat-Gondor.
Nagyjából teljesen lefedi azokat a területeket, amelyeken a Szövetség áthaladt.
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Mornambar
- Nem elérhető
Bögyös Fredegár írta: Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
A Gyűrűk Ura szerepjáték egyik kiegészítő füzete.
6 nagyonagy, nagyonszép térkép + 40 oldalnyi leírás (ua. mint a Szabálykönyvben)
Főleg szerepjátékboltokban találod meg.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Cirmos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Bögyös Fredegár írta: Azon az oldalon, amit Beren Erchamion linkelt be, csak nekem írja ki, hogy a térképek többé nem elérhetők, vagy nektek se megy?
Nekem se megy, sajna.
adesso vieni qui
e chiudi dolcemente gli occhi tuoi
vedrai che la tristezza passera
/Ron/
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Beleg: Akire Te gondolsz, az nem Christopher Reeve, hanem Daniel Reeve. Véletlen összetéveszthetted a Supermen színészével. Egyébként én a neten meg egy pár könyvben láttam Daniel néhány munkáját, és annyira megtetszettek nekem a térképek, és a megsárgult tengwar- vagy angerthas rúnákkal írott tekercsek, hogy hobbiból szabadidőmben egyet-kettőt magam is megpróbáltam készíteni.
Egyébként melyik az a könyv, amiről Ti beszéltek? Mi a címe, és ki adja ki? Mert lehet, hogy érdekelne. Köszönöm!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ulver írta: Olyat olvastam valahol (talán pont ezen az oldalon), hogy Tolkien néhány dolgot megváltoztatott a korábbi szöveghagyományokhoz képest. Például ilyesmit, hogy a Föld mindíg is gömbölyű volt, nemcsak Númenor után lett azzá. Vagy hogy a Nap és a Hold is létezett korábban, nem csak a Fák világítottak. Igaz ez?
Tolkien sok változatot készített a világ teremtéséről, és a történetéről, de mindezek közül az számít kanonizáltnak amit Christopher Tolkien kiadott a Szilmarilokban.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulver
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Hildórienről semmi biztosat nem lehet tudni. Amikor Númenor elpusztult és Arda gömbölyű lett, sok szárazföld eltűnt, és újak keletkeztek. Talán a messzi keleti földek is elpusztultak, de ez csak spekuláció.
- Ulver
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
Utumno Angbandtól keletre volt, Melkor első erődje, kb hasonló éghajlaton, mint Angband.
Hildórien messze keleten volt, nagyjából a harmadkori Pelargir szélességén feküdt. Vagyis mediterrán éghajlatú vidéken.
Egyébként ha ennyire érdekelnek ezek a dolgok, esetleg ruházz be a Középfölde Atlasza c. könyvecskére
- Ulver
- Nem elérhető
Sajnos még nem olvastam a Szilmarillokat, ezért elég keveset tudok Középfölde őstörténetéről.
És mi a helyzet a keltre lévő területekkel?
Utumno, Hildorien?
- Ulmo
- Nem elérhető
Ulver írta: Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy Beleriandnak (és az északra lévő vidékeknek, Angban...stb.) milyen az éghajlata? Már eleve Forochel vidékén hideg van, milyen lehet még attól is északabbra? (még hidegebb? )
És még azt szeretném megkérdezni, hogy a Harmadkor végén milyen állapotban vannak ezek a vidékek. Léteznek még?
Bocs, ha a kérdéseim hülyén hatnak, de még csak most ismerkedem a tolkieni életművel.
Beleriand és a tőle északra lévő területek (így Angband is) az Első Kor végén, a Harag Háborújának több, mint 40 éve alatt teljesen elpusztultak. Ezt a vidéket elöntötte a tenger. Tehát a Harmadkor végén ez a terület már nem létezett.
Éghajlat: Beleriandban a Dorthoniontól északra fekvő terület neve Dor Daedeloth (az örök fagy földje) volt. Ez talán sokat elárul az éghajlatáról Mellesleg még északabbra van, mint a harmadkori Forochel.
Létznek Arda-térképek, amiket Tolkien rajzolt, de ezek elég kezdetleges állapotban vannak. Ha érdekel, írj privit.
Kérdezz bátran, azért van a fórum
- Ulver
- Nem elérhető
Most végigkérdezhetném Utumno-tól kezdve mindent, de akkor inkább arra lennék kíváncsi, hogy a HK végén, mi az, ami megmaradt Középföldén kívül?
Ja, és tudtok olyan Arda térképet, melyet mag Tolkien rajzolt?
Le lehet ilyesmit tölteni?
- Panni
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Beleriand elpusztult az első kor végén, tehát ezek a beleriandi vidékek már nem léteznek.
Az éghajlathoz nem tudok sajna hozzászólni.
Szerintem létezni léteznek, csak víz alatt...
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Ecthelion
- Nem elérhető
Az éghajlathoz nem tudok sajna hozzászólni.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."