Tanulószoba
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Annis
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Egy kis segítséghez folyamodnék én is elsősorban olyan emberekhez akik tanultak/tanulnak etikát vagy egyáltalán érdeklődnek a tárgy iránt...
(Rólam ez nem mondható el de vizsgáznom kell belőle)
A google-t pedig próbáltam de ebben a témakörben nem volt hasznomra...
A következő tételek kidolgozásához kérnék segítséget:
1. Ismertesse az erkölcs fogalmát és társadalmi változását! Sorolja fel az alapvető erkölcsi normákat és azok eredetét!
2. Ismertesse a humán szolgáltatások jellegét és általános etikai követelményeit!
3. Mi az etikai kódex és mi a szakmai szervezetek etikai szerepe?
5. Folglalja össze a munkehely erkölcsi követelményeit!
6. Hogyan funkcionál ajog és az erkölcs a társadalomban?
A többi konkrét fényképészetikai illetve fotójog kérdés (ezért a hiányos számozás) azokkal úgy ahogy elvagyok de ezek nagyon nem mennek...
Bár azt sem értem hogy egyáltalán mi köze ennek a fényképész szakmai vizsgákhoz de ez már az oktatás szépségeihez tartozik...
Előre is köszönök minden segítséget...
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- norbikk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- norbikk
- Nem elérhető
- norbikk
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
norbikk írta: Panni, ha kiírsz egy linket akkor megcsinálom.
Panni írta: Arra kérnék mindenkit, hogyha csak egy picit is szeretne hozzájárulni a természettudományi tárgyak oktatásának színvonalához, támogassa aláírásával ezt/ezeket a petíció(ka)t: kémia , fizika , biológia
Kārātārānen a áirâë...
- norbikk
- Nem elérhető
- Panni
- Nem elérhető
Nemrég a fizika tanárnőnk említette, hogy az elkövetkezendő években tovább akarják csökkenteni a természettudományi órák számát a gimnáziumokban, ami nemcsak azokkal kiszúrás, akik nem tudnak rendesen felkészülni emiatt az egyetemre, hanem azokkal is, akiknek nincsen egyéb tervük az adott tantárgyal, hiszen az óraszámok csökkentése nem jelent egyben tananyagcsökkentést is. A neten készítettek egy petíciókatt a tervezet ellen. Arra kérnék mindenkit, hogyha csak egy picit is szeretne hozzájárulni a természettudományi tárgyak oktatásának színvonalához, támogassa aláírásával ezt/ezeket a petíció(ka)t: kémia , fizika , biológia
(Regisztrálni kell, de ha valaki nem szeretné, hogy megjelenjen a neve, az is megoldható, hogy Anonymuskont jelenjen meg, illetve a regisztráció után megjelenő dolláros oldal nyugodtan bezárható)
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nóli i linantea írta: Gugli a jóbarátod.
26 db.
Hogy konkrétan kik megtalálod ITT
Nagyon szépen köszönöm
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Hány tagországa van a NATO-nak???
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Olosta
- Nem elérhető
Szeretném a segítségeteket kérni! Vagyis pontosabban 8 és 13 év között lévő hugocskátok/öcsikétek segítségét kérni!
Az lenne a feladat, hogy 2 darab 8-9 éves és 2 darab 12-13 éves gyerkőc írjon nekem egy legalább egy oldalas (kézzel írva!) fogalmazást azzal a címmel, hogy "Ilyen vagyok".
Akinek van a fenti korcsoportba tartozó testvére, és megíratja vele ezt a fogalmazást, kérem szépen szóljon nekem, és lefényképezve/beszkennel/begépelve (lényeg, hogy olvashatóan) küldje el nekem ezt a szöveget az olosta kukac citromail pont hu címre!
A fejlődéslélektan szemináruimi dolgozatom megírásához van szükségem ezekre a fogalmazásokra, amiket majd ki kell elemeznem. Természetesen név nélkül.
Legkésőbb péntekig (nov. 30.) küldjétek el nekem!
Köszönöm szépen!
[size=9:19jkluh0]Ui.: Sajnos itt Mainzban nehéz ilyen korú gyerekeket találnom, és ha találnék is, le kéne fordítanom a fogalmazásukat, amire most egyáltalán nincs kapacitásom, ezért kérem a segítségeteket.[/size]
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Ryana írta: Van nekem a honlapon fönt sok tétel, magyar emelt és töri közpszintesek, a töriből sok van, mert fönn van csomó esszétéma is ami még a kisérettségihez kellett, szerintem hasznos lehet.
ryana.uw.hu/tetelek/index.php
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Irodalom, nyelvtan és történelem témakörök.
"Well, I'm back."
- norbikk
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Úgy tudom, tanárfüggő, de az SZTE-n egyet szokás minden tantárgyból, vagy ha kettő egybeesik, vagy valamiért nagyon nem jó, megbeszélheted a tanárral kurzusfórumon és rendszerint át is helyezi máshova. De alapvetően egy időpont van. Szerencsére nálunk rugalmasak a tanárok és még egy másik időpont kiírására is rá lehet venni őket.Nóli i linantea írta: Nem tudja valaki hogy hivatalosan hány pót-ZH időpontot kell kiírni?
De azért várd meg olyan ember hsz-ét is, aki már túl van egy vizsgaidőszakon (és pót ZH-időszakon), mert ugyebár én még nem.
"Well, I'm back."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Altaris
- Nem elérhető
Snuffles írta: www.lernedeutsch.extra.hu/ (német, de nem tudtam ellenőrizni, lévén, nem beszélek egy szót sem németül)
linkajánlóban van egy két nagyon jó magát a honlapot túlzottan nem böngésztem át
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- cortez71
- Nem elérhető
Hm, nekem ezek közül pár ki van dolgozva, megnézem, mit tehetek értedAcho írta: Igen, tudom, de szerintem van valami központi tematika, és biztos vannak közös tételek. Meg aztán, hátha esetleg tavaly volt valakinek olyan tétele, amire szükségem lehet.
A tételek:
- Királyi jövedelmek a XIV-XV. századi Magyarországon
- Üzemszervezési formák (céh, manufaktúra, gyár)
- A klasszikus ipari forradalom és hatásai
- A középkori város
- Életmód a három részre szakadt Magyarországon
- Magyarország nemzetiségei a XVIII. században
- A magyar államalapítás kora
- A nagy földrajzi felfedezések és hatásuk
- Széchenyi István és a reformkori társadalom
- Magyarország újjáépítése Trianon után
- Demokratikus és diktatórikus megoldások a világgazdasági válság időszakában
- A mai magyar parlamenti demokrácia
- A görög polisz és polgárai
- Érdekviszonyok az Aranybullában
- A Kádár-rendszer konszolidációja - életmód
- 1848-49 hadtörténete
- A második világháború fordulópontjai, Magyarország részvétele a háborúban
- Az Európai Unió
- Trianoni békediktátum
- Helytörténet /Nah, ez egy olyan tétel, amiben csak néhányan tudnak segíteni /
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Ryana
- Nem elérhető
ryana.uw.hu/tetelek/index.php
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Acho
- Nem elérhető
A tételek:
- Királyi jövedelmek a XIV-XV. századi Magyarországon
- Üzemszervezési formák (céh, manufaktúra, gyár)
- A klasszikus ipari forradalom és hatásai
- A középkori város
- Életmód a három részre szakadt Magyarországon
- Magyarország nemzetiségei a XVIII. században
- A magyar államalapítás kora
- A nagy földrajzi felfedezések és hatásuk
- Széchenyi István és a reformkori társadalom
- Magyarország újjáépítése Trianon után
- Demokratikus és diktatórikus megoldások a világgazdasági válság időszakában
- A mai magyar parlamenti demokrácia
- A görög polisz és polgárai
- Érdekviszonyok az Aranybullában
- A Kádár-rendszer konszolidációja - életmód
- 1848-49 hadtörténete
- A második világháború fordulópontjai, Magyarország részvétele a háborúban
- Az Európai Unió
- Trianoni békediktátum
- Helytörténet /Nah, ez egy olyan tétel, amiben csak néhányan tudnak segíteni /
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Acho
- Nem elérhető
Rabyn a Beszélgetősben írta: FONTOS!!!!
Keresnék valaki aki általános iskolai szinte nagyon vágja a fénytant, hőtant, az alapvető fizikát. 30án írok belőle pótzht és nem szabad, hogy az is egyes legyen. Számolások is kellenek mert azokhoz aztán végképp nem értek.
Csokival, sütivel, filmzenékkel, filmekkel tudok fizetni:)
Más: köszi a linkeket, Snuff!
Még valami: kérném szépen, hogy akinek van töri szóbeli tétele kidolgozva (főleg középszintű, de emelt is jöhet nyugodtan), és netán el tudja nekem küldeni, az tegye meg!Nagyon sokat segítene!
petipontlengyelkukacgmailpontcom