Informatikai segítségnyújtás

Több
16 éve 2 hete #374347 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Náda írta: öhm nem akarok belepofátlankodni de, megtudjátok nekem mondani hogy gépírás programot honnan tudok letölteni? :D

köszike!!

Pl:
innen , vagy körülnézel errefelé , rákeresel Google-n, stb.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 2 hete #374344 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
öhm nem akarok belepofátlankodni de, megtudjátok nekem mondani hogy gépírás programot honnan tudok letölteni? :D

köszike!!

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 2 hete #374335 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Van ötletetek arra, hogy a WebSTAR DPC2100R2 kábelnet-modemet ha UPT-kábellel WinXP-s asztali géphez kötök, miért nem érzékeli egyáltalán, a Linuxos Asus Eee pedig gond nélkül?

Több
16 éve 2 hete #374333 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
SÚ: értetlenül állok az előtt amit írtál. A 2048x1530-as felbontás mondjuk 75 Hz-es képfrissítéssel képtelenül nagy frekvenciát igényel egy analóg kimeneten. Lehet hogy megjelenik mint elméleti lehetőség a beállítható értékek között. De vannak kétségeim a működésével kapcsolatban. Mindegy, Sajnos nem tudom ki próbálni Nvidiával, de ATI kártyáknál meg lehet módosítani a monitor tulajdonságaiban a legnagyobb felbontásra vonatkozó értéket. Emlékeim szerint a monitor driver (amennyiben drivernek lehet nevezni) csupán ezt az értéket és a hozzá tartozó frissítést valamint a színprofilt állítja be. A monitoron megjelenő színekkel kapcsolatban nem bocsátkozom vitába, mert eléggé vaksi vagyok, ezért elfogadom azt amit kapok oszt kész. Viszont grafikával se foglalkozom.

Média lejátszó témakörben. Véleményem szerint mindenki azt használja amit szeret vagy akar. Ha megkérdeznek, akkor a Winampot szoktam javasolni zenehallgatásra, és a VLC-t a film nézésre. Viszont azt nem javaslom, hogy a mindenféle lejátszók el burjánzanak a gépen. Azt szoktam javasolni, hogy egy feladat egy program.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #374302 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Nekem eddig a KMPlayer jött be legjobban.
Stílusra kicsit hasonlít a winampra, de jobban átlátható (nekem :) ), Elrejtőzik, ha lekicsinyíted, és a videólejátszásban nagyon jó dolgokat tud.
Audio lejátszásban is persze :D
Meg sokminden beállítható a saját szájízed szerint.

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
16 éve 2 hete #374300 Írta: Sil

Sötét Úr írta: Még leginkább a Beszélgetősben - ez ugyanis a SEGÍTSÉGNYÚJTÁS topikja... Szvsz, gondolom én.

De abban is lehet segíteni, ha keresel egy programot valamilyen célra. Szóval szvsz nem off. [size=9:2lps12gl](Speciel én jobban örülök a szoftverekkel kapcsolatos kérdéseknek, mert a hardverhez egyáltalán nem értek.)[/size]

Sötét Úr írta: (Nem a BSPlayer telepíti a SaveNow nevű trójait?)

WhenUSave-nek vagy simán csak WhenU-nak is hívják, és a BSPlayer az 1.38-as verziótól kezdve tartalmazza, onnantól adware az ingyenes változata.

Tears unnumbered

Több
16 éve 2 hete #374293 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Még leginkább a Beszélgetősben - ez ugyanis a SEGÍTSÉGNYÚJTÁS topikja... Szvsz, gondolom én.
(Nem a BSPlayer telepíti a SaveNow nevű trójait?)

Több
16 éve 2 hete #374286 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
nem teljes képernyős, csak lehet arra állítani. de olyan a cucc, hogy elfér rajta minden. én pl zenére winampot használok, videóra BsPlayert. WMP sux.
és ha ide off akkor szted hol a helye? :)

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 2 hete #374285 Írta: Sötét Úr

Orsie írta: ...olyan alap skin amit lehet teljes képernyőn használni minden fontos funkcióval, nekem ez is van beállítva.

Hát nekem egy lejátszó az ne legyen teljes képernyős. Ne is lássam, csak ha szükségem van rá, egyébként húzza meg magát. Jó, tudom, ezt tudja is a Winamp. (A fentiek nem vonatkoznak a videólejátszásra - azt azért szeretem látni.) Efqú érve már szimpatikusabb, de valóban ezek a lényegi különbségek?
(Nem off ez ide???)

Több
16 éve 2 hete #374281 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Sötét Úr írta: ...Pedig a Winamp ellen igazán egyet mondhatok: a túlságosan kicsi kezelőfelület idegesít rajta, mert nehézkessé válik számomra.

Nekem nem kicsik, viszont a fontosabb dolgokat legalább billentyűzetről intézem.

code a rat the monster on doom in it

Több
16 éve 2 hete #374278 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Sötét Úr írta: Pedig a Winamp ellen igazán egyet mondhatok: a túlságosan kicsi kezelőfelület idegesít rajta, mert nehézkessé válik számomra.

hmm, nekem 5-ös winampom van és van hozzá olyan alap skin amit lehet teljes képernyőn használni minden fontos funkcióval, nekem ez is van beállítva.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 2 hete #374273 Írta: Sötét Úr
Batti: köszönöm szépen! :) Ezek szerint nem fogom megúszni a gép legalább kétszeri szétszerelését... :( (1. Megnézni, hogy milyen táp van benne, 2. betenni az új kártyát - és persze kivenni a régit.)

A VGA teljesítményéről írottakat nem egészen értem. A kártyám D-sub-on keresztül tudja a 2048×1536-ot, és éppen a DVI-n nem. A monitorhoz adtak drivert, fel is tettem, mint szódás a lovát. Hát, mit mondjak, olyan ronda képet TFT monitoron még nem láttam... Aztán kiderült, hogy azért, mert a DVI kábelen át legfeljebb az 1920×1080-at engedi beállítani, vagyis úgy tűnik, hogy pont fordítva van a helyzet, mint amire gondoltam, és mint amit az általad leírtakból kiolvasni véltem.

Szerintem semmi szükségem a totálbrutál kategóriájú kártyára: megbízhatóan menjen a képszerkesztés, videószerkesztés, és esetleg, de nem feltétlenül az egyszerűbb 3D dolgok - mondjuk a Blender, ha rászánom magam, hogy megpróbáljam megtanulni. Valójában a mostani kártyával is elégedett lennék, ha a DVI-n tudná a kívánt méretet.
Az Asus HD3450 szimpatikus (még az ára is elviselhetőnek tűnik). Van valami alapvető különbség az, és az FX5700 között azon kívül, hogy az előbbi modernebb?

Kar'sa: elhiszem neked, hogy nem csak egy gépen találkoztál ezzel a problémával, de nem értem. Tényleg számos gépen minden gond nélkül műx az Update.
Én úgy vagyok vele, hogy a Winamptól van herótom, és a WMP-vel egész jól megbékéltem épp. :) Pedig a Winamp ellen igazán egyet mondhatok: a túlságosan kicsi kezelőfelület idegesít rajta, mert nehézkessé válik számomra. A WMP-vel is van bajom (nem azt írtam, hogy elégedett vagyok vele, csak azt, hogy megbékéltem vele), de azért kiváncsi lennék, hogy milyen szempontok alapján tartasz jónak vagy rossznak egy lejátszót. Gondolom, nem a skinek állnak az első helyen :D Nem úgy ismerlek ;)
Azon nem csodálkozom, ha a Vistával driver-gondjaid vannak. Ha jól utánaszámolok, eddig még senki nem mondott olyat nekem, hogy kipróbálta a Vistát, és minden driver tuti volt. :) De már alig egy év, állítólag, és jön a Windows 7, és akkor fellélelegezhetünk ;) Na jó, Kubuntu 9.10...
(Kellő megrökönyödést idéztem elő, amikor a suliban a gépemre KDE-s háttérképet tettem fel a Windows alá. :D )

Több
16 éve 2 hete #374221 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Batti: lehet, hogy rátapintottál a lényegre ezzel a videokártya-gonddal. Megpróbálom e nélkül.

Ben: kösz, gondoltam is rá; még egyszer újrahúzom most már a VGA nélkül, és amint lehet, meg is cselekszem. Ha engedi. Remélem, fogja...

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #374218 Írta: Batti
Esgal: milyen VGA kártyád van? Mindenesetre javasolnám meg vizsgálni, hogy rendesen működőképes e, mert van az a VGA hiba ami romba dönti a rendszert induláskor. Pont mikor indulna a VGA driver.

Ha nem piszkálod a partíciós táblát akkor igen, biztonságban lehetnek a cuccaid a nevezett partíción.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #374217 Írta: Batti
SÚ: Forrasztani csak akkor érdemes ha a pendrjáv csatlakozója lötyögős (és nem az alaplapon). Az alaplap vonatkozó részeinek forrasztását én sem javasolom.

Javaslom viszont a monitor pontos típusának beállítását, mert az meg mondja a VGA-nak, hogy mik is a lehetőségek a felbontást illetően. Esetleg a monitorhoz adtak valami "drivert"? A VGA (mostanában D-Sub) kimenet felbontását általában a RAMDAC teljesítménye korlátozza, de általában nem tud több lenni mint 1920x1200. A DVI azért ennél többet tud. A lentebb javasolt kártya esetében 248x1536.

Hogy a tápod elbírja-e a leendő VGA kártyádat, ahhoz mindenképpen meg kell nézned, hogy mi van a tápra írva. Az újabb VGA típusokhoz meg adják az energia szükségletét. De, azt gondolom te nem fogsz játszani, tehát nincs igazán nagy szükséged az energia zabáló 3D funkcióra. Ráadásul AGP-s alaplapról (vagyis FX 5700-ról) írtál korábban. A legmodernebb totálbrutál izé 3D kártyák nem mindegyikét lehet AGP csatolóval kapni. Bár láttam már HD 3850-est és 4850-est is AGP-vel. Az én javaslatom egy Asus HD3450 256M, 11500 körül, Ez esetben a 350-400 W (VA) táp elég. Ha nagyobb teljesítményt akarsz akkor van AGP-sben HD 2600 pro vagy HD 3650 is. De ez esetben a táp teljesítménye minimum 450 W (VA) legyen.

Ha ATI/AMD chipes kártyát választassz, akkor az ATI Catalist Controll Center feltelepítését csak abban az esetben javaslom, ha nagyon kell és fenn van a 2-es vagy 3-as .net. De szerencsére ccc nélkül is lehet ATI drivert letölteni és telepíteni.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #374207 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Esgal írta: Nyugtassatok meg, hogy akármi is a baj most a windózzal a C:-n, azért a D: partícióról még van valami esélyem leimádkozni a cuccaimat? :cry:

Lehet, hogy hülye ötlet így hajnali fél 4 magasságában, meg nem is látom át a helyzetet, de azt nem lehetne megjátszani, hogy felrakod a windows-t és azon nyomban kiírni vmire (cd, dvd) az adatokat a d-ről? A probléma nem oldódna meg, de az adatok legalább biztonságban lennének (elvileg).

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 2 hete #374206 Írta: Esgal
Nos, azt hiszem, itt már misére lesz szükség... :cry: :cry: :cry:

Emese haldoklik. Mikor a videokártyát próbáltam installálni, és újraindította magát, megint jött a CHKDSK, és utána a feketeség a windóz helyén. Mindezt úgy, hogy órákat szívtam vele, mire újraraktam a cuccot. Most csinálhatom megint, de jó lenne előbb a hibára rájönnöm, mert semmi értelme naponta eljátszani a procedúrát. Nem a lejátszó a ludas, az most a közelbe sem volt, sőt, épp előtte végigfuttattam a cuccon és az összes meghajtón, partíción, mifenén egy NOD32 víruskeresést, ami persze semmit se talált.

Egy biztos, tegnap ugyanez a művelet, ti. cuccok installálása, és közben gép kötelező újraindulása gond nélkül zajlott. Leszámítva azt, hogy hogy indult ma.

Nyugtassatok meg, hogy akármi is a baj most a windózzal a C:-n, azért a D: partícióról még van valami esélyem leimádkozni a cuccaimat? :cry:

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #374201 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Esgal: Én már évek óta elvagyok a winfos tűzfallal, nincs fönt semmilyen extra cucc. Lehet, hogy most kapom majd a köveket, hogy mekkora marha vagyok, de emlékeim szerint a ZoneAlarmmal annak idején csak szívtam... Emesének meg szorítunk, naná! :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 2 hete #374200 Írta: Esgal
Ha valakit még érdekel bénázásom története Emesével, szegény csajt megint újra kellet húzni. Ma ugyanis egy checkdiscel indított, utána meg windóz helyett egy nagy fekete semmit, és egy darab nyilat adott ki, és szerinte ez így jól működött. Sem a régi beállítások visszaállítása, sem a csökkentett mód nem használt, úgyhogy régi barátunk, a formatcé visszatért. Vírusra gyanakszom, tegnap ugyanis még semmi baja nem volt a gépnek kilépéskor - ellenben közvetlen előtte csatlakoztattam az mp3 lejátszómat, zenéket felteendő. S bár ez a művelet sikeresnek tűnt, élek a gyanúperrel, hogy szegény még a táborban, vagy kömfön kapott el valamit valaki laptopjáról, és mivel tegnap eléggé el nem ítélhető módon még nem volt fenn vírusírtó, alighanem ez ette meg. Viszont ozitívum, hogy ebbe az újrahúzott állapotba már minden gond nélkül telepíthettem a tűzrókához való flashplayert. most a puding próbája jön, még életet lehelek a hang és a videókártyába, valamint telepítek egy photoshopot, a lejátszót meg messzire elkerítem. Már van fent NOD32, szóval ha holnapig nem hal meg újra, akkor sejtem, mi volt a ludas. Azért szorítsatok szegény öreglánynak! :D

Illetve, még egy gyors kérdés védelemről. Most a ZoneAlarm tűzfalat nem sikerült telepítenem, de mivel elvileg a windowsnak van sajátja, ez elvileg nem kell, hogy gondot jelentsen, ugye? vagy ha kell ezen kívül, mi van még, ami nem zone alarm? :0.1-es felhasználó:

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #374182 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Ulmo írta: Legális a Windows-od? A hardver megfelelő,nem túl öreg? Kismillió oka lehet.

Igen. Nem. Igen. :D
Amúgy több, egymástól teljesen független géppel, és nem csak általam esett meg. :)

Ulmo írta: Mi minősül jó zenelejátszónak? Nekem speciel jó a Winamp és a Media Player is. (tudom, igénytelen vagyok :roll: )

WMP vacak, Winampot használok, de még az sem az igazi.

SÚ: nyomtatóval kapcsolatban konkrétan meg is értelek meg nem is.
Ugyanis nekem is bajom volt a nyomtatóval Linux alatt korábban, XP alatt meg minden klappolt.
Most pont fordítva van, a Kubuntu 8.04 töksimán felismeri a nyomtatóm, Vista meg meghal a drivertől. Szóval erről ennyit. :)

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 2 hete #374179 Írta: Sötét Úr
Kar'sa: WMP? :D :D :D (Én az Amarokkal* sem tudtam megbarátkozni... Tartok tőle, hogy bekebelezett a KicsiPuha-féle mátrix... Az Ubuntut is próbálgattam, igaz, azt csak LiveDVD-ről, de alapvetően a SUSE-val is akkor kezdődtek a gondjaim, amikor például nyomtatni akartam volna. Nem beszélve arról, hogy a TV-tuner gyártójának oldaláról letöltött, SUSE-hez is ajánlott driver az égadta világon semmit sem csinált. Amúgy volt egy csomó dolog, ami tetszett a Linuxban - például az vett rá, hogy OpenOffice-t használjak. De hát a pingvinneveléshez érteni is kellene, és az nálam hiányzik.)

A frissítések problémái között az is előfordulhat, ha a hardver nem öreg ugyan, csak nem igazán illik össze. De csak valami ilyesmire tudok gondolni, mert a bentiekkel együtt hét gépet bűvölök, és egyikkel sem volt problémám. Illetve egy géppel mégis: egy belső takarítás után nem a megszokott likjába dugtam vissza a Bluetooth dongle-t, és örömében a Windows feltette a saját driverét. Na, azóta a szolgáltatásokról lemondhatok, egyedül a DUN működne - csak az meg nem kell. (Ha valakinek ilyen problémája volt / van, szóljon, leírom az elhárításának módját.)

[size=9:11cjj3ft]* És nem csak a Linuxos Amarokkal, hanem a Mike Oldfield-félével sem igazán :) [/size]

Több
16 éve 2 hete #374172 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Kar'sa írta: Konkrétan viszont nekem egész szépen elfut a gépem update-ek nélkül, és eddig még mindig elkezdett akadozni, ha feltettem őket. Majd lehet a Vistánál kipróbálom (most kell pár tárgyamhoz Vista, úgyhogy az van), hátha.
Hogy mit csinálhatok rosszul? Fogalmam nincs, végülis ő csak fogja magát, és két oké kattintásra felpakol mindent... talán rossz pixelre kattintanék?
Természetesen lehet, hogy szörnyű véletlenekről van szó.
Mindenesetre leginkább maradok a Kubuntunál, mikor épp nem a profi zeneprogramok kellenek. :)

Alapesetben a Windows frissítések fontosak a rendszer szempontjából, általában hibjavítások, amik nélkül előbb-utóbb a gép beenged egy trójait, vagy szimplán összeomlik. Hogy a te géped miért nem szereti a frissítéseket, jó kérdés... Legális a Windows-od? A hardver megfelelő,nem túl öreg? Kismillió oka lehet.

Kar'sa írta: Apropó tud valaki az Amarokhoz hasonlóan jó zenelejátszót Windowsra?

Mi minősül jó zenelejátszónak? Nekem speciel jó a Winamp és a Media Player is. (tudom, igénytelen vagyok :roll: )

Több
16 éve 2 hete #374155 Írta: Kar_sa

Batti írta: Ugye nem gondolod komolyan, hogy a világ legnagyobb szoftver cégénél csak idióták programoznak? Nem kell válaszolni, ez nem az a hely.

Akkor miért tetted fel a kérdést? Ahhoz sem ez a hely, főleg nem ilyen formában... :P
Mellesleg nem gondolom, de hozzáfűzném, hogy nem kell ahhoz idiótának lenni, hogy az ember totálisan és banálisan elcsesszen valamit. ;)

Konkrétan viszont nekem egész szépen elfut a gépem update-ek nélkül, és eddig még mindig elkezdett akadozni, ha feltettem őket. Majd lehet a Vistánál kipróbálom (most kell pár tárgyamhoz Vista, úgyhogy az van), hátha.
Hogy mit csinálhatok rosszul? Fogalmam nincs, végülis ő csak fogja magát, és két oké kattintásra felpakol mindent... talán rossz pixelre kattintanék?
Természetesen lehet, hogy szörnyű véletlenekről van szó.
Mindenesetre leginkább maradok a Kubuntunál, mikor épp nem a profi zeneprogramok kellenek. :)

Apropó tud valaki az Amarokhoz hasonlóan jó zenelejátszót Windowsra?

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 2 hete #374148 Írta: Sötét Úr
Batti: a kérdésedre válaszolva: de. :D Nem hiszem, hogy a zsenik foglalják el a coding monkey pozíciókat. Amúgy meg fontosabb az, hogy mit programoznak, és azt nem a coding monkey dönti el.
Amúgy az USB-témára: ezek szerint ideje új gépet vennem? Mert hogy embert nem fogok találni, aki végigforrasztgat mindent, az igencsak valószínű...
(Most kapcsolok, hogy apám gépében van szabad hely, alighanem beépítem oda a tartalék vinyót... Lesz nagy lepetés!)

Kar'sa: ha ezt tapasztaltad, valamit alapvetően rosszul csinálsz. Windows Update-ből még soha károm nem származott, sőt. Ahogyan a rendszerkarbantartásból is legfeljebb annyi, hogy addig füvet kellett nyírnom, notebookról kellett tevékenykednem, mert hogy hosszú idő, az tény. Viszont lassan öt éve fut elfogadható módon ugyanaz a Windows telepítés a gépemen. és a legkomolyabb gondom vele még mindig legfeljebb az, hogy a HP nyomtató driverem eszméletlen barkácsáru, és az új Acrobat lomha állat. Érdekes módon a még a NIS is elfogadható sebességgel dolgozik rajta.
A megjegyzésedből az az időszak jut eszembe, amikor az OpenSUSE-vel próbálkoztam, és a Linuxos alapismeretek mélyreható hiánya, meg az elég érthetetlenre fogalmazott manpage-ek hatására két hét alatt sikerült meggyilkolnom a pingvint (illetve gekkót, vagy mi az. Kaméleont...) Szorgalommal bármilyen rendszert haza lehet vágni, míg a rendszer életben- és karbantartása időigényes, és az se árt, ha tudja az ember, hogy mit csinál. (Bár ez utóbbi kevésbé fontos, mint az, hogy rendszeresen tegye meg...) Ja, és a Window Update beavatkozásai is visszaállíthatók...

Más: Batti: megvan az új LCD (Samu 2493MH), és egy fura dolgot tapasztaltam: DVI-n az Inno 3D GeForce FX5700-as nem tudja az 1920×1200-at, csak az 1920×1080-at, D-sub VGA-n meg képtelenség a kontratsztot bekalibrálni. (Nem tudom, ismered-e a Samuk Natural Color kalibráló progiját, és a kb. 5%-os szürkeskáláját - DVI-n látszott, D-subon semmi.) Egyelőre nem találtam frissebb drivert hozzá, és fontolgatom egy új kártya beszerzését (majd ha lesz rá "kedvem"). A kérdésem: honnan tudom megállapítani, hogy a tápom elbírja-e majd az új videokártyát? Ki lehet valahogy deríteni a táp teljesítményét a gép megbontása nélkül? Mert ez utóbbi a hátul terpeszkedő kábeli zűrzavar miatt nagyon gáz lenne... (Nem sok lyuk van üresen hátul, pedig akad pár...)

Több
16 éve 2 hete #374143 Írta: Batti

Kar'sa írta:

Batti írta: 3 Internet beállítása és az updétek letöltése. Ennek eszköze a Start/minden program/Windows Update. Addig kell csinálni, amíg akár egyetlen Sürgős telepítendő van, Ajánlott feltenni a Szoftver, választható komponenseket is, bár a Windows kereső nem igazán fontos. A Hardver választhatókat meg át kell gondolni.

Konkrétan jómagam még Windows Update-tel azon kívül, hogy teleszemetelte a merevlemezt és két nap alatt tönkrevágta az egész rendszert úgy, hogy újra kellett telepíteni, még nem sok mindent értem el, de ez csak egyéni vélemény és tapasztalat... ;)

Ugye nem gondolod komolyan, hogy a világ legnagyobb szoftver cégénél csak idióták programoznak? Nem kell válaszolni, ez nem az a hely.

Véleményem szerint valami más gond lehet a gépednél. Az általad leírtakhoz még csak hasonlót sem tapasztaltam az elmúlt években, és hidd el nem csak az otthoni gépeket üzemeltetem. U.i. ebből élek.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #374142 Írta: Esgal

Sil írta: Esgal: próbáltad úgy is, hogy először törlöd azt a hibásan lejött fájlt, és úgy próbálod újra letölteni? Hátha az kavar be, hogy azt hiszi, már letöltötte.

Igen, töröltem. Egyébként próbáltam úgy is, hogy ott volt még, de akkor is letöltötte elvileg, csak adott egy (2)-t a neve mellé. Ő úgy tudja, hogy letöltötte, még azt is megkérdezi, h futtassa-e, vagy mi legyen, ezek után ír egy olyat, hogy a letöltés vagy nem fejeződött be, vagy a fájl hibás, vagy vírus van a dologban. Ma még próbálok olyat, hogy felnyomok NODot, és vírustalanítok egyet, aztán újra próbálom. Hátha ma már nem lesz olyan hisztis - Emesénél random hangulatváltozások is elképzelhetőek.

Batti: Sok dolgot így csináltam, mindenesetre így utólag is kösz a tippet.

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #374139 Írta: Kar_sa

Batti írta: 3 Internet beállítása és az updétek letöltése. Ennek eszköze a Start/minden program/Windows Update. Addig kell csinálni, amíg akár egyetlen Sürgős telepítendő van, Ajánlott feltenni a Szoftver, választható komponenseket is, bár a Windows kereső nem igazán fontos. A Hardver választhatókat meg át kell gondolni.

Konkrétan jómagam még Windows Update-tel azon kívül, hogy teleszemetelte a merevlemezt és két nap alatt tönkrevágta az egész rendszert úgy, hogy újra kellett telepíteni, még nem sok mindent értem el, de ez csak egyéni vélemény és tapasztalat... ;)

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 2 hete #374136 Írta: Batti
Pár tanács azoknak akik újra telepítik a rendszert (XP általában).

Először is, mivel már régóta hozzáférhető, használja mindenki az SP3-at. Érdemes az SP3-mal integrált telepítőt készíteni. XP esetében nLite vagy az Isobuster a megfelelő program.

Másodszor menteni, menteni, menteni. Dokumentumok könyvtár, Ugye már senki nem készít könyvtárakat a C:\ (gyökér)-be. Nem illik, tilos, és egyébként se szemeteljük össze a rendszert. Levelezés, levelek , címek, profilok. Ha van wifi konfigok, egyéb jelszavak.

Telepíteni rendszert csak csupasz HDD-re szabad. Ezt a következő módon szoktam csinálni. A Norton Disk Editort használva az első 128 szektort teleírom 0-val. No MBR, no FAT or etc. Ez esetben a Win telepítője azt gondolja, hogy szűz HDD-vel van dolga. Ezenkívül számtalan egyéb módon lehet a HDD-n korábban fellelhető fájlokat elérhetetlenné tenni, de azt majd máskor.

XP telepítés
1 Be a telepítő, fel a rendszer. Csak akkor elfogadható, ha minden hiba nélkül érkezel meg a lanka asztal képhez.
2 A gépben található hardverek vezérlőinek telepítése. A belső körtől haladva kifelé. Értelemszerűen: chipset driver, VGA, Hálózat, Hang, ésatőbbi. Ha a vezérlőpult/Rendszer/Hardver/Eszközkezelő ablakban valami furcsát látsz, sárga háromszögben felkiáltójel vagy bármi más egyéb, akkor még nem fejezted be ezt a részt.
3 Internet beállítása és az updétek letöltése. Ennek eszköze a Start/minden program/Windows Update. Addig kell csinálni, amíg akár egyetlen Sürgős telepítendő van, Ajánlott feltenni a Szoftver, választható komponenseket is, bár a Windows kereső nem igazán fontos. A Hardver választhatókat meg át kell gondolni.
4 Na mostantól lehet mindenféle programot telepíteni a gépre. Azért megfontolásra ajánlom, hogy egy funkcióra egy program legyen a gépen. Hogy minden program a c:\Program Files könyvtárba telepedjen. Hogy minden letöltés, keletkezett adat, kép, film, etc a Dokumentumok könyvtárba kerüljön.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #374134 Írta: Sil
Esgal: próbáltad úgy is, hogy először törlöd azt a hibásan lejött fájlt, és úgy próbálod újra letölteni? Hátha az kavar be, hogy azt hiszi, már letöltötte.

Tears unnumbered

Több
16 éve 2 hete #374132 Írta: Batti
USB-ről általában

A Windows XP SP2-re (és annál újabbaknál) általában nincs külső USB driver. Vagyis van de az, vagy az XP telepítésekor, vagy az alaplapi chipset driver telepítésekor fel kerül a rendszerbe.

A hardver, mármint az alaplapi vezérlő, szabvány szerint 5V/500 mA kell tudjon. A kevésbé gondos gyártók esetében ez már alapból sincs meg, de a tápfesz szabályozó áramkörök elektrolit kondenzátorainak gyenge minősége miatt az idők folyamán ez az érték alaposan meg változhat. Ha a feszültség és áramerősség értékek nem jók, akkor a következő jelenségeket tudja a rendszer produkálni: nem felismerhető az eszköz, bizonytalanná válhat a használata elsősorban íráskor (egy elrontott FAT tábla elérhetetlenné teheti az egyébként olvasható fájlokat is), füstölgő pendrájv. Nagyjából ehhez hasonló tüneteket produkál az is, ha a csatlakozó forrasztásai nem stabilak. A mai (ROHS ólom mentes forrasztó anyagok) korszakban ez könnyen elő fordulhat. Szégyen szemre elengedtek a Panasonic TV-m forrasztásai. ROHS?! Piha!!!.

A külső HDD vezérlők sem egyformák. Ezért nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem ismeri fel a HDD-t a rendszer. De ilyenkor inkább a külső dobozban lévő chip okolható. Számtalan esetben előfordult már, hogy az egyik vezérlővel particionált/formázott HDD egy másikkal nem volt olvasható. Ilyenkor az adatok mentése csak úgy végezhető el, ha egy alaplapi vezérlőre akasztjuk a HDD-t az USB helyett. Bár nekem az is segített már ha nem USB hanem Fire Wire (iEEE 1394, i-Link) eszközt használtam.

"Kane o Keizai Suru"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.556 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére