- Köszönetek: 2
Gondolatok
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Zarándok(Mist) írta:
Felagund írta:
(16)
Én egyszer azt álmodtam, hogy egy géppuskasorozattól jópár haslövést kaptam, és a kezemmel tartottam vissza gyomromat, hogy ki ne forduljon, aztán sokat mászkáltam, és csak azt furcsálltam, hogy elvileg sokkal rosszabbul kellett volna lennem, de nem haltam meg
Egészen véletlenül nem olvastad a Tűz kapui című fenomenális könyvet?
Nem.
De láttam a Ryan közlegény megmentését...
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Thranduil nagyon RÚLZ volt! Az öt sereg csatájában jobb volt, mint Akhilleusz a Trójában... 8O 2 egyenes hosszúkarddal nyomult...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
:smokin: Láttam Legsit
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nekem is szokott ilyen lenni, de ezeket akkor mindig elfelejtem. Csak amikor bekövetkezik, akkor van teljesen deja vu érzésem, akkor esik le, hogy "de hát én ezt megálmodtam"... Teljesen hétköznapi szituációkban egyszercsak bekattan valami, és elkezdek figyelni, és tudom, hogy mi fog következni (pl hogy mi lesz a következő mondat), és azt is, hogy ezt álmodtam...Rabyn írta: Én velem volt már olyan, h megálmodtam valamit elöre.. Elég rémítö dolog tud lenni, amikor ugy ébredsz, hogy tudod, h meg fog történni amit álmodtál, legyen az jó vagy rossz dolog.
De ébredés után nagyon ritkán emlékszek arra, hogy mit álmodtam. Régen volt pl egy visszatérő álmom, hogy megyek felfelé egy lépcsőn, és ahogy egyre feljebb megyek, egyre több fok hiányzik... és amikor felérek a tetejére, akkor rájövök, hogy nem fogok tudni visszamenni, mert lefelé járhatatlan. Meg az is gyakori volt, hogy megyek valahova, ismerős környéken, de aztán valahogy megváltozik minden, nem ott vannak az utcák, ahol a valóságban, és eltévedek. Ezenkívül kétszer álmodtam Star Trekeset [size=9:mj4hbw0b](az egyikben én voltam Torres, és leszúrtam Tuvokot, aki mellesleg az egyik kedvenc szereplőm, a másik meg holoszimulációból egy idő után átment egy Gy.U.-s keverékbe, volt benne valami modernkori háború is, meg egy vulkán...)[/size], egyszer Mátrixosat (ebben egy program voltam), és volt egy elég zavaros Gy.U.-MTT keverék is...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Felagund írta:
(16)
Én egyszer azt álmodtam, hogy egy géppuskasorozattól jópár haslövést kaptam, és a kezemmel tartottam vissza gyomromat, hogy ki ne forduljon, aztán sokat mászkáltam, és csak azt furcsálltam, hogy elvileg sokkal rosszabbul kellett volna lennem, de nem haltam meg
Egészen véletlenül nem olvastad a Tűz kapui című fenomenális könyvet?
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Panda
- Nem elérhető
- Fimbrethil
- Nem elérhető
egy idöbe elkezdtem irni az álmaimat, egyre több álmomra emlékeztem,és egyre értelmetlenebbek voltak...
olyaok h felszállok a hévre és belül olyan mint egy busz,keresek egy jegyet mert jöttg a kaller, de nem találom, ezért megvesztegetem egy rágoval
beülök egy köcsiba elindulunk az örstöl kifele rákosborzaszto irányába és egyszercsak a margithidhoz érünk...
és közbe egy csomoszor tudatában voltam h álmodok
meg még régen volt egy olyan álmom h betörtek hozzánk engem odakötöztek egy székhez, kibujtam valahogy a kötelek közül, ekkor "visszatekeredett a film" és megkötöztek jobban
ezt eljátszottuk még 2-3szor aztán felébredtem
legyetek rosszak
Fim
Inczy:tök jo h olyan oráid vannak amik lekötik a figyelmed
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Panda
- Nem elérhető
Biztos van benne valami (esetleg több valami), hogy a napközbeni élményeket dolgozzuk fel, ha már azok mondják, akik ezzel foglalkoznak. Azt mondjuk elég nehéz lenne bebizonyítani, hogy a jövőre is utalhat az álom, bár a természettudományos világnézetű tudósok gondolom nem is próbálkoznak vele. De még azt se bizonyították be, hogy nincs értelme álmokból jósolni. Én próbáltam jósolgatni az álmaimból (nem álmoskönyvek alapján, mert olyanokat ember nem álmodik, amik azokban vannak ) és sokszor bejött. Persze úgy is szoktam elemezgetni, hogy mi az oka az álomnak; nem tagadom határozottan a tudományos álláspontot!
A visszatérő álmok, amikor pl titeket üldöznek, megölnek, biztos kedvenc témái a kutatóknak, és tuti szeretik megmagyarázni, hogy ez milyen "lelki problémára" utal.
Nekem még sose voltak ilyen véres, gyilkolós álmaim (vagy nem emlékszem rá...), én tök más dolgoktól félek.
Nektek volt már olyan élményetek, hogy nem bírtátok nyitva tartani a szemeteket? Velem ez olyankor szokott történni, amikor nyitott szemmel se biztos, hogy túlélném a dolgot, fél napos szánkózás vagy vizicsúszdázás, de ezek úgy mennek ám, hogy végtelen hosszú a pálya. Na, én ilyenkor félek a legjobban.
- Inczy
- Nem elérhető
Buszon, órán meg ilyen helyeken dehogy tudok elaludni.. tőúlsok midnen van, ami leköti a figyelmemet...
Képtelen vagyok felfogni...
Feel the sunshine
- Rabyn
- Nem elérhető
Pedig órán aludni a legjobb!!! Én olyankor mindig csudaérdekeset álmodom. .(ma nyelvtatnon pl /az volt az utolsó órám és már naggyon nem bírtam/ azt álmodtam, h már megint tábor van:D)
Lehet, hogy ez is offtopicnak fog számítani de mért van, hogy bizonyos embereknek, pl nekem nagyon nagy szükségem van rá, hogy megérintsek másokat? És tudom, hogy van aki ezt nagyon nem szereti, és meg is probálok olyanokkal nem érintkezni, de nem mindig sikerül.. Szóval ez mitöl lehet?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Estelio
- Nem elérhető
amúgy ma németórán volt egy tökjó álmom csak elfelejtettemmert osztálytársam felébresztett
Nem csak én unom a németet? Bár én még sosem aludtam el az órán. Talán mert túlságosan elöl ülök. Meg kéne tanulnom nyitott szemmel aludni.
- Felagund
- Nem elérhető
- Woody Allen
- Toma gazda
- Nem elérhető
amúgy ma németórán volt egy tökjó álmom csak elfelejtettemmert osztálytársam felébresztett
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Estelio
- Nem elérhető
Volt amikor Vasudvardi Uruk-haiok üldöztek, az egész családomat lemészárolták én csak azért maradtam életben mert elbújtam az ágy alatt.
Egyébként engem folyton üldöznek álmomban.
- Felagund
- Nem elérhető
(16)
- Rabyn
- Nem elérhető
Amugy tudom milyen mikor érzéssel álmodsz.. Egyik éjjel az álmodtam h lelöttek minket.. Midenkit.. És éreztem ahog a golyó lukat fúr a fejembe... Aztán végigsétáltam és láttam h a többieket is lelötték...
- Rayan
- Nem elérhető
Cicaful írta: Nem mindenkit nézünk ám.
Bizony. Ez különben van olyan intim, mint a lassan klasszikusok közé sorolható blendenyalogatás. Dallos Sándor asszem Aranyecsetjében van (de lehetséges, hogy az előzmény Nap szerelmesében), hogy Munkácsy felébred hajnalban, és ül a kedvese ágya mellett. Reggel a nő ezt a cédulát találja:
"KÉT ÓRÁN ÁT NÉZTELEK"
No comment kategóriás vallomás.
Az álmokban a legmegrázóbb a fizikai álom. Amikor tényleg érzékelsz alvás közben. Nem csak képeket látsz. Reggel felébredsz, és még tapintod az álombeli eseményeket. Félelmetes.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Namarie
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én velem volt már olyan, h megálmodtam valamit elöre.. Elég rémítö dolog tud lenni, amikor ugy ébredsz, hogy tudod, h meg fog történni amit álmodtál, legyen az jó vagy rossz dolog. Az még rémítöbb amikor érzek álmomban..Pl azt, h fejbelöttek..
Nekem volt egyzser egy olyna álmom, amitől két napig rosszul voltam, meg egy pár GyU- rémálmom.
Amúgy, ha odafigyelünk az álmokra, tényleg nagyon sok mindent elmondanak, és figyelmeztetenek is dolgokra- ezt tapasztaltam.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Azt hiszem az álmok eléggé fontos részei az életünknek,mind lelki,mind pedig biológiai szempontból!
De a legfontosabb egy ember életében mégiscsak az ugyanezzel a szóval jelölt álom.Mindenkinek szüksége van álmokra,olyan dolgokra melyek célt jelentenek az életében,és nem engedik,hogy értelmetlenné váljonvalaki élete!!!
Nekem is vannak,voltak ilyen álmaim/vágyaim de sajnos rá kellett jönnöm,hogy valami oknál fogva az én életemben nem valószínű,hogy teljesülni fognak,bár nem adom fel mert az megfutamodás lenne,de azért így a szülinapomon eléggé rossz ilyen gondolatokkal meglenni.
Visszatérve az álmokhoz nekem is volt már olyan,hogy megtörtént velem valami és közben vagy közvetlenül utánna úgy éreztem mintha ezt már megálmodtam volna.Mit ne mondjak ez eléggé fura érzés,nem mondom,hogy rémisztő inkább érdekes!!!
(i) ramba elenion
Arcunkon régmúlt évek árnyékai...
- Felagund
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Panda
- Nem elérhető
(Még sose írtam ebbe a topicba, de már régóta szemeztem vele, hát most itt vagyok. Remélem, elviselhető leszek. Igyekszem.)
Az álmokkal kapcsolatban: én nem tudok róla, hogy bebizonyították volna, az álmokat a már megtörtént események, saját élmények, ill. lelkivilág befolysolná. Persze, a tudósok nagy része ezt állítja, de egyes korokban a jóslás eszközének is használták, valami kívülről (nem az egyénből) jövő dolog volt az álomban. Szerintem az álmok nem (feltétlenül) csak a vágyainkat, félelmeinket tárják elénk. Kiderülhet még bármi, lásd hobbitok egy csendes- óceáni szigeten. Az álmoskönyvek is az álmok jóslatait elemezgetik.
Én személy szerint meg hol így magyarázom az álmaimat, hol úgy.
- Cicaful
- Nem elérhető
Viszont amellett, hogy szeretem nézni, hogy alszik Valaki, nagyon szeretem azt is, ha engem néznek. Nem mindenkit nézünk ám. Annak is kiváltság, akit néznek. Csak azt nézzük, mélyedünk el az arcán tükröződő nyugalomban, aki fontos számunkra, aki jelent nekünk valamit, akit szeretünk.
Peti, de Te felelőséget fogsz vállalni emberekért. Ha rosszul tervezed meg a házam, akkor a nyugati szél elfújja
Önzőség nem-felelősséget vállalni? Önzőség azt mondani, köszönöm, én nem szeretnék barátot/barátnőt - fontosabb a saját életem, terem, mintsemhogy alkalmazkodjak valakihez? (ezáltal megfosztva magunkat a szerelem érzésétől)
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Inczy
- Nem elérhető
Mostanában én is rengetegszer emlékszem... Az egyik elég durva az volt, amikor az álmomban egy gyilkos voltam. Tipikusan a hidegvérű gyilkos, akit nem érdekel, h most egggyel több vagy keveseb ember halott, aki úgymond félrvállról veszi az ilyesmit. Az egész álmomat végig gyilkolásztam, s a sok idegen arc közt akadtak ismerős, ekdves arcok is. De nem zavarta a gyilkos valómat... Aztán reggel teljesen nyugodtan ébredtem... Annyira furcsa volt, ahogy felébredve visszagondoltam rá. De semmi rettegés, zavartság, vagy ilyesmi nem volt bennem. Mintha egy termsézetes dolog lett volna... Amikor erre a higadtságomra eszméltem rá, kicsit megijedtem....
Számtalan álmomat vissza tudnám idézni, s ha igazat mondanak a hasonló témákkal foglalkozó szakértők, akkor az álmaink útmutatást adnak. Csak ott esek pofára, amikor nem tudom mire vélni őket, a jelentésük pedig a homályba vész...
Feel the sunshine
- Aralataion
- Nem elérhető
Jelenleg el sem tudom képzelni hogy felelősséget vállalhatok valaha is egy családért, gyerekekért. Hogyan is tehetném amikor túl sok dologról szól ez a Világ, és mindezt egyszerre teszi. szóval:
Fogalmam sincs, hogyan fogok boldogulni, annyira bizonytalan a megélhetésem, hogy MÉG! És az a szomorú, hogy ez nem nagyon fog változni. Olyan életet választottam, ami bizonytalan. Mert ez az amire szükségem van, ez tart ébren, állandó feszültségben, építész leszek. Mindemellett vállalni a felelősséget mások iránt, hát... Csak és kizárólag úgy lehet, ha a társam mindenben, de mindenben mellettem áll, és ketten talán már boldogulunk.
Amúgy a könnyebbik végét megfogni és kilépni egy kapcsolatból. Gáz. De egy életem van. Bennemaradjak vagy ne? Megéri? Biztos a könnyebbik megoldás újra kezdeni az életet? Ki tudja... És a családban mindig KÉT ember van ezt se feledjük. Hiába tesz meg mindent az egyik, ha a másik nem.
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Batti
- Nem elérhető
Évtizedekkel ezelőtt a műszaki technikai problémák megoldásának elősegítésére kitalálták a "brain storming" módszert. Melynek lényege, hogy a megoldhatatlannak látszó vagy megoldásra váró problémák megoldására összejön egy csomó szakember és néhány laikus. Elmondják nekik a problémát, majd minden megoldási javaslatot felírnak. Meglehetősen hatékony módszernek bizonyult az idők folyamán. Valami hasonló alkalmazható a jelen topikra is. Minnél több ember szólal meg annál több nézőpont lesz ismert az adott témában. De az egyes ember is válthat nézőpontot és ez méginkább színesíti a képet.
"Kane o Keizai Suru"
- Aralataion
- Nem elérhető
Visszatérve a témákra: Álom
Nézni mikor valaki alszik az egy rendkívül nagy kiváltság. Normál esetben, csak akkor teheted meg, ha az illető teljesen megbízik benned, ugyanis amikor alszunk, akkor vagyunk a leginkább kiszolgáltatva. Amikor dolgunkat végezzük és ürítünk az a másik, de azt ritkán nézzük
Szóval alszik a másik és figyelhetjük az arcát. Akkor teljesen őszinte. A nőkről a smink lemosva, a ránkerőltetett mosoly eltűnik, és ott áll előttünk teljes valójában. A másik gyönyörűség ebben, hogy békés az arca. Általában. Ha rémálmai vannak akkor pedig a legvalódibb rettegést láthatjuk meg rajta.
A saját álmaink pedig félelmetesen nyersek, és őszinték, hiszen nincs külső befolyásolás benne. Csak azt láthatjuk, ami bennünk van. Gondoljatok csak bele. Az a legmegrázóbb gyilkosság amit álmodban látsz például, csak a Te gondolataidban létezik. Persze a TV-ből szedted a jelenetet, de a Te agyadban van meg. Hát azt hiszem ez az igazán kemény. És akkor még arról ne is beszéljünk mi minden van, amit nem is tudunk, hogy valaha is láttunk volna, mégis ott él bennünk...
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Zizzo
- Nem elérhető
Itélet csere van írva a vényre...
- Vewy
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Pont tegnap néztem hasonló témában egy filmet a Spektrumon.
Sziámi-ikrek.
Összenött a szívük. Nincs meg a 2 egész szív, csupán hogy úgymondjam
"másfél" szív fejlődött ki. 2 testet nem bír eltartani ez a kis szív.
A sziámi-ikreknél az egyik mindig fejletlenebb, kisebb, mint a másik.
Kérdés: Szétválasszák-e őket, és a kisebbik meghaljon, hogy a másik
tovább élhessen? Megadni az esélyt, hogy legalább az egyikük normális
emberi életet éljen?
Vagy: Adjuk meg nekik az esélyt, hátha túlélik így is?
annyira nehéz kérdések ezek...
"Be the change you want to see." Gandhi