Gondolatok

Több
20 éve 9 hónapja #168104 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én Réka lettem volna ha lánynak születek...Megjegyzem nagyon teccik ez a név!
A fiunál meg a Gergő és a Máté között vaciláltak...Végül ugye Gergő lettem!

Örökké nem eshet...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #168101 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Gondolatok
ÁÁÁ. Mondjuk ezek elég erőltetett nevek... nekem a kedvencem a Lázár Ervin-alkotta Zsebenci Klopédia :D D

Én azt jhiszem, Dániel lettem volna fiúnak. Vsz a Zsófi sokkal jobb :D Bár én nem szeretem, ha így hívnak, mert az nekem olyan „külső” név. Az osztálomat is alighanem át fogom szoktatni a Maura :D

Üdv.
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #168098 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ha lanynak szulettem volna, biztos _Trinity lenne a nevem ß)

Mellesleg osok nem igazan gondolkodtak janyneven, mindenkepp fiut akartak elsonek. Be is jott nekik, csak kicsit selejtes lett szegenkem ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
20 éve 9 hónapja #168091 Írta: Julcsi_
Julcsi_ válaszolt a következő témában: Gondolatok
Jáááj! :lol: Ezek nagyon fárasztóak... :roll:

Nekem a legjobban a Budipa Piroska és a Koaxk Ábel jön be, bár először nem is értettem... (Kb. háromszor kellett elolvasni, mire leesett, hogy hogy is vannak ezek...)

argh

Több
20 éve 9 hónapja #168085 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
No ittvannak a nevek

Nyomo Réka Para Zita Patta Nóra Pár Zoltán Pop Simon Remek Elek Beviz Elek Szalmon Ella Techno Kolos Trab Antal Ultra Viola Am Erika Bac Ilus Citad Ella Dil Emma Eszte Lenke Feles Elek Füty Imre Git Áron Har Mónika Heu Réka Hü Jenô Kukor Ica Kala Pál Zsíros B. Ödön Külö Nóra Körm Ödön Kér Ede Major Anna Meg Gyôzô Vak Cina Veg Eta Virra Dóra Vég Béla Wincs Eszter Kasza Blanka Kandisz Nóra Kispál Inka Pofá Zoltán Budipa Piroska Tank Aranka Bekre Pál Cicz Imre Mortad Ella Trap Pista Fejet Lenke Csecs Emőke Fá Zoltán Minden Áron Csin Csilla Mor Zsolt Rabsz Olga Koaxk Ábel Patkóm Ágnes Locsolók Anna Riz Ottó Nemer Eszti Ne Pál Ka Pál Elektrom Ágnes Hú Zóra Raj Zóra Dia Dóra Tüdő R. Ákos Tök Ödön Ria Dóra Lev Elek Hot Elek Teásk Anna Bármi Áron Hugyo Zoltán Metall Ica Va Gina Csik Lóránt Masztur Bálint Bor Virág Ví Zóra Gá Zóra Nyúl Kálmán Ipsz Ilonka Mikorka Kálmán Petting Elek Szikla Szilárd Ebéd Elek Cserepes Virág Kan Csoma

Ha én fiúnak születek akkor GergelyAttila névre hallgatnék. (de mivel lány vagyok az öcsém kapta eme nevet.)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 9 hónapja #168079 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: Kedvenc nevem nincs, majd ad a gyereknek a feleségem :D

Alyr!! 8O :up:

[size=9:1xxrk7qt]Minden lány ilyen megértő férfiról álmodik! :sungl: [/size]

Noodle, anyának tegnap olvastam fel a Feanoros stáblistát, és nagyban szörnyülködött, hogy "Ilyen csúnya nevet hogy találhatott ki magának egy lány!"

Angwen, az aláírási rubrikákat illetően nekem is meggyűlt a bajom, a Kirschner Viktóriával, de szvsz a te neved GYÖNYÖRŰ! A hangzása tündés, de mivel "növény", akár hobbitnévnek is elmegy! :D

Ha fiú lettem volna, Gyuri lettem volna vagy Péter.
Érdekes felvetés!

De azt is érdekes lenne összeszámolni ezek után, hogy a becenevek "milyen sorsra jutnak" az idők folyamán.
Ilyen téren max. a spanyolok tudnak minket überelni, akik a Josét Pepitónak becézik, és ez még a kevésbé durva kategória! HIhetetlen és kideríthetetlen eredetű becenevek keringenek. Ámbár egy idetévedő angolnak is bajos megmagyarázni, hogyan lesz Ágnesből Gica... és még sorolhatnám...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #168062 Írta: gande
gande válaszolt a következő témában: Gondolatok
a macskámat Gandalfnak hívják, mert szürke... :-)

Több
20 éve 9 hónapja #168036 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: Gondolatok
Pedig van télleg Legolas... De nemigazán ismerem, hugaimmal járt együtt kung-fuzni :) Aranyos kissrác :D Szénfekete hajjal :D De mondom, nem magyar :)

Amúgy az én kedvenc fiúneveim a Balázs, az Ádám, az Attila, talán a Gergő, Dávid :) Sz'al van egy pár. A lánynevek közül az Annát szeretem, a Tündét, a Borbálát, de azilyen újhullámos nevektől, mint Ajándék, meg Napsugár, feláll a hátamon a a szőr... 8O

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/

Több
20 éve 9 hónapja #168032 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Gondolatok
és akkor ha valaki Luthien, akkor hogy becézet,? Lúth? vagy Lúthienke? milyen viccesmá-)
ja, meg a Cserepes Virág, meg a Tavaszi Napsugár, Para Zita-))
Rabyn mondta, ha gyzyke.fw.hu -n fenn vannak valahol-)
majd megsasolom, biztos vannak jók-))

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
20 éve 9 hónapja #168028 Írta: brokkoli
Én Krisztina vagyok, de gyakrolatilag senki nem hív így a családomon kívül. Neten ismertem meg a legtöbb barátomat, és amikor bekerültem középsuliba, véletlen az egyik netes ismerősömmel egy osztályba kerültem, és azóta az egész suli Nodleenak hív :) Ezt az idióta nevet meg még 13 évesen találtam ki, és azóta se sikerült levakarnom magamról :P Szóval maradtam nudli... :D

Több
20 éve 9 hónapja #168026 Írta: Julcsi_
Julcsi_ válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nodlee írta: Egy Legolast ismerek :D De nem Magyarországon született a srác :)

Nemmondod, hogy létezik ilyen nevű fickó??!! 8O Hát én vagy nagyon naív vagyok, vagy nagyon tájékozatlan, de ezt nem gondoltam vóna... :roll:

Nos nevek... én a sajátommal elég jól megvagyok (Júlia), de azt pl. sajnálom, hogy nincs második nevem (Luthien? :wink: ). Na jó, valójában a Gyűrűk Urából semmiképpen nem adnék nevet a fiamnak/lányomnak. (OK, a Samu talán jó név, de mivel minden biosszertári csontvázat ígyhínak, ez se jön számításba...)

Viszont nagyon szeretem lányok közül a Fáni nevet, fiú névnek pedig a Bálintot. (Ha fiúnak születek, így hívnának.)

Tényleg nép, Titeket hogy neveztek volna el, ha netán a másik nembe születtek?

argh

Több
20 éve 9 hónapja #168018 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ladislas írta: Ryana: És az Ily hogy tettszik? Vagy csak simán Ild?

Hát, nem hiszem, ennyi erővel I is lehetne, de az elég gyér, szerintem... :P Jobb szeretem az összetettebbeket, mint Ildike, vagy TeSüketBolond. ;)

Szerintem ilyen nevet, mint pl Luthien, második névnek jó adni, vagy csak "otthoni használatra", mert azért ha felnő a gyerek, és szeretne egy rendes nevet, akkor elég nagy kiszúrás vele, h nincs neki...

Mondjuk a Kicsit Sirály névvel se szívesen élnék... :) Meg ilyenekkel, h Nagy Barna Farkas meg Kis Piros Mercédesz... :roll:

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
20 éve 9 hónapja #168003 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én egy Kerti Napsugár nevű lányról hallottam... De azért a Cserép Virág sem rossz...
Nekem is sok gondom volt a Zsuzsanna/Zsuzsa változatokból, az utóbbira ugyanis harapok. Egyébként, mint már írtam, nem igazán szeretem a keresztnevemet. Nem érzem, hogy az enyém lenne--szívem szerint hivatalosan is megváltoztatnám Angwenre. :wink: Meg még egy baj van a nevemmel: olyan veszettül hosszú (Ürmössy Zsuzsanna), hogy minden létező aláírási rubrikából kilóg. :roll:

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 9 hónapja #167835 Írta: Nariel
Nariel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szeretem a nevem (Zsuzsanna), de csak mióta tudom, hogy mit jelent: liliom. Igaz egyáltalán nem vagyok egy liliom tipus de azért jólesik a gondolat. :wink:
A gyerekeim nevét évek óta eldöntöttem. Fiú: Dió Lány: Alma
Mindenki szörnyülködik rajta, de nekem tetszik. Az már más kérdés, hogy a gyereknek tetszene-e? :roll:

"... alig hitted, hogy egyszer ez is eljöhet még...
... feletted is felragyoghat az ég."

Több
20 éve 9 hónapja #167786 Írta: Ladislas
Ladislas válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ryana: És az Ily hogy tettszik? Vagy csak simán Ild?
Nekem is nagyon tettszik a Samu, ,,de a Tündéket ki nem állhatom" :lol: ...Na jó ez nem vicces... De például, én el tudnám képzelni a fiamat Frodóként is. A lányomat Lúthiennek hívnám szivem szerint, az olyan szép lenne...*sóhaj* :cry:

Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!! :evil:

Több
20 éve 9 hónapja #167723 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én is szeretem a nevemet, mert nem sok értelme van nem szeretni, csak túl sok bosszúságot okoz... ;) Mondjuk ha vki Ildinek hív, automatikusan rávágom, h kó, mert az ildi az egyetlen becézése, amit nem szeretek (elviselem, mert úgyis mindenki annak hív, de azért próbálkozni lehet), tőlem akár ildikócskának is hívhatnak... Újabban pl Kóci vagyok, ildikóci után, ami kifejezetten tetszik. :) Meg egyébként is, Ildikóból nem sok van, és ennek örülök. :)
A családnevemben meg az a jó, h két névnapom lesz tőle, amikor is közös családi gasztrózást rendezünk, bibibí. :)

Én már régen elhatároztam, h a gyerekeimet Tündének és Samunak fogják hívni. (Igen, ha mindkettő fiú lesz, akkoris! :twisted: ) Szerintem ezek önmagukban is szép nevek.

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
20 éve 9 hónapja #167693 Írta: brokkoli
Egy Legolast ismerek :D De nem Magyarországon született a srác :)

Több
20 éve 9 hónapja #167615 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azért tényleg kiváncsi leszek, hogy hány Frodó és Gandalf meg Legolas fog mászkálni az utcákon..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 9 hónapja #167602 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Dodiee: én csak úgy értettem, hogy a Rozit könnyebb lenne anyakönyveztetni, mint az Éowynt vagy a Luthient :-) )

Több
20 éve 9 hónapja #167597 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egyszer járt nálunk egy feket öltönyös, napszemüveges porszívóügynök. Kovácsnak hívták :mrgreen:

Több
20 éve 9 hónapja #167596 Írta: Finwe
És mit szólnál a Kamionkához ? :D

Több
20 éve 9 hónapja #167589 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Finwe írta:

Hm... Barna Vader... Barna Obi-van... Barna Yoda... na jó, maradjunk csak a hagyományos neveknél! Barna Gollam

És a Barna Mackó? :wink: :lol:

Nálam továbbra is a Dömperke vezet mint keresztnév...

(Kovács Feanor?)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #167587 Írta: Finwe

Gandalf írta: Hm... Barna Vader... Barna Obi-van... Barna Yoda... na jó, maradjunk csak a hagyományos neveknél! Barna Gollam

És a Barna Mackó? :wink: :lol:

Több
20 éve 9 hónapja #167581 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Hm... Barna Vader... Barna Obi-van... Barna Yoda... na jó, maradjunk csak a hagyományos neveknél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Barna Gollam :mrgreen: :gollum1:

Nagy Yodán már én is gondolkoztam... De aztán eszembe jutott a Nagy Óz (mint a nagy varázsló), és az sokkal jobb...

Egyébként a vezetéknevemet én is meg akartam már változtatni... Vader-Nagy-ra, mert akkor mindenhol Vader Nagyúrnak szólítanának :)

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #167559 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: Gondolatok
hümm hát én is megvagyok elégedve a nevemmel, sőt nekem tetszik is...

Előd

a gyermekeimnek, ha lesznek, akkor szép régies neveket fogok adni, mint pl.: Álmos, Huba.., de leginkabb a sajatomat adnam neki mert en szeretem, s talan neki is teccene, (ez egy ritka név.. életemben nem talalkoztam még egy másikkal..marmint jo Van a Halasz Előd, meg van Csaszar Előd, de hat ők ijen kozismertek, de meg ojan hogy ac uccan szembejon velem valaki es aztmondja: Szevasz, Előd vagyok :) erre én ugy meg orulnék hogy csak na .. hihi.. Én is :) )
na szóval ez van..
az Eufrozina, Leokádia és testvérei a borsókat gurigatják a hátamon, de ezt megteszi a Mercedes, Xavér, Izsák is
szal inkább az ijen régies nevek a szépek.
Ha már név, akkor lehessen örülni annak ha kimondod, lehessen szépen, lágyan kiejteni, mint pl :) :D :lol: Előd :lol: :D :) de a lényeg hogy neked, sajat magadnak teccen. kb ugy mint nekem az enyimé..

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Több
20 éve 9 hónapja #167546 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmmm...

Én it utálom ha Gergőnek nézik a nevemet, de csak hivatalosan, mert ha valaki Gergelynek szólít arra eléggé negatívan tudok reagálni...
(viszont leírva a Gergely szebb, van benne sok szár lefele amit el lehet húzni mintha tengwák lennének... :D )

Kedvenc nevem nincs, majd ad a gyereknek a feleségem :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #167536 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Telcontar Léli írta: Az Estel még határeset, mert nagyon szép név, ugyanakkor kimondva nem mindenkinek ugrik be azonnal a GyU, csak az igazi nagy rajongóknak :) Azt már el tudnám képzelni, hogy Estelnek hívják a fiamat...

Akkor oké, mert én nem! :lol: :twisted:
Mint mondtam, nálam az András a favorit, és az is marad...

De azért abba gondolj bele, hogy amint kiejtésben az elvtársak és elftársak közt elsikkad a különbség, úgy én se találtam poénosnak, mikor ötödszörre kellett beleüvöltenem a telefonba a családtagoknak/barátnőknek, hogy: Nem Eszter, a rohadt életbe!! ESTEL!!! Betűzzem?! Süket népség! És még a GyU-t se olvasta Szégyen!! :evil:

:P

Amúgy igen, ez kissé gáz, mert mintha az osztálynaplót kitöltő emberek nem tudnák, mi a különbség Zsuzsa/Zsuzsanna; Gergő/Gergely; Kata/Katalin; Nikolett/Nikoletta közt. Már sok zúgolódást hallottam ez okból.
Nálunk edzésen négy Zsuzsanna meg 1 Zsuzsa volt. A négy közül lett egy Zsuzsi, egy Zsuzsa, egy Szuzi, meg egy Copfos Zsuzsi, a Zsuzsából meg rövid úton Hugi lett.
A másik osztályban az 5 db éva problémáját úgy oldották meg, hogy a vezetéknevük kezdőbetűjét biggyesztették a nevek mellé (Mévi, Dévi, stb..) Jó, mi?

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #167509 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok

Namarie írta:

Gandalf írta:

Hegyirabló írta: Úgy tűnik itt egyedül Én vagyok elégedett a nevemmel

Hé, én is ezt mondtam!

Meg én is!!! Csak eszébe ne jusson senkinek becézni, mert azt nagyon utálom. (Nézeteltérések oka szokott lenni, olyannyira.)

De mintha legelőbb én mondtam volna... :roll:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 9 hónapja #167492 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én személy szerint elégedett vagyok a nevemmel, bár azt nem szeretem, ha Viktóriának hívnak - az olyan túl hivatalos, meg komoly (tehát mind olyan, amilyen én nem vagyok... :P )
A másik probléma, ami felvetődött az nevemmel kapcsolatban, hogy 2003ban a leggyakoribb női név volt - ez hatalmas grrrrr!!!! :evil: Anyukám azt mesélte, hogy amikor születtem még kevés Viki volt, most meg minden második az... :?

Máskülönben, ha esetleg netalántán gyerekem lesz, és sikerül neki lánynak születni, én szeretném, ha Szonjának hívnák (bár feltételezem az apucinak is lesz némi beleszólása, no meg az se mindegy, hogy hogyan hangzik, és mennyire nehéz kimondani pl Halász Szonja - az egy picit necces...) De tetszik a Zsófi is és az Emese.
...ha meg fiú...azt még nem tudom. Tetszik a Bence (bár tudom, az most a legkedveltebb fiú név), meg az Andor...de fiú néven még nem gondolkoztam...
No de ez elég messze van még, és meg is kell érni :D

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
20 éve 9 hónapja #167489 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én kiskoromban a Petra és Helga nevekért lelkesedtem igennagyon, 16 évesen békültem meg vele, amikor Svájcban egy számomra igen szimpatikus fiatalember közölte, hogy gyönyörű nevem van, és ne vicceljek, német nyelvterületen minden második lány Helga vagy Petra :)

Mostanában a vezetéknevemmel gondolkozom, hogy édesanyám leánykori nevére változtatnám szívem szerint, de az meg felérne egy káromkodással ;) : Paxián Viktória :) (és jut eszembe, külföldön MINDIG az én nevemen fut a csapat, mert az enyém a legkönnyebben leírható ;) )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.726 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére