Gondolatok

Több
22 éve 20 órája #82937 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Köszönöm! És nagyon jó!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 21 órája #82935 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Énségem szerezte :)

Huhú :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 21 órája #82932 Írta: Namarie
"Homo Sapiens, kétlábú testvér
de szerény, de koldus lett a vágyad:
hajdanában a tökélyre vágytál
ma a boldogsággal is beérnéd
és még ezt se képzeled nagyobbnak,
mint hogy bendőd bírja Marcsa főztjét
és ágyékod bizseregni tudjon
s legyen életedben holmi lim-lom
mit tiédnek, birtoknak becézhess-
Isten vendége vagy a világon!"
/Weöres Sándor: Parainesis/

Off: Darkman! Honnan van a második idézet?

Békesség mindenkinek!

Több
22 éve 21 órája #82929 Írta: Álmos
" Ha messzirol rám tekintenek, odvas tüzifának néznek...
Ha közelebb jönnek, megérzik testem melegét...
Ha kezükbe vesznek és bevisznek a házba, átérzik eromet...
S mielott tuzbe dobnának, eszükbe jut, hogy egykoron fa voltam, s lélegeztem, ahogy lélegeznek az élok...
Amikor pedig égo lánggal elpusztulok, kimennek a rétre, s hiányomat érezvén elültetnek megint...
Így van ez élettel és halállal. Mindig az utolsó pillanatban döbbenünk rá, hogy amíg lélegeztünk, elfelejtettünk élni. "

Több
22 éve 22 órája - 21 éve 11 hónapja #82924 Írta: Álmos
" Ülj ide mellém,
valamit mondok,
szomjas vagy látom,
egy üveg bort kibontok...figyelj:

Lehet hogy nem vagy gyenge,
De ha szivedbe száll a penge,
attól nem érzed magad jobban,
ha a kocsidban bomba robban

tudom én

Erős vagy persze,
de ha a fejedben ott van a fejsze,
majd a fegyver csövébe nézel,
ott már semmire nem mész pénzzel,

Hiába vagy gazdag,
Ha az égiek leszavaznak
a kocka el van vetve
te meg a föld alá temetve,

Ott már

Hiába vagy már ügyvéd
Aki a törvényektől megvéd
Itt senki se golyóálló
és ha szakad a védőháló

A halálugrás végén
a túlvilági tévén
majd rólad szólnak a hírek
veled van tele a sajtó
aki a pokolra kíván jutni,
annak balra a második ajtó

De ha a Szentpéter szigetekre már
be van fizetve az útkölcség
a mennyország Tourist
a legjobb szolgáltatást nyújtja....

...Miatyánk ki vagy a mennyekben mondd,
melyik ajtón mennyek be...

" Az emberek megnéznek,
hogy az istenük a pénz lett,
sorban nyílnak a bankok,
s az jelenti a rangot,
hogy mennyire állat az autód,
mekkora mellű a nőd és hogy
meddig birod feltekerni
a kocsidban a hangerőőőőőőőt !!! "

NOKIA

Szeretne megújulni?
Kezdje az öltözékével! Miért is ne frissítené fel a ruhatárát egy új
táskával, övvel vagy egy pár új cipővel? És miért ne választana egyet a három akciós telefonunkközül? Azt, amelyikkel legjobban kifejezheti személyiségét!

WESTEL

Könnyű velük élni!

ADIDAS

More power to you.

SIEMENS

Légy Önmagad!

Drogerie Markt

Mert megérdemlem!

3 BIT

Corvin moziban pörgess meg 3db 3BIT-es búgócsigát és kapsz ingyen egy 3BIT csokit!

WHIRPOOL

Az Ön igényeihez igazítva.

Köszöntjük a fogyasztói társadalom küszöbén? Szeretne sikeres lenni? Boldog? Kényelmes élet? Szórakozás? Semmittevés? Mi lehozzuk a paradicsomot is önnek. Cserébe nem kérünk mást, csak a pénzét. Higgyen nekünk, a mai világban már mindenkiből kiskirály lehet. Mert a külsőségeken múlik minden! Higgyen nekünk!
Vegyen Boss pizsamát 50.000 Ft-ért, Ray Ban szemüveget 60.000 Ft-ért, Dodge Vipert 20 millióért, papucsot 20ezerért, s ne is törődjön mással. Mert önnek öröm kell és boldogság. Mi megadjuk önnek. Higgyen nekünk.

... s az apák átka fiaikra szállanak ...

Több
22 éve 23 órája #82904 Írta: Álmos
Figyelmébe ajánlanám mindenkinek az " ÜTKÖZÉSPONT " című filmet.
Egy kis valóság a mai globális becsapásról és kihasználásról... :rmad2:

Több
22 éve 1 napja #82845 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nektek még nem volt olyan érzésetek, hogy olyan ez az egész, mintha illúzió lenne? Nekem mostanában egyre többször.
[size=9:2d519zbk]Kincső: Nekem sem az volt a baj. Hanem az, hogy tudtam neki csak a "cím" kell, hogy ő az elnök...[/size]

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 1 napja #82827 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Gondolatok
A biznyos "másik gyerek":Persze,ő is csak ember,tudom.És tök vicces,meg minden.Mondjuk normálisnak még nem láttam,de biztos az is tud lenni.NA!csak jófejakarlenni,mint sokan mások.( :arrow: na,a jófejneklenniakarástól én nem vaok elájulva...)
mégy gyereeek....megkomolyod6! :D
néha kicsit elfogult vaok. :? és sem gondoltam úgy,hogy ő gonosz(ezt mondtam??? :( ),csak utálom visszavonni azt,amit mondtam...(pedig folyton ezt teszem)
de akkor naon dühös vtam...(a halak ien szélsőséges emberek,nézzétek el :oops: :wink: )
Segíteni meg:ééééén??? 8O tudom,nem kéne iennek lennem,de énantiszocialitásom nem alkalmas ienekre... :roll: 8meg azagyerek sem éppeg egy kedves 1én.A múltkor egy másik osztálytársam minden rosszindulat nélkül kérdezett tőle vmit,és elküldte azannyába... :roll: )
áhhh,mindegy :!:

Úgymint agresszijó:én "csak" az öcsémmel szoktam verekedni...általában nem komolyan... :roll:
vagy mégis....(de ő az erősebb! :( )
jó,én is súyos eset vaok...,de engem csak mellőzzünk!

Orvvadászok:iszonyú súlyos probléma,de nem tudom,mit lehetne ellene tenni(nekem semmit :wink: :? )
a kizsákmányolt népek egyetlen megélhetése...
(hüeséget mondtam?)

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 1 napja #82792 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

Bocsika, hogy "visszahúzom" a társaságot az előző témába, de ezt nem tudom megállni szó nélkül:
Nekem eddig két osztályhoz volt/van szerencsém, akik mind nagyon jófejek, kedvesek, aranyosak viccesek, stb..., de nem velem. Mindig is kívülállónak számítottam, ha gúnyolni nem is mertek már. Örökké magányos voltam. Igaz én nem félek a magánytól, mint a mai gyerekek többsége (ahogy észreveszem). De szükségem volt valakire, akinek elmondhatom minden bánatom, ha nem is szóval. Így találtam rá az állatokra (elég régen), a könyvekre és A Gyűrűk Urára.
Az osztályban mindenkiveljóban voltam és volt egy-két stabil partnerem, de egy sem olyan, akinek MINDENT elmondhattam volna (kivéve egyet).
Új iskolába mentem és ott sem találtam senkit. Alkalmi beszédpartnerek semmi más. Mindenkivel megtaláltam a közös pontot, mindig később, minthogy az igazi barátom lehetne. Az igazi barátot máig keresem.
Kincső: Rokonlélek...
A cicám azért lett a legjobb "barátnőm", mert ha sírdogáltam mindig odajött a szemembenézett és beleült az ölembe. Méghogy macskák önfejűek...

Orv vadászok:
Ha fényképet látok róluk a legyikolt állatokkal ...
Joy Adamson könyvek
George Adamson:Orszlánok között

[/i]

Több
22 éve 1 napja #82773 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: Gondolatok
Agresszióról: őszintén bevallom, egy fiúnak egyszer adtam pár pofont, mert már nagyon untam, ahogy gúnyolódott (nemcsak velem, hanem mindenkivel). Bár még benn volt az osztályban a tanár :roll:

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!

Több
22 éve 1 napja #82772 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rég voltam itt, egy kisregényt én is írok hozzá

Régebben én is nagyon könnyen elsírtam magam, föleg alsóban, de elöfordult ez egyszer-kétszer nyolcadikban is. Mostanában már nem, de még mindig elég érzékeny vagyok.

Huh, háromszor is láttam, de nem tudom a címét a filmnek. Charlie Sheen játszik benne egy csillagászt, és vmi jelet fog, hogy közelednek az idegenek. A film végén aztán kiderül, hogy az idegenek már rég itt vannak, és a fönöke (vagy nem is tudom, hogy kije) is az. Szóval ez az idegen mond vmi olyasmit, hogy az emberek egy-két évtizeden belül el fogják pusztítani a bolygójukat, s hogy minek annyit várni, mert ök ezt egy éven belül is meg tudják tenni.
De akár vissza is jöhetek Mézga Aladárig is ( :heu: ). Az egyik utazás során azt hiszi, pár millió évvel visszament az iöben, aztán kiderül, hogy elöre ment. Nevessetek ki ezért a hasonlatért nyugodtan 8)

Az osztályról: nekem eddig is nagyon jó osztályaim voltak, és most (9. osztály) is úgy tünik, hogy az lesz. Tavaly ballagásnál én is majdnem elsírtam magam :crying: , mert egy nagyon jó közösség lettünk + az osztályfönökünk egy csúcs (matek)tanár. De az a jó, hogy én mindenkivel (na jó, van egy-két csaj, akit nem igazán bírok) jóban vagyok (bár a tavalyiak közül 9-en most is osztálytársaim, + egy lány, aki 1.-2.-ban volt az :wink: )

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!

Több
22 éve 2 napja #82744 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rég jártam már erre...

Nah miről szól a fáma?
Noshát azért az anyagi világ nem csak illúzió.Bár van elég benne,de van valóság alapja is.Buddhista körökben pláne :D !
Persze hogy minden élőlénynek vannak jogai.Mád kérdés mi mennyit hagyunk nekik...de ez embertől függ és nem az európaiak fognak ebben élenjárni.Teljesen mások mint a keletiek.Szóval azért ne ítéljünk el mindenkit.Vannak olyanok akik tisztelik a természetet(ld:sintóisták).

Az ember márcsak ilyen.Szüksége van bizonyos dolgokra,és a korunk előrehaladtával(itt nem az öregségre gondolok),már teljesen más életmódunk van,mint mondjuk 100 évvel ezelőtt :?

"Ha kiváló embert látsz,arra gondolj,hogy egyenlő légy vele.Ha pedig nem kiválót látsz,fordulj bensődbe és vizsgáld meg magad!" :twisted:

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 2 napja #82742 Írta: Namarie
Alyrhoz kapcsolódva: más az a busman, aki lenyilaz egy gazellát, és hazaviszi a családjának, úgy, hogy rituálékkal megengeszteli az állat lelkét, mint az, aki pénzért öl, fölöslegesen, agyarért, pl: mert az állítólag fokozza a nemi potenciát (elnézést).

Ez az "ember a teremtés koronája" című valami amennyire én tudom, két helyről jön. Az egyik a Biblia félreértelmezése. Az uralom ugyanis nem leigázást kell jelentsen. "Aki uralkodni akar, tanuljon meg szolgálni". (nem a Bibliát idéztem!). Sokkal inkább arról van szó, hogy az ember gazdája legyen a Földnek, és jó gazdája. Aki szereti és óvja azt. Mert Isten teremtette.
A másik: a felvilágosodás. Az ész a minden, az ész által mindent lehet és kell is uralni. Az emberi ész hatalma korlátlan, mindent legyőzhet.
Tényleg?

Gondoljatok bele: az ember kint jár az űrben, de a saját testét nem ismeri. (AIDS, rák: nem tudjuk gyógyítani)

Akárhogy van, azt gondolom, mi, akik ide írogatunk, legalább érezzük: a Földet unokáinktól kaptuk ajándékba. És talán azzal is tisztában vagyunk, milyen sérülékeny és törékeny az élet...

Több
22 éve 2 napja #82728 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Őket itt nem említettem.

De arról le kellene már mondanunk, hogy mi vagyunk a teremtés koronája.

Senki sem mondta, hogy velünk megállt az evolúció...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 2 napja #82716 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Alyr Te elméletek embere!
Az még nem jutott eszedbe hogy még mindig vannak emberek akik az éhhalál ellen vadásznak?

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
22 éve 2 napja #82705 Írta: Alyr Arkhon
Üdv néktek!

"...The future is our world, Morpheus, the future is our time..."

Az orvvadászatról:
Két féle orvvadász van:
Van a profi, aki megrendelésre dolgozik, jobb fegyverei vannak, mint az amerikai hadseregnek, lefizetik az összes hivatalt, és kapcsolataik vannak. Ők azok akiket maximum vadőri szinten kapnak el, aztán nyomuk vész, (ha még élnek). Ők azonban kevesen vannak, és csak azt lövik le amire megbízást kapnak. Őket lehet szabályozni, és ha nem lenne ilyen katasztrofális a helyzet, akkor nem okoznának nagy veszteségeket.

Van a primitív, aki csak azt tudja, hogy ha valamit levadászik, azért pénzt kap, ezért mindent elpusztít amit talál, teljesen feleslegesen. Ők gyilkolják le a teknősöket baltával, nekik semmit sem jelent a globális helyzet, mert fogalmuk sincs az egészről.

Én egyetlen megoldást tudok az orvvadászok ellen ami igazán hatásos, az ha azonnal foganatosítható halálos ítéletet rónak ki rájuk. Magyarul, ha a vadőr rájuktalál, le is lőheti őket. (vad ötlet? gondoljatok bele, az orvvadászok eddig is lőttek a vadőrökre és Afrikában már be van vezetve ez a szabály.)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 2 napja #82687 Írta: Namarie
A kis Buddha végén van egy jelenet, amikor a kisfiú a Szív-mantra lényegét adja vissza a saját szavaival. Ott is arról van szó, hogy az egész anyagi világunk illúzió. Ezt mondja a kanalas kisgyerek is a Mátrixban.

Szerintem ez az iszonyat, ami folyik, azért van, mert az ember nem hajlandó megérteni, hogy ő csak egy faj a sok közül, és a természet nem legyőzhető általa, bárhogy is akarja. Ha ezt teszi, saját létének alapját öli meg, így önmagét is. Legalább ezt volna jó megérteni, ha már nem megy valakinek az agyába az, hogy a másik élőlénynek is vannak jogai.

A legundorítóbb az, amikor a következő nemzedékre hagyják a problémát. Ennyire ne szeretné valaki a saját gyerekét, hogy rossz életet kíván neki?

Korlátlan fogyasztás: soha nem tudtam megérteni, miért kellenek a luxusdolgok? Miért kéne nekem állatokon kikisérletezett 20 ezer forintos parfüm? Minek x milliót érő fekete gyöngysor, amikor ezért állat és ember is életét adta?

Elrontás: nekem mindig gyanús az, ha valaki egy általa piszkosnak tartott dolgot szid. Talán pont azért, mert őbenne is megvan, csak nem vállalja?

Több
22 éve 2 napja #82683 Írta: Álmos
"...The Matrix has you, Neo; you just never dreamed about it. Take the red pill, and i'll show you how deep the rabbit's hole is..."

Illúziórikus feketeségben élünk, de sok embernek ez a valóság. A különbség a Mátrix világa és a mi világunk között, hogy odaát sokkal sokkal szebb és tökéletesebb a létezés. Mert mondjuk nincsenek robotok. :) És nem kell suliba menni...khm.
A világ megmentése szerintem csak nevelés kérdése. Én most úgy érzem nem tudnék olyan dolgokat tenni, ami a természetet veszélyeztetné, legyen ez akár egy cigarettacsikk eldobása vagy egy görög tanker vízre dobása 35000 tonna olajjal. Mert alapból mond ellent az érzéseimnek. Akiben ez nincs meg, azt nem is fogja érdekelni, lsd teknőcök harca az orvadászokkal.
De elítélni sem szabad őket úgy ahogy Brisa mondja, mert magától egyetlen ember sem lesz gyilkos. A társadalom hatása miatt lesz olyan amilyen. Valamikor régen Marilyn Manson azt találta mondani, hogy: " Ti szídtok engem hogy elrontom a gyerekeiteket, amikor nem látjátok, hogy mekkora mocsokban nevelitek fel őket. "

És ebben a dologban úgy érzem mélységesen igaza volt.

cső

Több
22 éve 2 napja #82681 Írta: Álmos
"...The Matrix has you, Neo; you just never dreamed about it. Take the red pill, and i'll show you how deep the rabbit's hole is..."

Illúziórikus feketeségben élünk, de sok embernek ez a valóság. A különbség a Mátrix világa és a mi világunk között, hogy odaát sokkal sokkal szebb és tökéletesebb a létezés. Mert mondjuk nincsenek robotok. :) És nem kell suliba menni...khm.
A világ megmentése szerintem csak nevelés kérdése. Én most úgy érzem nem tudnék olyan dolgokat tenni, ami a természetet veszélyeztetné, legyen ez akár egy cigarettacsikk eldobása vagy egy görög tanker vízre dobása 35000 tonna olajjal. Mert alapból mond ellent az érzéseimnek. Akiben ez nincs meg, azt nem is fogja érdekelni, lsd teknőcök harca az orvadászokkal.
De elítélni sem szabad őket úgy ahogy Brisa mondja, mert magától egyetlen ember sem lesz gyilkos. A társadalom hatása miatt lesz olyan amilyen. Valamikor régen Marilyn Manson azt találta mondani, hogy: " Ti szídtok engem hogy elrontom a gyerekeiteket, amikor nem látjátok, hogy mekkora mocsokban nevelitek fel őket. "

És ebben a dologban úgy érzem mélységesen igaza volt.

cső

Több
22 éve 2 napja #82641 Írta: angelina
angelina válaszolt a következő témában: Gondolatok
sziasztok :D !
nemis tudom,hol kezdjem :roll: !talan ott,hogy ez a vilag nem is olyan szornyu :D !!!minden azon mulik,hogy hogy allunk hozza;eszrevesszuk-e a az apro szepsegeket,mikor bandukolunk az utcan,viszonozzuk-e a felenk kuldott mosolyt es eldobjuk-e az eloiteleteinket!en hiszek abban,hogy az emberek ugy viszaonyulnak hozzam,ahogy en hozzajuk!az utobbi idoben megprobalok minel tobbet adni nekik magambol,jokedvet sugarozni,szeretetet adni,es sokkaldesokkal jobban erzem magam :D !es a "befektetes" nem vesz el,hanem egy ido utan megterul!lehet,hogy naivan hangzik,de abban is hiszek,hogy az embereket meg lehet valtoztatni;csak turelem,kitartas,megertes es(termeszetesen :D )szeretet kell hozza.sosem szabad lemondani senkirol :!: bar tudom,hogy globalisan nezve ez igy nem megy;s szep szoval nem lehet lebeszelni az embereket pl.az autok hasznalatarol...
tudjatok regebben en nagy allatvedo voltam;egyszer lattam egy leleplezo-dokumentumfeilmet olyan orvvadasz-kereskedokrol,akik az oriasteknosoket(levesteknosoket) gyujtottek be.es ez most nagyon durva lesz,de igaz;ugy oltek meg oket(es a kamera vegig mutatta),hogy kifeszitettek a teknost,es meg elve elkezdtek csakannyal trancsirozni.ez nagyon megmaradt bennem;es kenyszeresen neztem az ilyen kegyetlenkedest bemutato dokumentumfilmeket;es meg mais ugy erzem,hogy szukseg van a sokkolasra,a figyelmeztetesre,mert sokmillio embernek fogalma sincs,hogy az emberiseg hogy jatszik a termeszettel!mert az nonszensz,hogy pl.kiirtanak egy sulyosan veszelyeztetett kategoriaba tartozo rinoceroszt,csakmert a hiedelem ugy tartja,hogy a szarva termeszetes afrodiziakum!es ez maganvelemeny,de maigugy erzem,hogy egy ember eleteben a leheto legnagyobb bun egy allatfaj kipusztitasa.es nembeszelve arrol,amiket ti is irtatok;hogy azzal,hogy a termeszettel jatszik,maganak okoz kart!mert ugyan a termeszetnek van egy olyan fantasztikus tulajdonsaga,hogy egyensulyt teremt es begyogyitja a sajat sebeit,ez a fajta pusztitas olyan gyors,hogy nem tud vele mit kezdeni!de ezzel nem azt mondom,hogy terjunk vissza a gyokereinkhez(a la Rousseau),csak meg kene talalni az egyensulyt!persze mondani konnyu...
sajnos a tudatlansagon felul meg az a nagy gond,hogy nem tortenik semmi;az emberek csak a mindennapi gondjaikra figyelnek;es nem latnak tovabb az orruknal.
ezert orulok,hogy ratalaltam erre a tarsasagra;ahol csupa nyilt es gondolkodni mero emberrel talalkoztam,es remelem meg fogok is-egyre tobbel :wink:
es azert ne gondoljatok,hogy osztom Elrond-ugynok velemenyet,hogy az ember egy virus,mert ez nemigy van :D !es egyre jobban szeretem az embereket :D !(no,az ex-pszihologusom most esett le a szekerol :twisted: )
jah,es Nino!mindannyian a Matrix rabjai vagyunk,de kitorhetunk belole,smerhetunk masok lenni :D

na puszko mindenkinek;futok az agyikomba,hatha almodok valami szepet... :D

'a prayer for the wild heart,kept in cage'

Több
22 éve 2 napja #82640 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ring-bearer írta: Kincső: Nekem is volt ilyen, amikor a DÖK elnökhelyettest választották, 2 jelölt volt. Nagyon izgultam, és tényleg össze-vissza beszéltem.
Őt választották meg. :(

Nekem nem az fájt, hogy nem én lettem, mert teljesen el tudtam volna fogadni, hogy mást is kipróbálunk, másnak is hagy legyen feladata (ez csak 4.-ben volt, ez volt a 2. DÖK-ös év :!: ). Csak az fájt nagyon hogy 60 azaz hatvan szavazatból 0 azaz nulla szavazatom volt. :( :roll:

Én mindig azt hittem magamról, hogy zárkózott, nehezen barátkozó és félénk típus vagyok, de kiderült, hogy nagyrészt félreismertem önmagamat... :) Mert az igaz, hogy ha találkozom valakivel, akkor nem tudok beszélgetést kezdeményezni, és (élőben) inkább fülelek mint beszélek (oviban mikor nem tudtam elaludni az óvónénik beszélgetésést hallgattam :) ). Az is igaz, hogy sokáig nem mertem egyedül telefonálni vagy vásárolni vagy megszólítani valakit, de az jó hatással volt rám, hogy mások sem akarták, így aztán közösen mentünk, de rendszerint végül én beszéltem... :roll: :) Viszont egyszercsak azon kaptam magamat, hogy ott állok 30 vadidegen ember között akik az új osztályom lesznek (na persze én ilyenre nem gondoltam akkor, csak így utólag), azután egy év múlva, hogy éppen Angliába indulok úgy, hogy a kb. 40 emberkéből 1 tanárt és 2 gyereket ismertem, de nem volt több tul.képp ismeretségnél, és az egyik az évfolyamtársam volt, aki eredetileg nem is jött volna; azután egyszer csak idén július 24-én ott találtam magam a Batthány téren, nem is tudom vajon miért... :)

Különben egyetértek azzal, hogy azon is érdemes elgondolkozni, hogy a "gonosz" emberek miért teszik azokat, amiket tesznek. Nekem meggyőződésem, hogy mindenkiben van valami jó, amit meg lehet találni, ha még kellő időben keressük. A móri mészárlókban már nem valószínű, hogy találnánk, de minden elképzelhető, hiszen még Dart Vader-ben is volt a Star Wars-ban. És most ne mondjátok azt, hogy persze, az csak kitalált történet.

Időnként engem is leállnak csúfolni, pl. alsóban egyszer egy kis tökmag elkezdett csúfolni a szemüvegem miatt. Szerintem az ilyen hülyékkel nem kell törődni. Én egyszerűen el szoktam menni mellette. És van egy hótsötét 9.-es srác (ezt az osztálytársa mondta, aki nekem barátnőm), aki engem meg a tesómat folyton azzal szekíroz, hogy "Jaj, de szép csaj vagy, legyél a barátnőm." Csak azt utálom benne, hogy hülyének néz... :? Úgy látszik, élvezi, hogy visszamondogatunk neki. :roll: :) Különben a már említett angliai úton csak páran voltunk (akkor még) 6.-osok, és a nagyobbak kitalálták azt a roppant szórakoztató viccet, hogy egy fiú szerelmes belém. Persze világos volt, mint a nap, hogy kamu duma az egész, csak engem akartak bolondítani. Azt hitték, hülye vagyok, és nem látom, hogy egy szavuk sem őszinte, és msgukban röhögnek közben. Csak az idegesít nagyon, ha "kicsi hülyének" néznek. :evil: Ezt már megcsinálták velem 3.-ban is egy DÖK-ös kiránduláson, ahol mi (2-en)voltunk a legkisebbek. Kiment egy lány, és közben szellemet idéztek. Meglepő módon kopogtattak az ajtón, majd pár perc múlva visszajött a lány is. És akkor még elkezdték, de hallatszott a hangjukon, hogy csak minket akartak megijeszteni, hogy "képzeld, itt volt egy szellem, kopogott az ajtón" meg ilyenek. És akkor azt hitték, hogy bevesszük az egészet. :crazy: :roll:
Kisebb koromban nekem az volt a sebezhető pontom, hogy minden apróságon sírva fakadtam. Ha valami nem sikerült, vagy tévedtem, az annyira bántott, hogy elkezdtem hisztizni, vagy ha elestem, vagy vmi, sírtam, pedig semmi bajom nem lett, csak megijedtem. :roll: :) Persze ezért minden kivülálló sírós kis hülyének nézett. :? :) Az utóbbi egy-másfél évben már csak nagyon ritkán fordult elő, igaz, hogy képes voltam majdnem elbőgni magamat egy olyan dolgozatért, ami rosszul sikerült, de még nem osztályozták le, és féltem, hogy 4-es lesz, mert a hiányzásom utáni néhány ismétlő órán teljesen félreértettem egy dolgot... :roll: :oops: :) Csak az a baj, hogy az eszemmel tudom, hogy hogy lehetek ekkora marha, más ujjongva ünnepelne egy ilyen 4-est, az igaz, hogy témazáró, tehát kettőt ér, és az első jegyünk a féléveben... Pontosan tudom az eszemmel, hogy ez így rossz, és figyelek is, hogy ne tegyem, csakhát ez nem ilyen egyszerű... :roll: :oops: :?

Ha én azt látnám, hogy valakit - akit ismerek és tudom, hogy nem tökhülye, aki maga is szokott ilyeneket tenni - szóval vagy tettel bántanak, akkor melléállnék. És szerencsére nekünk az osztályunk is jó ebből a szempontból, mert nem szoktuk hagyni, hogy bántsanak valakit.
Bocsi az újabb kisregényért, főleg így teljesen összafüggéstelenül... :roll:
Kincső [/quote]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 2 napja #82604 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Gondolatok
Már bocs hogy belédkötök Alyr, de én úgy tudom, hogy vízzel működő autó nem így műxik! Hanem úgy, hogy a napfény segítségével a vizet felbontják, majd elégetik az oxigént és a hidrogént, és az így keletkezett energiát felhasználják. Persze ez nem biztos - én így emléxem. Mielőtt megkérdezitek, akkor miért nem közvetlenül a napfényenergiát használja: a hirogént/oxigént sokkal könnyebb tárolni mint a többszáz kilós akkumulátorokat. Asszem.

Másrészt meg miért kéne oxigént tankolni? Elég van a levegőben is :lol:
Brisa: milyen speckó vízre gondoltál? A víz az víz - max kiszedjük belőle az ásványi sókat. Lehet, hogy szennyezné a környezetet, de sokkal kevésbé, mint a benzin.

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
22 éve 3 napja #82567 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Alyr, kérlek, kímélj meg az ilyen magyarázatoktól! :P

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 3 napja #82554 Írta: Alyr Arkhon
A vízzel hajtott autókhoz nem speckó víz kell, csak minél tisztább...
Az elv a következő:
A vizet áram segítségével fölbontják, a keletkezett durranógázt elégetve jön létre az energia ami hajtja az autót...
Ez az elvi megoldás, csak nem működik, mert akkor ez lenne a perpetuum mobile...

Azt hiszem külön fogják tankonli bele a hidrogént és oxigént amik ugye nem ritka anyagok, és a kipufogócsőből vízpára távozik...

jóval olcsóbb, mint a benzin, mert a hidrogén a világegyetem leggyakrabban előforduló anyaga...

papírt a levágott és nem használt növényi szárakból (kukorica, búza) is lehetne csinálni...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 3 napja #82552 Írta: Namarie
Tényleg oda kéne figyelni a másik gyerekre is, aki verekszik. Valamiért ő is teszi. Lehet, hogy beleül magányosabb, a látszat ellenére, mint a másik.

Több
22 éve 3 napja #82547 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Léli: Azért nem fogod sosem megérteni az olyan embereket, mert nem veszed a fáradságot arra, hogy beszélgess velük és megismerd őket. Ezt nekem hidd el.

Ugye senki sem képzeli, hogy ezek a gyerekek gonosznak születtek és jókedvükből váltak olyanná amilyen.

És örülnék, ha megadnánk a másik embernek a neki kijáró tiszteletet, és nem diszkópatkánynak és egyéb hangazos címekkel illetnénk őt. Asszem ti sem örülnétek az ilyen 'beceneveknek'. Még akkor sem, ha a hátatok mögött szólítanának így. (És azért mert, ők ezt meg is teszik veletek, még nem jelenti azt, hogy nektek is viszonozni kell!)

Zsofijja: Van az iskolátokban iskolapszichológus? Ha igen, akkor érdemes őt felkeresni az ügyben (akár neked, akár annak a magányos srácnak). Őt köti a titoktartás, tehát a védelmed (i8lletve a fiúé) biztosítva lesz. A szakember majd meg fogja találni az utat a probléma orvoslására.
DE: "néma gyereknek, anyja sem érti szavát".

A magányos fiú problámájának tekintetében és is Alyrral értek egyet. Óvatosan, finoman és érdeklődve el lehet nyerni a bizalmát. Sokszor kell őt megerősíteni, dícsérni. Ugyanakkor érdemes tőle segítséget kérni valamiben. Ez sokszor megkönnyíti a kapcsolat kiépülését.
Ha lesznek társai, barátai, akkor megnő az önbizalma, nem lesz kiszolgáltatott, erősebb és határozottabb lesz. Nem merik majd piszkálni. Már csak azért sem, mert nincs már egyedül.

Én is magányos típus voltam. Bár kiszolgáltatott az már nem annyira. Én képes voltam megvédeni magamat. Viszont voltak olyanok, akik nem. Sokszor megcsináltam azt, hogy az ilyenek ellen irányuló hülye diákcsínyeket tönkre tettem, és így magamra vontam az ötletgazdák haragját. Én viszont meg tudtam védeni magamat... Igaz, a hierarchiában az ilyen húzásaim miatt az alul helyezkedtem el. Idővel, 7-ben, 8-ban már javult a helyzet: a fiúk leszoktak a piszkálódásról.

Olyanis volt, hogy két srác rendszeresen csúfolt engem valami miatt. Jó sokáig. Aztán ülésrend változás volt, és az egyiket mellém ültették. Én az áldott jó lelkemmel sokat segítettem neki a tanulásban és a dolgozatoknál. Szinte azonnal megszűnt mindkét fiú részéről a csúfolódás. Ja, és év végére a srác bizije javuló tendenciát mutatott...

Vízzel működő autók: ugye azt azért ti sem képzelitek, hogy ha ezt bevezetik, akkor a csapból fogják feltankolni a kocsikat? Ha valaha is működni fog ez az energiaforrás, akkor az csak egy speckó vízzel lehetséges. Annak előállításához pedig gyárak kellenek. És ez szintén pusztítja a környezetet. Ugyanígy az elektromos autóknál: az az áram, amivel egy ilyen kocsi megy, sok állat, növény, friss levegő stb. árán hajtja a motorját.

Ari és mások: Kéretik az érem másik, pozitívabb oldalát is meglátni. :wink:

Brisa

Több
22 éve 3 napja #82532 Írta: Alyr Arkhon
Hmmm...
Namarie:
nem akarok reklámozni semmit, de a Gyűrűk Ura című könyv (ismeritek? egész jó...) sokat segített...

:D :D :D :D :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
22 éve 3 napja #82530 Írta: Namarie
Kedves Alyr!

Nem ismerlek, de az alapján, amit írtál, azt mondhatom, hogy önmagadhoz képest sokat fejlődtél. És ez a lényeg, nem pedig az, hogy milyennek kellenne lenned xy szerint. Kívülálló biztos nem vagy. (Ha nem hiszed, olvasd csak el pl.:a Humor topicot :wink: )

Más: szerintem ahhoz, hogy az ember közösséget találjon, két dolog kell: a neki megfelelő szellemi és lelki közösséget találja meg, és merjen annak része lenni.
A problémákat viszont sok esetben tényleg csak az egyén oldhatja meg.

Több
22 éve 3 napja #82529 Írta: Alyr Arkhon
Vannak sokkal jobb elektromos autók is, többet kifejleszttettek ( az amelyik csak 180-al megy a gyengébbek közül való) de amíg amíg el nem fogy a kőolaj (30 év? ugyan, ne reménykedj... a fogyasztás folytonosan nő) nem kezdik el gyártani...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

• Thorin
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 3 napja #82525 Írta: Thorin
Thorin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Néhány témába láttam hogy írtatok az olajhelyzetről.Amerikába már van olyan autó ami nem olaj-elektromos hibrid mint a mielyink,hanem csak elektromosságal működnek.Ezek ugyan mmég elég keveset bírnak menni egyhuzamban(80 km) és az is igaz hogy aztán 8 óráig konektorral tölteni kell őket de akkor sem szükséges olaj a működésükhöz.
Szerintem az olaj úgy kb 30 vagy kevesebb évig elég.Azelőtt az ilyen kocsiknak nem lesz neagy divatja.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.731 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére