- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Darky, én szívesen, ami megvan, de az előzmények nélkül nem biztos, hogy lenne értelme
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
:crying:
Huhú
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zsoffija
- Nem elérhető
A környezetszennyezők nem gonosz,hanem buta ,korlátolt,stb. emberek...(bár nem hiszem,hogy valaki hivatásos környezetszennyezőnek titulálná magát)...olyan nincs,hogy valaki azt a nemes célt tűzze ki maga elé,hogy a saját lakóhelyét posztítsa mókából... :shake: Nem életszerű...
szvsz.
Más!
És ez szomorú...
Szóval.
Van egy osztálytársam...csendes,tökhülye-látszólag,mondom én!csak látszólag-,zárkózott,és nincsenek barátai...(olyan,mint én,csak nekem vhogy lettek barátaim)
Őt majdnemhogy kedvelem.
Van egy másik osztálytársam.
Na,ettől az embertől viszont okádni tudnék...Egyszerűen irritál.Nem a kinézete(bár olyan,mint agy patkány-ősember keverék...),hanem a viselkedése.
Kegyetlen,szemét,undorító...diszkópatkány...
Neki viszont vannak barátai.
Ez a kedves gyermek :down: :disagree: :down: :disagree: :down: elkezdte szadizni ezt a fentebbi szerencsétlent.
Illetve folyton szadizza...csak ma elment odáig,hogy szépen "poénból" fejberugta...És elkezdett vérezni a feje.(mármint a másik gyereknek)
A legszebb az egészben,hogy mindezalatt a teremben tartózkodott az osztályfőnökünk...(róla is lehetne ám mesélni...igazijó ember,de ez mit ér a mai világban...mind1)
és semmit nem vett észre.
A fejberugott,agyonszadizott fiú természetesen nem szólt neki...a kis rohadék vmit mondott neki,és ez afféle burkolt fenyegetés...meg merjen csak szólni...
mind1
Szóval nem szólt,a tanár ott ment el előttük...
a kis degeneráció meg csak vigyorgott...
utána jöttek az én jófej osztálytársaim...na mit csináltak?
Nem,nem fejtették ki,hogy zsoltiKA,most hülye voltál...
Hanem röhögtek
Fujj.
Én?
Én azt hittem,szétrobbanok.De persze nem szóltam egy szót sem.
Mit tehettem volna???
Remélem,bírtátok cérnával...
és várom a véleményeteket...
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A bolygó kapitánya bár elég gyermeteg, legalább nemes célért küzd. Az más kérdés, hogy akárcsak az Űrgammák, rosszul.
Mert lássuk csak, mi sül ki belőle?
szemetelj csak nyugodtan, majd jön a kapitány és mindent eltakarít.
A valóságsókról csak annyit, hogy nézze aki bírja, én inkább nézem a Kékfényt, akár vacsora közben is, kevésbé visel meg mint az említett műsorok.
A tévézés nem káros ha az ember nem viszi túlzásba (nagyapáink megvoltak TV nélkül de akkor még sehol sem volt ilyen modern hírközlés, ma már nem lehet kár nélkül kilépni a felgyorsult világból. )
De ha valaki csak azért nézi hogy be legyen kapcsolva, az előbb-utóbb kissé furcsán fog viselkedni...
A Mátrixról: a film Király, bár a Terminátorban már benne van mindez a figyelmeztetés, és még valami: Morpheus közli, hogy a 21. század elején az emberiség ünnepelte a mesterséges intelligencia megszületését.
Amikor Spielberg tavaly (a 21, század elején) megalkotta az A.I. című filmjét, hát az picikét déja vu volt...
A vízhajtású kocsikról: hogy pont vízzel megy-e az nekem egy kicsit perpetuum mobilénak hangzik, de napelemről tölthető gyors elektromos autókat már készítettek (a Toyota egyik autójában már ikermotor van) és egészen minimális fogyasztású benzines autókat is tudnának készíteni, ha hagynák az olajmilliárdosok.
Az USA lehetséges bukásának az egyik oka lehet, ha nem áll át megfelelő időben áramra. Japánban nincs kőolaj, semmi nyersanyag nincs, sőt hely sem, ezért gyártanak mindent a lehető legkisebb és legolcsóbb változatban, míg az USA mindenben bővelkedik, így csak erőszakkal késztethető haladásra. (Európa kissé lusta de az EU együtesen már megelőzi az USÁt)
De 10-15 éven belül elfogy a kőolaj, és a drasztikus áremelkedés miatt az emberiség kénytelen lesz új energiaforrás után nézni.
A környezetvédelemről úgy általában:
A természet megmentéséhez az embereknek el kell hagynia a Földet. Én el tudnám képzelni, hogy akárcsak Washington DC csupán az emberi civilizáció fővárosa legyen, de ne központja. Egyéb esetben Smith ügynöknek lesz igaza, az ember feléli környezetét és élelem híján kihal, akárcsak a vírus ha már nem talál élő sejtet amelyet megfertőzhet.
Én is vidéken lakom, de szívesen laknék Pesten abban az esetben ha amint megunom, eljöhetnék.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Olyan hülye a Big Brotherből a pasi nem? Tyű, de az a másik milyen helyes!"...
Nekem tök jó, mert én ugyan Budapesten lakok, de a legeslegeslegszélén.
Mellettünk van egy erdő egy víztároló, közvetlen mellettünk van egy rét, aszóval ez így pont jó...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Álmos
- Nem elérhető
Fimbrethil írta: Üdvözletem!
A nevelésröl amit emlegettetek:elméletileg egyetértek, de eszembe jutott egy érdekes példa:A bolygo kapitánya-rajzfilmsorozat
szvsz. azért scinálták hogy a buggyant amerikai rajzfilmeket nézö (kölyökklub, tv2matiné) gyerekeket rávegyék a környezetvédelemre, hisz sztem ök a jövö egyik nagyszámu rétege és sajnos ök a legfogékonyabbak a fogyasztoi társadalom elvárásaira
és bizony mindig gyöz a jo, akinek nem világos a mondanivaloja, annak a végén külön elmondják hogy ne irtsd a növényeket/állatokat,zárd el a csöpögö csapot, oltsd le a villanyt ha nem kell,stb.amik télleg nem nagy dolgok,és mégsem vagyok benne biztos hogy ez tul sok nyomot hagyott volna a célközönségben...
na jo ennyit a pesszimista Fimröl
amugy én is inkább(sokkal inkább) vagyok vidékpárti, mint várospárti
Pestre is csak azért járok, hogy tlizzak a barátaimmal, akik pest környékiek/pestiek, és igy máshol nem talizhatnánk v. valamelyikünknek aránytalanul sokat kéne utaznia.és erre tök jo bp.
Isten veletek
Állítsunk szembe egy Mátrixot és egy Bolygó Kapitányát. Egyértelmű A gyerekek ilyetén nevelése már óvodától elkezdődik - sajnos nem a legjobb irányba
Huhú
- Fimbrethil
- Nem elérhető
A nevelésröl amit emlegettetek:elméletileg egyetértek, de eszembe jutott egy érdekes példa:A bolygo kapitánya-rajzfilmsorozat
szvsz. azért scinálták hogy a buggyant amerikai rajzfilmeket nézö (kölyökklub, tv2matiné) gyerekeket rávegyék a környezetvédelemre, hisz sztem ök a jövö egyik nagyszámu rétege és sajnos ök a legfogékonyabbak a fogyasztoi társadalom elvárásaira
és bizony mindig gyöz a jo, akinek nem világos a mondanivaloja, annak a végén külön elmondják hogy ne irtsd a növényeket/állatokat,zárd el a csöpögö csapot, oltsd le a villanyt ha nem kell,stb.amik télleg nem nagy dolgok,és mégsem vagyok benne biztos hogy ez tul sok nyomot hagyott volna a célközönségben...
na jo ennyit a pesszimista Fimröl
amugy én is inkább(sokkal inkább) vagyok vidékpárti, mint várospárti
Pestre is csak azért járok, hogy tlizzak a barátaimmal, akik pest környékiek/pestiek, és igy máshol nem talizhatnánk v. valamelyikünknek aránytalanul sokat kéne utaznia.és erre tök jo bp.
Isten veletek
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Yavanna
- Nem elérhető
Mindenesetre azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, mert immár 5. éve 20 km-re lakom a várostól, ahol jó a levegő, rengeteg a fenyőfa és 2-3 km távolságra még buszközlekedés sincs. Viszont szinte minden nap bent vagyok a városban, nem esek ki annak lüktetéséből.
Ha végleg valahova messzire költöznék vidékre, valószínűleg nem bírnám sokáig. Szükségem van a város zajára, a 'pörgésre', bulikra, társasági életre! De bevallom tényleg jó reggel arra ébredni, ami az embert egy faluban várja; és szuper dolog, hogy 20 percre sincs a törökbálinti erdő.
De szerintem a városnak megvannak a maga apró csodái! Volt valami a VII. kerületben, amely gyermekkkorom örök élménye és itt már sosem lesz ugyan olyan! Elég magas sarokházban laktunk és rá lehetett látni a szomszédos háztetőkre. Semmihez sem fogható az az érzés, amikor kisiskolás koromban egy-egy téli reggelen fölébredtem és minden hófehér volt. Mindent vastag hópaplan borított és barátságosan kattogott a konvektor. Egyszerűen imádtam azt az érzést! Szerintem a havazás (ha legalább 1-2 napig megmarad) legalább olyan hangulatos egy nagyvárosban, mint a természetben! Mondjuk az ezt követő latyak, már kevésbbé... :crap: De emlegethetném itt a VII. kerületi népes denevérpopulációt is, akik nagyon a szívemhez nőttek! Ha nyári estéken az ember lefelé lesett a 4. emeleti ablakból, akkor rengeteg denevér húzott el alatta, a lámpák fölött kellő magasságban. (Ezért nem lehet őket az utcáról észrevenni.)
Tehát a városnak is megvannak azért a maga szépségei, de abban mindenképpen egyetértek azért az előttem szólókkal, hogy sok építeni, szépíteni és korszerüsíteni való dolog akadna a városok körül, hogy jobban harmonizáljanak a környezetükkel és kevesebb szennyt termeljenek!
"Aure entuluva!"
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Darkman és Mindenki!
Nagyot néztem, mikor azt olvastam, hogy ti nem szívesen válnátok el a várostól. De persze ez is egy nézőpont és végülis megértem (részben). Mindennek vannak árny- és napos oldalai, de én úgy látom, hogy a nagy városoknak több az árnyoldala, mint a napos. Én személy szerint el tudnám viselni a korán kelést és az egyéb kellemetlen dolgokat, hogy eljussak valahová. Minden tervezés lényege, mert ha el akarsz jutni valahová, akkor szépen számolsz és tervezel, végbe viszed. Beismerem keményen általánosítottam a város szörnyűségeivel kapcsolatban, mert természetesen vannak kivételek (amik nagyon fel tudnak dobni, ha például meglátok egy csúf betonozott területet közepén egy büszkén és bátran a nap felé törekvő növénykét ).
Igazatok van az oktatással kapcsolatban és, hogy abban rejlik minden titok nyittja. De ma már kiszolgáltatottak vagyunk a "rossz tanároknak", akik nem érzik át a feladatuk lényegét és az oktatást, a tudás át adását, MUNKÁNAK veszik, ami szerintem hiba. A mai oktatási rendszerrel szerintem a monotonság a nagy probléma. Kezdek belefásulni a mindennapokba...
- Kincső
- Nem elérhető
Itt nálunk Csepelen, bár a köztudatba az van beépülve, hogy büdös gyárkerület, nincs olyan nagy zsúfoltság. Mi még jó helyen is lakunk, mert közel van a központhoz, a HÉVhez, a busz vá.-hoz, és mégis egy nyugodt kis zsákutca. Mögötte van egy füves-fás rész, hinta, homokozó, bár ez utóbbi kicsit elhanyagolt állapotban évek óta, és ott a Szt.Imre tér, tele fűvel-fával-bokorral, blablabla...
És ott a Királyerdő meg a Királyrét, kertesházakkal, stb.
És rendes kultúrális programok vannak rendszeresen, stb.
Bocsi, de mennem kell GyU-társasozni...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- zsoffija
- Nem elérhető
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Álmos
- Nem elérhető
Huhú
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Álmos
- Nem elérhető
S íme, adott egy csomó fiatal. Akik nyitottak még a világra, akiknek még a személyiségük nem fejeződött be, akikne még lehet mit mesélni, mert nyitottak rá. Akiket még lehet formálni, akiknek még lehet mit mutatni, mielőtt a rendszer elrabolja őket önmaguktól, s bele nem öli őket a megszokottság, a fogyasztói kényelem illúziórikus semmittevésébe. " Ne gondolkozz, csak vedd és légy elégedett! " Ez a jelszó. Ha valaki ebbe a csapdába beleesik, azt már onnan kihozni igen nehéz. Lehet, nincs is értelme.
De gyermekként még nem. Ott még van esély. S ha a gyermek, a sok téves és alacsonyszintű információ mellett meghall egy másikat is, egy emelkedettebbet, ami nem azért emelkedett, mert mi tartjuk, hanem mert a foglalkozás visszaadja őt önmagának. Ilyen-olyan úton. Előszőr kérdik majd meg a gyermektől: S neked mi a véleményed?
A szennyből sok van. Sok a csatorna, amin keresztül áramlik a nép felé. Butít. Nem hagy gondolkodni. Így lassan, ha megfigyeled, robotként működsz majd. Nappal dolgozol, este tévézel, éjszaka egyszer-egyszer bulizol, aztán újra és újra....
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Penngaladiel írta:
Ebben 100%-ig biztos vagy, vagy csak pletykaszinten hallottál róla? Mert tényleg nagy a csönd a téma körül. Kérdés, hogy amiatt, amit írtál, vagy pusztán azért, mert a találmány mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?Darkman írta: Egyébként a vízzel működő, s ezáltal a környezetet abszolút kímélő autót már régesrégen feltalálták. A szomorú az, hogy a kedves gazdasági elit ezt nem hajlandó tudomásul venni, sőt! Lobbizik azért, hogy ne vezessék be az új rendszert.
100% nem vagyok benne biztos, hiszen nincsenek direkt forrásaim. De jól tudom, hogy a mostani rendszer a világ egyik legmegáltalkodtabb hazugsága. Feltalálták. Tudom. Mint ahogy feltalálták a neutronbombát, a hidrogénbombát, az atombombát, a lopakodót, a rakétavédelmi rendszert, a fekete himlőt s egyéb biológiai fegyvereket is. A világon nemcsak a gonosz erők munkálkodnak, vannak közöttük jók is Csak az árny manapság olyan nagy, hogy nem látni tőle a jót
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Vidéken, azaz Feldebrőn élt dédnagypapám, ott nagyon sok időt eltöltöttem gyermekkoromban. Azt is imádom. Mert csendes, nyugodt, békés, tiszta, egyszerű, és más a hangulata.
A léleknek szerintem két dolog kell: a pörgés-alkotás-kreativitás és a nyugalom-béke-csend. Ezek mindig hullámoznak, hol az egyikre van szükség, hol a másikra. Mint tősgyökeres pesti nem bírnék élni vidéken...túl kevés ott a pörgés, s ha az ember tenni akar és cselekedni, kevés hozzá a tér, a kifutás lehetősége. Mindazonáltal egyetértek viszont az elvárosiasadás rossz oldalaival is sajnos igazatok van. De lehetne szebben is csinálni, jobban. Például ha mindenkinek megadnák a minimális jólétet, nem kellene telepeket felhúzni, mindenki családi házban élhetne, hiszen általános érvényű az, hogy menél civilizáltabb egy társadalom, annál inkább stagnál a lakosság száma. Ez az egyik. A másik: vízzel működő autó. Gyárakra filter és még sorolhatnám, nagyon nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy a várost szebbé tegyük. Teresedés, parkok nyitása, az egész városszerkezet légiesebbé tétele. Erre mind mind van esély, hogy megvalósuljon! Csak az oktatás kérdése az egész. Mindig az oktatás
Huhú
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ebben 100%-ig biztos vagy, vagy csak pletykaszinten hallottál róla? Mert tényleg nagy a csönd a téma körül. Kérdés, hogy amiatt, amit írtál, vagy pusztán azért, mert a találmány mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?Darkman írta: Egyébként a vízzel működő, s ezáltal a környezetet abszolút kímélő autót már régesrégen feltalálták. A szomorú az, hogy a kedves gazdasági elit ezt nem hajlandó tudomásul venni, sőt! Lobbizik azért, hogy ne vezessék be az új rendszert.
- Álmos
- Nem elérhető
zsoffija írta: És is tudom,hogy a városokkal az ember csak mérgezt a Földet...
De a városok létrejötte sajnos törvényszerű volt-az ember túl sokat gondol magára,mindig a saját életét akarja megkönnyíteni.Ahogy elkezdett eszközöket használni,törzsekbe verődött,majd letelepedett...legjobb lett volna (talán) a csapatokba verődésnél abbahagynia...az ember többet akar,mint a többi lény.Nem csupán életben maradni.Ez tesz minket bűnösökké.Magunkért mindent,bármi áron.,a"jólétért"...Nem gondol bele abba,hogy annak,hogy ő (és sokmillió társa)most egy meleg,jól fűtött (ocsmány kocka)házban,lámpák (idegesítő sárga) fényében,fából készült bútorok közt püföli a számítógép billenytyűzetét,egyszer súlyos következményei lesznek(vannak).Hogy egyetlen ház megépítésével növények és állatok miliárdjainak személyes tragédiáját ,végét okozza...és építik az erdők helyére a ömegszállás lakóparkokat,a városok nőnek,összeolvadnak,ami köztük,körülöttük voltak,helyrehozhatatlanul eltűnnek...
Dehát ilyenek vagyunk,és ebbe a világba születtünk...nem tehetünk semmit.Ha kimennénk az erdőbe remetének,megbüntetnének a vadászatért,bele kell törödnünk,hogy a minket körülvevő világ haldoklik...
Mert,ennek megállítása szinte képtelenség...(nem lehet elvárni,hogy az emberek holnaptól kezdve ne kapcsolják be a lámpát,ne építsenek maguknak új házakat,gyalogoljanak-mert az ugye szörrrnyű -ne nézzenek tévét... 8O )lassítása meg nehéz,bár talán folyametban van...("megújuló energiaforrások"vmik) Nem tudom,nem értek hozzá,nem is akarok...(ezért azttán valszeg már megint sikerült összeírnom egy érthetetlen zagyvaságot...)
De mindezek ellenére nekünk meg kell látnunk mindebben a szépet.Még a városokban is,legalább a szép,régi épületekben!..Például este a várban sétálni...(bár a világításért felelős lámpák rengeteg energiát fogyaszthatnak... )
Azért van remény Tudod, az hal meg legutoljára. Egyébként a vízzel működő, s ezáltal a környezetet abszolút kímélő autót már régesrégen feltalálták. A szomorú az, hogy a kedves gazdasági elit ezt nem hajlandó tudomásul venni, sőt! Lobbizik azért, hogy ne vezessék be az új rendszert. Minden eszközzel ezen van. Miért is? Talán elég annyi, hogy Szaud-Arábiában azért oly gazdag mindenki, mert van olaj. Ha nem lenne, vagy épp megszűnne a kereslet az olaj iránt, összeomlana a gazdaság, és megszűnne az a fajta pazarlás, amit ott csinálnak - már ha pazarlás egyáltalán.
Ó ugyan, mit tehet egy szegény feltaláló a találmányálval, ha az a gazdasági elit gépezetébe ütközik. Hiszen ők mindenhol ott vannak. S mindenhol, még a legmocskosabb módon is képesek ellenállni.
De azért van remény Az oktatás, az a mi egyetlen reménységünk!
Huhú
- Eurynome
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szméagol írta: Vidék=Szabadság ez az én mottom.
Szerintem a városban semmi se szép. Az évszakok is eltorzulnak itt.
Város= bűz, halál, elfojtottság, elzüllött társadalmi élet...
Hm. Én, mint tőzsgyökeres vidéki, szólni szeretnék.
Nincs igazad, csak részben. Penngaladiellel egyetértek. Én egy kisváros legszélén lakom, mégis naponta rengeteg autó elhúz előttünk. Azonkívül egy ien kisvárosban tényleg nem lehet csinálni semmit. Ahogy mondani szoktam, 'Útálom ezt a várost, mert oan kicsi, útálom mert oan nagy. Imádom mert oan nagy, és imádom mert ien kicsi' Ez most naon Eurys volt, de tényleg mindennek van jó és rossz oldala.
...and Death laughs back...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Mindennek megvan az előnye és a hátránya. Jól meg kell azért gondolni... Persze, én könnyen beszélek, elég szép környéken lakok, és nincs hiány madárcsicsergésben sem
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nem tudom mit mondjak. Általában, akiktől megkérdeztem azt mondták, hogy élnének vidéken, de nem tudnának meglenni a "plázák" nélkül. Természetesen ezen én is elgondolkoztam. Elgondoltam, hogy milyen lenne vidéken élni. Arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenképpen vidékre költöznék, ha lenne rá lehetőségem. Hogy minden reggel madár beszédre ébredjek és ne egy elhaladó autó zajára, hogy minden reggel hosszan utazzak a vonaton (akár állva, akár ülve) és elgondolkozzak a tegnapon, a mán és a holnapon a teendőimen és a hibáimon és minden egyeben. Aztán amikor vége van az óráknak tudom, hogy egy friss levegőjű kertecskével ellátott hangulatos helyre térhetek haza (tanulni). Aztán este kimehetek a kertbe vagy maradhatok a házban és boldogan feküdnék le aludni. Nem lenne más problémám, mint a tanulás és egyéb apró-cseprő dolgok (ez egy kicsit túlzás). Vidék=Szabadság ez az én mottom.
Szerintem a városban semmi se szép. Az évszakok is eltorzulnak itt.
Város= bűz, halál, elfojtottság, elzüllött társadalmi élet...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
...és a fényszennyezés miatt nem látni a csillagokat...zsoffija írta: Például este a várban sétálni...(bár a világításért felelős lámpák rengeteg energiát fogyaszthatnak... )
De én hosszú távon akkor sem tudnék vidéken élni. Megszoktam már ezt a nyüzsgést
- zsoffija
- Nem elérhető
De a városok létrejötte sajnos törvényszerű volt-az ember túl sokat gondol magára,mindig a saját életét akarja megkönnyíteni.Ahogy elkezdett eszközöket használni,törzsekbe verődött,majd letelepedett...legjobb lett volna (talán) a csapatokba verődésnél abbahagynia...az ember többet akar,mint a többi lény.Nem csupán életben maradni.Ez tesz minket bűnösökké.Magunkért mindent,bármi áron.,a"jólétért"...Nem gondol bele abba,hogy annak,hogy ő (és sokmillió társa)most egy meleg,jól fűtött (ocsmány kocka)házban,lámpák (idegesítő sárga) fényében,fából készült bútorok közt püföli a számítógép billenytyűzetét,egyszer súlyos következményei lesznek(vannak).Hogy egyetlen ház megépítésével növények és állatok miliárdjainak személyes tragédiáját ,végét okozza...és építik az erdők helyére a ömegszállás lakóparkokat,a városok nőnek,összeolvadnak,ami köztük,körülöttük voltak,helyrehozhatatlanul eltűnnek...
Dehát ilyenek vagyunk,és ebbe a világba születtünk...nem tehetünk semmit.Ha kimennénk az erdőbe remetének,megbüntetnének a vadászatért,bele kell törödnünk,hogy a minket körülvevő világ haldoklik...
Mert,ennek megállítása szinte képtelenség...(nem lehet elvárni,hogy az emberek holnaptól kezdve ne kapcsolják be a lámpát,ne építsenek maguknak új házakat,gyalogoljanak-mert az ugye szörrrnyű -ne nézzenek tévét... 8O )lassítása meg nehéz,bár talán folyametban van...("megújuló energiaforrások"vmik) Nem tudom,nem értek hozzá,nem is akarok...(ezért azttán valszeg már megint sikerült összeírnom egy érthetetlen zagyvaságot...)
De mindezek ellenére nekünk meg kell látnunk mindebben a szépet.Még a városokban is,legalább a szép,régi épületekben!..Például este a várban sétálni...(bár a világításért felelős lámpák rengeteg energiát fogyaszthatnak... )
- Léli
- Nem elérhető
Feltűnt, hogy sokan elmegetik a városokat, úgyhogy bocsi, de ezt nem tudtam megállni:
Én nagyon utálom őket. Mármint, ha van energiám odafigyelni. Olyankor mindig feltűnik, hogy mien kevés fa van, azoknak is milyen kevés helyük van, hogy nincs fű, hogy a madarak alig képesek megélni, hogy az állatoknak nincs hol lakniuk... Olyankor nagyon elundorodom az emberektől. Hogyan képes ilyet tenni az emberiség? Miért vannak olyan szívtelen emberek, akik irtják az esőerdőket (egy részét ok nélkül!), akik képesek egy 30 négyzetméteres, harmadik elmeleti lakásba huskit tartani, akik képesek állatokat ölni... És ilyenkor nagyon fáj, hogy én is ember vagyok...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- ÉSzAH
- Nem elérhető
/Beid/ írta: "Az ősz mindig is szép volt mindig is szép lesz...amíg a Föld csak él...még akkor is ha ember már nem fog"
És mindig ősszel a legkékebb az ég! Már ha éppen kék.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- zsoffija
- Nem elérhető
Ilyenkor ősszel olyandeolyandeolyan szépek a fák... :heu: tegnap voltunk kirándulni,naaagyon jó volt Láttam egy óóóriási hernyót...
Nekem semmi bajom a Várossal(bár tény,hogy a természet szebb). Tud ő is szép lenni...
Sőt,gyönyörű is lehetne,csak ezek a kockaházak nagyon bosszantanak... :down:
[size=9:2sh6rsyw]most maydnem elkezdtem önlengeni... 8O [/size]
[size=9:2sh6rsyw]és mindez szerintem vala...!!![/size]
- Aralataion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Bocsi ha kicsit elszálltam
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.