BESZÉLGETŐS topic
- Narmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
olorin.papa írta: A technikai fejlődés lessz korunk végzete, mert az embert nem ilyen rohanó világra "tervezték", és egyszerűen nincsen ideje kipihenni magát, és a világ tele lessz gyógyszereken élő zombikkal, akik inkább bekapnak egy pirulát, semhogy kikapcsonák egy napra a számító gépet.
Én magam is észrevettem, hogy nekem ez már túl gyors...
De mi a gyors? Én spec imádom a pörgést, azért élek vagyis próbálok élni. Úgy imádtam mikor régebben állandóan a zenesuli, a suli és otthon között ingáztam egész nap. Volt hogy többet voltam távol, mint otthon. De szerettem hogy mindenhová rohannom kellett. Akkor persze mindig panaszkodtam, hogy milyen fáradt vagyok, milyen nagy cucc, de mostmeg hiányzik. Nem tudok mit kezdeni magammal.. Unom magamat. Azért valamilyen szinten kell a pörgés, főleg az örökmozgóknak
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Namarie
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Utána meg megy a szövegelés, hogy milyen neveletlenek a ygerekek, hogy nem is köszönnek. Pedig ők csak a példát utánozzák. Azért szoktam előre köszönni egy kisebb gyereknek, hogy érezze: őt is emberszámba veszem, nem csak a vele lévő felnőttet.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
Manapság, a számítógépek és a hiperszuper, meg ultramodern bizgentyűk világában igen. Régen (nem 20-30 évvel ezelőttre gondolok, hanem több százra is, akár) nem volt így, és talán jobb is volt... Szerintem.olorin.papa írta: A fiataloknak szvsz olyan a viág, mint egy tágas mező, ahol határ a csillagos ég, minden lehetséges.
Meg szvsz nem álmodozunk itt, csupán véleménykifejtünk egy adott témával kapcsolatban. Igazat adok egyébként, ebbe a rohamos fejlődésbe pusztulunk bele, az emberiség előbb-utóbb kiirtja önmagát...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Rabyn írta: Ezért kellett volna nekem mondjuk 100 évvel ezelőtt születni:))
Egy kicsit más téma.
Mostanában azt veszem észre, hogy az emberek lekezelik egymást, főleg az idősebbek a kisebbeket. Magamon is megfigyeltem, hogy néha nem veszem komolyan a nálam fiatalabbakat, mert még "kölyök" pedig nekem is nagggyon szarul tud esni amikor a korom miatt nem figyelnek rám, és közlik "áh te ehhez még csíra vagy, kicsi vagy úgysem érted" és az jutott eszembe, hogy ahelyett, hogy segíteném, segítenénk a nálunk fiatalabbakat csak cseszegetjük őket, hogy milyen kicsik még (csak azt nemtudom mihez az élethez?)
Szóval valahogy nem értem, hogy miét is van az, hogy az utobbi években az idősebbek lenézik a kisebbeket, akkor is ha nincsen köztük sok év.
Én ezt megértem.Néha elgondolkozok azon,h mien emlékeim vannak pl. 6 éves koromból.Jó ez most vicc,de kb. egy csiga szintjén állhattam
- Illuin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Arzeen
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Magyarán: egy tanult ember is lehet hülye.
OFF: Én ismerek is ilyet
- Olorin.papa
- Nem elérhető
A fiataloknak szvsz olyan a viág, mint egy tágas mező, ahol határ a csillagos ég, minden lehetséges. Én is ilyen voltam valaha, de ahogy az ember öregszik, sokan átverik, kihasználják, és ez a "tágas mező" egyrejobban alagúttá válik, ahol a "KELL" és a "SZÜKSÉG" szegi be a látóatárt, és az ember egyreinkább rájön arra, hogy mit is akar elérni ebben a világban, jobban mondva mit LEHET elérni.
Itt ovasgatva, annyi remek dolgot mondtok, és akartok, hogy az én szívem is egészen felvidul, mert köztetek megint merek szabadon álmodozni és álmodni.
De mindfelett azért ott van "a Kor Bölcsessége", ami munkál bennem, és néha írásra is ragadtat egy-egy olyan témában, aminek a megvalósítása fantazmagória, és csak Nektek tűnik reálisnak.
Iyenkor kapom a "letolós" priviket, hogy Te megint milyen vagy! Pedig én őszintén kívánom Nektek, hogy a sok álmotokból minnél több valósuljon meg, legalábbis több mint nekem.
A véleményem egyes dogokról is más, mert lévén én majd' mindegyikőtöknél idősebb vagyok, sokatoknak talán még az apja is lehetnék.
Az idősebbekben nem csak az "átgondoltság" munkál, hanem főleg az, hogy a lehetőségeik sokkal kisebbek, mint a fiataloknak.
A technikai fejlődés lessz korunk végzete, mert az embert nem ilyen rohanó világra "tervezték", és egyszerűen nincsen ideje kipihenni magát, és a világ tele lessz gyógyszereken élő zombikkal, akik inkább bekapnak egy pirulát, semhogy kikapcsonák egy napra a számító gépet.
Én magam is észrevettem, hogy nekem ez már túl gyors...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Léofwine
- Nem elérhető
"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"
- Narmo
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Egy kicsit más téma.
Mostanában azt veszem észre, hogy az emberek lekezelik egymást, főleg az idősebbek a kisebbeket. Magamon is megfigyeltem, hogy néha nem veszem komolyan a nálam fiatalabbakat, mert még "kölyök" pedig nekem is nagggyon szarul tud esni amikor a korom miatt nem figyelnek rám, és közlik "áh te ehhez még csíra vagy, kicsi vagy úgysem érted" és az jutott eszembe, hogy ahelyett, hogy segíteném, segítenénk a nálunk fiatalabbakat csak cseszegetjük őket, hogy milyen kicsik még (csak azt nemtudom mihez az élethez?)
Szóval valahogy nem értem, hogy miét is van az, hogy az utobbi években az idősebbek lenézik a kisebbeket, akkor is ha nincsen köztük sok év.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ecthelion
- Nem elérhető
_Neo írta: Ezt ne dontsd el helyettuk, jo? ß)
Mindenki a maga sorsanak a kovacsa
Valóban, viszont amit Bill Gates és csapata anno alkotott az tudtommal elég nagy átugrás volt a számítástechnika területén. Manapság szvsz már nincs is meg rá a mód, hogy valaki kiugróan nagy dolgot alkosson. Csak egy példa. Ha már előjött Bill Gates és a Microsoft: éppen az ehhez hasonló nagyvállalatok miatt nincs már kugrási lehetőség szvsz.
Fredegár: persze, szerintem is fontos a tanulás/művelődés. De ha az a kérdés, hogy melyik a fontosabb (az életben), akkor továbbra is fentartom a véleményem.
Drakolini: egyetértek, ha valakinek megvan rá a módja, akkor azt csibálja amit szeret. Ugyis csak azt végzi szívből, azt élvezi csinálni, ergo csak abban alkothat marandandót i.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Drakolini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
_Neo: bocs a téves infóért.
Online D&D - Szerepjáték A Fórumon
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Drakolini írta: És Bill Gates-nek nem voltak jó kapcsolatai (azt, hogy talpraeset volt, azt nem tudom). Nyolcadikosként egyedül összerakott egy számító gépet, és mind az általánost, mind a főiskolát színkitünőre zárta (viszont az apja verte, ha nem hozott haza 5-t). Ma ő a leggazdagabb ember a világon (azt, hogy boldog, azt nem mondom), úgy hogy sztem kell ennyit tanulni (viszont én is utálok ennyi anyagot venni egyszerre ).
A foiskolat nem vegezte el
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Ecthelion írta: Drakolini: A Bill Gateses példa szvsz azért nem jó, mert a mai világban aligha tudna egy ember olyan dolgot véghez vinni, mint Billy
Ezt ne dontsd el helyettuk, jo? ß)
Mindenki a maga sorsanak a kovacsa
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nos, sajnos a jó kapcsolatok kialakítása nem tőlünk függ. Nem születhet mindenki politikus/nagy rangú hivatalnok/arisztokrata családba. Utólag persze megeshet, hogy sikerül ezzel-azzal összeismerkedni, akik esetleg hasznosak a további jövőnkre nézve, de ez teljesen a szerencsén múlik. Ami viszont rajtunk múlik, az a saját képzettségünk, tudásunk fokozása, tanulmányaink bővítése. Miért ne fejlesztenénk önmagunk szintjét, ha már mód van rá?! Mert ez csak hasznunkra válhat, ezt mindenki beláthatja. És szvsz az okos ember napjainkban pl. nem ügyvédnek megy, mert azokkal Dunát lehetne rekeszteni, hanem inkább neuroinformatikusnak, mert az egy (viszonylag) új tudományi ág, ami most indul sebes fejlődésnek. Észre kell venni, hol van pangás és hol van zsúfoltság.Ecthelion írta: Hát hogy melyik fontosabb, a minél magasabb iskolai végzettség vagy a kapcsolatok, azt hiszem egyértelmű: az utóbbi. Sok ember van akinek van egy vagy több diplomája -teszem nagyon jó szakmákból- és nem tud elhelyezkedni. Továbbá ehhez hozzá lehet tenni azt is, hogy a "divat" szakmákat (ügyvéd, orvos, stb) végzett emberekből is egyre több van az évek során, tehát logikus ha nem tudnak elhelyezkedni, mert már nincs rá akkora kereslett mint x éve (illetve a kereslet meg is lehet, de nincs annyi munkalehetőség, hogy midnekinek jusson).
A kapcsolatok mellet persze fontos a talpraesettség is.
Drakolini: A Bill Gateses példa szvsz azért nem jó, mert a mai világban aligha tudna egy ember olyan dolgot véghez vinni, mint Billy
- Ecthelion
- Nem elérhető
A kapcsolatok mellet persze fontos a talpraesettség is.
Drakolini: A Bill Gateses példa szvsz azért nem jó, mert a mai világban aligha tudna egy ember olyan dolgot véghez vinni, mint Billy
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
8 évet húztam le biológusként (jelenleg épp munkát keresek...), és a 95%-ára meg kell mondjam, nekem se volt soha szükségem... Elég elkeserítő - mentem volna inkább bolti eladónak, arra mindig szükség van. A műveltséget úgysem az iskolában szedjük fel.Rabyn írta: Nekem a hócsukám tele van azzal, hogy a bioszt olyan mélységigk ell tanulni mintha doktor szeretnék lenni
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Drakolini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Online D&D - Szerepjáték A Fórumon
- Rabyn
- Nem elérhető
És itt nem a dezodora illatáról van szó. Igen tudom ez kicsit éérdekesen hangzik de télleg így van.
Én a halasztást ugy értem, hogy felveszik az embert és rögtön halaszt.. ez szerintem szemétség azokkal szemben akik bejárnának de nem vettk fel őket.
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Rabyn írta: Nem a génektől hanem az illatoktól függ, hogy kibe leszünk szerelmesek:)
Ez komoly?
Szerintem meg csak úgy jön.Kiszúrod a tömegből és kész.Én nem érzek semmilyen illatot
Szerintem akkoris túl sok amit tanítanak.Oké,h alapműveltség,de középsuliban még nem állok egy professzor szintjén és abszolút nem ezek a dolgok érdekelnek.Meg azért azt se felejtsük el,h nem azért vagyunk a Földön,h hülyeségeken szenvedjünk és elfelejtsünk élni Bár aki szeret tanulni,hát tegye,de tőlem távol Hány olyan gazdag/boldog ember van aki 8 általánossal elboldogult csupán azért,mert talpraesett és jó kapcsolatai vannak?!
- Annis
- Nem elérhető
Én sem szeretnék évet halasztani de fizetni nem udok. Ez csak kényszermegoldás arra az esetre ha nem vesznek fel oda ahova jelentkezem mert vagy pszichológia, esetleg irodalmár vagy semmi
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Rabyn
- Nem elérhető
én 142ről hallottam max pontszámnak. Bár volt olyan ismerősőm akinek annyi plussz pontja volt, hogy nem tudtott vele elszámolni. (kitünö érettségi, ilyen olyan sprotcuccok, versenyek, nyelvvizsgák)
- Annis
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Volt egy nagyon jó magyar oktatási rendszer aztán nekiestünk nagybaltával és a munkánk nem eredménytelen
- Ecthelion
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető