BESZÉLGETŐS topic
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Estelio írta:
nekünk is csak egy nyelvtanunk van és azon is általában irodalmat tartunk.Ben Kenobi írta: Na igen, szerintem nagyon nem jó, hogy általános felsőben/gimnáziumban vannak olyan osztályok, ahol heti egy szem nyelvtanóra van. (pl nálunk, igaz, csak ált. 8-tól kezdve, de akkor is, ez nagyon kevés szvsz )
Mi meg nagyon utáljuk,mert szerintem hatalmas baromságokat és felesleges dolgokat kényszerítenek ránk ezért tanárnő is csak szolidan veszi velünk az anyagot,mert ezt ő is belátja.Mondjuk nem tudom,h ti mit vesztek gimiben,de szerintem ez már annyira felesleges és hülyeség...Az alapokat már megtanultuk általánosban.Nekem az doszt elég.Úgysem ezen a téren akarok továbbmenni,akkor minek másszak bele teljesen a témába,miért terheljem ilyennel az agyam?Az a baj,h sajnos ez nemcsak a nyelvtannál jön elő
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Estelio
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
nekünk is csak egy nyelvtanunk van és azon is általában irodalmat tartunk.Ben Kenobi írta: Na igen, szerintem nagyon nem jó, hogy általános felsőben/gimnáziumban vannak olyan osztályok, ahol heti egy szem nyelvtanóra van. (pl nálunk, igaz, csak ált. 8-tól kezdve, de akkor is, ez nagyon kevés szvsz )
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
Na igen, szerintem nagyon nem jó, hogy általános felsőben/gimnáziumban vannak olyan osztályok, ahol heti egy szem nyelvtanóra van. (pl nálunk, igaz, csak ált. 8-tól kezdve, de akkor is, ez nagyon kevés szvsz )Well-of-Souls írta: Azt hiszem, a dolog akkor siklott ki végérvényesen, amikor a humán alapokon álló oktatás által közvetített értékek a reál alapú képzésben már nem fértek bele a tantervbe.
Narmo: Nem tudom, hogy rosszul látom-e, de mintha főleg nálunk lenne így, hogy senki nem segít a másiknak (persze, biztos máshol is vannak ilyenek, de nem általános a dolog, vagy mittudomén). Pl. most tavasszal történt, hogy Hollandiában sétáltunk az utcán és egy fiatal nő tolta ki a biciklijét a tárolóból, a bicikli hátsó ülésén pedig ott ült a gyereke. Valahogy nem fért ki a biciklivel, az megbillent, meg tudta tartani, de visszaemelni már nem tudta volna. Pár ember már sietett is felsegíteni [size=9:1jc5nhbg](velünk együtt )[/size]. Itthon én nemigen láttam még ilyet, vagy csak én vagyok vak.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
PiciRigó írta: Leo: Glukk.. Senki sem segített? 8O Nah ez már azért nagyon izé.. régen az emberek viszonylag segítették egymást, ha a másik elesett akkor felsegítették.
Ahogy ezt már Phaedra/Namarie írta, a tömegben megoszlik a felelősség. Számos pszichológiai kísérlet volt erre vonatkozóan. Ahogyan nő a szemtanúk/résztvevők száma az eseménynél, annyival csökken az egyéni felelősségérzet az emberekben, ezért nem segítenek. Pl. egy kihalt utcán csak ketten vannak, az egyik elesik, vagy másképp segítségre szorul, akkor a másik elég vlsz, hogy segít rajta. De ha már 4-en - 5-en vannak, akkor már ez kevésbbé valószínű, mindenki a másikra vár - "Miért pont én?"- effektus. Egy nagy tömegben pedig ez akár tragédiához is vezethet... sajnos. 8O
There is no reality. Only perception.
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Narmo
- Nem elérhető
A Háborúval kapcs: a háború egy veszekedés, ha lehet így mondani. 2fél van .(vagy több, de az akkoris pólusokra oszlik) És ezek a felek valamilyen dologban nem egyeznek és kompromisszumot sem képesek kötni. Pont itt a lényeg, a kompromisszum hiánya..! Így sosem fognak közös nevezőre jutni. Vagyis mindketten a saját igazukat fújják, mint két kisgyerek, akik összevesztek a játékon.. csak ott vannak az "okos felnőttek" akik valahogyan rendezik a játék sorsát...
Okos enged, szamár szenved.. //De hol az okos? És hol a szamár? Meg lehet-e azt állapítani hogy ki az okos és ki a szamár?.. //
Leo: Glukk.. Senki sem segített? 8O Nah ez már azért nagyon izé.. régen az emberek viszonylag segítették egymást, ha a másik elesett akkor felsegítették. Nálunk is volt egy ilyen nem segítős cuccos. Az egyik osztálytársam biciklivel jött suliba és elesett. Volt nála vagy 3 táska és ráesett a bicikli. A másik osztálytársam erre kiröhögte és otthagyta, egyszerűen elment mellette..! Szegény akkorát esett hogy el is törhetett volna a keze.. de rajtunk kívül senki sem segített neki feltápászkodni. persze ez nem egy olyan példa, mint amit Ben is meg Te is írtál, de hasonló..
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Ben
- Nem elérhető
Sajnos ez az oktatási rendszer egyre jobban terjed el hazánkban is. Nem tudom, mennyire politika, de szerintem nem a legjobb, hogy mindenben Amerikát követjük, mint a hűséges kiskutya a gazdáját... Volt már rá példa a atörténelem során, hogy az iszlám és a kereszténység megfért egymás mellett. A másik oldal is követ el rossz dolgokat, de nem biztos, hogy jó, ha általánosítunk. A tömeg meg tényleg nem foglalkozik a másikkal, mindenki megy a maga dolgára, nem állna meg segíteni. Volt már, hogy raboltak ki, vagy akartak, és pillanatok alatt ki tud üresedni az egész főutca, még egy autó se vetődik arra, gondolhatjátok, milyen szar...olorin.papa írta: A tömeg viszont manipuálható, főleg ha buta, és ez az oka az amerikai oktatási rendszer kifejlődésének, hogy nagy tömegő, buta emberből álljon a nép...
- Rabyn
- Nem elérhető
(egyébként a történelem során az igaz hittel takarozva éppen elég sok rossz dolgot műveltek... )
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Vagy: azt gondolják, hogy ők az igaz hit letéteményesei, akiknek BÁRMI áron meg kell tisztítaniok az országot.
Ez így nagyon szép, de kézzelfogható haszon nélkűl ezek sem csinálnak semmit.
A "bármi áron megtisztítani az országot" az én olvasatomban azt jelenti, hogy a hatalmon lévőket eltávolítani, utána nekünk kell a hatalomra kerűlni.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ez majd' mindenhol így van.
A moderátorok meg kipihenték magukat, legalább dolgoznak egy kicsit
- Namarie
- Nem elérhető
Erőszak: ajánlom mindenkinek Sartre: A legyek című drámáját.
Az, hogy az erőszak mire megoldás, és mire nem- jó kérdés. Az is, hogy helyénvaló-e? Erőszaknak minősülhet sok minden.
Irak: ne feledjétek, szélsőséges fanatizmusról van szó, bosszúállással elegyítve. Maguk a muszlimok is elítélik a merényleteket. Ehhez tudnék érdembeli sorokat írni, ha valaki tényleg kíváncsi az iszlám fanatizmus miértjére, menjünk át a vallás topikba.
Leofwine: tömegben az ember nem érzi a feleősséget annyirra, hárítja másra. ha csak egy valaki lett volna téren, hidd el, odament volna.
Ha még egyszer ez előfordul, kezdjétek el kiabálni, hogy "tűz van" illetve tegyetek névtelen bejelntést telefonon kerszetül a rendőrségre, hogy ez és ez történt, és már nem ez az első eset. Nyilvános állomásról is hívható a rendőrség.
Szvsz a vitát folytassuk, csak maradjunk meg kulturált mederben, és mellőzzük egymás és mások sértegetését, és a politizálást is.
Márcsak azért se, hogy a táborból hazaérkező moderátoroknak ne nagytakarítással kelljen már kezdeniök...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Léofwine
- Nem elérhető
Valahol mindkettőtökkel egyetértek egyébként.
Rabyn: Az sajnos tény, hogy mi itt, Európa közepén az Iraki háborúért nemsokat tehetünk, de valahol meg az a véleményem, hogy pont az a hozzáállás tesz minket tehetetlené, hogy mindenki úgy gondolkodik, hogy: "Mit tehetnék pont én egyedül, kicsi vagyok, és különben is messze vagyok tőlük!", és mindenki így gondolja, pedig ha mindenki úgy gondolná, hogy IGENIS tehet érte, akkor az már egy kollektív összefogás. Márpedig ha egy egész nemzet, neadjisten kontinens kezdene el így gondolkodni, elég sokat tehetne az ügy érdekében. De sajnos nem vagyok benne biztos, hogy a "nagy amerikai gépezet megfékezése" nem vezetne új háborúhoz. Amúgymeg annyira messzire sem kell menni, ha arra keresünk példát, hogy az emberek simán végignéznek beavatkozás nélkül erőszakos eseményeket. Ha csak a leg kispolgáribb példával akarok élni: Egy barátnőmmel egyik este elkapott minket egy srác, benn PÉCS VÁROS FŐTERÉN, ahol este ezer ember mászkál, és mulat: ez a srác már másodszor kötött bele a barátnőmbe, és akkor este ez verekedésbe fajult. Úgy hogy ők ketten fiúk, és mi ketten lányok. Két lányt ütötek. Szerintetek foglalkozott a téren ezzel bárki is? Végignézték, és senki sem jött volna oda, hogy segítsen, vagyhogy szétválasszon. Hogy miért? Azért mert "ez nem az ő ügyük"' félnek! Félnek odaállni.Higgyétek el ez így van. Azt gondolják magukban, "ehhez nekem semmi közöm".
Bögyös Fredegár írta: És még a második vh alatt is ellenállt az Egyház a náci pusztításnak. Hiszen Hitler majdhogynem szabályos keresztényüldözést rendezett. Rengeteg katolikus papot kínoztak meg és öltek meg a vh alatt.
Öhmm, nem belekötésképp, de ha jól tudom a Holocaust idején hatalmon lévő pápa leveleit a mai napig nem hozták nyilvnosságra. Ő az egyetlen, mégpedig azért, mert ha kiderülne, hogy együttműködött Hitlerrel, bizony nagyon rossz fényt vetne az Egyházra. Én nem vagyok sem sátánista, sem egyházellenes, és hiszek Istenben is, de a szememben jóideje leírták magukat. a Történelem során az egyház bebizonyította, hogy bizonyos tanítások szándékos félreírásával mennyit tudnak elérni. Egyenlőek lettek a hatalom és a pénz szóval. Gondold el, a történelem során az egyházaknak ugyanakkora hatalmuk volt, mint a királyonknak, császároknak. De én abban hiszek, hogy az egyháznak köze nem lehetne a politikához. Amúgymeg nem ítélem el őket valahol igazuk van, hogy Mansonnal kapcsolatban így vélekednek, de ott tartunk, hogy ugyanúgy fanatizálják a tömeget a mai napig. Az embereknek szükségük van arra, hogy hihessenek valamiben, az egyháznak meg szüksége van a fanatizát, nem gondolkodó tömegekre, akik Istenkáromlásnak tartják a fekete macskát, meg kakast, és minden egyéb dolgot, különben nem lenne hatalmuk. Nem mondom, rengetegen voltak kivételek, ezt elismerem, teréz Anya, a legutóbbi Pápa, és még sorolhatnám, ők elismerten sokat tettek a békéért, a rendért. De a kollektív, nagy Egyházat nem tartom túl jónak. Ugyanúgy fanatizálnak, mint Manson, csak más módszerekkel.
Hmmm, nem Manson az egyetlen nagy név. Slipknot, Ozzy Osborne (a denevérharapdálásával), Finntroll, és a különböző Black-death metal zenekarok...Ezek mint fanatizáló erejűek.Vannak durvább bandák is, de azok korántsem annyira híresek és ismertek, mint pl. Manson, ergo nem is okozhatnak akkora rosszat, mint Manson.
Én még mindig azt mondom, hogy a probléma abban van, hogy túl komolyan vesszük ezeket a dolgokat. Manson egy nagyon okos ember, aki rájött arra mivel tudja az érdeklődést fenntartani a showja iránt. Pontosan amit Rabyn mondott, hogy egy erőszakkal teli világban, ahol a gyerekek egész nap gyilkolós rajzfilmeket néznek, a sztároknak egyre durvább eszközökhöz kell folyamodniuk, hogy fenntratsák a hírnevüket. Ez egy egyszerű PR fogás, ezt megbeszéltük már, én nem vagyok Manson rajongó, de nem is utálom. A baj ott van, akik túl komolyan veszik, és elkezdik követni. De én azt mondom, hogy csak Manson haására senki sem lesz se sátánista, sem velejéből gonosz, az ilyenek kinövik. Akik meg igazán azok, azokmeg sajnos manson nélkül is megtalálják ezt az utat, és a szektájukat...
"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Rabyn írta: Tényleg remélem, hogy senkit sem bántottam meg az előző két hozzászolásommal , mert nem ez volt a szándékom!
A "lefekvés" nekem tettszeni, ugyanis imádok "aludni"
A hippi életmód idejétmulttá vált, van helyette más (globalizáció ellenes csoport, természetvédők, és persze "Tolkient szeretők" csoportja)
Beszégetünk, és véleményt cserélünk, akinek nem tetszik, az nem olvassa...
- Rabyn
- Nem elérhető
Tényleg remélem, hogy senkit sem bántottam meg az előző két hozzászolásommal , mert nem ez volt a szándékom!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Hosszú távon ez nem megy, előbb vagy utóbb még a legnagyobb fanatikus is kiég, és akkor a mansonok eltűnnek a színről.
A filmek is kénytelenek egyre durvább dolgokat elővenni, hogy sokkolják a nézőket, és amíg régebben elég volt egy horror filmbe sötét alak, és gomolygó köd, addig ma már elképzelhetetlen fröcsögő vér, és kiontott belsőségek nélkűl.
Volt már á példa, hogy egy háborút a nép akadályozott meg, a vietnami háború, ami a tömeg ellenállásán bukott meg.
A tömeg viszont manipuálható, főleg ha buta, és ez az oka az amerikai oktatási rendszer kifejlődésének, hogy nagy tömegő, buta emberből álljon a nép...
- Rabyn
- Nem elérhető
Aztmondtam szinte semmit sem tettek (mellesleg nagy vallásos felvonulásról nem hallottam).
Manson az erőszak megteremtője? (amugy énse szeretem Mansont...) ezt fejtsd ki nekem bővebben.
Tévedés ne essék nem az egyház ellen vagyok (bár szerintem aki hinni akar istenben, vagy valami magasabb dolgoban mint az ember annak nincsen szüksége semmiféle házra, szervezetre, de ez a vallás topicba tartozik. Én is hiszek valamiben amit nem nevezek mert nem tudok neki nevet adni)
De akkor is nevetségesnek tartom, hogy valaki azt mondja "imádkozzunk közösen egy koncert ellen" inkább imádkozzanak közösen a háború ellen...
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Már hogy ne tennének bármit is az iraki háború ellen az emberek?! Nem hallottál olyanról, hogy tüntetőleges felfonulások (igaz, semmit sem ér)? Én is voltam az egyiken, még a háború előtt... Már mondtam, nem ér semmit, de mit tud tenni még egy átlagpolgár egy közép európai kis országban? Vagy akárhol messze a történésektől? Szerintem szép dolog már eleve az is, hogy az a sok ember, aki veszi a fáradtságot, és egyik vasárnapját feláldozva végigsétál az Andrássy úton és a Hősök terén mindenkivel közösen részt vesz egy békés tüntetésen.
Lehet, hogy tényleg csak egy koncertről van szó, de pont az ilyen "hatásos" látványelemei miatt van olyan erős manipuláló hatása, amivel még egy felnőttnek mondott embert is befolyásolni lehet. És persze, a tévé szintén napjaink legerősebb manipuláló eszközeinek része, és én szintén tiltakozom az ellen, ami ezzel kapcsolatban zajlik. És ahogy lehet, fellépek ellene: nem nézem, és a közeli környezetemben élőket (család) is próbálom ez irányba terelni (persze nem erőszakkal...).
Te összekevered az okot és az okozatot. Nem ennek az erőszakos világnak a szülöttje pl. Manson meg a hasonló együttesek, hanem pont ezek az erőszak megteremtői. De erről azért lesz még vita szerintem...
Az ima nem arra van, hogy megakadájozzon valamit kézzel foghatóan, hanem egyfajta belső ellenállás, egy olyan dolog, mely emberekből közösséget formál. És ez a közösség, az által, hogy együtt imádkoznak, belül állnak a rossz ellen, így a jó valamilyen formában tovább él. Az imának nem az a szerepe, hogy pl. egy csettintésre megszűnjön tőle a portugáliai erdőtűz, nem ezt kell várni tőle. Az ima egy belső részvét a szerencsétlenek felé. Mert ha magunkban nem fordulunk el tőlük, akkor Isten se fog. Az ima őszinte megbánás, őszinte jóakarat, ami nagyon nagy érték ebben a mai világban, és - a látszat ellenére, hogy haszontalan - egyik legnagyobb menedéke az emberben lévő jónak. Kevesen látják be, de hihetetlen erővel képes az ima, a hit fenntartani az emberben a jót, és a rosszat távoltartani.
Hogy kussolna már mélyen az Egyház (írjuk má nagybetűvel, ha nem nagy gond...) pl. háborúk idején? Vajon a pápa nem-e szólt az iraki háború ellen? Vajon különböző közösségek nem voltak-e aktív részesei a háború ellen való tiltakozásnak, és később a háború szerencsétlenjeinek segítségének? Dehogynem! És még a második vh alatt is ellenállt az Egyház a náci pusztításnak. Hiszen Hitler majdhogynem szabályos keresztényüldözést rendezett. Rengeteg katolikus papot kínoztak meg és öltek meg a vh alatt. A kommunizmus idején is nagy volt az underground-Egyház ellenállása. Hallottál már olyanról, hogy Bokor Közösség? És ha napjainkat szemléljük, hallottál pl. Böjte Csaba ferences testvérről?
Sajnos abban tévedsz, hogy van elég józan gondolkodású ember... Kevesebb van, mint gondolnád. Az emberek legeslegnagyobb része olyan könnyen manipulálható, mint egy kisgyerek (ezért írtam a "taknyos kölyök" kifejezést azokra, akik nagy számban elmennek ilyenekre, mert valóban annyira könnyen irányíthatók).
Vannak durvább bandák is, de azok korántsem annyira híresek és ismertek, mint pl. Manson, ergo nem is okozhatnak akkora rosszat, mint Manson.
A lényeg, hogy az "igazán fontos dolgokat" sem hagyják szó nélkül az emberek (egy része).
- Ben
- Nem elérhető
Egyetértek. A mai gyerekek szinte mindenhol az erőszakot meg a szexet látják. Tévé, videojátékok, rajzfilmek, mittudoménmégmik.Rabyn írta: Egy eleve erőszakkal teli világban mit lehet várni? Szerintem semmit.
Egyébként szerintem mindenkinek saját döntése, hogy elmegy-e arra a koncertre, vagy sem.
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Rabyn írta: Akkor bezzeg amikor igazán baj van hol van az egyház? Hol imádkoznak az árvíz, tűz, földrengés áldozataiért? Hol imádkoznak a háború szerencsétlenjeiért? Mert én ilyenről sosem hallok. Olyankor az egyház mélyen kussol.
Ezt Te most teljesen komolyan gondolod?! 8O 8O 8O Te mondd, hol élsz te?! Hallottál Te már olyanról, hogy Teréz anya? Halottál már olyanról, hogy a Baptista Szeretetszolgálat árvaházakat létesít a cunami által sújtott területeken? Erről muszáj volt hallanod, mert még a médiában is szó esik erről... De napestig sorolhatnám, hogy a keresztények hogyan veszik ki részüket az elesettek, a betegek felé végzett szolgálatban. S nemcsak imádkoznak, hanem tevékenyen tesznek is valamit - s az, hogy az imádságokról nem hallasz, az nyilvánvalóan azért van, mert nem Hozzád futnak be ezek - vagy tévednék? 8O
Mansonhoz csak annyit, hogy aki azt hiszi, hogy csak ez a látható, tapintható, érzékelhető világ létezik, az súlyosan téved... s vak szellemileg.
There is no reality. Only perception.
- Rabyn
- Nem elérhető
Ha belegondolsz akkor vannak ennél sokkal durvább dolgok is és az ellen sem tesznek az emberek semmit vagy szinte semmit (lásd. iraki háboru... sőt még tapsoltak is érte anno, az amerikaik meg még most is tapsolnak hozzá.)Itt szerintem egy egyszerű koncertről van szó aminek a látványeleme a játékbaba széttépés. a Tévében sokkal durvább dolgokat is látni, elég csak bekapcsolni a rajzfilm csatornákat, és azt gyerekek nézik. Ezekre a koncertekre azért nagyobbrész szerintem nem a kölykök mennek ki (nincsen nekik miből anyuci meg jó esetben nem ad rá pénzt) Egy eleve erőszakkal teli világban mit lehet várni? Szerintem semmit.
A lenti esetben szerintem az a nevetséges (boccs a kifejezésért) hgy az egyház megint előjön az imáival (tudom vallás topic) mintha azzal BÁRMIT meg lehetne akadályozni. Akkor bezzeg amikor igazán baj van hol van az egyház? Hol imádkoznak az árvíz, tűz, földrengés áldozataiért? Hol imádkoznak a háború szerencsétlenjeiért? Mert én ilyenről sosem hallok. Olyankor az egyház mélyen kussol. Akkor is csendben volt amikor az általad említettet példa történt. Pedig akkor még nagyobb befolyással volt az emberekre. Én úgy gondolom, hogy van elég józangondolkodásu ember aki észretéríti azokat a fiatalokat akik tegyük fel Manson miatt lesznek sátánisták (bár nem hiszem, hogy olyan sok lenne ilyen, mert a sátáznizmus komoly dolog) Aki nem akarja, hogy behülyítsék azt nem fogják aki meg vevő rá az Manson nélkül is megtalálja az utat. Vannak sokkal rosszabb bandák is, azok ellen senki nem kezd el imádkozni.
Remélem nem bántottam meg senkit sem. Mert nem ez volt a szándékom. Csak tényleg nevetségesnek tartom, hogy ilyen apró dolgok miatt mint egy Manson koncert felszólítanak, hogy imdkozz ellene, de az igazán fontos dolgokat elfelejtik emelett...
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Tényleg ennyire torzultunk mi is a világgal együtt? Miért mondjuk azt tök lazán, hogy tartsák meg a koncertet, ha nem jár semmien rongálással/testi- és anyagi kárral? Ennyire nem vesszük észre a lényeget? Itt jön képbe az én begyepesedett agyam: éljen a cenzúra! Legalábbis bizonyos értelemben. Jó, rendben, van egy koncert, ott jól érzik magukat az emberek, akik kimennek, és ebben semmi baj nincs. De azért kérem szépen! Mit csinál már ez a Manson-srác ott? Olyan ocsmány dolgokat művel, ami aztán marhára jó irányba neveli a fiatal lelkét... Itt meg tök objektíven és hidegen beszéltek róla: "nem mondom, ogy vonzó a látványvilág, de határozottan jól van megcsinálva." (Alyr... boccs...). Jó, persze, ennek van egy szakmai oldala is, amiről lehet így beszélni, de tényleg ennyire természetessé vált nekünk pl. a műanyagcsecsemő-marcangolás? Senki sem érzi, hogy bestiális és gusztustalan? Nem gondol bele senki, hogy egy könnyen manipulálható kis taknyos kölyökben milyen folyamatok indulhatnak el ilyen "kis csekélységek" hatására? Tényleg nagyon durván tönkre lehet tenni az emberi részt magából az emberből...
Ez ellen kell tenni, ha nem is a legjobb módja az, amit az Egyház tesz, de legalább ők tesznek valamit.
Pl.: Németország 1930-as évek: a sötét felhők már az égen voltak, és egyre gyorsabban, egyre láthatóbban tornyosultak Európában. És tett bárki is bármit? A német nép, elkeseredve az antatn igazságtalanságán (ami azért lássuk be, tényleg igazságtalan volt...) kimondottan örömmel fogadta a diktátort, és az már régen köztudott volt, hogy a németek elkeseredettsége egy háborúhoz, gyűlölete pedig gyilkossághoz fog vezetni. Erre mit csinált bárki is? Semmit! A britek és a franciák meghúzták magukat kényelmes országukban, és egy helyben mozdulatlanul várták a vihart, de ismétlem, tudták, hogy lesz vihar.
Nos, én úgy érzem, ha olyan mértékű pusztítást és összeomlást már nem tud senki előidézni, mint az a néhány Münchenben sörözgető figura, azért mégis csak kell valamilyen tiltakozó reakció az ilyen "beteges" dolgok ellen.
Lehet, hogy én vagyok túl naív és tudatlan, meg hogy nem ismerem a világot és az életet, de akkor se fér a fejembe, hogy hogyan lehet higgadt csevegés keretein belül már-már szemet húnyni ilyen dolog fölött.
Hogy lehet a brutalitásnak és az ocsmányságnak ilyen kultusza? És a legdurvább az, hogy mi itt nyugodtan, ráérősen csevegünk róla, mintha egy természetes történést beszélnénk meg...
- Drakolini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Online D&D - Szerepjáték A Fórumon
- Ardeth
- Nem elérhető
Érdemes hallgatni,mert jó zenét játszanak.
Van egy olyan számuk,hogy The Fall of Gondolin...
Egész jó.
Ez a 100. hozzászólásom.
"A halál csupán a kezdet."
- Drakolini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Online D&D - Szerepjáték A Fórumon
- Rogue
- Nem elérhető
Egyébként csak sikoltozós röhögéssel tudok reagálni az ilyesfajta felhívásokra. jobb mint a TeleShop.
Majd mikor megjelenik Manson koncertjén egy csomó 20kilós keresztény
R
- Ben
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Mírrand / Verinen Enkeli
- Nem elérhető
"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"