BESZÉLGETŐS topic

Több
16 éve 4 hónapja #366079 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Tünde írta: Most nektek az a fontos, amit alkotott és adott nekünk, vagy a háza, amit sose fogsz látni és valszeg lassan életveszélyes is lesz? Az az akárhány háza, mert bizony járt egy pár helyen a Földön. Szóval?
Kincső: egyetértünk...

cöcöcö.Nyugalom Tünde! :P Egy szóval nem mondtam ilyet, engem nem a ház sorsa akasztott ki, hanem a levél. Kincsővel én is egyetértek, már utaltam rá lentebb is.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 4 hónapja #366078 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső írta: (És be ne nyögje valaki, hogy "de Tolkien világhírű", mert az csak attól van h. angolul írt, bőven vannak íróink-költőink akik világszínvonalúak, csak épp egy részük pont a zsenialitása miatt lefordíthatatlan... )

Ezzel nem értek egyet, miért lenne csak azért világhírű, mert angolul írt??? :?:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 4 hónapja #366076 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Most nektek az a fontos, amit alkotott és adott nekünk, vagy a háza, amit sose fogsz látni és valszeg lassan életveszélyes is lesz? Az az akárhány háza, mert bizony járt egy pár helyen a Földön. Szóval?
Kincső: egyetértünk...

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 4 hónapja - 16 éve 4 hónapja #366073 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nézzétek már meg a képeket (szerkesztettem a lentebbi hsz-t), van olyan ház is amiben élt de totál lepukkant, ráadásul ezek fele Oxford centrumán kívül eső mellékutcákon van. Persze van olyan is, amin kint van az emléktábla, de csak azért nem fognak nem-lebontani egy lerobbant vagy útbanlévő házat mert egy író lakott benne pár évig... azért van még egy-két írója Angliának ;) Bp-iek tudhatják, hogy pár éve a fél Tűzoltó-utcát is lebontották (Mester utcánál körúttal párhuzamos utca), hogy szebben építsék újjá, és nem borították volna fel a városépítési terveiket attól, h. valamelyik írónk ott lakott volna... az pl. majdnem biztos, h. valami arra lévő kocsmában Krúdy megfordult annó, mert az a környék :D
(És be ne nyögje valaki, hogy "de Tolkien világhírű", mert az csak attól van h. angolul írt, bőven vannak íróink-költőink akik világszínvonalúak, csak épp egy részük pont a zsenialitása miatt lefordíthatatlan... :roll: :P )

MÁS: ugye senki nem felejti el, hogy a kapolcsi jelentkezési határidő július 10. 20:00? És ugye nem az utolsó pillanatra hagyjátok, főleg nem az, aki szobában szeretne aludni?!

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 4 hónapja #366070 Írta: Missy

Isilrohir írta: Mármint Tolkien örökösei nem tehettek semmit...

az se biztos, hogy akartak. Ez csak 1 ház végeredményben.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
16 éve 4 hónapja #366068 Írta: Isilrohir
Isilrohir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Mármint Tolkien örökösei nem tehettek semmit...

Több
16 éve 4 hónapja #366061 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Isilrohir írta: Szerintem nem tehettek semmit... lehet, hogy most túl jóhiszemű vagyok. És igen, egy ilyen nagy ember házából minimum műemléket vagy múzeumot kéne csinálni... ha már nálunk is minden költőnek áll majdnem az összes lakása, akkor a világhírű íróké mért nem...

Általánosságban véve azok az emberek akik kicsit is ismerik a filmeket, azt mondják " ááá a GYU az jó film" "hogy az egy könyvből készült??? 8O " "Tolkien? Sose hallottam róla" és ha Magyarországon megkérdezel egy embert, hogy ki volt (mondjuk valami nem olyen "klutuszköltő" akkor szerintem 10/9 nem tudja. Ezzel nem arra célzok, hogy Tolkien nem volt fantasztikus író, csak arra, hogy vannak olyanok mint mi akiknek az életüknek egy része-e körül forog, meg vannak azok akik meg nem is hallottak róla.

Azzal, hogy a házát nem döntik le, és mondjuk teszemazt rátesznek egy "Itt élt a világhírű szerző, mítoszteremtő, filológus J. R. R. Tolkien 1968-1972-ig " akkor azzal szerintem "híresebbé teszik". De ezzel, hogy lerombolják a házát, szerintem olyan mintha betiltanák egyes szerzők műveit.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 4 hónapja #366059 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Missy írta: Naigen, nem is ez húzott föl, hanem, hogy mindenben a pénzt látják..Még abban a levélben is.

ha mondjuk veszel egy házat és találsz benne egy tolómérőt amiről kiderül hogy mondjuk Newtoné volt, és egyes emberek milliókat fizetnek érte, neked meg voltaképpen semmit nem jelent akkor megtartanád porosodni a sarokban vagy eladnád nekik? (tegyük fel hogy Newton semmit nem jelent neked, homályosan emlékszel a névre, de amúgy nem érdekel a dolog, jobban érdekel mondjuk az új kocsi amit majd veszel a pénzből)
el kell fogadni hogy nem mindenki szereti Tolkient, és vannak emberek akik értéktelennek tartják a dolgokat, és persze kihasználják hogy mások értékesnek tartják őket.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
16 éve 4 hónapja #366057 Írta: Missy

Kincső (Thilanna) írta:

Gandalf írta: Nyilván úgy voltak vele, ez is csak egy ház a sok közül, amelyben Tolkien lakott, nem nyilváníthattak minden egyes házat múzeumnak, amelyben megfordult. Itt csak 4 évig volt Edith-tel.

Hajjaj... én tavaly kinéztem egy könyvből hogy milyen utcák milyen számú házai alatt lakott Tolkien Oxfordban, és kb. három helyen jártam is, majd mindjárt kikeresem a fotókból. De tényleg nincs bennük semmi extra, és nem lehet mindet megtartani, főleg hogy amúgy sem emlékeztet már semmi arra hogy ő valaha ott lakott... (ha költöztetek már, tudjátok, hogy a volt lakásotokra rá sem ismernétek amikor már az új lakó lakik benne, itt meg évtizedek is teltek el)

Naigen, nem is ez húzott föl, hanem, hogy mindenben a pénzt látják..Még abban a levélben is.

Több
16 éve 4 hónapja - 16 éve 4 hónapja #366055 Írta: Kincső

Gandalf írta: Nyilván úgy voltak vele, ez is csak egy ház a sok közül, amelyben Tolkien lakott, nem nyilváníthattak minden egyes házat múzeumnak, amelyben megfordult. Itt csak 4 évig volt Edith-tel.

Hajjaj... én tavaly kinéztem egy könyvből hogy milyen utcák milyen számú házai alatt lakott Tolkien Oxfordban, és kb. három helyen jártam is, majd mindjárt kikeresem a fotókból. De tényleg nincs bennük semmi extra, és nem lehet mindet megtartani, főleg hogy amúgy sem emlékeztet már semmi arra hogy ő valaha ott lakott... (ha költöztetek már, tudjátok, hogy a volt lakásotokra rá sem ismernétek amikor már az új lakó lakik benne, itt meg évtizedek is teltek el)

szerk. a képek (amúgy a képtárban ott van mellettük az Eagle&Child-beli tabló meg a sírról készült képek is, ha vki még nem látta ;) ):
klikk
klikk
klikk
klikk
klikk
klikk
klikk

Több
16 éve 4 hónapja #366051 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Nóli i linantea írta: Elveszett világokat pár éve adták Minimaxon :) No meg az Egyszer voltakat is... Azokat azóta megszereztem. Illetve az emberest, a többit kevésbé szerettem.

Jaj, az Elsüllyedt világok zenéje maradt meg bennem leginkább. Meg a "gázt bele, maxigázt" :D

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
16 éve 4 hónapja #366045 Írta: Missy

Nóli i linantea írta: Elveszett világokat pár éve adták Minimaxon :)

Pár éve még nem volt Minimaxunk...Heh, csöpp falunkba most került be. :lol:
de az Elveszett világokat szerintem én nem néztem. nem ismerős. Úgyse, hogy a videjót megnézem.

Több
16 éve 4 hónapja #366043 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Elveszett világokat pár éve adták Minimaxon :) No meg az Egyszer voltakat is... Azokat azóta megszereztem. Illetve az emberest, a többit kevésbé szerettem.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 4 hónapja #366041 Írta: Missy
Nem ide tartozik, de

Hogy én mire bukkantam!!! :P Úgy imádtam kiskoromban! azt hiszem emiatt szerettem meg a történelmet!

www.youtube.com/profile_videos?p ... pok&page=3

Nem, nem a Praclifalva lakói miatt. :lol:

Több
16 éve 4 hónapja #366032 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nyilván úgy voltak vele, ez is csak egy ház a sok közül, amelyben Tolkien lakott, nem nyilváníthattak minden egyes házat múzeumnak, amelyben megfordult. Itt csak 4 évig volt Edith-tel.

Több
16 éve 4 hónapja #366030 Írta: Isilrohir
Szerintem nem tehettek semmit... lehet, hogy most túl jóhiszemű vagyok. És igen, egy ilyen nagy ember házából minimum műemléket vagy múzeumot kéne csinálni... ha már nálunk is minden költőnek áll majdnem az összes lakása, akkor a világhírű íróké mért nem...

Több
16 éve 4 hónapja #366028 Írta: Missy

Rabyn írta: Én azt nemértem, hogy az örökösei ezt hogy engedhetik meg. Én biztosan múzeumot csináltam volna belőle.

Lehet nem is érdekli őket.

Több
16 éve 4 hónapja #366025 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én azt nemértem, hogy az örökösei ezt hogy engedhetik meg. Én biztosan múzeumot csináltam volna belőle.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 4 hónapja #366023 Írta: Isilrohir

Rabyn írta: Tudod kell a helyére egy pláza, parkoló vagy valami egyéb baromifontos dolog...

Na ettől kapok dühkitörést!!! :evil: :evil: Meg attól, hogy erdőket, meg szép régi hagyatékokat rombolnak le a tömeges butítás érdekében!! :evil: :evil: :(

Több
16 éve 4 hónapja #366022 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tudod kell a helyére egy pláza, parkoló vagy valami egyéb baromifontos dolog...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 4 hónapja #366019 Írta: Isilrohir
Egyátalán hogy képzelik, hogy lebontják azt a házat?? 8O 8O :o Szerintem egyenesen mocskos bárki magánéletét, leveleit, stb. pénzzé váltani! :evil:

Több
16 éve 4 hónapja - 16 éve 4 hónapja #366017 Írta: Missy

Gandalf írta:

MTI írta: Értékes lelet a bontásra ítélt Tolkien-házban

London, 2008. július 9., szerda (MTI/Reuters) -
J.R.R. Tolkien feleségének címzett képeslapot talált egy építési vállalkozó A Gyűrűk Ura szerzője bontásra ítélt házának kiürítése közben.
Stephen Malton, aki a kandalló kivételekor bukkant rá a kallódó levelezőlapra, azt reméli, hogy az író nejének, Editnek küldött írásos emlék akár kisebb vagyont is megérhet majd egy gyűjtőnek.
Tolkien a feleségével 1968-72-ig élt a dél-angliai tengerparti Poole városkában álló háromszobás házban, amelyet most egy építkezés miatt bontanak le.
Az előzetes becslés szerint maga a fafaragásos, zöld márvánnyal bélelt kandalló is megérhet 250 ezer fontot (72 millió forint), ám a lappal együtt ennek az összegnek akár a dupláját (144 millió forint) is megkaphatja - nyilatkozta a 42 éves szerencsés férfi, és hozzátette, hogy természetesen a Tolkien-jogokat kezelő cégtől szabad kezet kapott a két relikvia eladására.
A bournemouthi Miramar Hotelbe címzett, írországi tájat ábrázoló képeslapot a vállalkozó szerint feltehetően Lin Carter regényíró küldte Tolkien feleségének, mivel "Lin" aláírás szerepel rajta egy rövid üdvözlő szöveg kíséretében - jelentette a BBC hírszolgálata.

Undorító. "azt reméli, hogy az író nejének, Editnek küldött írásos emlék akár kisebb vagyont is megérhet majd egy gyűjtőnek."
Nincs más szavam rá..
Mindenből miért kell pénzt "csinálni"? Mindent kifacsarni.

[size=9:83ss08oq]Tudom, rettentően naiv vagyok, de akkor is.[/size]

Több
16 éve 4 hónapja #366013 Írta: Tünde
gondolom ha el akarja adni utána, nem barmolja szét :P

Több
16 éve 4 hónapja #365993 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: Nézd meg magad, én csak pici képet találtam róla:
www.theonering.net/torwp/wp-cont ... mbnail.jpg

Az említett kandalló:
www.24dash.com/media/image/2008/ ... eplace.jpg

Vaaaaah! Aki szétbarmolja ezt a kandallót, az nem normális!!! 8O
Remélem egyben kientik valahogy :roll:

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
16 éve 4 hónapja - 16 éve 4 hónapja #365991 Írta: Gandalf

Több
16 éve 4 hónapja #365960 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Legalább tengwarral, vagy valamilyen eldarin nyelven írta?

Ha nem, nem érdekes :tongue:

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 4 hónapja #365955 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

MTI írta: Értékes lelet a bontásra ítélt Tolkien-házban

London, 2008. július 9., szerda (MTI/Reuters) -
J.R.R. Tolkien feleségének címzett képeslapot talált egy építési vállalkozó A Gyűrűk Ura szerzője bontásra ítélt házának kiürítése közben.
Stephen Malton, aki a kandalló kivételekor bukkant rá a kallódó levelezőlapra, azt reméli, hogy az író nejének, Editnek küldött írásos emlék akár kisebb vagyont is megérhet majd egy gyűjtőnek.
Tolkien a feleségével 1968-72-ig élt a dél-angliai tengerparti Poole városkában álló háromszobás házban, amelyet most egy építkezés miatt bontanak le.
Az előzetes becslés szerint maga a fafaragásos, zöld márvánnyal bélelt kandalló is megérhet 250 ezer fontot (72 millió forint), ám a lappal együtt ennek az összegnek akár a dupláját (144 millió forint) is megkaphatja - nyilatkozta a 42 éves szerencsés férfi, és hozzátette, hogy természetesen a Tolkien-jogokat kezelő cégtől szabad kezet kapott a két relikvia eladására.
A bournemouthi Miramar Hotelbe címzett, írországi tájat ábrázoló képeslapot a vállalkozó szerint feltehetően Lin Carter regényíró küldte Tolkien feleségének, mivel "Lin" aláírás szerepel rajta egy rövid üdvözlő szöveg kíséretében - jelentette a BBC hírszolgálata.

Több
16 éve 4 hónapja #365935 Írta: Tünde
Figyu: fogsz egy 1,50 cm széles és 2 méter hosszú anyagot, körbeszeged, a nyakmagasságnál megfogod a hosszába ott meghajtod és kb 3 cm szélesen levarrod keresztbe. Praktikus gumit belehúzni és csat sem kell, és kész a csuklyás köpeny. Semmi félkör és egyebek.

Több
16 éve 4 hónapja #365907 Írta: Kincső
Zugisoknak 2006-ban sima téglalap alakú elölösszetűzős köpenye volt, igaz? Semmi extra félkörözés... ugyanis közben csapattopicban arra jutottunk, hogy a félkörnél az anyag szélessége a kör sugara, a hossza pedig kétszer annyi kell legyen... de 3 m * 11 fő még 300 Ft-os anyagból is baromidrága 8O

Több
16 éve 4 hónapja #365906 Írta: Tünde
Tavaly azt mondta Esgal hogy csuklyáshoz 2 méter (tök könnyű megvarrni, én nemrég tettem meg) a csuklya nélkülihez 1,5, jah és duplaszélesből (1,40 vagy 1,50 széles)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.324 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére