A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 2 hete #222657 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Tényleg van reális esélye, hogy megjelenik majd a három bővített változat DVD-n összecsomagolva? :D
Mert gondolom az valamivel csak olcsóbb lesz, mint külön-külön. Legalábbis a moziverziós DVD-k esetében így volt.

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hete #222642 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Gandalf írta: Jah, egyébként a DVD-n lesz egy második "easter egg" is: az MTV Movie Awards rövid jelenete, amikor Ben Stillerék arról próbálják megygyőzni P.J.-t, hogy csináljon egy negyedik részt! 8) (forrás: www.herr-der-ringe-film.de/v2/de/news/news-detail_1072.php )

Ezt meg lehet már nézni? (Ha jól emlékszem, láttuk már, csak nem tudom, hol volt... :oops: )

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hete #222589 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szvsz a Bővített extra változat - Trilógia doboza nem a díszdobozos kiadást tartalmazza majd, hanem a 3 bővített film 4 DVD-s változatát csak (tehát a filmenkénti 2 lemezt magával a filmmel és 2 lemezt az extrákkal), a bónusz DVD-ket és a szobrokat nem! A díszdobozos bővítettek eleve limitált széria voltak...
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hete #222558 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ilweran: 3 extra díszdobozt, szobrokkal? Hát, én úgy tudom, a FotR díszdobozos verzió már elég régen elfogyott...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hete #222548 Írta: Running
Running válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Már ideje lenne, ha kijönne a cucc, ezért nem vettem meg külön külön. :cooljump:

szurkulet.hu - Minden Gyűrűk Ura rajongónak. Leírások, képek, zenék...
Téma zárolva.
Több
20 éve 2 hete #222538 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sirgon Esgalnor írta: Mindettöl függetlenül én is kiváncsi vagyok arra, hogy lesz e nálunk együttes diszdobozos kiadása a három bövített verziónak. Van erröl valami elözetes hir? Tudnillik én arra készülök, hogy egyszerre venném meg mind a három részt.

Tuti hogy lesz, már láttam is róla képet, tök szép dobozban van, csak nem találom....
Én a három extra díszdobozt tervezem megvenni, szobrokkal...... meg hozzá egy DVD lejátszót...... elviszi az egész karácsonyi költségvetést, de sebaj!!!!!! A LOTR mindent megér! :D :D :D :roll: :roll: :roll:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222481 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Tudom, hogy kevesen értik a németet, de találtam egy egész jó kis oldalt a ROTK Bővítettről:
www.rotk.hdr-online.de/see.php
Rengeteg info van rajta, többek között megerősíti a pletykát, hogy lesz bővítettekből is Trilógia-doboz (70 euroért), s hogy Európában 10-én, Amerikában 14-én jelenik meg. Képek is vannak.
:wink:

Jah, egyébként a DVD-n lesz egy második "easter egg" is: az MTV Movie Awards rövid jelenete, amikor Ben Stillerék arról próbálják megygyőzni P.J.-t, hogy csináljon egy negyedik részt! 8) (forrás: www.herr-der-ringe-film.de/v2/de/news/news-detail_1072.php )
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222419 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Mindettöl függetlenül én is kiváncsi vagyok arra, hogy lesz e nálunk együttes diszdobozos kiadása a három bövített verziónak. Van erröl valami elözetes hir? Tudnillik én arra készülök, hogy egyszerre venném meg mind a három részt.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222359 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Running írta: Ja az hány dvd lenne? Fémtok, benne 5 kilós ólomrúd, amiből figurákat önthecc magadnak... :lol:

Szerepjátékos vér :lol:

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222351 Írta: ainu
ainu válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
... és jár hozzá egy uruk-hai is, aki cipeli helyetted a lemezeket :wink:

Artemisz (Erenya) - nem, nem, igazad van... tényleg a törpék voltak. Jó, de akkor is... :oops:
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222324 Írta: Running
Ja az hány dvd lenne? Fémtok, benne 5 kilós ólomrúd, amiből figurákat önthecc magadnak... :lol:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222241 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Running írta: Ki szerint lesz olyan extra kiadás, amelyben a 3 film vágatlan verziója együtt lesz. :roll:

A teljes vágatlan verzió?
Azt már kilóra lehetne adni még DVDn is...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222175 Írta: Running
Ki szerint lesz olyan extra kiadás, amelyben a 3 film vágatlan verziója együtt lesz. :roll:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222081 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ha a Vikingek-Mítoszok és legendák c. könyvre gondolsz, ott csak a törpék kovácsolnak, nem? 8O Vagy csak kimaradt vmi nekem?

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222070 Írta: ainu
Eléggé... Az oké, hogy a GYU forgatásán úgy nézett ki, mint egy hobbit, de a King Kongban mire akar hasonlítani? :mrgreen:
A kard-kovácsolásról még pár dolog eszembe jutott: van egy könyvem a vikingekről, tudjátok, ilyen kicsiknek szóló képes, talán Usborne, vagy nem tudom; szóval gyerekkoromban egyfolytában azt nézegettem, és volt benne egy kép, ahogy valamit kovácsolnak valakik. Na, az a mozdulat, az a légies, földöntúli mozdulat egy az egyben olyan volt, mint a filmbéli kovácsé. Az emberek sokkal nehézkesebben csinálják... Szóval ütős jelenet, az biztos! :up:
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222037 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ulmo írta:

Sil írta: OFF: Uramisten, ezt a képet nézzétek 8O :
www.theonering.net/scrapbook/view/14166
[size=9:jgaejmrc](Írták már régebben is, hogy hogy megváltozott, de hogy ennyire... 8O )[/size]

Pizsi eléggé lefogyott...Hiába, megszűnt a stressz :)

Eléggé??? Tejóég alig ismertem meg :eek4:

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222017 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta: OFF: Uramisten, ezt a képet nézzétek 8O :
[size=9:vtn29k0b](Írták már régebben is, hogy hogy megváltozott, de hogy ennyire... 8O )[/size]

Pizsi eléggé lefogyott...Hiába, megszűnt a stressz :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222015 Írta: Sil
OFF: Uramisten, ezt a képet nézzétek 8O :
[size=9:5smzkkve](Írták már régebben is, hogy hogy megváltozott, de hogy ennyire... 8O )[/size]

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #222004 Írta: Ulmo

.Elessar király. írta:

Sil írta:

Ulmo írta: Hát úgy néz ki, bakiparádé nem lesz a RotK bővített DVD-jén, de lesz helyette más rejtett extra:

Klikk ide

Angolosok előnyben!

Ja, erről már mesélt régebben is PJ. Lij-rajongók előnyben. :wink:

Miről szól a cikk?

Lesz egy rejtett Elijah Wood-interjú a DVD-n, ami a RotK berlini bemutatója alkalmából készült. Wood nem volt a helyszínen, az újságírók telefonon kérdezhették, ő videokamerán keresztül válaszolt. Aztán Dom Monaghan (Trufa) gondolt egyet, és megviccelte Frodót. Erős német akcentussal kezdett kérdéseket feltenni neki, egyre gázosabb témákban...Kíváncsi leszek rá, de egy bakiparádénak jobban örültem volna :?
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221976 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta: Nekem a kard újrakovácsolása nem tetszett annyira.
de legalább bizonyította hogy Elrond nem maradt ott teljesen egyedül Völgyzugolyban... :D

Annyira nekem se... nem tudom, még életemben nem láttam milyen is igazából egy ilyen, nade mikor először rácsapott a vadedzéskor, s aztán olyan tüncibüncin elkezdett szikrázni.. jajj... :evil:
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221966 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta:

Ulmo írta: Hát úgy néz ki, bakiparádé nem lesz a RotK bővített DVD-jén, de lesz helyette más rejtett extra:

Klikk ide

Angolosok előnyben!

Miről szól a cikk?

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221932 Írta: Sil

Klikk ide

Angolosok előnyben!

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221905 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
A kardkovácsolással szvsz nem volt semmi baj, bár lehetett volna "tündésebb" (Értsd: több "mágiával")

Viszont a kovács volt az ízlésemnek legjobban megfelelő tünde karakter (értsd: nem nézett ki buzinak), bár lehet, hogy csak a megvilágítás tette... ;)

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221874 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem a kard újrakovácsolása nem tetszett annyira.
de legalább bizonyította hogy Elrond nem maradt ott teljesen egyedül Völgyzugolyban... :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221873 Írta: Eldafinde
Eldafinde válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Mae govannen!

Ulmo írta:

ainu írta: Szóval nekem mindhárom film közül ez tetszett a legjobban, egyrészt, mert a zenéje teljesen magával ragadott :D , másrészt, mert amikor egyes jeleneteibe még ma is beleborzongok, annyira hatásos (Gandalf és Pippin Gondorba érkezése, az őrtüzek, vagy Théoden lelkesítő szavai és a rohaniak rohama :itscool: ).

Szívemből szóltál :itscool: Théoden lelkesítő szavai alatt majdnem elsírtam magam a vetítőben *szipp* A Minas Tirith zenét pedig a mai napig nem tudom nyugton ülve végighallgatni :) Jó ez a film a hibái ellenére is, a +50 perc pedig erre is rátesz sok helyen!

+ ehhez még hozzájön a Kard kovácsolása!!!!!! Libabőr a köbön!!!!
/Az, hogy végre láthatjuk, ahogyan a tündék elkészítik a legújabb mesterművüket...totál odavagyok (oda és vissza :D ). Tényleg életre kelnek a történeten belül a régi legendák, még egyszer, utoljára, mielőtt még feledésbe merülnének. /

"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221866 Írta: Ulmo
Hát úgy néz ki, bakiparádé nem lesz a RotK bővített DVD-jén, de lesz helyette más rejtett extra:

Klikk ide

Angolosok előnyben!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221849 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Számomra a harmadik rész legeslegnagyobb erénye az, hogy PJ MESTERIEN illesztette be a nagyon durva harci jelenetek közé az olyan lírai részeket mint a jelzőtüzek, Arwen látomása, a rohírok érkezése, Théoden és Éowyn beszélgetése.....
Még ha ezek sokszor olyan jelenetek, amik nem tökéletesen hűek a könyvhöz, szerintem ezek emelik a filmet Tolkien színvonalára!!!

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221699 Írta: Ulmo

ainu írta: Szóval nekem mindhárom film közül ez tetszett a legjobban, egyrészt, mert a zenéje teljesen magával ragadott :D , másrészt, mert amikor egyes jeleneteibe még ma is beleborzongok, annyira hatásos (Gandalf és Pippin Gondorba érkezése, az őrtüzek, vagy Théoden lelkesítő szavai és a rohaniak rohama :itscool: ).

Szívemből szóltál :itscool: Théoden lelkesítő szavai alatt majdnem elsírtam magam a vetítőben *szipp* A Minas Tirith zenét pedig a mai napig nem tudom nyugton ülve végighallgatni :) Jó ez a film a hibái ellenére is, a +50 perc pedig erre is rátesz sok helyen!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221686 Írta: ainu
Csak halkan jegyzem meg, hogy a mese kategória tényleg nem rossz, főleg, ha képesek vagyunk elvonatkoztatni kicsit a "mese csak gyerekeknek való" felfogástól. Azt hiszem, ha valakiknek, hát e fórum használóinak ez elég egyszerű. :wink: Gondolom nem lep meg senkit, hogy még a XX. század elején is elterjedt volt verbális mese (igen, igen, a fonóban, meg a csillagos ég alatt a pásztorok tábortüzénél), amik többnyire ősi időkből fennmaradt, generációról generációra öröklődő történetek voltak, és folyamatosan alakultak; a mesélő hozzátett és elvett belőle, de az alapmotívum megmaradt. Emellett a sok-sok archetipikus motívum segítségével - sárkány, legkisebb fiú, öreg király, aranyalmát termő fa, három próba, plusz rengeteg olyan dolog, amit mind ismerünk - bármikor lehetett új történeteket teremteni, ami - éppen ezeknek a motívumoknak, és az egész összetett jelképrendszernek köszönhetően - szervesen kapcsolódott a korábbiakhoz.
Namost.
Tolkien prof. egy olyan történetet mesélt el, amiben minden ilyen fellelhető, ami csak egy igazi meséhez kell, és itt természetesen nem CSAK az általa leírt világ résztvevőire, szereplőire gondolok, hanem a történetek menetére, cselekményére, az ismétlődő epizódokra, amik eléggé epikus jelleget adnak a dolognak. Szerintem tehát mese, a szó eredeti értelmében, és a felhasznált szimbólumrendszer és mitológiai háttér okán tényleg tündérmese. Más kérdés, hogy erről a szóról a legtöbbünknek egyből az oviban és alsó tagozatban hallott mesék ugranak be, úgyhogy talán ezért tiltakoznak páran.
Köszönöm, csak ennyit szerettem volna. :wink: ,
Ja, nem, mert a RotK-ről is akartam... Szóval nekem mindhárom film közül ez tetszett a legjobban, egyrészt, mert a zenéje teljesen magával ragadott :D , másrészt, mert amikor egyes jeleneteibe még ma is beleborzongok, annyira hatásos (Gandalf és Pippin Gondorba érkezése, az őrtüzek, vagy Théoden lelkesítő szavai és a rohaniak rohama :itscool: ). De a legfontosabb, hogy a változás, és a régi dolgok visszavonhatatlan elmúlása, ami szerintem a könyv egészének hangulatát meghatározza nagyon hatásosan jelenik itt meg, és azt az előző kettőben nem éreztem ennyire.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hete #221674 Írta: Ulmo

Ilweran írta: A Gyűrűk Ura egy epikus tündérmese, nem fantasy és nem is szimplán regény...... De elfogadom hogy másnak mást jelent. "Hivatalos" besorolása pedig úgy tudom, (még) nincs..... :roll:
Viszont biztosan nem trilógia..... :wink:

Mint ahogy a filmek sem Gyűrűk Ura 1-2-3 néven futnak. Ezért komolyan harapni tudok! Grrrrrr :mad2:
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.106 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére