A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 5 hónapja #203043 Írta: Gödrös Zsombor
Gödrös Zsombor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ma néztem meg 6.-jára a filmet,de egyszerűen nem lehet megunni. :D

Utak találkozása vár,
futok ,a lábam bizsereg-
csak ott lehetnék végre már!
Aztán hová? Ki mondja meg?
:pippin7:
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #203039 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Ulmo írta:

bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.

Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges :) Ez az egyik nagy csalódása a filmnek :(

Emlékeztek a FotR-re? Mikor ott mutatták Barad-d

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #203016 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

bensedani írta: Szerintetek mik voltak a 3. film legnagyobb hibái?
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.

Samu eddig is tudta, hogy nem ő ette meg :) Ebben az a katasztrófa, hogy Frodó SOHA nem küldené el Samut.

bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.

Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges :) Ez az egyik nagy csalódása a filmnek :(

bensedani írta: -Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)

Azért jóval többen voltak a lovasok...De itt nem az a lényeg, hogy hányan voltak, hanem az, hogy Denethor képes a biztos halálba küldeni a fiát. Ez pedig jól kijött.

bensedani írta: -Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak

Na ez nekem is fáj :shake: Tettem is egy megjegyzést a Hadviselés könyvben :evil2:

bensedani írta: -A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.

Ez a könyvben is nagyjából így van. Ami ebben igazán nevetséges, az a "holtak ellepik az olifántot" jelenet. Tisztára, mint a Múmiában a szkarabeuszok...

bensedani írta: Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?

Hidd el, voltak ezeknél is durvább változtatások, de szerencsére még a premier előtt eltűntek a filmből (legalábbis nagyrészt)
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202980 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Az hogy ezek ellen túl sok mindent nem tudunk tenni... :) :D ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202969 Írta: Boro
Boro válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintetek mik voltak a 3. film legnagyobb hibái?
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.
-Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
-Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)
-Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak
-A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.

Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?

u.i.:Bocs a barokkos körmondatokért, kicsit elragadott a hév.

Bd
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202940 Írta: Mornambar
1. (46) Középen, ahol az orkok abba medencébe bevonulnak, a Hadviselés könyv szerint az a jelenet, mikor a Másodkorban Szauron elfoglalta Eriadort.
Visszatekintésszerűen max benne lehet...
2. (47) Ebből több kép (orkok, tünde harcosok) az Utolsó Szövetség idején készült, erről a páncélok árulkodnak.
Pár ork pedig móriai.
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202925 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Itt vannak még képek, amit kimaradtak a ROTKból, nem tudom valamelyik benne lesz e a bővítettben:
www.hdr-see.de/neue_seite_46.htm
van egy kép a lap közepe felé, ahol az egyik rohani harcos épp cigi szünetet tart. :lol: Vagy csak én látom így? ( bocs, a képet külön nem tudtam berakni :oops: )
Itt is vannak kimaradtak:
www.hdr-see.de/neue_seite_47.htm
az Arwenesek vajon hová készülhettek eredetileg?

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202876 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Iluvatar Gyermeke írta:

Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk... ;)

(Míg élünk remélünk - Iluvatarfi után szabadon :) )

Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... :lol: :wink: /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... :oops: hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... 8) /

Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg

Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! :twisted: Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...

Több mint Megyényi érték, mint Gimli megjegyzi, amikor meglátja: ".. hát erről beszélt Gandalf? Mert akkor nem tudta mit ér..."

Egy nagyobb kép kellene, ez túl kicsi, és az a valami egy kicsi fehér piszoknak tűnik...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202847 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk... ;)

Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... :lol: :wink: /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... :oops: hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... 8) /

Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg

Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! :twisted: Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...

There is no reality. Only perception.
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202772 Írta: Mornambar
Legalábbis úgy tudjuk... ;)

Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202589 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
1. Az a bizonyos 7 perces jelenet kivágott nemcsak Szarumán halála volt, hanem egy hosszabb vasudvardi jelenet. A pletykák szerint Christopher Lee csak a sajtóból tudta meg, hogy kivágták ezt a jelenetet, és ezért "gőzölt be" - de utána nem vágtak ki más jelenetet tőle (mert nem is volt), és szvsz a bulvársajtó eléggé felfújta az egészet szokás szerint. A bővítettben pedig benne lesz természetesen, ez a leginkább várt jelenet (Tüskés Kerék ide vagy oda), bár szvsz nem biztos, hogy mind a 7 perc.

2. A lerombolt malmos képek ( katt ide ) eredetileg Galadriel Tükréhez készültek (ennyi lett volna a Megye megtisztítása), de végül a filmbe ennek is egy rövidített verziója került be. A Megye megtisztítása nem lesz benne a bővítettben sem, és le sem forgatták.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202583 Írta: Alatar
Alatar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Rochgil írta:
igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.

hát ha azt láttad, akkor valószínű ugyanaz lehet a bővítettben is ugyanis az egészet egyszerre forgatták, (mind a hármat) és annak semmi értelme nem lehhe, hogy az első részben készítenek egy lerombolt malmot, majd a harmadikban is egyet.
Szerintem tök ugyanaz, szóval keresd meg;)

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202577 Írta: Rochgil
Rochgil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.
Én úgy tudtam sehol sem kap helyet.

ha minden igaz azért "gőzölt be" mert kihagyták a kulcsjelenetét a MOZIVÁLTOZATBÓL. és utána mivel összeveszett ezért PJ-vel utána kivágták a többi jelenetét is.
én így tudom.

Alyr Arkhon írta: Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?

Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.

igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.

önreklám: :P
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202576 Írta: Alyr Arkhon

Rochgil írta: jee :)
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben :)

bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom.. :roll:

Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?

Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202574 Írta: Rochgil
Rochgil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta:

Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.

A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.

jee :)
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben :)

bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom.. :roll:

önreklám: :P
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202554 Írta: Alatar
Zsír :)

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202552 Írta: Alyr Arkhon

A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202551 Írta: Alatar
Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202550 Írta: Alatar
Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202549 Írta: Alyr Arkhon

Alatar írta:

Alyr Arkhon írta:

Alatar írta: Christopher Lee-re gondolok. A bővített változatban sincs benne

Mért, te már láttad a bővítettet?

A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.

Szeretnélek fölvilágosítani egy alapvető tévedésről.
A május 25én megjelent VHS és DVD a film moziváltozatát tartalmazza, nem a bővítettet. A bővített majd valamikor novemner végén, december elején lesz kapható.
Tehát nem láttad a bővítettet, így nem is tudhatod, benne lesz-e.
Ezek szerint az előző részek bővítettjét se láttad...

Szarumán a film szerint Vasudvardban fog meghalni, a Megye megtisztítása meg ahogy van, kimarad, azt le se forgatták.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202548 Írta: Alatar

Sil írta: Alatar, Szarumán halála benne lesz a bővítettben. De most hogy jön ez a Megye megtisztításához (már persze azon kívül, hogy Szarumán a könyvben ott hal meg, nem rögtön Vasudvardnál...)?

Már hogy ne jönne Szarumán halála a Megye megtisztításához?

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202547 Írta: Alatar

Alyr Arkhon írta:

A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202546 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Alatar, Szarumán halála benne lesz a bővítettben. De most hogy jön ez a Megye megtisztításához (már persze azon kívül, hogy Szarumán a könyvben ott hal meg, nem rögtön Vasudvardnál...)?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202545 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202544 Írta: Alatar
Christopher Lee-re gondolok. A bővített változatban sincs benne

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202541 Írta: Alatar
Titokban akarták tartani, de szerintem már nem lehet még DVD-n sem látni, Szarumán meg egyenesen megsértődött a rendezőre, hogy kihagyja őt.

SZIG
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202524 Írta: Alyr Arkhon

Iluvatar Gyermeke írta:

Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film... :D :lol:

Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek... :idea: :lol:
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! :P Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből... :?
Amíg élünk, remélünk... :wink:

Voltak olyan képek amiket a New Line titokban akart tartani, s ezek a Megyés képek voltak, még a RotK premier előtt. Nem aakrták, hogy nyilvánvaló legyen, h mindenki túléli.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202504 Írta: Ilúvatar Gyermeke
Ilúvatar Gyermeke válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film... :D :lol:

Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek... :idea: :lol:
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! :P Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből... :?
Amíg élünk, remélünk... :wink:

There is no reality. Only perception.
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202491 Írta: Mornambar
Azt is hallottam, felnyársalódik, fordul egyet, eltűnik...

Muszáj vmi epilógus, mert így unalmas a vége.

Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film... :D :lol:
Téma zárolva.
Több
20 éve 5 hónapja #202387 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Alyr Arkhon írta: Egyrészt mert nincs kéznél egy hobbit íjász sem, másrészt mert Legolas mindenre nyilaz ami mozog és nem kiabál időben...

:mrgreen: :lol:
Remélem, h lesz epilógus, azt én is hiányoltam. :? Akkor már inkább szúródjon fel, minthogy elrűnik a levegőben... Hogy nézne már ki? :lol:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.135 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére