A 3. rész - A király visszatér
- Gödrös Zsombor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Utak találkozása vár,
futok ,a lábam bizsereg-
csak ott lehetnék végre már!
Aztán hová? Ki mondja meg?
:pippin7:
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ulmo írta:
bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges Ez az egyik nagy csalódása a filmnek
Emlékeztek a FotR-re? Mikor ott mutatták Barad-d
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ulmo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
bensedani írta: Szerintetek mik voltak a 3. film legnagyobb hibái?
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.
Samu eddig is tudta, hogy nem ő ette meg Ebben az a katasztrófa, hogy Frodó SOHA nem küldené el Samut.
bensedani írta: -Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
Itt maga Szauron, a Világítótórony a nevetséges Ez az egyik nagy csalódása a filmnek
bensedani írta: -Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)
Azért jóval többen voltak a lovasok...De itt nem az a lényeg, hogy hányan voltak, hanem az, hogy Denethor képes a biztos halálba küldeni a fiát. Ez pedig jól kijött.
bensedani írta: -Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak
Na ez nekem is fáj :shake: Tettem is egy megjegyzést a Hadviselés könyvben :evil2:
bensedani írta: -A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.
Ez a könyvben is nagyjából így van. Ami ebben igazán nevetséges, az a "holtak ellepik az olifántot" jelenet. Tisztára, mint a Múmiában a szkarabeuszok...
bensedani írta: Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?
Hidd el, voltak ezeknél is durvább változtatások, de szerencsére még a premier előtt eltűntek a filmből (legalábbis nagyrészt)
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Boro
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én felállítottam egy 5-ös listát:
-Frodó hazaküldi Samut, de Samu mikor lefelé megy rájön ,hogy nem ő ette meg a lembast.
-Samu és Frodó lebukik a világítótorony szerűen közeledő Szauron-szem fénysugár elől.
-Denethor Osgiliath visszafoglalására küldi fiát kb. 30 lovas társaságában (több ezer ork ellen)
-Elrond elviszi a Narsilt Aragornnak
-A holtak kb. 600 km/h val söpörtek végig a csatamezőn.
Ezek a hibák egy része engem azért zavar mert értelmetlenül változtatták meg a könyv történéseit, másik felük viszont eleve logikai ellentétet tartalmaz (pl.:Samu+lembas), ami egy olyan néző számára , aki nem akkora LoTR fanatikus mint én, NEVETSÉGESSÉ teszi a filmet.
Ezután joggal gondolják hogy a könyv is hasonló.
Mi a véleményetek?
u.i.:Bocs a barokkos körmondatokért, kicsit elragadott a hév.
Bd
- Mornambar
- Nem elérhető
Visszatekintésszerűen max benne lehet...
2. (47) Ebből több kép (orkok, tünde harcosok) az Utolsó Szövetség idején készült, erről a páncélok árulkodnak.
Pár ork pedig móriai.
-tessék voksolni
- Lin
- Nem elérhető
www.hdr-see.de/neue_seite_46.htm
van egy kép a lap közepe felé, ahol az egyik rohani harcos épp cigi szünetet tart. Vagy csak én látom így? ( bocs, a képet külön nem tudtam berakni )
Itt is vannak kimaradtak:
www.hdr-see.de/neue_seite_47.htm
az Arwenesek vajon hová készülhettek eredetileg?
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Iluvatar Gyermeke írta:
Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk...
(Míg élünk remélünk - Iluvatarfi után szabadon )
Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... /
Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg
Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...
Több mint Megyényi érték, mint Gimli megjegyzi, amikor meglátja: ".. hát erről beszélt Gandalf? Mert akkor nem tudta mit ér..."
Egy nagyobb kép kellene, ez túl kicsi, és az a valami egy kicsi fehér piszoknak tűnik...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mornambar írta: Legalábbis úgy tudjuk...
Kedves Mornambar, az "Iluvatarfi"-val kissé mellétrafáltál, mert én lány vagyok... /Bár elismerem, a bemutatkozásból ez nem derül ki... hacsak a mellékelt képen (avatar) ez nem látszik jól... /
Szerintetek a képen Frodó mithril inge van?!
www.hdr-see.de/rotk-see-pics/vor ... sbild2.jpg
Szauron Szája vlsz ledobta a sárba, s a többiek meg szépen otthagyták?! Ezt a Megyényi értéket?! :rmad2: Gandalfék igazán felvehették volna...
There is no reality. Only perception.
- Mornambar
- Nem elérhető
-tessék voksolni
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
2. A lerombolt malmos képek ( katt ide ) eredetileg Galadriel Tükréhez készültek (ennyi lett volna a Megye megtisztítása), de végül a filmbe ennek is egy rövidített verziója került be. A Megye megtisztítása nem lesz benne a bővítettben sem, és le sem forgatták.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Rochgil írta:
igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.
hát ha azt láttad, akkor valószínű ugyanaz lehet a bővítettben is ugyanis az egészet egyszerre forgatták, (mind a hármat) és annak semmi értelme nem lehhe, hogy az első részben készítenek egy lerombolt malmot, majd a harmadikban is egyet.
Szerintem tök ugyanaz, szóval keresd meg;)
SZIG
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.
Én úgy tudtam sehol sem kap helyet.
ha minden igaz azért "gőzölt be" mert kihagyták a kulcsjelenetét a MOZIVÁLTOZATBÓL. és utána mivel összeveszett ezért PJ-vel utána kivágták a többi jelenetét is.
én így tudom.
Alyr Arkhon írta: Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?
Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.
igen én is azt hallottam h le se lett forgatva.. de olyan képeket láttam h pl a malom le volt rombolva, meg a zsáklak, meg iylenek, de lehet h mikor galadriel tükréhez forgatták a lerombolt megyét onnan voltak a képek,csak nem pont azok amik a "tükörbe" kerültek. bár nemtom. megpróbáom visszakeresni hol láthattam.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Rochgil írta: jee
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben
bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom..
Hol láttál képeket?
Tudsz mutatni?
Tudtommal az a rész nem tetszik PJnek ezért le sem forgatták.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Alyr Arkhon írta:
Alatar írta: Akkor így van. Én annyit tudok hogy Cristopher mikor meg tudta, hogy a rendező kihagyja őt a filmből el sem ment a premierre, vagy már nem emlékszem, hová, helyette egy másik filmje forgatásán vett részt.
Hoyg ő azért gőzölt be, mert a mozifilmbe nem került be, vagy azért mert még a bővítettbe sem ,azt nem tudom.
A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.
jee
amúgy ha én is jól tudom én is akkor benne lesz Szarumán minden jelenete a bővítettben
bocs h már volt róla szó, de a megye megtisztítása benne lesz a bvítettbe? mert láttam arra utaló képeket szóval hát nemtudom..
- Alatar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A bővítettben elvileg lesz egy 7perces párbaja Gandalffal rögtön az elején.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Alatar írta:
Alyr Arkhon írta:
Alatar írta: Christopher Lee-re gondolok. A bővített változatban sincs benne
Mért, te már láttad a bővítettet?
A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.
Szeretnélek fölvilágosítani egy alapvető tévedésről.
A május 25én megjelent VHS és DVD a film moziváltozatát tartalmazza, nem a bővítettet. A bővített majd valamikor novemner végén, december elején lesz kapható.
Tehát nem láttad a bővítettet, így nem is tudhatod, benne lesz-e.
Ezek szerint az előző részek bővítettjét se láttad...
Szarumán a film szerint Vasudvardban fog meghalni, a Megye megtisztítása meg ahogy van, kimarad, azt le se forgatták.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
Már hogy ne jönne Szarumán halála a Megye megtisztításához?Sil írta: Alatar, Szarumán halála benne lesz a bővítettben. De most hogy jön ez a Megye megtisztításához (már persze azon kívül, hogy Szarumán a könyvben ott hal meg, nem rögtön Vasudvardnál...)?
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
A bővített tulajdonképpen ami a DVD-n is rajta van, de VHS-en is lehet kapni. Azok a részek amelyek nem szerepeltek a mozifilmben azok a bővített VHS-en valamint DVD-n rajta vannak.
Nos az egyik haveromnak meg van a DVD.
Nekem csak a szimpla VHS van meg.
De már a másodikról és elsőről is készült videon bővített.
SZIG
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alatar
- Nem elérhető
SZIG
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Iluvatar Gyermeke írta:
Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek...
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből...
Amíg élünk, remélünk...
Voltak olyan képek amiket a New Line titokban akart tartani, s ezek a Megyés képek voltak, még a RotK premier előtt. Nem aakrták, hogy nyilvánvaló legyen, h mindenki túléli.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mornambar írta: Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
Azt hallottam, hogy vannak olyan képek a filmből, amiket a New Line titokban akar tartani, s ezek "Megyés" képek...
Szóval lehet, hogy mégis benne lesz valami a Megye megtisztításából?! Bár Pizsi azt nyilatkozta, hogy nem szereti ezt a részt a könyvből...
Amíg élünk, remélünk...
There is no reality. Only perception.
- Mornambar
- Nem elérhető
Muszáj vmi epilógus, mert így unalmas a vége.
Az meg maga a csoda volna, ha Megye visszafoglalása miatt késik a film...
-tessék voksolni
- Ben
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Egyrészt mert nincs kéznél egy hobbit íjász sem, másrészt mert Legolas mindenre nyilaz ami mozog és nem kiabál időben...
Remélem, h lesz epilógus, azt én is hiányoltam. Akkor már inkább szúródjon fel, minthogy elrűnik a levegőben... Hogy nézne már ki?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.