A 3. rész - A király visszatér
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szméagol írta: Annyira fog hiányozni a várakozás (najó az nem) az izgalom, ogy milyen lesz :emotikonnemfejezikiaszomorúságom: .
Azért a film után a ROTK bővítettre lehet még várni, meg talán a Hobbitra is...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Hát, ha már Oscaroknál tartunk... Na, most meg fogtok kövezni, mert kívülállóként fogom értékelni és nem rajongóként.
Tehát vagy egy legjobb film vagy egy rendezőit, esetleg mindkettőt, de inkább PJ munkásságát kellene díjazni. A vizuális effektekért idén is egy díj, mert egy amerikai eksön teletömve kaszkadőrrel, meg ócska trükökkel(Terminator, Matrix)...azért nem érdemelné meg még akkor se, ha a LotR harmadjára kapná. Legjobb smink és jelmez EGYÉRTELMŰEN ide kell, hogy kerüljön hozzánk. A színészi teljesítmény sajnálattal ki kell jelentenem, hogy egyáltalán nem kiemelkedő. Legföljebb mellékszereplőit lehetne osztani valakinek, talán Gandalfnak, aki a FotR-ban nem kapta meg ez nagy igazságtalanság volt.
E kemény szavak ellenére A Gyűrűk Ura a kedvenc filmem (ez a legjobb), Frodó a kedvenc szereplőm (Elijah a legjobb színész) és ilyen monumentálisat régen láttunk a filmtörténelemben.
A végén nagyon, nagyon fogok sírni. Annyira fog hiányozni a várakozás (najó az nem) az izgalom, ogy milyen lesz :emotikonnemfejezikiaszomorúságom: .
- Meleth_lin
- Nem elérhető
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Meleth_lin
- Nem elérhető
A filmért, tehát úgy, mintha együtt vennék az egészet igazán kaphatnának, ha most se kapnak, akkor legyilkolom a Filmakadémiát... :down: :bounce:
Alyr: Én christopher Lee-nek eddig csak mellékszereplőnek járó Oscart gondolotam, de ez sokkal jobb ötlet :itscool:
Főszereplőért járó Oscart viszont nem adnék senkinek... Nem azért, mert nem játszottak annyira nagyon jól, hanem pont azért, mert mindenki jól játszott, és kicsit igazságtalanság lenne, ha valaki kapna egyet külön. (Akár Viggot tekintenék főszereplőnek, akár Frodót...) De Szarumán meg azért kaphatna mégis Oscart, mert ennél nagyobb filmje már biztos nem lesz, nem is volt...és, hát,...tuti, hogy ennek a filmjének "örült" a legjobban, hisz szerintem ő a világon a legnagyobb tolkien rajongó...legalábbis a DVD extrájából nekem ez derült ki.
(Ha hülyeségeket írtam, vagy hülyén fogalmaztam, az azért van, mert marhára lefárasztották az agyam a suliban...tényleg...)
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Elessar király... írta: Én nem nagyon hiszek abban, hogy a rotk tarolni fog. Mert ez az ötlet, hogy évente adnak le egy részt, csak arra volt jó Pj-nek, hogy több pénzt hozzon a konyhára. Ezt nem nagyon értékelték az Oscaron. Ezért kapott kevesebb díjat a TTT, mint a FOTR. Meg a Fotr új volt a nézők szemszögéből és ezt nehéz volt túlszárnyalni a TTT-ben. De azért reménykedek. Még a trailerből is látszik, hogy a Rotk sokkal monumentálisabb lesz, mint az előző részek.
De a RotK lesz az utolsó, és "búcsúzóul" kaphat egypár oscart...
Pl Cristopher Lee kaphatna életműdíjat...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Jó film a Csodálatos Elme, de akkor sem neki kellet volna kapnia a díjat, Mert a Lotr-ba sokkal több munkát fektettek. És sokal aprólékosabb.
Ezt Eminem nyilatkozta egy újságban.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Ilweran
- Nem elérhető
Egyébként én is tudom, hogy nem számít a díj, és nem ez méri egy film értékét, mégis izgulok miatta....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Rabyn
- Nem elérhető
A fiúk közül pedig: Sean Astinnak, Viggonak, Ian Mckellenek, Christopher Leenek Brad Dourifnak és Andy Serkisnek adnék oscart..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Végülis ez egyetlen nagy történet...
De ha nem kapja meg, mérges leszek!!
(Ami nyilván nagy súllyal esik majd letba a döntésüknél... )
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Detto! Szerintem is nagyon lement az Oscar színvonala manapság. És még is érdekel,hogy dijazzák-e itt vagy sem mert sokan mások még hisznek benne... Elképzelem azokat a mitugrászokat akik mindig röhögnek rajtam amiért LOTR mániás vagyok(arról inkább ne beszéljünk hogy ok milyen mániások),amikor majd megint nevetnek majd mondom nekik-Nem hallotad hogy a Gyu megnyerte az Oszkárt?!Én már nemnagyon hiszek az Oscar-díj értékében amióta Cate Blanchett nem kapta meg... szerintem manapság ez nem sokat jelent már...
Ennek ellenére énis sz*rrá izgulom majd magam a gálán
És persze sokkal tobb jó szinesz/nö van mint akit egyáltalán Hollywoodi versenyeken számításba vesznek...
kovacstimi írta:
Muszály tarolni mert ha nem akkor mi(a rajongók) taroljuk le a zsürit! Csak gondoljatok bele mennyien lehetnek ma akik Tolkien és/vagy film rajongók! És mit éreznék az a film irant aki elhalaszna a Rotk elol a dijjat...Én személy szerint két éve meg vagyok győződve róla, hogy a 3. rész tarolni fog. Várható volt, hogy az első kettő nem kap jelentős díjakat, de idén a trilógia már egyben lesz értékelhető, és szerintem nem mellőzhetik.....
Cameron Duncan Lives!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Lehet, hogy bizonyos helyeken eltértek a könyvtől - kihagytak részeket és raktak be más, új jeleneteket - de azért még zseniális lett az eddig 2 film forgatókönyve, és biztos, hogy a 3. túl fogja szárnyalni az első 2-öt.
- Eldafinde
- Nem elérhető
Nilraen írta: Ugye tavaly 2őt kapott?(special effects,és mi a másik? )[/color]
Visual effects, sound editing (=hangvágás)
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Fangi
- Nem elérhető
de ki nem az?
"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"
- Nilraen
- Nem elérhető
A többiekét is,csak az övét különösen.
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ringbearer
- Nem elérhető
szóval ha valamelyikük nem kap Oscart!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Nilraen
- Nem elérhető
Ugye tavaly 2őt kapott?(special effects,és mi a másik? )
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Rabyn
- Nem elérhető
szerintem meg Theodent tartja a kezében
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Eldafinde írta: Szerintem a karjaiban Éowyn fekszik....
Sztem meg Théoden...
Majd meglátjuk...
Our knees do not bend easily
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Ennek ellenére énis sz*rrá izgulom majd magam a gálán
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Eldafinde
- Nem elérhető
Meg akciósan meg lehet venni a hiperekben...
Jajj, meg Éomer is hogy sír a trailerben 8O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem a karjaiban Éowyn fekszik....
- Ilweran
- Nem elérhető
Persze én is végigizgulom az estét!!!
Arra kíváncsi vagyok, mivel rukkolnak ki ha a három rész egyben megjelenik dvd-n. Valami hiperszuper ajándékdobozt kell csinálniuk, ha überelni akarják a FOTR és a TTT-díszdobozt
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Eldafinde
- Nem elérhető
Tudom, milyen piszkos dolgok folynak ott a háttérben, azzal is tisztában vagyok, hogy már a jelölt-kategória is fantasztikus érdem, és így lesz számontartva a film (HBO-n a reklám: "13 Oscar-díjra jelölt alkotás"), meg minden, ezt már kitárgyaltuk, de azért mégis... 8O :eek2:
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Eldafinde írta:
De még kb. két hónapig itt fogom (fogjuk) tartani őket, amíg csak menni fog a moziban...Alyr Arkhon írta: És ha belegondolsz, hogy ez lesz az utolsó Gyűrűk Ura film... Ez lesz a befejezés, és aztán... a tündék elhajóznak...
Utána meg jönn a videó és a DVD, plusz a bővített, az még kb. 1 év - és remélhetőleg egyben is kiadják majd a 3 filmet valamikor.
- Eldafinde
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: És ha belegondolsz, hogy ez lesz az utolsó Gyűrűk Ura film...
Ez lesz a befejezés, és aztán... a tündék elhajóznak...
De még kb. két hónapig itt fogom (fogjuk) tartani őket, amíg csak menni fog a moziban... :cheers: :evil3: :agree:
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
kovacstimi írta: Nekem tetszett, amit Gandalf írt, de ezért tényleg nem érdemes megvenni....
VISZONT:a képaláírásoktól égnek állt a hajam, nem ez az első eset, hogy a Cinema pontatlanul jelenteti meg a GYU-val kapcsolatos cikkeket. Tudom, hogy tévedni emberi dolog, de egy ekkora filmes vállalkozásra fordíthatnának több figyelmet + nem hiszem el, hogy egy ember sincs a Cinema háza táján, aki olvasta volna a könyvet.
Egyetértek a képaláírásokat nagyon elrontották. Amikor olvastam elöször nem akartam hinni a szememnek. Alaposan mellé írtak néhány képaláírást.
De a képek jók - és mi meg már amúgy is tudjuk, hogy mit ábrázolnak valójában, csak azokat vezetik alaposan félre akik nem ismerik és nem olvasták a könyvet.
De Sir Ian nyilatkozatát érdemes elolvasni. :itscool:
- Eldafinde
- Nem elérhető
Nem láttam az előzetesben Éowyn-Faramir kettősét
Most ez azt jelenti, hogy annyira nem lesz fontos : : :
Vagy vak vagyok, annak ellenére, hogy kockánként is megnéztem... 8O
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Eldafinde írta: Bármennyire is dühítő, most már lassan az megy élményszámba, hogyha a média valamit véletlenül jól közöl.... 8O 8O
Egyébként én biztos sírni fogok a filmen, előre látom....
(A könyv végén is volt olyan rész, aminek annyira a hatása alá kerültem, hogy..... KATARZIS RULEZ!!!!!! Ha a filmnek is ilyen hatása lesz, akkor le a kalappal!!!!
Valamilyen szintű katarzis biztos lesz...
És ha belegondolsz, hogy ez lesz az utolsó Gyűrűk Ura film...
Ez lesz a befejezés, és aztán... a tündék elhajóznak...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Eldafinde
- Nem elérhető
Egyébként én biztos sírni fogok a filmen, előre látom....
(A könyv végén is volt olyan rész, aminek annyira a hatása alá kerültem, hogy..... KATARZIS RULEZ!!!!!! Ha a filmnek is ilyen hatása lesz, akkor le a kalappal!!!!