- Köszönetek: 0
Thingol - Beszélgetések
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Csele írta: Ne menjen senki Olaszba, Horvátba, ahogy Magyarba se jöjjön vissza!!!!!!!! A frász kerülget ezektől a kifejezésektől!!!!
IGAZAD VAN, CSELE! Kösz, hogy szóltál! :up:
Akkor én erősen javallom a SZOMBATOT mint taliidőpontot! Szánjatok meg egy szerencsétlen MelóDiákost! :closed:
Pusszancs
Ui: Suhi: 8O ez igazán ütős cucc! Hajrá!
Az én regényem lassan végéhez közeleg, tegnap írtam egy új fejezetet hozzá. Meg egy verset is, Hirgon, az egyik legédesebb szereplőm siratóját.
Hirgon egy fiatal fiú, akit nagyon szeretek, és elesik a harcban. A figurájának az ihletője külsőre és belsőre nagyrész Peredhil volt, nevethettek, de ez van
Szóval a versike (NEM VÉLETLENÜL hajaz Boromir siratójára! A szerző egyébként Eldarion )
Lossarnach lankás völgyeit
hűs szél üdíti át,
a dombokon, lomb-árnyason
a béke vert tanyát.
Onnét kelt föl hadunk szíve,
izzó, ifjú láng,
és épphogy virradt csillaga,
már gyászt hozott reánk.
Vezérünk volt, a legkülönb,
erős volt, bölcs, vitéz;
Büszke Hirgon, vad paripát
nyeregbe törni kész.
Ki őrködött álmunk felett
magas torony fokán?
Ki fújt a kürtön lágy zenét
hajnalhasadtalán?
Ki íjasunk, ki pallosunk,
ki lándzsás bosszulónk?
Ki küzdött ily ádáz dühvel?
Csak róla zeng dalunk.
Hisz nem volt párja Északon,
Kelet-Nyugat körén -
és Délen lelte végzetét
Umbar kőmezején.
Kiszikkadt dombok, pusztaság:
ne feledjék nevét!
S a nagy Tenger csak őnéki
mormolja énekét!
Pára ül most a partokon,
és útra kél a szél
Észak felé, hol kék az ég:
halott hősről mesél.
Harmattal frissült zöld hegyek
felett eső ered,
Tenger permetje könnyre vált,
és csak pereg, pereg...
Lossarnach fia, hiába
vár rád az Őrtorony:
nem térsz már vissza, itt nyugszol
sívó, holt partokon.
Milyen?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
De addig is ti mit gondoltok a tábor óta kialakult barátságokról?
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Suhifarok
- Nem elérhető
Szal, ha jó akkor reagáljatok, ha nem akkor is, hogy tudjam! . Ha ez nem nyerő ötlet még van egy hétvége...Cselének mindhárom nap jó. Nekem is!
De én ma már megyek el....
- Csele
- Nem elérhető
Amugy egy apróság egy idegeit széttépni készülő idegenforgalmistól:
Ne menjen senki Olaszba, Horvátba, ahogy Magyarba se jöjjön vissza!!!!!!!! A frász kerülget ezektől a kifejezésektől!!!! (s képzeljétek egy feletébb művelt turizmus-előadóm is haszálja ááááá)
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Nos először is Suhi:a sztori tényleg fantasztikusnak ígérkezik!És ha olyan alapos vagy,mint Tolkien...háát,nézzük csak.Elvégre ha Tolkien ilyen messze jutott...Lehet,hogy 100 év múlva a te regényed filmesítik meg!
Nos másodszor a nyaram:az egész tiszta punnyadás volt egészen addig,amíg el nem mentem a táborba.Azóta folyamatosan lógok a neten és tartom a kapcsolatot.Büszkén jelentem,hogy augusztus20.-a óta MTT tag vagyok! Voltam pécsi talin,ami szintén nagyon rúlz volt.MOstanában bele lendültem a vers írásba( verses topic).Múlt héten vettem egy íjjat és ha jó idő van,akkor kint szoktam lőni.Én nem voltam az MTT-s cuccokon kívül sehol nyaralni. De azt hiszem,inkább veletek vagyok így neten,mint,hogy a szüleimmel unatkozzak végig egy hetet.
Nos harmadszor a fogadalmak:tanulás( ),szülők meggyőzése,hogy eljárhassak MTT összejövetelekre,kevesebb nassolás( ),és szintén a novellám befejezése.
S kíméli kérges lábait,
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Vissdzatértem... (há-hááááá!!!) Tudom, hogy nem sok embernek tűnt fel, hogy elmentem, de azér most itt vagyok.
Brisa: a kártyán kérem szépen javítani a nevem... (Erda nirie) A díszletről (már) nem zavar, hogy lemaradtam, mert végül is csak az alap volt az enyém...
Nyár: én tegnap éjjel értem meg Horvátból. Egy jó tanács: SENKI NE UTAZZON SZOMBATON HORVÁTBA!!!!!! Dubrovniktól Kanizsáig 15 óra volt az út, abból négyet dugókban töltöttünk állásssal. Durván 6 dugóba keveredtünk bele, abból 3 az autóbályán volt, egy meg a határon... kicsit idegtépő a dolog...
Egyébként szupi volt a nyár, ez volt életem legjobb nyara, amit természetes nektek köszönhetek! Egyhamar nem fogom elfelejteni a dolgot... *puszi, és group-hug mindenkinek*
Én nem várom a sulit, mert új lesz az osztályom, és fééééleeeek! (Júúúj, de gáz... Meg egyébként sem szeretem a sulit... hajtás, tanulás, lecke, tanulás, lecke... és még sorolhatnám..
'Is there anybody out there?'
- Suhifarok
- Nem elérhető
Eruntale írta: de jó, kicsit felpezsdültünk
Kicsit?! 8O
Brisa: Huh... Köszönöm, ez nagyon jól esett, mármint hogy...nem tom, szal jó!
Ami az elolvasását illeti, a helyzet az, hogy még nincs egy hónapja, hogy létrejött az ötlet és néhány terv, és neki álltam megírni az egészet vázlatban. Így még egyenlőre az első fejezet sincsen kész, ami száz %, hogy még egy tucatszor át lesz írva, több fejezetre bontva stb. (az ilyen tökéletességre törekvő hajlamban híven követem Tolkien mestert. ) És amíg csiszolatlan, sőt, teljességgel kidolgozatlan (még fejben is!) addig nem biztos, hogy jó olvasni. De úgy örülök, hogy kíváncsi vagy rá! (ja, a másik, hogy kézzel írom és fel kéne gépelni )
És most...önreklám naggggyon rúúlz!!
És jelentem, szervezek!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
és tök jó, mert ezen a nyáron állandóan mászkáltam valahova, és semmi nyári punny nem volt. És egy csomó dolgot sikerült véghezvinnem, amiről nem hittem, hogy képes lennék rá... szóval ritkán fordul elő velem, de most elégedett vagyok magammal, meg úgy a világgal is
huh, nekem legelőször is újra be kell iratkoznom az egyetemre, mert a múlt évet halasztottam, és kicsit cidrizem, mert teljesen zokni vagyok a rendszerhez...
[size=9:cwm8qlzg]-mit csinál Frodó, ha rosszul érzi magát?
-felhívja a SAMU-t (ti. így hívják a párizsi mentőszolgálatot. lapi poén, tudom)[/size]
- Brisa
- Nem elérhető
Mae govannen mellyn!
Ím összegyűltünk mindjájan itt, Esgalmarban! Nem is olyan régen egy olyan szövetséget hívtunk életre, amelyre még nem volt példa a történelmünkben. Bár köztetek van Fingolfin és Curufin népe - kik testvéreink, mégis idegenek számunkra -, tudjuk, csak együtt leszünk képesek átvészelni ezeket a nehéz időket. Új egységünk jelképeként egy színdarabban fejezzük ki gondolatainkat, érzéseinket.
Kérünk titeket, fogadjátok jó szívvel!
Thingol Népe
Szereplők:
Thingol - Cueddo
Melian - Artemisz
Kicsi Lúthien - Panni
Nagy Lúthien - Aranna
Beren - Ladislas
Narrátor - Ankalimon
Hírnök - Balázs
Vezető - Brisa
Első törp - Estel Adániel
Második törp - Szürke
Zöld tünde - Dulcam
Táncos tündék - Ring, Milendoria, Kincső, Nimashilin, Eruntale, Sári, Éowyn, Erda niire (Area)
Tündék - Szméagol, Suhifarok, Csudi, Ranamarth, Csele
Huan - Maci
Rendező - Léowyn, Brisa
Dalok - Artemisz
Díszletek - Csudi
Jelmezek - Csele, Ring
Tánc - Ladislas
Szöveg - Léowyn, Kincső, Eruntale, Balázs, Csele
Furilyás - Ranamarth
Külön köszönetet szeretnénk mondani tündetársainknak, a Fingolfin házából származó Olostának és Esgalnak!
Összetartás
Most látom csak, hogy Erda lemaradt a díszletek mellől a kártyán. Bocsiiii!
Brisa
- Brisa
- Nem elérhető
Suhifarok írta: Attól tartok, hogy ha elmondom baromi hülyén fog hangzani. Bár lehet, hogy amúgy is. Azt tudni kell, hogy minden vágyam olyan világban élni mint pl a GyU (mi más? ), szal ilyen régi hagyományok, gondolkodásmód etc. Nos a főhősnek ilyen nagy hatalmú arcok felajánlják, hogy visszajuttatják a múltba, ami kísértetiesen hasonlít Tolkien világára ( ), hogy ha képes rá, akadályozza meg, hogy az emberiség a mostani állapotig jusson. Ez persze kissé lehetetlen, tulképp arról szól az egész, hogy mint alakulnak át az emberek lassan olyanokká, mint amilyenek most és mint pusztulnak el a többiek, na szal a világ változásáról. Tehát a kísérlet nem sikerül, csak egy könyv marad fent (érdekes mód a regény ) , amiben ez a cucc van. Hm... Ez így furi...
Ez egy eszméletlenül jó sztori! És nehéz is. Minden elismerésem már az ötletért is, Suhi! Az elkészült részeket elolvashatom?
Tök érdekes dolgok derülnek ki néhány hasraütésből feltett kérdésből. Kiváncsi leszek a többiek válaszaira is...
Brisa
- Csele
- Nem elérhető
- Suhifarok
- Nem elérhető
Csele, a jövő hét hétvégén leszel itt? Mer akkor kezdek is szervezni, azonnal!!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Brisa írta: Össze lehetne hozni egy talit Csele tiszteletére. Csak az a gond, hogy az én hetem túl zsúfolt, úgyhogy nem ígérgetek semmit. De valaki megszervezhetné. Suhi?
Szívesen megszervezném, de spec jövő héten csak pénteken leszek itthon, akkor van egy tali, amin szívesen látunk Csele, ha még itt vagy, meg mindenki mást. Ööö, bővebbet hirtelen nem tok, de ha gondoljátok kiböngészhetem a tali topicból. Utána meg nem tom Csele meddig lesz, de ha hétvégén is akkor szervezek! Csele nyilatkozz!
Brisa írta: Suhi, és miről szól a regényed?
Attól tartok, hogy ha elmondom baromi hülyén fog hangzani. Bár lehet, hogy amúgy is. Azt tudni kell, hogy minden vágyam olyan világban élni mint pl a GyU (mi más? ), szal ilyen régi hagyományok, gondolkodásmód etc. Nos a főhősnek ilyen nagy hatalmú arcok felajánlják, hogy visszajuttatják a múltba, ami kísértetiesen hasonlít Tolkien világára ( ), hogy ha képes rá, akadályozza meg, hogy az emberiség a mostani állapotig jusson. Ez persze kissé lehetetlen, tulképp arról szól az egész, hogy mint alakulnak át az emberek lassan olyanokká, mint amilyenek most és mint pusztulnak el a többiek, na szal a világ változásáról. Tehát a kísérlet nem sikerül, csak egy könyv marad fent (érdekes mód a regény ) , amiben ez a cucc van. Hm... Ez így furi...
- Csele
- Nem elérhető
Édes vagy!Lányok (és fiúk is persze), össze kellene hozni egy talit Csele tiszteletére. Csak az a gond, hogy az én hetem túl zsúfolt (hétfőtől dolgozom), úgyhogy nem ígérgethetek semmit. De valaki megszervezhetné. Suhi?
Amugy egy üdülési része vagy mi van nénémnek egy bp-i szállodában, s ott leszünk 1 hetet,de most már majdnem 100, hogy csak péntek-szombat-vasárnap leszek ott, mert az nem annyira sok.
Edzés nálam is be van tervezve, mivel ha megmozdulok, másnap izomlázam van!
S már tavaly is akartam gyógytornára járni, de mindig volt előadásom, most remélem jókor lesz. S persze mindgi járok táncolni is, a Népek tánca klubba, az Veszprém legjobb helye!!! Így remélem beedződöm!!!
Artemisz: szerintem mindenképpen vedd be a fogyókurádba a futást, legjobb barátném iszonyú sokat adott le így (meg fogott két félliteres kólás flakont, megtöltötte homokkal, s ha nem volt alkalma futni, "súlyzóval" ugrált, hihetetlen eredmény!!!)
- Brisa
- Nem elérhető
Csele írta: Brisa: hastánc????? (tudod: vizuális tipus vagyok!) Najó, nem leszek ilyen maradi! Tavaly én is akartam (egyetemen lehet), de mindenki hülyének nézett, egyedül meg nem olyan érdekes.
Nektek nincsenek amolyan szilveszteri fogadalmaitok ilyenkor szeptember előtt???
Igen, hastánc. Korábban már jártam, de abbahagytam. Muszáj valami mozgás, mert rémesen rossz a kondim.
Olyan nehéz rólam elképzelni, ahogy hastáncolok?
Én is szoktam fogadkozni ilyenkor. Mindenféle ciklus kezdetén általában megteszem ezt.
Merre lesztek Pesten? Rokonlátogatás lesz?
Lányok (és fiúk is persze), össze kellene hozni egy talit Csele tiszteletére. Csak az a gond, hogy az én hetem túl zsúfolt (hétfőtől dolgozom), úgyhogy nem ígérgethetek semmit. De valaki megszervezhetné. Suhi?
Suhi, és miről szól a regényed?
Artemisz, hajrá. És vigyázz magadra közben. És ha összejön nekem a hastánc, majd mesélek, milyen, jó?
Brisa
- Artemisz
- Nem elérhető
Ne is mondjátok, én is úgy mennék! *sóhaj*
Meg ír táncra is, de azt talán még halasztom 1 kicsit, az a 15 kiló fölöslegem igencsak megterhelné az ízületeim az ugrabugránál.
Úgyhogy valszeg marad a tenisz!
Igazad van, Csele, nálam is a szeptember a fogadalmak ideje
Pl. most megfogadtam, hogy egyetem kezdésig (szept. 14 körül, asszem) lefogyok minimum öt kilót. Visszatérek a tábori étrendhez: egy szelet kenyér reggelire, egy vacsira, egy tál kaja ebédre.
Ne félj, Brisa, nem fogok visszaesni a bulimiába!
Amúgy előreláthatólag újságot fogok kihordani hajnalban! Jó poén lesz.
Pusszancs
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Brisa írta: Suhi, miről írsz?
Hátöö, fantasy-féleség, bár nem szívesen használom rá ezt a szót, mert az a teljes történelmi meg mifenei kidolgozottságot jelenti, én meg nem arra akarom fektetni a hangsúlyt. Nem is tudnék igazán beszélni róla, amíg csak vázlatszerűen készül...Úgy kábé nagyondióhéjban egy olyan lehetőségről, amibe csak belebukni lehet. Ezzel most megvilágítottam a helyzetet, ugye?
Egyébként a hastáncról jut eszembe, én még beterveznék egy írtáncot is, csak a hip-hopot nem akarom abbafejezni és nem biztos, hogy suli mellett bírni fogom mindkettőt. Ráadásul valszeg német különtancsira lesz szükségem. De próba szerencse!
- Csele
- Nem elérhető
Lehet megyek kedden Bp-re de éppen morgunk egymásra az ősőkkel, s nincs nagyon kedvem velük menni egy hétre ...
Brisa: hastánc????? (tudod: vizuális tipus vagyok!) Najó, nem leszek ilyen maradi! Tavaly én is akartam (egyetemen lehet), de mindenki hülyének nézett, egyedül meg nem olyan érdekes.
Nektek nincsenek amolyan szilveszteri fogadalmaitok ilyenkor szeptember előtt???
Nekem már egész listám van!
Calla-órára fogok járni, meg kedvesebb leszek, meg talán még tanulok is... stb...
- Brisa
- Nem elérhető
Artemisz, mit fogsz dolgozni?
Én a Balcsinál voltam, meg Szombathelyen és Hajdúszoboszlón a nyáron. Ja és persze Szegeden. Velemet meg sem említem.
Rájöttem, hogy Szeged egyre inkább a szívemhez nő. Nagyon szép az a város. Hajdúszoboszló olyan tipikusan "semmi különös", de nagyon szép az apartman ahol laktunk. Szombathellyel még barátkozom. A Balaton pedig még mindig a szívem csücske. Nem bírnám ki úgy a nyarat, hogy ne láthassam. És most gyönyörűen is néz ki!
Ősszel én hastáncolni szeretnék. Remélem, összejön, mert eddig nem sikerült találnom egy jó tánctanárt a környékünkön.
Meg szeretnék elmélyülni a munkámban. Egy kicsit jobban mint tavaly.
Jó lenne az írókörrel is kezdeni valamit a magam részéről. De valószínűleg az lesz, hogy kiszállok belőle. Túl lusta vagyok hozzá. :bounce:
Brisa
- Artemisz
- Nem elérhető
Suhifarok írta: Ami a nyár végét illeti, eljutottam abba a szokásos marhaságba, hogy várom a sulit... kész elmebetegség....
Dettó!
Én is a regényemmel tervezek előrehaladni a szeptemberi, még egyetemmentes napokon, meg dolgozni is fogok.
Ez a félév nagyon kemény lesz!
[size=9:27q4qgm1]Mil, persze hogy nem haragszom! Édes vagy![/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Nézegetni akartam kicsit a csapatképeket, erre meg nem jeleníti meg, vagy mi a rák...
Brisa: a nyaram jó volt, mert volt tábor, láttam sok emtétést, és Velemben jártam. Bocs. Ezt is elmarhulom. De egyébként tényleg. Nekem azt hiszem tényleg ez volt a legnagyobb élmény!
Amúgy suli mellett egyenlőre azt tervezem, hogy jussak valamire a regényemmel...kicsi terv, de egyenlőre ez van.
Ami a nyár végét illeti, eljutottam abba a szokásos marhaságba, hogy várom a sulit... kész elmebetegség....
Búbekk, lálálá!!
- Brisa
- Nem elérhető
Ringbearer írta: tábroi pólófestésen felbuzdúlva festek a nővéremnek egy pólót.
Én Svinnek gyártottam a két éves évfordulónkra. Pedig azt hittem, a táborban egy életre megutáltam. De nem!
Tényleg pangunk. De nemcsak mi. Arra gondoltam, beszélgethetnénk egy kicsit. Mondjuk arról, kinek hogy telt a nyara, merre járt, mit látott? Illetve, hogy kinek milyen tervei vannak az előttünk álló évre? Mármint a suli/munka mellett. Rossz arra gondolni, hogy vége a nyárnak?
Brisa
- Suhifarok
- Nem elérhető
- A Himaláján két viziló lekvárt kaszál. Elrepül előttük egy zöld ló. Mi ebben a furcsa?
- ???
- A ló nem köszönt!
Bocsika nem bírtam megállni! De hát ismertek!
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
minden igyekezetem ellenére nem sikerült a katmandui gépre ülni, úgyhogy hazaértem. fenemód hiányoztatok ám, és most elmondom, hogy a Louvre folyosóin szembejött velem egy vöröses hajú, markáns arcú férfiember, aki oly megtévesztően hasonlított Viggóra, hogy az sem kizárt, hogy ő volt. (de ez télleg OFF, csak Rana kedvéért)
tárgynál maradva: pesti tali esetén nálunk is alhat vki (mellesleg 5 percre lakom Ringtől) mm... majd próbálok valami értelmes hozzászólást is írni, de most
Dans mon esprit, je suis PARISIENNE!
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- csudi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szürke írta: Brisa: a zászlót még láttam Kapolcson, sőt próbáltam is használhatóvá kalapálni. Szvsz Ankalimon elvitte minden más MTT-s cuccal együtt.
Szvsz ez a tundezaszlok sorsa. Hogy tabor vegen eltunnek. De nem baj, mert egy nevtelen felado tabor elott az utolso pillanatban egyszercsak feladja postan. hehe.
[csudi.gonosz]
- sebcsaba
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
[size=9:3r6i9gki](mert az az időpont amiről beszéltetek nekem nem jó, de szívesen mennék. És látom most éppen semmi sem készül)[/size]
Brisa: a zászlót még láttam Kapolcson, sőt próbáltam is használhatóvá kalapálni. Szvsz Ankalimon elvitte minden más MTT-s cuccal együtt.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Szerintem rúlz volt a pécsi tali.Remélem ti is legalább ilyen jól szórakoztok majd a Thingol talin!
S kíméli kérges lábait,
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Itthagylak titeket 1 hétre, ugyanis holnap elmegyek Horvátországba.
Sok-sok olvasnivalót gyártsatok ám!!!!!!!!!
Ne pangjatok!!!!!!!!
Grouphug mindenkinek!!!!!!!!!!!
Pusssssszancs!!!!!!!!!!!!!
[size=9:3k2yd33i]U.i.: Artemisz, ugye nem haragszol ha én is indigót használok?????[/size]
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.