Thingol - Beszélgetések

Több
20 éve 3 hónapja #211715 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211711 Írta: csudi
csudi válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Artemisz: Hu. Nem lehetett semmi begepelni. Amugy koszi, ez jo olvasmany.

Kincso: a kozos eneklest a jatszoteren ki ne hagyd, mert az volt a a legspontanabb csapatepules, es az volt az a pillanat csapat-pszichologiailag, amikor tenyleg osszetartozo-egymashoz kotodo csapat lettunk. Hogy ugy mondjam, az elso igazi felemelo elmeny. Ha bisszaemlekeztek, nem is beszeltunk meg semmit, megis mindenki kitalalta egymas gondolatat, pl. hogy mi kovetkezik a terdre csapkodasbol... :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211709 Írta: Csele

Erda niire (Area) írta: hihi, mi már festettünk. :P

Képzeljétek, a tesóm ma délelőtt véééégre belátta, hogy nem vagyok normális!!!!! :D Már elég régóta tevékenykedek azon, hogy ezt észrevegyék, és végre valaki belátta!!! :mrgreen:

Ezt nekem már 20 éve mondogatja drága bátyám... :lol:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211700 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
hihi, mi már festettünk. :P

Képzeljétek, a tesóm ma délelőtt véééégre belátta, hogy nem vagyok normális!!!!! :D Már elég régóta tevékenykedek azon, hogy ezt észrevegyék, és végre valaki belátta!!! :mrgreen:

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211685 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
én isss én isss! :wink:
bár mi meg festünk szal, én se tok túl gyakran feljönni...

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211646 Írta: Erda niire (Area)
Hmmm... elég pangás van..... :? Naaaaa... most mi vaaaan? Mindenki elment nyaralniiiiii???? :( Én még itt vagyok gőzerővel egy hétig, szal tessék összeszedni magatokat. :twisted: :nono:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211411 Írta: Ringbearer
Artemisz: öö mit véleményezzek, hát egy napló...felidézte az össszes emléket bennem... :wink:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211407 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések

Csele írta:

Artemisz (Erenya) írta: Csele, ez jó 5let! :mrgreen:

DE AZ ÉG SZERELMÉRE, VÉLEMÉNYEZZÉTEK MÁR A NAPLÓM, NEM AZÉRT TETTEM FEL, H CSAK LEGYEN! :closed:

Area, jó olvasást! ;)

Én még emésztem, amúgy nagyon sok gondolatot ébresztett a táborról, csak ezeket azért nem írom le, mert olyan személyesek.

Privi? :wink:

Area: Kösz! :oops:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211403 Írta: Erda niire (Area)
Artemisz: nekem naggggyon teccik, és jól írsz. :wink: Visszadtad a hangulatot, és azok a poénok... :lol: Emellett besegítettél az én naplóm időrendjében (valszeg ha kész lesz felrakom..), amit nem tudok elégszer megköszönni.

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211402 Írta: Csele

Artemisz (Erenya) írta: Csele, ez jó 5let! :mrgreen:

DE AZ ÉG SZERELMÉRE, VÉLEMÉNYEZZÉTEK MÁR A NAPLÓM, NEM AZÉRT TETTEM FEL, H CSAK LEGYEN! :closed:

Area, jó olvasást! ;)

Én még emésztem, amúgy nagyon sok gondolatot ébresztett a táborról, csak ezeket azért nem írom le, mert olyan személyesek.

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211398 Írta: Artemisz
Csele, ez jó 5let! :mrgreen:

Area, jó olvasást! ;)

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211397 Írta: Csele
Kár, hogy elmentek *szipp-szipp*!

Képz el!!!!
Én 24-30 között Bp-en leszek a Sashegyen (emi nemtom hol van), nincs vkinek kedve talizni? Vagy lesz akkor vmi mtt-s tali?

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211388 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
csók tüncök, holnap én is megyek el két hétre :cry: ne felejtsetek el azért :wink:
megkérdeztem a szüleimet, de még nem tudják, mikor veszik igénybe a zebegényi házat. Ha lesz biztos időpont, szóljatok, és einstandolhatjuk a házat :)
itt a telefonszámom, ha valaki valami rendkívülit akarna velem közölni (ha nem rendkívülit, akkor is)
0620 531 99 97
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211383 Írta: Erda niire (Area)
Sziamia mindannyian, és siessetek vissza!!! :closed: :)

Artemisz: hm.... kinyomtattam, és ma a kocsiban olvastam el (volt egy kis családi kiruccanás), és amikor anyáék megtudták, hogy még most is tábori naplót olvasok, majdnem eldobták az agyukat... :D Fárasztó vagyok, ezt bevallom... :heu:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211381 Írta: Ringbearer
vigyázzatok magatokra! :closed:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211365 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Én is elmegyek, asszem Ranával egyidőben jövök vissza....vagy nem?
Lálálááááááááá!! :D :D
Kékvirág piros tüske, kékvirág piros tüske, ma láttam a kettőt és áááállat!!
GOMBAAAA!!!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211304 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Sziasztok!

MTT RULEZ! Köszönök nektek Mindent!
Most elmegyek egy időre. Majd jövök.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211272 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Szerintem Artemisz Ranára, Erdára, Suhira és rám gondolt, nem igaz?

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211270 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Artemisz: huh, nagyon visszahoztad a táboros emlékeket! Az előadásunk utáni résznél majdnem könnyekig elérzékenyültem, pedig eddig a tábor óta egyszer sem! Millió köszi, hogy beraktad!
Amúgy ki a négy bomlott nőpalánta név szerint? :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211257 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések

Artemisz írta: A kislányokkal kiültünk a kapu elé, és elkezdtük gyakorolni a himnuszt. Szuper buli volt, de totál kimerültem, mit ne mondjak, egy zsák bolhát könnyebb féken tartani, mint ezt a négy bomlott nőpalántát!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Olyan szép bókokat kapok néhány emberkétől, akik abbéli meggyőződésüknek adnak hangot, hogy nem vagyok normális! Ez tök jóóó!!! :D Vagyok már bomlott nőpalánta, egy idióta gyökér, egy marha nagy állat és csak úgy szimplán hülye. Jahhj, sokoldalú személyiség, és az egoizmus rúúlz!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211248 Írta: Artemisz
*folytköv*

hódoltak előtte, majd elénekelte nekünk a Királyi Dalt… (gy.k.= Love me Tender) Végül eljött az idő, hogy a népek is bemutassák tehetségüket a Király előtt. Volt énekkar, Hárfa Rendje kórus (mi a bomlasztás mintaképeként hátulról visszhangot játszva dúdoltunk szinte minden dalt) :P , még a nőnapi sláger is felhangzott; egy elbeszélő história, eljátszva (Ladis meglepő teljesítményt nyújtott a harcos bárd szerepében), mindeközben Estel ölében feküdtem, az én ölemben meg Sári és Aranna, mellettünk Felagund, Cue és Maglor. Sárinak odasúgtam, milyen kár, hogy mindjárt vége, mire közölte, hogy hazavisz magával! A kis édes! Még az időjárás is olyan volt, amilyen egy ilyen esthez illik: kicsit hűvös, felhős, szélfútta, de gyönyörű. Csak úgy lobogtak a fáklyák körülöttünk! Már-már egészen sírós hangulatba jöttünk a gyönyörű daloktól, de ekkor jött a KisHumoros! Mindenki szenzációs volt, különösen gillz meg Ery (Felagund meg is jegyezte, hogy úgy néz ki, mint egy druida), meg Pancsi. Azért lehetek elfogult, Éomer epizódszereplése is nagyon cuki volt, Szürke jól odatette! :D
KHE után nagy-nagy ünneplés lett, a Király végszavazott, mi meg ugrabugráltunk a sötétben, mint az őrültek. Grouphug, minden. Idrilnek amúgy ma van a szülinapja, arra akartak Gandalfék egy bulit csinálni, én is el akartam menni persze, de érdekes módon, a táborba visszamenet Dulcamöcsi mellé sodródtam, és olyan jól elkezdtünk dumálni, hogy a kapuhoz érve ő javasolta, mászkáljunk még egyet. Na, oké… Mikor végre visszafelé vettük az irányt, majdnem egy óra volt. A táborlakók már javában mulattak. Moondance ment, persze nyomban rohantam én is táncolni. _Neo konferált, nagyon vicces volt („… És most két istennő táncát láthatjuk: Minerva és Artemisz!”), aztán meg Tomával akkorát ugrabugráltunk, hogy na; mindenki nevetett és tapsolt, Alcar még le is filmezett minket! Istenem, mikor otthon táncoltam erre a számra, mindig ilyesmiről álmodoztam! De jólesett! Aztán Cuéval megléptünk, és a hintáknál kötöttünk ki fönt a sötétben. Éppúgy, mint első éjszaka. Bezárult a kör. Ott ültünk, élveztük az éjszakát, dalolgattunk, beszélgettünk. Végül Kincső jött oda, hogy Sári szeretne velem beszélni, ettől nagy nehezen rászántuk magunkat a bemenetelre, meg már eléggé fáztam is. Sári megölelgetett, Cue közben hozta a noteszát. Írtam is bele, ami a leginkább illett ehhez a tíz naphoz. Minnel aztán táncra perdültünk, Cue elment Aeglossal beszélgetni. Hű, fantasztikus volt denszelni, kissé meg is feledkeztünk magunkról, és úgy táncoltunk egymással, mintha fiúval táncolnánk. Ulmo arca egyre sötétebb lett. Ez, érdekes mód, Mint feleannyira se zavarta, mint engem. De az én kedvem elúszott. Felmentem az emeletre, egy kicsit beszélgettem Szofival. Aztán visszafutottam még egy szám erejéig, úgy láttam, időközben helyreálltak a kedélyek, jót ráztunk Eryvel, Minékkel meg Esgallal. Esgal úgy táncol, mint a Végzet Asszonya! A nagy buláj közepette el is feledkeztem arról, hogy miközben átvágtam a tömegen, keresztülbotlottam valakinek az acélbetkós bakancsán, s mikor kijöttem a táncolók közül, csodálkozva néztem, mért úszik vérben a lábam… Hopsz! Felsántikáltam Szofihoz, ő rám parancsolt, hogy azonnal mossam ki, Siss meg már ugrott is, hogy majd ő bejódozza. Kisült, hogy a fele körmöm leszakadt! No hiszen! Időközben befutott Cue is, elég érdekes fejet vágott a lábam láttán. Na, jó, talán aludni kéne, mielőtt végképp kitöröm a nyakacskám. Estel is jött hamarosan, és elaludtunk. Lehetett kábé három óra…

VII. 25.
Kilenckor ébredtem fel. A házlakók már javában pakoltak. Reggelire zsírszalonna volt, nyami! Pofátlanul bezabáltam belőle, a bőröket meg Macival etettem meg. Elég jópofa volt, mert vagy harmincan érdeklődtek, meglett-e a füzetem, amit tegnap olyan kétségbeesetten kerestem (Szürke táskájában volt, csak elfelejtettem, hogy neki adtam oda!). Milyen édesek! Az a kék füzet a tábor folyamán már fogalommá vált. Igyekeztem még annyi teát meginni, amennyit csak bírok, ki tudja, mikor iszom megint ilyen jó kis tömeggyártott teát… leghamarabb jövőre! Amúgy úgy néz ki már a tábor, mint a hadirokkantak gyülekezete: Sári meg én, mint két sánta róka, HV felkötött karral mászkál – tegnap, míg hasalt a sűrűben, valaki ráugrott… Jaj! Kár, hogy Brisa már nincs itt. Kicsit dumáltam Alcarral, míg a sátrát rakta össze, ő is nagyon fog hiányozni. Aztán én is mentem pakolni, elég hamar kész lettem, közben Csudival beszélgettem. Majd felültünk a kakasülőre (a betonpárkányra) Minnel, Sissel és Cuéval, meg Fióval, és nézelődtünk. Szégyenkezve állapítottam meg, bizony egyesek sokkal gondosabbak, mint én; Szofi pl. aprólékosan lemosta az összes sarat a sátra aljáról. Kaptam is tőle egy enyhe leszúrást, hogy inkább én is csinálnám a dolgomat…
Aztán csapatgyűlés is volt, még utoljára, szuper volt. Felolvastuk Brisa búcsúlevélkéjét. Milendoria csinált egy gyönyörű gyöngyszövött Thingol-címert, miután mindenki kellően elájult rajta, felvetődött, mi legyen a sorsa. Mire Mil ilyet szól: „szerintem adjuk Artemisznek, ő tette legtöbbet a csapatért!” A banda lelkes éljenzéssel csatlakozott az ötlethez, én meg nem is tudtam, mit mondjak. Ez alatt a tíz nap alatt az álmaim olyan fokú kiteljesedését értem el, amit sose hittem volna! Őrület! Sári szülei is lefotóztak minket, volt grouphug meg minden. Ankalimon ráadásul megígérte, hogy nem fogja lezárni a táboros topicot, viszont a többi csapat topicja is nyilvános lesz! Hurrá!
A tábort a bölcsek búcsúztatták (Angwen: Jó volt együtt lenni ezzel a barbár csürhével…), előlegbe felköszöntöttük az Annákat, és legutoljára hatalmas cucujét ugráltunk, bár többen aggodalmukat fejezték ki, mit akarunk voltaképpen, monszunesőt? J Mikor láttam, hogy a tábvezek összeborulnak, elüvöltöttem magam: tábvez-grouphug‼ Több se kellett! Mindenki rohant oda, majdnem borulás lett a vége! Isteni jó volt! Aztán már lassan menni is kellett…
A pályaudvaron még bevásároltunk, jegyet vettünk, hamarosan be is állt a vonat. Megcéloztuk a második kocsit. A pécsiek maradtak, Rana, Szürke, Aranna, Ryana; Estel is velük. :( Hosszasan búcsúzkodtunk tőlük. A fülkében Frodo Baggins, Anglachel, Eleira és Phelan volt velünk. Majdnem Győrig aludtam, aztán Cue felkeltett, hogy elköszönjünk a győriektől. Végigpusziltuk a leszállókat, amúgy őrajtuk kívül majd mindenki mélyen aludt, nagyon édesek voltak; csak Sisst meg Fiót nem leltük sehol, és a tömegen se lehetett átlavírozni a másik kocsiba. Cue végül elhatározta, hogy leszáll. Oké, mondom, csak lent ne maradj!
Elég sokáig állt a vonat, volt időnk elköszönni. Morgana és Maglor is leszálltak. Morgana ősztől elmegy! Nagyon fog hiányozni! :cry: :cry:
Aztán továbbindultunk. Almásfüzitőnél viszont egyszer csak megállt a vonat. Állunk, állunk, na, most mi van? Jön a kallerbácsi az ablak előtt, dühöngve: „Ez a magyar hozzáállás! Ellopták a kábeleket!” Micsoda?!! 8O Hisztérikus röhögésben törtünk ki, mindenki lezúdult a vonatról, mert odabent meg lehetett főni. Egyesek jól összehaverkodtak a kallerbácsival, aki örült, hogy legalább mi nem morgunk; jól föltaláltuk magunkat, előkerült egy-két gitár is, körbeültünk, énekeltünk, meg minden, ahogy MTT-sekhez illik. Másodszori fölszállásra már végre elindultunk… volna, de kisült, hogy páran hiányoznak! Kész! Brandír utánuk rohant, a kallerbácsi aranyos volt, megvárta, míg fejvesztetten felugrálnak, aztán indított. Csak Panni maradt ott, őérte idejönnek majd a szülei. Még sírt is, amikor a vonat elindult, szegény kis drága!
Komárom, Tata. Ideje szedelődzködni. Cue segített összekapni a cuccom, végigpusziltam a népet, aztán Tatabányán leugrottam.

MÉG MINDIG NEM BÍROM ELHINNI, HOGY VÉGE VAN‼

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211243 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Kincső: Bizony, a gyertyázás legyen benne! És az éjszakai táncpróba is, bár nem volt ott mindenki. /volt olyan csapattali, ahol mki ott volt? :P / Pólófestés. Összetartozás. Himnusz. Macíííí! :P

Artemisz: Izé. Kicsit sok lett, nem? :P

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja - 20 éve 3 hónapja #211242 Írta: Artemisz

Kincső írta: ÁÁÁÁÁ! :rmad2:
Ez nem igaz! Írtam már vagy fél oldalt Irunak, mentettem, a következő pillanatban lefagyott a gép, és most elszállt az egész! :bawling:

Csigavér, kicsi lány, én éppen így voltam a megköszönőmmel a múltkor... elejétől újra kellett írnom! :x

Na, jó, itt a napló! Van benne egy-két necces poén is, de nagyon kérem, senki se sértődjön meg! Én csak a gondolataimat írtam le!

Csóközön!

MTT Tábor: Velem - Esgalmar

VII. 16.
11:10-es IC – vonaton gyöngyfűzés ezerrel.
Pályaudvar Szombathelyen: puszik és örömsikolyok, jó pár új arc. Brisának odaadom a láncát.
Nyaktörő út a zsúfig pakolt buszon, Sissee ölében, poénokkal fűszerezve, rettentően örülök, hogy Karesz is itt van.
Racc-öcsi segít cipelni a tasómat, én Silnek segítek egy darabig, aztán a tábvezek üdvözlése elsodor.
A hely egész egyszerűen FANTASZTIKUS!
Mocsárrá vált mező, Racc, Dulcamöcsi és Eglar jóvoltából villámgyors sátorállítás. Utána Noodlenak segítek egy csöppet.
Nyakláncosztás, csapatkeresés, vízipisztolycsata – én lazán csap alá dugom az egész fejem.
Felagund és a tüncök bunyója, Idrillányom lelkes üdvözlése, mindenki totál bomlott.
Szkíták-próba. Ladis méér nincs még itt, hörr‼ Eia és Eglar a nézősereg. A színpad SZUPER!
Nagy csapatösszehívás, programismertető, régi és új poénokkal, tapssal, üvöltözéssel, ahogy azt kell (Marachék pólója aaannyira sirály, nyüff…) majd csoportbomlás és bemutatkozó játékok. Tök aranyos dolgok derülnek ki. Míla osztatlan sikert arat, és irtó jó, hogy ennyi furulya van velünk!

Csapattagok:
Brisa
Ankalimon (ő még sajna nincs itt)
Ring
Éowyn!
Suhi
Ladis
Aranna
Hellner Balázs (ő sincs még itt)
Szméagol
Kincső
Milendoria
Cue
Estel
Csele
Eruntale
Area
Sári
Ranamarth
Szürke
Dulcam
Nima
Vass Klára (aki közli, hogy szólítsuk Léowynnak)
Csudi
Panni
Petra

Csudi és Panni döbbenetesen hasonlítanak egymásra, a két kislány minden képzeletet felülmúlóan aranyos, úgy látom, nem lesz velük semmi gond. És ráadásul egy kutyát is hoztak, németjuhász-féleségnek nézem, hosszú szőre a barna minden árnyalatában pompázik. A neve Maci, de nem csak engem emlékeztet Lúthien kutyájára – rövidesen már mindenki Huannak szólítja. :D
Ankalimon is befut, nagyon örülünk neki, csöndesen szemlél minket. A Halethosok közben tele torokból ordítva adjkirálykatonáznak a mező másik felében.
Vacsi Szofival és Nataleeval, versmegbeszélés. Az örök-éhes és talpig sárga _Neo örömest bevállalja a kolbászunkat.
A megegyezés értelmében újra lefele tartunk a színpadhoz. Teljes létszám! El se hiszem‼
Közben viccek:

- Mi az, amit ritkán látunk?
- _Neón sárga!

Angwen dudorászik: „Ha leszek, leszek, Halethes leszek, annak is pedig legszebbje leszek!”
Te jó ég‼
Kezdetét veszi a jelmezes próba. Hideg a föööld! Nyiff! Mellesleg meglepődve állom Kincső ölelésrohamait. :D
Naná, hogy hülyére röhögjük magunkat a sorra repkedő poénokon, főleg mikor Ladist próbáljuk oktatni a helyes hangsúlyozásra… Peredhil jó formában van:
- Érted-e? Fejtsem-e! Anyád, köcsög! Na, valahogy így‼
Kincső sutyorog nekem az ajtó mellett lapulva.
- Ne jártasd a szád! – sziszegi Dzsakil a túlvégről.
- Ej, hallgassatok! Rám figyeljetek! – inti le Küngisz. :lol: :lol: :lol:
Jaj, csak holnap el ne röhögjem!
Hazatérve Gumipókot meggyőzöm, hogy gyorsan tudok fürödni. Be is mutatom. Csudiék még javában bent vannak, mikor kijövök… Hihi…
Röpke Nightwish-zúzás a ház előtt, valakinek azért sikerül lefejelnie az államat… Grrr… :x
Maglor bekér egy gyönyörű számot Morganának, nézek is egy kicsit, mikor látom, Estel Fiókával keringőzik, de Fio aranyos, megengedi, hogy lekérjem Estelt. Csudaszép ez a dal!
A furulyám nagy népszerűségnek örvend, az Into The Westet játszom, elsőre egészen jól megy!
A tábortűzre összeverődik a nép, a láng fellobban Felagund sinda nyelvű bevezetőjét követően, de egy kis olaj azért még kell rá…
Eryvel beszélgetek egy kicsit.
Házhoz visszamenet belebotlok pár földön heverő sötét alakba.
- Kik vagytok?
- Suhi, Csele, Rana, Eruntale.
- Mit csináltok itt?
- Nézzük Elrondot! Gyere te is!
- Micsoda?!
- Elrond! Csillagkupola!
- Jaaa! :o
:lol: :lol:

Leülök furulyázni a lépcső tetejére Rabynnal, Launak is tetszik, amit játszom, Kincső is csatlakozik, majd Cue is. Elsurranok vele beszélgetni.
A tábortűznél marhulnak és nótáznak a népek, én valahogy jobban élvezem a csillagos eget a mászóka tetejéről, és Cue csillogó szemeit.
A lánykák ki vannak purcanva.
Nimdorcitól kaptam tollat az íráshoz. Estel még nem fürdött.
Aludni kéne. Megyek is… ö… hogy mondják tündéül, hogy jó éjt?
Nellas ezüsthímzéses párnácskája ereklyeként helyet kapott a sátor sarkában.

VII. 17.
A népek a tábortűznél még jó sokáig énekeltek, komcsi blokk, Geyer Flórián dala, stb. Öröm volt hallgatni. Estel negyedkettőkor mászott be a sátorba, ehhez képest negyedhatkor felébredtünk, nagyjából kialudva. Estel elment fürödni, én meg még úgy egy órát aludtam, de a nap már kezdett átgőzölni a sátorponyván, szóval felkeltem.
A tűz körül éber arcok.
Én: Pálinkás jó reggelt!
Toma: Hoztál pálinkát?!
Én: Azt hittem, ti hoztatok!
:lol:

_Neo trenírozza bokkenra Nólindírt, élvezet nézni. Felagund is instruál, kicsit sajnálom Nólindírt. Panni és Petra közben mászókázik, én vigyázok rájuk, beszélgetünk. Tényleg nagyon édesek!
Alcar érkezik:
-_Neo, javítod a mosógépet?

Huh! :twisted: :P
Jön Ana és Maglor a pékségből a félbarna kenyerekkel. Segítünk behordani. Iszonyú nagy poén a veknihalmokkal rohangászni, úgy látom, Ana nagyon örül a sok szorgos önkéntesnek.
Reggelinél Gyaloggalopp-viccdömping, és egy gyönyörű pókháló. A Telco-féle edzést inkább kihagyom.
Kicsi kavarodás a csapatpólókkal, hozatok plusz egyet Anával, mert attól félek, nem lesz elég, amit hoztam; fizetek Rózsának, aztán indulás a Szent Vidre. Hegymenetben komcsi blokk, Angwennal, Karesszal, ickével, Felával, stb. Megnézzük a fákat, amiket ültettünk tavaly.
Egyre meredekebb az út, de Angwennal nem adjuk fel: Boncidai menyecskék, Üszküdár, Országúti nóta rúlz!
Felérve leroskadunk, éget a nap, a vízkészlet villámgyorsan fogy. Felagund, aki növényhatározóval megpakolva érkezett, felkér, hogy segítsek lefelé menet növényt határozni a tudatlan népnek. Megtiszteltetés. Istenien érzem magam.
Egy kellemes lankás tisztáson telepszünk le, Ankalimon őrületesen érdekes előadásba kezd az Eärendil-zászló mellett állva, teremtésről, Eáról, Ardáról, feáról, hroáról és címerekről. Csak néhány elsuttogott poén bomlasztja a rendet, Gandalf és Estel igencsak elemében van…
A „műsort” Felagund folytatja, házasság, szerelem tünde-módra a téma, viszonylag gyorsan lezavarja.
Előadás után alter útvonal a növények iránt érdeklődőknek. Fészkes és ernyős virágzatok; megcsodálom Felagund felkészültségét, de ahogy lejjebb érünk, mindketten szégyenben maradunk scapula mellett, aki orvostanhallgató létére amatőr botanikus, és nyomban felfedezi a nekünk fel sem tűnő ritkaságokat, mint a nőszőfű, és hasonlók. Egyre jobban belegabalyodunk az erdőbe. Extra fogás: erdei béka, extra találkozás: egy gyönyörű, batár hosszú vízisikló! Mikor hullafáradtan visszaértünk a táborba, Felagund engem is megtapsoltatott a jónéppel. Kedves tőle. Ebéd végére oda is érünk, túrós tészta nyami!
Ebéd után huzivoni a jelmezekkel, mellékesen kifosztom Milendoriát, a kis naiv; de nem soká örülhetek, mert Iru félórán belül úgy csőbe húz, mint annak a rendje… :roll: na, mindegy. Azért a barack finom volt.
Megyünk a színpadhoz, Estelnek nincs más hosszúgatyója, csak a farmer… ciki… Az arcfestés és frizurázás is jócskán elveszi az időt, csak egyszer tudjuk elpróbálni. Én Kászon-Ladis parókáját fonom be, Angwen spárgát fon a hajamba, remek. Csak ez a nyomorult kapca, áááá‼
Új szereplő a képben: egy tündéri kiscica, aki szelíd párduckölyökként bújócskázik Küngisz trónja alatt… Reméljük, az előadáson nem lesz útban.
Beleg bevezetője után kezdetét veszi az előadás, Kászon, Dorpán és Gim-Hormu szenzációsabb, mint valaha, Dzsakil a szokott formáját hozza, Cue is szuper, és még nekem se sikerül szerencsére elröhögni. Csak Dzsakil ne taposta volna szét a kapcámat! Nagy tapsot kapunk. A jól végzett munka öröme… Tábor felé menet rögvest vissza is nézzük a videón.
Csele és Area mesélik, hogy 5 percbe telt, mire végre felismertek rabszolgaként! Szürke is megnyugtatott, hogy abszolúte nem voltam lányos. Az egyetlen, ami kicsit leharapott az egómból, az volt, hogy Rabyn utánam kiabált a lépcsőn: „Te Artemisz, tulajdonképp miről is szólt ez a darab? Mert én figyeltem, de nem értettem belőle semmit!”
Hm… :?
Ezután kezdődnek a rendi programok. Toll Rendje főhadiszállás a dohányzóterasz (mi más…).
Iszonyú érdekes Lam előadása a középkori versformákról, csak épp ehhez én abszolút nem konyítok. Közben időnként csöndesen kuncogok a ház elől behallatszó Hárfa Rendje próbán, és valakinek az ügyetlen kezdeményezésén, hogy elfurulyázza az Into The Westet. Gyanítom, hogy Pancsi az, kábé a hatodik próbálkozás után csak feladja… :twisted: Mau fölényes magabiztossággal folytat dialógust Lamorakkal, és mellesleg bemutatja a Leithian-fordítását is, ami igazán fejbeverősen zseniális. A Haldíros versem ennek ellenére viszonylagos sikert arat. A Maeglinből is felolvasom a meglévő egy versszakot, Mau közli, hogy jobb, mint az eredeti!
A felolvasások a GyU-ból isteniek voltak, díjaztam Szofi kedvencvers-ötletét is. Újfent megállapítottuk, hogy az eredeti Tolkiennek, remek fordítás ide vagy oda, semmi se ér a nyomába!
Eztán Thingol-csapatmegbeszélés, amit folytonosan félbeszakít a vízipuskázók őrjöngése. Karesz nem kispályázik, teli pohárral öntöz.
Ankalimon mesélni próbálna népünkről, közben Beleg elviszi a furulyámat. Lassan ráébredek, hogy a hangosban többször kihirdetett kém tutira Beleg, de mivel csapattal kell elfogni, reményem sincs rá, hogy nyakon csípjem. Végül a harcias Marachék kapják el, addigra a hangulathelyzet már tarthatatlanná válik, Ankalimon fel is oszlatja a gyűlést. Rohanunk mi is az ítélőhelyre, ahol Telco népe már begyömöszölte Beleget a rakétamászóka-tömlöcbe. Raci szálegyenesen ül a tetején, karddal a kezében, akár egy szamuráj. A vallatást folyamatosan megzavarják _Neo poénjai, a főbíró beszédére tett célzások (Brandír: Angwen, inkább mondd azt, hogy csőcselék, abban nincs r betű!), és a zabolázhatatlan ifjú vízipuskások, akiket azonban együttes erővel (Ulmo szerepe kiemelendő!) hatástalanítunk. Beleg fáradtan támaszkodik a mászókának, kivárja, mire jut a város népe. Nem sok mindenre, ugyanis mindenki egyszerre beszél, és hiába üvölti el magát egyik jó torkú legény a másik után, hogy: „kuss legyen!”, a foganatja kábé annyi, mint falábon a szorítókötés. Végül, mikor már mindenki berekedt az ordítástól, a röhögéstől, és a szúnyogok a fele vérünket kiszívták, beleegyezünk a rab feltételes szabadlábra helyezésébe, felügyelettel‼
Ankalimon tábortüzes meséje eszméletlen jó, tényleg Középföldén érzem magam. Az Ainulindalét meséli, csodaszép! Mese végeztével Estel leül dumcsizni Arannáékkal, én meg Drizztel, gilzzel, Ringgel, Galennel, és az időközben odatelepedett Cueddoval mindenféle csacskaságokat éneklünk.
Ma jó későn kerültem ágyba, főleg, hogy Estel a Cormallen Praise-t gyakorolta az elektromos zongorán (mert itt még az is van!), és nekifeküdtem a pólónkat is festeni, amit a többiek, akik nem túráztak, már délelőtt elkezdtek. Nagyon szép lesz! A gatyóm foltjára _Neo írta rá az Erenya-tengwákat, szóval teljes a díszlet. Alig várom, hogy a címer készen legyen!

VII. 18.
Ma reggel még később keltem.
Reggel, miközben a kenyeret majszoljuk a lépcső alján csücsülve, elhangzik a nap legaranyosabb beszólása, Felától. Az történt, hogy Nimrocco felfutott mellettünk a lépcsőn, tenyérnyi miniben, mire Felagund rezignáltan felpillant:
- Most már értem, miért írja a Biblia: „Az Úr oltára elé lépcsőt ne építs, hogy szemérmed föl ne fedeztessék azon!”

Juj‼ :P :roll:
Angwen még tegnap említette a templomot. Jó ötletnek tűnt, szóltunk pár embernek. Gondom volt rá, hogy Cuét elkapjam, a tegnapi éneklés után gondoltam, szívesen jönne. Leérünk a faluba, de megtudjuk, hogy félkilenckor van mise. Nosza, Aeglos kitalálja, hogy induljunk át Bozsokra, merthogy ő emlékszik, hogy ott mintha kilenctől lenne mise. De közli azt is, hogy futnunk kell, hogy időben odaérjünk, ráadásul az út egy része tiszta csalános. Annyi baj legyen, nekilódulunk. Estel begurul, micsoda marhaság, a tök bizonytalanért futni, inkább nem is jön; és Melian is feladja az első kanyarnál, de ezt csak később tudjuk meg, mikor odaérünk, mert mi előreszaladunk Aeglossal és Cuéval, nem tudom, más hogy van vele, de én imádom az ilyen felfokozott tempójú erdei sétákat, főleg falkával.
A templomnál fény derül arra is, hogy a mise 10-kor kezdődik. Ajjaj!
Letelepedünk a templomudvaron, a beszélgetés az MTT egyes személyeire, a különböző kapcsolatrendszerekre, meg a sokféle lelki problémára és az ebből fakadó konfliktusokra terelődik (micsoda eufemizmus!). Miután legalább tízszer ellamentáltunk már azon, hogy a csapat- és rendi vezetők tuti ki fognak minket nyírni, a sekrestyés bácsi odajön, és megkérdi, honnan jöttünk. Megérkezik az atya is, lassan besorjázunk, gyönyörű a templom. Az uccsó két sort meg is töltjük szinte, Ery, gillz, Felagund, Eruntale, Cue, Natalee, Aeglos, Angwen, Nellas meg én. Még misekezdés előtt a sekrestyés bácsi egy pakli bozsoki képeslapot hoz nekünk, teljesen meghatódunk. Felának úgy kell ránk szólni, hogy „Lányok, ne most tárgyaljátok a toplistát!”, olyannyira belefeledkezünk Angwennel és Nellassal kedvenc templomi énekeink taglalásába. A mise gyönyörű, mindent énekelünk, amit lehet; a prédikáció is szuper, ez az atya tényleg tök jó fej. Már csak ezért is sajnálom, hogy Estel nincsen itt, mert az evangéliumi szöveg Máriáról és Mártáról szól, biztosan neki is tetszett volna. Egy apró gikszer zavar csak a harmóniába: Felagund egy kullancsot fedez fel Nellas jobb füle karimáján. Szegény kicsi lány majd szívbajt is kap. Vacak volt, hogy nem áldozhattam, de a miatyánkos kézfogás maga volt a csoda! A végén mindannyian végigpacsiztuk egymást. Ez is olyan dolog, amit senkinek nem lehet elmondani, mitől annyira jó! Végül szinte sajnáltam, hogy el kellett menni. Hazaúton már sültünk és főttünk egyszerre.
A táborba visszaérve tényleg nagyon mérgesek voltak ránk, főleg Szofi. A Valaverseim benn lesznek a műsorban, a hiányzókat most hozták össze, Tulkast Telcontar segítségével az imént, meglepően remek lett, épp Auléval szenvedtek. Felajánlottam, hogy megírom a Yavannát, ahhoz képest, hogy semmi ötletem nem volt hozzá, se perc alatt kész lett, és igazán jó lett.
A verses műsor végül összeáll, még Felát is megkérjük, hogy esetleg vállalna-e valamit. Nekem csak az furcsa, hogy Siss nagyon nem akar szavalni. Pedig olyan aranyos hangja van! Amúgy ma elbűvölően szép volt a hosszú, sötétkék szoknyájában. Szoknyáról szólva, nekem se ártana egyről gondoskodni, ha nem óhajtok farmerban kiállni szavalni.
Mindezek után folytattuk a pólófestést. Iszonyatos pepecs volt! Ma a Curufincek kajoltattak, megfejtendő tengwás névtáblákat helyeztek el az asztalokon, meg feliratot: „Thingol, a szürke ÁTLAGtünde!” Khm… Izé… Zene is volt, jobbára ütősök, Arannával kaja után hastáncra is perdültünk, Rózsa le is filmezett minket. Jól jártam, mert a vegakaja mellé kaptam egy szelet húst is, jóllaktam, mint a duda.
Ebéd után visszamegyünk festeni. Ery érkezik felháborodva a szívatós asztalfeliratok miatt, no de kölcsönkenyér visszajár! A póló egész szép, közben kiderült, hogy kedden este mi adunk elő, a téma az összetartás. Rögvest röpködni kezdenek az ötletek. Rossz, hogy a keretjáték ideje még rég Lúthien előtt játszódik, főleg, hogy Huanunk is van. De végül maradunk a Fórumon felvetett ötletnél, hiszen Melian a jövőbe lát. Majd meglátjuk, hogy lesz. Apropó, úgy tűnik, én leszek Melian! Sirály! Estelen úgy látom, nem sok kedvet érez Thingol szerepéhez, de kit zavar, Cue is lehet Thingol, legföljebb kihagyjuk Daeront.
Balázs, aki szépen közénk simult tegnap este óta, felfedez egy gyönyörű verset a Szilmarillokban, amit elvileg Beren énekel, és a csapat fölkér, hogy írjak rá dallamot. Mit akarnak ezek tőlem?! Nem vagyok én Leguán! Lesz, ami lesz, lehívom Ranát furulyástul a kapualjba, és érdekes mód, röpke idő alatt összehozok egy dallamot. El voltak tőle ragadtatva. Persze, hogy kisebb gondom is nagyobb lett rögvest, mint Ery stratégiai előadása, sőt még Cuét is elrángattam a hallgatók közül, hogy megmutassam neki a dalt, képzelem, Ery hogy örülhetett. :roll: :P Leültünk a kapu elé, és a színdarabon vitatkoztunk. Iszonyú jó volt!
Délután verseny volt, a pólóm már kész lett, szóval futhattam. Szürke, Raci, Dulcam, Gandalf, Glamdring és Finwe alkották az MTK, azaz a Marach-Thingol-Közösség Csapatot, két másik csapat ellenében. Dulcamöcsit első körben elzavarták piros kendőket vadászni, ugyanis ez volt az első feladat. Aztán volt lovacskázós verseny (Szürke Gandalf nyakában: „Gandalf Gandalf hátán!”), százforintos-horgászás (Szürke a 4 másodperccel abszolút rekord!), és almaevés, amiben Holtak Vezére majdnem megfulladt. Csak tömte befelé az almát, Peredhil ordított: Nyeljél már, te barom, ne csak rágd; és már folyt ki a szájából az alma, mindenki fetrengett a röhögéstől, mindeközben Glamdring csak szép nyugisan eszegette az almát, és ő lett a nyertes. Egyszóval zajos szurkolásunk megtette hatását: az MTK győzött! Ollé! Akkora grouphugot nyomtunk utána, hogy csak úgy csörög!
Eszembe jutott, hogy a himnuszt még mindig nem tudjuk. Gondoltam, összetrombitálom a lánykákat, és gyakoroljuk, úgyis olyan lelkesek. De előtte még kivasaltuk az időközben megszáradt pólóinkat, és megtekintettük a Fingolfin-színdarabot is. Nagyon ütős volt, volt benne egy halom quenya szöveg, ezt mondjuk sejteni is lehetett Alcar vezérsége alatt. Nellas írta a darabot, a kék-fehér zászlót is ő varrta, méghozzá kézzel! Gyönyörű volt! A darab legédesebb jelenete volt, mikor a kis Tirno apródként Alcar fejére tette az abroncskoronát. De a Fingolfin-Morgoth párharc se volt semmi, főleg Ulmo vassisakja! Na meg Peredhil Feanorként is meglepően szuper volt! Fejlődőképes a kissrác, annyi bizonyos!
A kislányokkal kiültünk a kapu elé, és elkezdtük gyakorolni a himnuszt. Szuper buli volt, de totál kimerültem, mit ne mondjak, egy zsák bolhát könnyebb féken tartani, mint ezt a négy bomlott nőpalántát! A himnusz viszont gyönyörű szépen hangzik, komolyan, jobb, mint képzeltem!
Ma _Neo volt a mesefelelős. A tűz mellett először ünnepélyes Papsajt-égetésre került sor, nagy ötlet‼ De _Neo meséje elég uncsi volt, számomra legalábbis, tele számokkal és oda nem illő fárasztó poénokkal, szóval hamar leléptem. A többiek közben odabent nagy bőszen írták a színdarabot.
Később Estellel kiültünk a párkányra beszélgetni. Peredhil odajött, és nekiállt nekünk magyarázni mindenfélét, ami csak éjjeli tompított állapotban juthat eszébe az embernek, jót röhögtünk, aztán távozni készült. Estel még utána szólt: „Peredhil, ne ugorj!”; de a következő pillanatban egy hatalmas csobbanás hallatszott, és rögtön utána iszonyatos, amolyan Peredhil-féle káromkodás. Szegény kissrác telibe beletaccsolt a nagy lábasba, ami a fal tövében állt, tele vízzel. 8O A kint ücsörgő Alcar és Nólindír csaknem rosszul lett a röhögéstől, én nemkülönben, Estel csak az előrelátók enyhén kárörvendő, rezignált vigyorával üldögélt a fal tetején.
Ma is jó későn kerültünk ágyba. A pólók nagyrészt kész vannak, Estelét kivéve, ami igazi mestermunkának ígérkezik. Csele, szegény egész nap hímzett, mert kiderült, hogy a kerek címert nem lehet géppel felvarrni a zászlóra. A zászlónk amúgy gyönyörű szép lesz. A Curufinceké egy hatalmas tűzláng, a miénk csak szolid, békés szürke. Szuper jó!

VII. 19.
Uramisten! Egy órával azután, hogy elaludtunk (fél négy!), megdördült a dob, kürt, és Telco üvöltése: Ébresztő! Ellopták a tüzet‼
A felelősök ordítva, dobolva rohanták körbe a tábort lámpákkal, és mindenkit fölvertek, akit csak értek. Hangjukat hamarosan kiegészítette icke felháborodott, nyomdafestéket nem tűrő szitkokkal tűzdelt óbégatása, hogy mire jó ez az egész, meg hogy a legjobb álmából verték föl, stb. :twisted: Szerencsére a mi sátrunkba senkinek sem jutott eszébe belesni.
Reggel ehhez mérten hót kómás volt a nép. Csapattalival indítottunk, fenn a hintáknál, ahol a virrasztók közzétették az eredményt. A színdarab úgy király, ahogy van, már ami az alapötletet illeti, beosztottuk a jelmez-, díszlet- és egyéb felelősöket is. Egy gáz volt, hogy kitalálták: a darab elejére meg kéne írni Melian dalát. A tegnapi után pedig úgy érzem, megtettem, amit lehetett. Fene vigye… A darab korrigálása mindazonáltal jó mulatság volt.
Új pont adódott a tábor hagyományaihoz: mostantól minden nap egy csapat fogja őrizni a szent tüzet, hogy még egyszer ne tudják ellopni. Marach népe kezdett Telco vezényletével, szuperek voltak.
Karesz hazamegy! Nyiűűű‼ :cry: :cry:
Délelőtt a darab már csaknem teljesen készen lett. A terasz előtt Csudiék megkezdték a paravánfestést is, Csele hímezett, Cue nekilátott a szövegnek, hogy adjon még hozzá egyet-mást. Én továbbra is váltig azt hiszem, hogy nem vagyok képes megírni Melian dalát, de mindegy, meglátjuk. Még arra is volt idő, hogy elszökjünk kicsit Cuéval Thingol-Melian dialógust gyakorolni, remek lesz! Szofi különben totál ideges a műsor miatt, mert ma délelőtt se tudtunk próbálni.
Ma a Halethek voltak a kajafelelősök, kiderült, mire kellett a sok matrac: japán-módi ebédet rendeztek nekünk, Jacó zongorájával, gillz és Angwen énekével, Lam gitárjátékával, hogy az ütősöket ne is említsem! Nagy buli volt, és a kaja is irtó fincsi. A pudingos sütivel azonban, Cue mennyei nagymama-sütijéből elfogyasztott tetemes adag miatt végül nem boldogultam, pedig az összes benne talált mazsolát Cuéba tömtem. Még jó, hogy vannak itt olyan éhenkórász egyének, mint Szürke vagy _Neo… :D
Folytatódtak az előkészületek, ezt csak az egyre artikulátlanabbá váló macskazene zavarta meg, ami lehallatszott a teraszról, én csak nagy nyugiban olvastam a Filmtrilógia Készítését. :D Idegesítő módon egyszerre csak eleredt az eső. Mindent be kellett cipelni a teraszra, irtózatos rumli lett, közben néhány punnyadó Halethost is arrébb kellett gurigázni, mert maguktól alig akartak megmoccanni. Összehoztuk a törpsisakokat is Ranával, kicsit bénácska lett, de a többiek megdicsérték. A paravánok gyönyörűek lettek, a zászló nemkülönben. Aztán csak lézengtem jobbra-balra, míg Ana el nem kapott, hogy segítsek árulni. Nocsak! Lassik, naptárok és mappák tömkelege került az elárusítópultnak kinevezett asztalra, egységáron 250 forintért (valaki az összesereglő tömegben meg is jegyezte, hogy ilyen mappát ő ezerért vett a papírboltban), egy pillanat alatt elleptek a vásárlók. Igyekeztem rászolgálni a bizalomra, részletes jegyzőkönyvet vezettem minden egyes eladott cuccról, és mivel helyhez voltam kötve, Siltől kértem 250 forintot, hogy vehessek egy Gyűrű Szövetsége-mappát. Hurrá! Mellesleg ücsörgés közben a gyöngyöt fűző Laurelint szórakoztattam pajzánabbnál pajzánabb dalokkal… Hogy ez a csaj milyen kriminális fejeket képes csinálni! A vacsiról le is maradtam, Dulcamöcsit kértem meg, hogy hozzon nekem egy szelet üres kenyeret, meg egy bögre teát. Hozott egy majdnem literes zománcbögrét, csurig teával. Nohiszen! :D Melian drága segített a mobilján megcsinálni az elszámolást, majd mikor már szükség volt rám a verses próbán, Eia átvette az árusítást. Kifejezetten érdekes élmény volt azt a rengeteg pénzt összegezni!
A verspróba jól sikerült, nem lesz itt semmi gond, és nagyon örülök, hogy ilyen sok versem benn lesz a műsorban. Egy csak a kár, hogy a Nolda-panaszt kivették. Ennek fejében viszont ragaszkodtam hozzá, hogy a Finrodot én mondhassam. Felagund úgyse ér rá, bölcs meg minden.
Később letelepedtem Cuéval, hogy megírjuk végre Melian énekét. Cue ugyan eltűnt hamarosan, de én befejeztem nagy nehezen a verset, és mit ne mondjak, gyönyörű lett. Léowyn is nagyon megdicsérte. Irtó büszke voltam magamra. Szürke szólt be egy aranyosat, ott punnyadt a sarokban, mert Fim a jó ég tudja, merre kóricált épp, ő meg elkezdi: „Olyan jó rád nézni, mert mindig mosolyogsz!” Adtam neki két jó nagy puszit (megveszek a szakálláért, nem tehetek róla, olyan imádnivaló, hogy ott puszilgatom most, ahol érem!), és elénekeltem neki a dalt. Kissé se akadt le az álla! Juj, de jó!
Sajnálatos módon, miközben Fióékkal dumáltam a kinti betonplaccon, a túl ügybuzgó Daeadan izomból kupán vágott az ütőfával! Áááááááá‼ :bawling: Úgy elkezdtem bőgni, mint az albán szamár, a tüncök alig győztek megvigasztalni.
A mai mesélő Ádám volt, benn a fedett teraszon, mert a fű még vizes volt. Mese előtt énekeltünk neki egy Valin Nostarét (az én ötletem volt, jippí!), amitől csaknem könnyekig meghatódott. Varázslatosan adta elő Feanor és a Szilmarillok regéjét, akár egy igazi tünde-mesemondó. Ezt nem is lehet elmondani! Hallani kellett volna! Ádám hangja már önmagában egy csoda, pláne ezekhez a históriákhoz! Naná, hogy utána agyonölelgettük! A nyelvi előadást nem hallgattam meg, fáradt voltam, inkább lefürödtem. A szemüvegem meg eltörött‼ Ez se az én napom! Bár Ana alaposan megdicsért, hogy ilyen jól sikerült az árusítás. Ma meglepően korán kerültem ágyba. (11)

VII. 20.
Ahhoz képest viszonylag későn ébredtem. Felmentem az emeletre. Még szinte mindenki aludt. Csele hason, egészen a lepedőbe fúrva magát; Nellas a hátán, egyenesen, a paplan az orráig felhúzva; Panni gombócban, az ökle az arca mellett, mint egy picike babáé; Kinga hanyatt széjjelvetve magát; Idril hason, karja kinyújtva a feje fölött, a haja a szájába lóg; Gandalf hanyatt, a karja félig eltakarta az arcát. Olyan édesek voltak, hogy komolyan mondom, ettől még Morgoth is meghatódott volna! Mint a faliújságból kiderült, a szunyások tegnap este egy nagy-nagy bulájról maradtak le, de őszintén, nem bántam túlzottan. A tegnapi eső miatt csúszni fog az előadás. Talán jobb is; tüncitáncot is akarnak, meg minden fityfenét. Azért remélem, jó lesz. Petra sajna ma hazamegy. Kár. Hiányozni fog a darabból… meg úgy egyáltalán. Brisa még tegnap este lebeszélte Ankalimonnal, hogy bevisz minket (Nimát, Estelt és engem) kocsival Kőszegre, ne kelljen Szofiékkal mennünk, hogy még tudjunk próbálni.
A mai nap különben a poénok napja volt.
Pl. _Neo bemondja a hangosba:
- Fingolfin népe sürgősen húzza ide a belét, meg az orkok belét a lépcsőhöz!
Alcar jön kifelé dohogva:
- _Neo, nem azt mondtam, hogy szó szerint mondd be!

Angwen jön, meglát, rám mosolyog:
- Hogy van a fejed búbja?
- Kösz, búbosan…
- „Íme, királynőtök, a búbos jérce…!”

_Neo a hangosban újfent:
- Ery szerint hogy hívják a Morgoth által foglyul ejtett tündék lelkét?
?
- Trófea!

A lángátvétel, két ilyen katonás csapat, Alcar és Telco csapata között külön élmény volt, a quenya szövegek most sem maradtak el. Telcóék indulója oltári jó! Gondolom, Laurelin írta.
Lementünk próbálni. Csudi rám bízta a két pöttömöt, kétfelől kézen fogva vezettem őket, és csodák-csodája, képes voltam aktívan odafigyelni mindkettőjükre, pedig totál egyszerre beszéltek. :D
Melian dala osztatlan sikert aratott, annyira élveztem, hogy a többiek megtapsoltak, Estel meg úgy nézett rám, mint egy istennőre! Azt mondta, már bánja, hogy nem jelentkezett Thingolnak… Hát, ez van… Viszont lassan kezdtek elromlani a dolgok, meleg is volt, a próba meg elég nehézkesen haladt… Csele továbbra is hímzett, már a mintákat hímezte a zászlóra ezüstfonállal, közben meg nyafogott, hogy most emiatt nem jut neki semmi tisztességes szerep. A tüncitánc se tart még szinte sehol. Végül örültem, hogy elmehettünk. Magamra kaptam Rana kendőjét, amibe első látásra beleszerettem tegnap, meg a tünciblúzomat és nagyon jól éreztem magam a bőrömben. Odaúton Ankalimon vitt minket, a gyönyörű erdei utakon. Kőszeg határában összeakadtunk a végkimerülésben és hőgutában szenvedő gyaloglókkal, _Neo be is szállt mellénk. A várfalon próbáltunk.
Idril versei gyönyörű szépek, ahogy Ery a Melkort szavalta, felállt a szőr a hátunkon! De kellemesen ám! Nem úgy, mint szegény Estelnek, akinek kétszer is belebicsaklott a nyelve a Mandos-versem
„sugaras szálba szőtt,
szürke sark-fokok” hangtani gyönyörökkel tűzdelt két sorába, egyik legnagyobb büszkeségembe… Natalee fejrázva közölte, hogy b*** meg, Artemisz, ez azért szemétség! Én genyamód vigyorogtam. Tessék, így értékelik az igazán művészi megmozdulásokat! Na, szép! :P :P
Aztán csak vártunk és vártunk. _Neo elaludt, még horkolt is, irtó édi volt, Ulmo le is fotózta. Aztán a cuccokra terelődött a szó, hogy Ulmo rövidnacija vajon megfelelő viselet-e, de abban maradtunk, hogy stílszerűen akár fürdőgatyában is jöhetett volna. Na meg persze a háromágú szigony…
- Ulmo a vasvillával!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211227 Írta: Kincső
Kérünk szépen naplót! :wink:

ÁÁÁÁÁ! :rmad2:
Ez nem igaz! Írtam már vagy fél oldalt Irunak, mentettem, a következő pillanatban lefagyott a gép, és most elszállt az egész! :bawling:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211226 Írta: Erda niire (Area)
Naplót ideeee! Csakmert egy, nagyon érdekel, ketttő, kelle egy kis segítség az enyémhez is... (még csak az ötödik napnál vagyok, viszont teletömöm képekkel :wink: )

7.nap: megbeszélés a tálalásról, szabadprogram, pincéresdi, majdnem éhenhalás, délután pihi, eső miatt túra elmarad, ezért ROTK nézés, kaja után lángátadás próba, gertyázás, felfelé éneklés --> egyelőre ez áll a naplómban (a tábor alatt csak címszavakat írtam)

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211223 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Thingol - Beszélgetések
Igenigenigen, naplót ide nekünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211222 Írta: Artemisz
Jóvanna! Ki mérges?!

Bocs, nem ezt :evil: akartam, hanem ezt: :nono:! :wink:

Amúgy elkészültem végre a naplómmal. Egy csomó poén meg egyéb benne van. Betegyem?

Már csak azért is, mert ha 1-2 poént kifelejtettem, talán segíthettek pótolni!

Amúgy ki emléxik még, a filmnézés a 7. napon volt? :oops:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211221 Írta: Kincső
Na, Artemisz ne légy ilyen mérges! 8O
Az evil nálam már komoly haragot jelent! :roll:
Nem felejtem! :twisted:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211219 Írta: Erda niire (Area)
szerintem a gyertyázást, a éjszakai éneklést, és az Anduinról fúj a szél mindenképp legyen benne! :wink:

Téma zárolva.
Több
20 éve 3 hónapja #211218 Írta: Artemisz
Gondolom, a gyertyás beszélgetést, a színdarabírást, a pólófestést, az esti kánonozást a játszótéren, a gyaloggaloppozást, meg az Anduinról fúj a szél-t úgyse felejtenéd ki! UGYE? :evil: :wink:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.574 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére