- Köszönetek: 1
Thingol - Beszélgetések
- Milendoria
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Most értem vissza egy hosszú kirándulásról, de most végre egy teljes hétig leszek!!! (töööök jóóó! )
Erda!!!!! Hajráhajrá!!!!!!!!!!
Nos, én 24.-től leszek (úgy tűnik) végig, és rá is érek, és hozzánk franciaágyon befér két gyerek, csak messze vagyunk Bp. központjától (aki nem fél korán kelni és sokat utazni, az jöhet!).
Képek hamarosan lesznek tőlem is, bár nem sok.
Valaki már tud valamit az Afterpartyról????? Nyugtassatok meg, ugye biztosan 24 után lesz? UGYEEEEEE???????
Nagyhirtelen most ennyi. Ja, Artemisz, a naplód nagyon jó, visszaadja a tábori fílinget, a poénokat, szóval : :itscool:
Kincső: a tied is nagyon szupi!!!!!!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Suhifarok
- Nem elérhető
Szia, KisLúthien!! Teljes a csapat!
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- KisLúthien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
Erda, nagyon drukkolok neked es legyszives mondd meg a szuleidnek, hogy ott lesz az en mamam is, es o mar felnott.
Es mondd meg azt is, hogy csupa ertelmes dolgot szoktunk csinalni, peldaul polofestest.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Én csak annyit mondok, hogy gyorsan dűlőre kéne jutnunk a szállás és az időpont felett, mert turnusváltás lesz a tengerparton. (húúú.. megint csak magamra gondolok )
Én szombat halnalban megyek, és 21 estéig haza sem jövök sajna, meg a szüleimet megfűzni is elég hosszas feladat, szal csak ezért mondtam... persze ha adhatok egy tippet, NE hozzám igazítsátok a talit, mert 10%, hogy elengednek... (a remény hal meg utoljára, a remény hal meg utoljára.... )
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Amúgy az időpont nekem jó, és ha hétvégén akarjuk akkor az egyetlen jó, mert 20-22. még Széken vagyok.
Szvsz legyen 3napos, ha van rá lehetőség, max. valaki csak egy éjszakára jön.
És én a Zebegényt támogatnám, mert Bp.-n szanaszét lennénk és mire összegyűlünk (meg hova gyűlünk egyáltalán??) addig elmegy egy csomó idő, és egy többmilliós városban nehezebb elkerülni a sok vadidegent.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Suhifarok
- Nem elérhető
Hm...Én a két napos 28-29-et díjaznám.
Amúgy már meg van a tábori tali időpontja?? 8O 8O
- Ringbearer
- Nem elérhető
mint tudjuk az utolsó hétvége 27-29. ez egy 3napos cucc.
vagy. 2 napos 28-29.
vagy. 1 napos, és a tábortali előtt? hm? úgy láttam a többi csapatkaatka ezt csinálta.
vagy. 1 napot csak Thingolos cucc, másnap meg tábortali?
Ankalimon, mikor lesz a tábortali?
De 1 baj van. Idáig Eruntále Zebegényi nyaralója tűnt a legideálsibbnak, de ő csak 1-2 hét múlva jön haza. De. az is szóba jöhetne hogy mi pösti városi lakók elszállásolnak a vidékieket. mert pölö hozzánk lehet hogy 10 ember is jöhetne, ti. van egy picike házunk tőlünk 5 utcányira, amit most senki se bérel. nnna? mit gondoltok?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
A LEP viszont biztos,szal ott tutira találkozhatunk!
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Suhifarok
- Nem elérhető
Rana!!
Te nálunk alhatsz, tudod!! Egyébként igen, nagggyon jó ötlet a tali, én a több naposra szavazok, bár lehet, hogy rá se érek! És, jajj, jajj, bár mindenki el tudna jönni!! De..ööö...most időpont van valami pontosabb? Csak hogy úgy lehessen rendezni a dolgokat...
Artemisz: a naplód szupi!!
Kincső: ez nagyon drága lett!!
Nnnnna, akartam még valamit?
- Nimashilin
- Nem elérhető
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Én amúgy el tudok altatni 2-3 embert is...
Brisa
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Max. úgy fog menni, hogy elinvitálom őket egy délutánra a Picasso kiálításra, vagy Az operaház fantomjára (esetleg Macskák, de azért nekem is megszakad a szííívem..), és közben kidobnak valahol, és valamire értem jönnek. Ez a legvégső megoldás, és az esélye, hogy bejön 15%, de a remény hal meg utoljára...
- Kincső
- Nem elérhető
Ha jól számolom, a csapatból össze-vissza 5-en megyünk Pécsre!!! 8O
Miért?
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Kicsit hirtelen jött nekik,hogy már egy csapat tagja vagyok és egyik nyárrol a másikra,hirtelen mindenhová eljárkálok olyanokkal,akiket ők nem ismernek.
Tényleg szeretnék elmenni hozzátok,de nem tudom mennyire fog menni!Hiányoztok,ez kétségtelen.Többet vagyok magányos tábor óta,ez is biztos,de Pest mégis csak Pest marad,és én továbbra is tőletek 200 km-re maradok konzervatív szülőkkel.
A filozófiám (már ha van egyáltalán ) az,hogy a Remény hal meg utoljára.Ha sikerül elintéznem,hogy ott legyek,akkor szólok.Ha nem,akkor majd Suhi helyettem is hülye lesz ,és remélem valaki majd erről is ír egy naplót!
S kíméli kérges lábait,
- Csele
- Nem elérhető
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Kincső
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
A naplót meg most kezdem szal 1-2 nap kell hogy behozzam a lemaradásaimat!
S kíméli kérges lábait,
- Ringbearer
- Nem elérhető
jaja, kéne egy csapattali, probáltam konkretizálni az időpontot, de
közbe mindenki elhúzott nyaralni..
[size=9:dpmmolgc]höhö[/size]Nimashilin írta: /persze, rám ki vannak hegyezve a Kockák... /
- Nimashilin
- Nem elérhető
Kincső írta: Így hozta át a wordből -t meg -t meg -t.
Nekem ilyenkor kockákat ír. /persze, rám ki vannak hegyezve a Kockák... /
Thingol-tali? Legyen!
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Kincső
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Feleim...
Mit szólnátok ha csinálnánk egy hivatalos Thingol talit. Mondjuk augusztus utolsó hetében.
Jó ez az időpont?
Úgy érted valamikor kb. aug. 23-30. között?
Egyébként nekem tökéletes.
Erre vetődött fel, hogy ha valakinek a nyaralójában/körül van hely, mehetnénk több napra. És Eruntale felajánlotta a zebegényi nyaralójukat, csak időpontot kell egyeztetni.
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mit szólnátok ha csinálnánk egy hivatalos Thingol talit. Mondjuk augusztus utolsó hetében.
Jó ez az időpont?
- Kincső
- Nem elérhető
Brisa írta:
Erda niire (Area) írta: ok, akkor most feltenném a költői kérdést: mir jók azok a 'J' betűk az írásokbaaan????
Kacsintás:
Így hozta át a wordből -t meg -t meg -t.
- Brisa
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: ok, akkor most feltenném a költői kérdést: mir jók azok a 'J' betűk az írásokbaaan????
Kacsintás:
Brisa
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
In medias res... J
Talán a mi csapatunkban volt a legtöbb új, mégis már a fórumon úgy tűnt, mindenki nagyon örül, hogy ebbe a csapatba került, hiszen sokan bejelöltük egymást a kérdőívben is. Az mindenesetre biztos, hogy mi voltunk/vagyunk a legbőbeszédűbb csapat. J Azonban sok olyan lelkes ember is akadt köztünk, aki kendőt hímzett vagy gyöngynyakláncot készített csapatjelvényül már előre, és a sok címertervből alig tudtunk választani.
Már a vonaton összeverődött egy Thingolos különítmény, és később is szinte mindig volt egy kisebb-nagyobb spontán csoportosulás, akármit csináltunk.
Az első „csoportterápián” különféle ismerkedős játékokkal tanultuk meg egymás nevét, de már otthon készülnünk kellett rá: mindenki hozott három tárgyat, ami eddigi élete során fontos volt neki, és/vagy ami alapján be tudja mutatni magát. Dalos-táncos tündenéphez méltón hárman hoztunk furulyát erre a játékra, és itt jegyezném meg, hogy a Hárfa Rend tánc szekciójának felét mi tettük ki. J Arra már ezen az első alkalmon rájöttünk, hogy az együtt hülyülés menni fog… J
Az első napokban, amíg meg nem tudtuk az előadásunk témáját, szinte csak a pólófestés volt a közös program. Egyáltalán nem irigyeltük azokat, akik előre rávasaltatták a pólójukra a címerüket, mert bár nem egyszerre mindenki festett, ez mégis egy közös program volt, és festés mellett kiválóan lehet beszélgetni. J
Aztán megtudtuk a témánkat: összetartozás. Nem volt könnyű dolgunk, mert Doriath fő története (pl. Beren és Lúthien) a keretjáték ideje után zajlott, eddig meglehetősen elzárkózva éltek a szürketündék. Végül nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és Melian jövőbelátását felhasználva Beren és Lúthien találkozását még beletettük a darabba. Na de ne szaladjunk ennyire előre, ezt még sok munka előzte meg. Először teljes csapatos ötletelés volt, és megbeszéltük ki mit csinál. Egy kis csoport éjszakába nyúlóan a színdarabot írta, sajnos a folyton cserélődő szerzőgárda, az ezerféle ötlet és a dilemma, hogy mennyire a történelmet kövessük és mennyire csak az összetartozást erősítő motívumokat emeljünk ki, jelentősen megnehezítette a dolgunkat.
Először szerencsésnek tűnt, hogy pont a kőszegi kirándulás estéjére volt tervezve az előadásunk, mondván hogy előttünk az egész nap, senki nem akar majd lezavarni a színpadról. Azonban ez a hosszú próba mindenkit megviselt, a végére idegesek és fáradtak lettünk. Ráadásul a tünctánc alig állt valahol, mert a színdarab és a tánc külön-külön is olyan hosszú lett, hogy önmagában is megállta volna a helyét (najó a tánc kis szöveggel mint tavaly a hobbitbarátok előadása). Az esőnek és a Beorosok csúszó előadásának hála lett egy plussz napunk.
A próba utáni este sok fáradt, szomorkás Thingolos punnyadt szerteszét a ház körül, de a hamarosan kialakuló nagy frizbicsata sokunk fejéből kifújta a fáradtságot, így a csapat egy része már felvidulva ment le az aznap esti előadást megnézni. Utána spontán csapattali alakult ki a játszótéren, ahol megtanultuk végre rendesen a himnuszunkat, sőt! Ha akadt még közöttünk fáradt, az is fellelkesült, ekkor találtuk ki, hogy ezt ám kánonban is lehet énekelni, meg tapssal is, és hatalmas éneklést csaptunk. Ekkor éreztük először úgy, hogy igazi csapat lettünk. Mikor felszabadult a kapolcsiak után a színpad, egy jó hangulatú táncpróbánk is volt még a sötétben, ahol sok nem-táncos is ott maradt. Összességében valószínűleg az egész csapatnak jól zárult a nap.
A hosszú próba után megegyeztünk, hogy másnap már nem fogjuk elpróbálni a darabot, max. kétszer a zenével. Így is lett. Az előadás előtt izgatott lett a hangulat, főleg a sok tünc-lány rendezgette egymás külsejét sokáig. J Amikor vége lett, és lementünk kört alkotni, már felszabadult volt az éneklés, és nagy diadalérzet volt, hogy így fellekesítettük a többieket is, és cucuje lett a vége. Úgy éreztük, nem csak előadtuk az összetartozást, de mi magunk is összetartó, igazi csapat lettünk. Este nagy csapatbulit tartottunk, lembassal és miruvorral. Talán mindenki úgy érezte, hogy ezért az estéért megérte minden fáradtság. Ankalimon, a bölcsünk javasolt egy játékot, de mivel figyelmeztetett, hogy komoly játék, közfelkiáltással másnapra halasztottuk.
Így hát másnap testületileg levonultunk a színpadhoz, és megkezdtük a játékot, melynek neve: gyertyás beszélgetés. Az összes szabályt nem sorolom fel, a legfontosabb, hogy aki maga elé veszi a gyertyát, csak az beszélhet, és csak egyes szám első személyben. A kiinduló téma természetesen az előadásunk és a felkészülés volt, de kitértünk szinte minden a táborral vagy a csapattal, a kialakult ismeretségekkel, barátságokkal kapcsolatos dologra. És sokan voltunk igen aktívak, de mindenki legalább egyszer megszólalt. Már ott kiderült, hogy talán mindenkinek nagyon tetszett ez a játék. J
Másnap volt a pohárnokságunk, és kulturált tündékhez illő tálalást adtunk végre. Mindenki lelkesen segített.
Aztán a következő napi zászlófelvonásra és tűzátvételre „készültünk”, ha készülésnek lehet nevezni azt a negyed óra jó hangulatú ötletelést és gyaloggalop-próbát. Kedvenceink a rózsaszín, hatalmas tüncfülek voltak. Talán kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy pont az embernépek komoly esküje előtt mi humorosra vettük, de mi élveztük és ez a fő. J
Utolsó előtti nap, az akadályversenyre vagy mire való indulás előtt pár szürketünc agyában megszületett a gondolat, hogy a Hej Dunáról fúj a szélt is át lehetne írni. Nosza neki is kezdtünk, és egyre többen és többen írtuk az Anduinról fúj a szélt, még útközben is, sok-sok versszakot. Jó csapatösszetartással a feladatokat is vidáman megoldottuk. Aztán délután Haleth népével összefogva alkottuk a derékhadat a Morgoth elleni (szám)háborúban. Sajnos ezalatt Brisa hazament. L
Utolsó délelőtt búcsúzó csapattalit tartottunk, és alig tudtunk elválni. Sok barátság alakult ki a csapaton belül (meg persze kívül is de az egy másik történet), ami remélhetőleg összetartja majd a közösséget. Nem érhet véget ilyen egyszerűen. Még biztos találkozunk mindannyian.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető