Nagy Könyv és 50. évforduló
- Panda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lett igényelve, igen, a lista nálam van meg nagyon reméelm, Felagundnál is, kommunikálunk Pókkal.Gandalf írta: Az 50. évfordulós vetélkedő döntőseinek ingyen LEP-belépő lett igényelve. Pók üzeni, h. vki gyűjtse össze a neveket és adja le neki a listát!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rabyn írta: A bejutott három könyv közül a legjobb kislifmje a Pál Utcainak volt.
Pál utcai fiúk és a "polgári liberalizmus"?
Hát, nem. Uhh... :crap:
Kicsit kilógott a politikai lóláb...
Our knees do not bend easily
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Rabyn írta: A pálmát a Micimackóé viszi. Ha esetleg valaki tudja honnan lehet leszedni az szóljon. Elég sok mondanivalója van.
Még fentvan a nagykönyv oldalán.
Hát, sajnálom. A Pál utcai fiúk nem fogott meg annyira, az Egri csillagokat szerettem, de az Abigél tényleg megérdemelte. Nem várhatjuk el szeegény emberektől, hogy elolvassanak egy olyan vastag könyvet, mint a GyU...
Az indexes tosz télleg jó... Igaza van.
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem azért nyerhetett az Egri Csillagok mert az az első olyan kötelező amit mindneki (kivéve engem) elolvasott. Az Abigél amúgy nem kötelező olvasmány)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Drizzt írta:
Rayan írta: Én nem szeretném bántani senki véleményét, ezért azt mondom, hogy A Pál utcai fiúknak valóban ott a helye. (Rendben, hogy kötelező volt, de azt hiszem, csomószor olvastam.) Sajnálom azt is, hogy ezek mind kötelező olvasmányok. Na mindegy. Remélem, értitek, mire gondolok.
Nekem is ez a véleményem. Azon meg lehet vitatkozni, hogy miért a kötelezők kerültek oda...de valahol tényleg szomorú, és ezzel nem ezeket a könyveket minősítem, hanem a magyar emberek olvasási kultúráját.
Az a helyzet, hogy ennyit olvasnak a magyarok. Állítólag (ha jól emlékszem) évi 2,5 könyv. Nagyon szpmorú :crap:
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Drizzt
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Rayan írta: Én nem szeretném bántani senki véleményét, ezért azt mondom, hogy A Pál utcai fiúknak valóban ott a helye. (Rendben, hogy kötelező volt, de azt hiszem, csomószor olvastam.) Sajnálom azt is, hogy ezek mind kötelező olvasmányok. Na mindegy. Remélem, értitek, mire gondolok.
Nekem is ez a véleményem. Azon meg lehet vitatkozni, hogy miért a kötelezők kerültek oda...de valahol tényleg szomorú, és ezzel nem ezeket a könyveket minősítem, hanem a magyar emberek olvasási kultúráját.
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: Az Egri csillagok lett "A Nagy Könyv".
Javaslom az Index cikkeit a műsorral kapcsolatban
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
A Pál utcai fiuk, és az Egri csillagok teljes mértékben megérdemli a bejutást, meg persze az Abigél is...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Kincső
- Nem elérhető
Az Abigél és az Egri csillagok megérdemli. A Pálutcai engem annyira nem fogott meg...
Szerintem amikor 6 regény maradt, a 3-asok rosszul voltak összeválogatva Azt vajon ki döntötte el?
Ádám, olvasd el mindenképp az Abigélt! Én kb. 8 évesen olvastam először, mert akkor ment a filma tv-ben, és nem tudtak lebeszélni Persze pl. a világháborús vonatkozásából nemsokat értettem, de azóta Szerintem gyerekek, fiatalok azért élvezik, mert egy 14 éves lányról, annak beilleszkedéséről szól, és hogy hogyan állja meg a helyét a nehéz élethelyzetekben. Ha idősebb vagy, már jobban átlátod: hogyan hat az emberekre a háború, ki mit tesz, hogyan ítélik meg egymást az emberek, mi rejtőzik a külső mögött. (Húú de hülyén hangzik így )
Titok és lélektan, humor és dráma...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Leguanember írta: Írjatok az Abigélről, hogy megértsem! Aztán elolvasom a könyvet is.
Olvasd el, nagyon jó könyv!
Nyilvánvaló, hogy miért az Abigél. Ha elolvasod, megérted.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Leguanember
- Nem elérhető
Írjatok az Abigélről, hogy megértsem! Aztán elolvasom a könyvet is.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Leguanember írta: Elvégre Magyarország Nagy Könyvéről volt szó. Ahogy Britanniában a britekéről, Németországon pedig csodálkozom, hogy nem német író könyve lett az első.
És vegyük hozzá azt is, hogy mind a tévéműsorokban, mind az utcai plakátokon kihangsúlyozták, hogy a könyvekhez készült kampányfilmre is, sőt inkább arra történik a jónép voksolása. Sajnos én csak az Egri csillagokét láttam. Az majdnem rendben volt.
Az Abigélről mi a véleményetek, miért az előkelő helye? Nem olvastam, tehát csak homályos elképzeléseim vannak.
Szerintem az Egri Csillagok kisfilmje leginkább Sebestyén Márta reklámfilmje volt, és úgy önmagában borzasztóan rossz.
Viszont - eltekintve a jól kitalált de rosszul megvalósított híradós ötletektől - a filmre épített.
Jumurdzsák bácsi nem véletlenül szerepelt benne...
Én azt csodálom, hogy az 1984-et sikerült legyőznie. Annak nagyon jó a filmje.
Az Abigélt én sem olvastam, de láttam a filmsorozatot és az nagyon megérdemli hogy benne legyen az első 3 ban.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Leguanember
- Nem elérhető
És vegyük hozzá azt is, hogy mind a tévéműsorokban, mind az utcai plakátokon kihangsúlyozták, hogy a könyvekhez készült kampányfilmre is, sőt inkább arra történik a jónép voksolása. Sajnos én csak az Egri csillagokét láttam. Az majdnem rendben volt.
Az Abigélről mi a véleményetek, miért az előkelő helye? Nem olvastam, tehát csak homályos elképzeléseim vannak.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
Amúgy Ti kire szavaztok a döntőben? Én a Pál utcaiakra...
- Timona
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Nem mondták hány szavazattal?
A Nagy Könyv írta: A vigaszágon versenyző tíz regény esetében valószínűleg a rajongókat nemcsak az érdekli, hogy bejutott-e kedvencük a döntőbe, hanem az is hogy ha nem, akkor az vajon hány darab szavazaton múlott? Hát most eláruljuk…A döntőbe jutáshoz az Egri csillagok után, az 1984 állt a legközelebb, amely 1958 szavazattal maradt le a döntőről, őt A Gyűrűk Ura követte a sorban, amelynek viszont 2257-tel több szavazatra lett volna szüksége, szorosan mögötte pedig Az arany ember haladt, de 2421 szavazat híján nem juthatott be.
A további sorrend a következőképpen alakult (a zárójelben a bejutáshoz szükséges, de hiányzó, szavazatszámot olvashatják):
A Mester és Margarita (2536 szavazat), Harry Potter és a bölcsek köve (2606), Micimackó (2616), Tüskevár (2624), A kis herceg (2691) és a Száz év magány (2715).
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Magam is sajnálom, de szerintem ebből messzemenő következtetést ne vonjatok le, szerintem kizárólag 1 oka van:
ezt még mindenki olvasta.
Ezért elhibázott az egész Nagy Könyv koncepció, azt sugallja, hogy az irodalmi érték valamilyen ˝demokratikus˝ dolog, a többség dönti el.
Hát nem az. És ezt mi mindannyian tudjuk. Éppen ezért örülnünk kell, hogy ott volt a top12-ben, és hogy van annyi jó ízlésű ember ebben az országban h ezt elérje a GYU.
Egyébként pedig az Egri csillagok sem olyan vészes
- Ecthelion
- Nem elérhető
Ethuil írta: Nekünk attól lehet a Gyűrűk Ura a Nagy Könyv :itscool:
Így van! Nekünk ettől függgetlenül -nekem legalább is- a Gyűrűk Ura a nagy könyv.
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Arzeen
- Nem elérhető
De azért kár...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Timona írta: Az Egri csillagok jutott tovább...
Mi tényleg megtettük ami tőlünk telik.
De határozottan csodálkozom, hogy pont az Egri csillagok.
Nem mondták hány szavazattal?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Mi azért mindent megtettünk... szvsz
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Tünde
- Nem elérhető
- Timona
- Nem elérhető
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Tünde
- Nem elérhető
Holnap kiderül melyik három regény lett dobogós a Nagy könyv játékban
[05.12.09]
Még egy napi szavazhatnak kedvencükre vigaszágon a rajongók. A legtöbb szavazatot kapott regény csatlakozik a Pál utcai fiúkhoz és az Abigélhez és esélyessé válik a Magyarország kedvenc regénye 2005-ben címre.
A tíz versenyben levő regényre a megszokott módon telefonon, SMS-ben és interneten lehet szavazni egészen december 10-e, azaz szombat délután 16 óráig. Ehhez a fordulóhoz ugyan nem kötődik műsor, de az eredményről tájékozódhatnak a weblapon illetve az esti híradóban is ismertetik majd az eredményt. Addig is lehet voksolni, s ahogy eddig is, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Kézbe a mobilokat, és nyomogatni SMS-ben a 02-es kódot a 06-81-601-301 telefonszámra.
Én már minden elérhető címről küldtem szavazatot...