Nagy Könyv és 50. évforduló

Több
19 éve 1 hónapja #273975 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Bocsánat, hogy ide is belábatlankodok vele, de...

Tessék mondani, nem lehetne a LEP+50. évforduló-megbeszéléseket esetleg 1-2 nappal elcsúsztatni...? :hein:
(mivel a nagykönyvest úgyse lehet )

Fontos lenne, azt hiszem, többünknek.

Köszönöm.

Melian
*tiuda meina tiutjandei*
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #273957 Írta: InfoCsoport
InfoCsoport válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár
"A Nagy Könyv" program
keretében megrendezésre kerülő előadássorozatának következő eseménye:

"Tolkien és a kultúra/kultúrák"

Előadást tart: Nagy Gergely (Lamorak) egyetemi tanársegéd (SZTE), a Magyar Tolkien Társaság alelnöke
Díszvendég: Göncz Árpád író, műfordító, a Magyar Köztársaság volt elnöke, a Magyar Tolkien Társaság tiszteletbeli elnöke

Időpont: 2005. október 18. (kedd) 17.00
Helyszín: az Országos Idegennyelvű Könyvtár kiállítóterme
Budapest, V. kerület Molnár u. 11.

További információk: balazs.timea@oik.hu
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #273892 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
50. évforduló!
Felhívás Szervezőknek, Szervezni vágyóknak

2005. november 26-án szombaton 10-16 óráig, a Nagy Könyv programsorozathoz kapcsolódva egy egész napos rendezvényen ünnepeljük meg A Gyűrűk Ura kiadásának 50. évfordulóját a Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.

Ez alkalomból eddig rendhagyó módon, tapasztalat és rutingyűjtést segítő, mégis hatékonyan működő szervezőgárdát igyekszünk összeállítani; ahol a lelkes de még kevés tapasztalattal vagy kevés önbizalommal rendelkező szervezőjelöltekre is számítunk.

Első ötletbörze jövő hét kedden* (október 18.) 17 órakor a CDfűben. (a LEP2006 megbeszélés előtt)

Ha már megfordult a fejedben, hogy részt vegyél egy rendezvény szervezésében, de a főszervezőknek nem fordult meg a fejében, hogy felkérjen Téged, Gyere el!

*hétfőn

[size=9:n90z9dkp]*javítva: tünc*[/size]

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #273361 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló

Ille / Lórien írta: Nagy Könyv
Nem tudjátok, mikor vetítik a tévében A Gyűrűk Uráról készült filmet, és hogy melyik regény lesz az "ellenfele"?

Nézd meg a: www.anagykonyv.hu -n
a harmadik forduló pontos menetét, pedig: ITT

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #273355 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Az ellenfél az 1984. Nem tudom, h mikor lesz.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #273354 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Nagy Könyv
Nem tudjátok, mikor vetítik a tévében A Gyűrűk Uráról készült filmet, és hogy melyik regény lesz az "ellenfele"?

"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #272277 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Jelentem a Váci cucc megvolt. Sütött a nap és szerintem jó volt, bár én ugy tudom hogy ha előbb tudunk róla szerintem simán vihettünk volna valami progit mi is ha akarunk.
De nagyon megköszöntek nekünk mindent én kaptam pl Kávét is:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #272221 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló

Brandir írta: <center>Programajánló:</center>
A Nagy Könyv programsorozat egyik legnagyobb rendezvénye a TOP 12-be jutott könyvekről, most szombaton (szeptember 24.) Vácon. Gyertek el, mert akkor sokan leszünk ;) RÉSZLETEK

Kb 10:14 től leszek Vácon, aki jön, hívjon fel/írjon sms-t ha van valami problem.

( 0620 585 4333)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #272062 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Legyen a GyU az első, a Mester és Margarita a második... :twisted:

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #272057 Írta: Serrana/Taurin
Serrana/Taurin válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Brandir:Én mentem volna kérdeztem is hogy jön-e valaki, de minthogy nem reagált senki (amit édesanyámmal is közöltem), nyakamba lett akasztva hogy felügyeljünk egymásra a nagypapámmal míg a család többi tagja máshol levedzik.

-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
Téma zárolva.
Több
19 éve 1 hónapja #272049 Írta: Brandir
<center>Programajánló:</center>
A Nagy Könyv programsorozat egyik legnagyobb rendezvénye a TOP 12-be jutott könyvekről, most szombaton (szeptember 24.) Vácon. Gyertek el, mert akkor sokan leszünk ;) RÉSZLETEK

S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271682 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
A felvonulás szerintem is tökjó lenne. :) Nemtom, hogy lesz a szavazás, de ha valami szavazólapok lesznek, kéne olyat vinni magunkkal és ha valaki kitölti, adni neki egy apró ajándékot. Nincs ötletem, hogy mit, de biztos akad a raktárban sok egyforma, kevésbé értékes és teljesen felesleges dolog.
És egy technikai észrevétel: jó időt kell rendelni, mert a pufikabátos- gumicsizmás tüncök talán mégse olyan... khm halhatalanok. :lol:

Korántsem biztos, hogy nálunk is A GyU nyeri meg ezt a szavazást, szóval kéne győzködni a népeket. Még a KGy- n hangzott el, hogy iskolásokat kell "meghódítani", mert a top12- be jutott könyvek alapján az általános- és középiskolások vannak a legtöbben a szavazók között. Volt az iskolákbamenős és ott kampányolós felvetés. Ez szerintem bőven elférne az olvasókörök mellett, mehetnének a különböző MTT- s csoportok. Valahova színjátszani/előadni/felolvasni, máshová táncolni, egyéb. Esetleg a csoportok jelentkezhetnek program- és helyszíntervezetekkel, és közben minden iskolában hangoztatni kell, hogy mire szavazzanak. :wink: Így egyszerre több helyen lehet, mert erre vsz szükség van.
Volt iskolába menni tökjó, mert ott ismernek a tanárok, jól beharangozzák a gyerekeknek, nekik is jobban tetszhet, ha nem csak kötelező olvasmányokra szavaznak a diákjai, hanem bebizonyítják, hogy mást is olvasnak.
Gondolom ezek egy- egy délután vagy akár magyar-/osztályfőnöki órán elfogadható dolgok lennének. A csoportoknak meg jó, hogy van hely és lehetőség bemutatkozni.

Lehet, hogy kicsit "kiszúrós" módszer, de eredményes: új szavazók szerzése mellet fontos a más könyvekre szavazók átcsábítása. Finom utalásokkal akár össze is lehet hasonlítani a kötelezőkkel, és rávezetni a népeket, hogy azért mégiscsak.
Én A GyU győzelmét tartom fontosnak ebben a programban, szóval a minél több szavazatot, és nem a "megtérítést". Szerintem a nagyközönséget kell célba venni. Majd ha nyer, úgyis elolvassák még többen és rájönnek, hogy tényleg jó. :)
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271419 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló

Brandir írta: Nagy Könyv Part-y a váci Duna-parton, a Zenepavilonnál 2005. szeptember 24-én szombaton.
Budapestről indul a Nagy Könyv Hajó, mely kiköt Horányban és megérkezik a váci kikötőbe. Itt a parton szabadtéri színpad hangosítással, a 12 könyvet szolgáló 1-1 sátor várja a hajóval (illetve vonattal) érkezőket és a helyi lakosokat. A színpadon programok, a sátrakban a könyvek képviselői illetve a könyvekhez kapcsolódó kézműves foglalkozások lesznek illetve egyéb szabadtéri programok lesznek. A rendezvényt koncert zárja. Óránként a színpadon 4 mű képviselői beszélnek 3-3 percben az általuk képviselt műről, majd elvonulnak sátrukba, ahol várják az érdeklődőket és ott beszélgetnek kb. 30-40 percet.
A Gyűrűk Urát Uhrman Iván képviseli.
:!: Szükség lenne egy lelkes önként jelentkezőre, aki jelmezesként jelenlétével emelné a rendezvény fényét. Az illető a Nagy Könyv Hajóval utaz(hat)na Vácra. Jelentkezni nálam lehet, a brandir@tolkien.hu címen csütörtök estig. A jelmezt az MTT biztosítja.

Program:
11.40: A Budapestről érkező Hajó kikötése
11.50: zenés köszöntő a Városi Fúvószenekar és az Árpád DSE Dunakanyar Mazsorett csoportja közreműködésével

12 óra:
Aranyember &#8211; Schäffer Erzsébet
A Pál utcai fiúk &#8211; Gerhardt Ferenc
A Gyűrűk Ura &#8211; Uhrman Iván és a Magyar Tolkien Társaság
1984 &#8211; Takács Ferenc

13 óra:
A kis herceg &#8211; Zombori Ottó
Abigél &#8211; Szabó Magda
Egri csillagok &#8211; Bárdy György
Száz év magány &#8211; Babarczy Eszter

14 óra:
Harry Potter &#8211; Animus Kiadó
Mester és Margarita &#8211; Réz András
Micimackó &#8211; Halász Judit
Tüskevár &#8211; A Vadon szerkesztősége

15 órától a nagyszínpadon fellép
a Sebő Együttes, Palya Bea és a Kárpátia Együttes &#8222;Csillagok palotája&#8221; c. műsorával

lesz még íjászat, sakk-szimultán, Százholdas Pagony &#8211; kalandpark, kézművessátrak, Mória bányái &#8211; labirintusjáték, csata a grundért, dobozvár építés, arcfestés, kviddics játék, kvízjátékok, nyeremények,
14.30 órakor városnézés idegenvezetővel és persze a folyamatosan működő Tippelde&#8230;

Eső esetén a programok a Piarista Gimnáziumban (Konstantin tér) lesznek megtartva

Brisa
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271417 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy az MTT-t reklámozzuk, mindenképpen ki kell használni! Ötlet mindig rengeteg van, csak megfelelő számú emberke kell, aki segít.
Szerintem ehhez lazán felkérhetnénk a GOMUNCS segítségét, elvégre ezért alakult, h segítse az MTT munkáját. 8)

Volna még egy kérdésem... Vácra szeptember huszon... huszonixedikén jön a Nagy Könyv kampányolni. Lesz GyU sátor is, amit - ahogy az újságban írták - az MTT reklámoz majd. Erről mit lehet tudni? Mivel helyi vagyok, szívesen besegítek. 8) Ki jönne végülis, ki képviselné az MTT-t?

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271393 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Nem tom, olvastátok-e már ezt az... izét... :evil: :mad2: :crazy: :quasi:

renier.fantasya.hu/KZSmiertvanelegemtolkienbol.pdf

Rémes, bár van benne egy-két találó megállapítás is (elvétve...)

Az ipse legnagyobb baja, hogy nem a rosszbácsik nyernek... szerintem.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271390 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
A nagy könyvben hogyan is áll a lotr.?
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271389 Írta: Brandir
Főként nem a 26-i vezetőségin dől el a helyszín kérdése. A tárgyalások épp folynak, tehát itt és most nem a vezetőség győzködése a feladat, sőt a téma nagyfokú publikálása sem feltétlenül szerencsés. ;) Ettől függetlenül Esgal első három érvével teljesen egyetértek.

A topic egyik fő kérdése, hogy szervezzünk-e, s ha igen milyen kampányt szervezzünk a Nagy Könyv mozgalom kapcsán. Ennek fontos eleme lehet a másik kérdés: hogyan ünnepeljük meg a GYU kiadásának idei 50. évfordulóját. A Nagy Könyv programot függetlenül a tévéműsorok színvonalától, érdemes lehetőségeinkhez mérten támogatnunk. A GyU angliai és németországi győzelme után, a statisztikák alapján közel harmadával nőtt a könyv amúgy is nagy forgalma, keresettsége. Ez, és az ezzel járó sajtóvisszhang nyilvánvalóan az MTT céljai közé tartozik. Szerencsénk van, hogy a filmek és bővített DVD-k kiadását követően itt ez a program; igyekezzünk élni vele, próbáljuk tartalommal megtölteni.

S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271383 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Lényegében csak csatlakozni tudok Esgal szavaihoz ;)

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271369 Írta: Esgal
Akkor befolyásolok is:)

Szvsz legyen hetedike. Miért?
:arrow: ez esetben a Millenárison lehetnénk. Nagy a színpad, és van hely egyéb dolgok lebonyolítására is, mint pl kiállítás, vásár, nagytermi előadások mellett kisebb programok.
:arrow: Ezért nem kellene új helyszínt keresni, és amennyire tudom, a Millenárisnak csak annyi feltétele van, hogy hozzuk a közönséget. Szvsz ez megoldható, pláne, h szvsz a NK kampány kapcsán még mindig sokakat fog érdekelni.
:arrow: Hétvégéhez könnyebb alkalmazkodni, nekünk is, meg a közönségnek is. Nem kell szabadságot kivenni/szülővel igazoltatni (pláne, ha valaki szülei nem rajonganak azért, hogy a gyerekük az MTTvel "lopja a napot", és nem tanul pl... :/).
:arrow: Szilveszterhez is könnyebb alkalmazkodni, legalábbis, mivel úgy egy hét eltelik közben, kicsit talán lazábbra tudjuk venni a főpróbákat és a felkészülést, meg a pakolást - remélhetőleg hetedikére tényleg mindenki kipihente már a másnaposságot is. Úgy általában, szerintem hetedikén kevésbé lenne kaotikus az egész.
:arrow: Ugyan nem ezen a napon van a születésnap hivatalosan, de ahogy egy átlagember tisztességes megünneplését is lehet egy közeli hétvégére tenni, úgy szvsz ezzel is eljárhatunk így. 3-án esetleg lehetne egy olyanféle emlékezés, mint a Prof. halálának évfordulóján. Sőt, legyen is, és akkor már majdnem ünnepségsorozat jellege is van a dolognak :)
:arrow: Vizsgaidőszak ugyan így is-úgy is lesz, de t. egyetemisták, javítsatok ki - szombaton nem hiszem, hogy sok vizsgát tartanak, a vasárnapról nem is beszélve (ha már vasárnap, még egy érv a hétköznappal szemben:
:arrow: lesz időnk pihenni utána, nem kell rögtön másnap melózni, és még az is lehet, hogy így kényelmesebben megy majd a "romeltakarítás" is)

Eddig ennyi a véleményem. Lehet, hogy tévedek pár dologban, de az egyéb szempontok alapján is szvsz jobb volna a hétvége.
Uff, beszéltem.

/Lucifer/
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271281 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
LEP: Valószínűleg a következő vezetőségin (szept. 26., ugye láttátok az Eseménynaptárban? :wink: ) ez is el fog dőlni. (Tessék erről vagy itt, ebben a topicban, vagy az MTT-ben befolyásolni az elnökség szavazatait meggyőző érvekkel!)

2006. elején január 3. keddre esik, január 7. pedig szombatra.
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271278 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Ery: mikorra lesz lefixálva? (könyörgöm legyen hétvégén!!)

Nekem tetszik a felvonulás:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271209 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló
Pont annyi, amíg a nyomdából kiszállították :roll: Hát kicsit esetlen a dolog, de talán.
Ha még idénre szeretnénk, az nekem zsúfolódásnak tűnik. Ha mégis ragaszkodnánk ehhez, valami bejelentett utcai rendezvényre gondolok, jelmezek, jelenetek, felolvasás, ilyesmi. Népszerűsítő, helyszínszükséglet nélküli csinnadratta, jókor jó helyen nekem biztos imponálna, ha járókelőként szaladnék bele. Főleg, ha mondjuk mozogna a városban. Ez persze nem komoly tisztelgés, inkább kampányszerű, ez nem biztos, hogy jó. Az egész program pedig időjárásfüggő, hm. Ki tudja, milyen hideg lesz. Majd árulhatunk miruvort...

Ez az ötletem.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271202 Írta: Alyr Arkhon
Akkor 7 nappoal csúszik túl az éven.
Vagy az már sok?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271195 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Nagy Könyv és 50. évforduló

Esgal írta: Amennyire én tudom, lesz LEP, csak jan. 7-én, a Millenárison.

Ez még nincs lefixálva.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271183 Írta: Esgal
Amennyire én tudom, lesz LEP, csak jan. 7-én, a Millenárison.

/Lucifer/
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271162 Írta: Alyr Arkhon
Az 50. évforduló nem lehetne a LEP főmotívuma? Igaz, hogy 3 nappal túlcsúszik, és nem tudom, lesz-e LEP...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
19 éve 2 hónapja #271161 Írta: Ankalimon
Nagy Könyv és 50. évforduló téma létrehozva Ankalimon által
Öteltbörze és javaslatok: hogyan ünnepeljük meg a GYU kiadásának 50. évfordulóját, és milyen kampányt szervezzünk a Nagy Könyv mozgalom kapcsán.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.442 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére