LEP 2006 - Tolkien Születésnap
- Panda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Remzy_mama/Tünde írta: Mindenki!!!
Meliántól hozzám került az összes plakát fénymásolat. Kb. 150 darab?!
Segítenétek szórni : : : Címek vannak
Jelentkezőket várok priviben, nekem legjobb szerda lenne a Blahán mondjuk 1/2 2-kor
HAHÓ!!! SENKI NEM SZERETNE PLAKÁTOLNI : Egy hete még mindenki a plakátokat hiányolta :confused2:
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Brisa
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Brisa
- Drizzt
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- gillz
- Nem elérhető
Drizzt írta: (...)
A lényeg,h a kórus nem tudott újjjjjá alakulni. Megjegyzem páran, kisebb létszámban valszeg tudtunk volna igényes produkciót előadni, csakhát igény nem volt rá. (...)
Esetleg össze tudnánk dobni valamit? Pókmég pár hónapja próbált rávenni, h igen, csak akkor nem éreztem ráe elég lelkierőt, de most meg lehetne csinálni.
Persze csak akkor, ha lennének mások is.
need more brainz. yourz. now.
- Drizzt
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Gumipók írta: A szöveg készitésekor pedig még volts zó róla, hogy valamilyen kórust megpróbálunk összehozni. Brandir szerint minden próbálkozása kudarcba fulladt ezért nem lesz MTT kórus.
Miért, próbálkozott? Mert én nem tudok róla... mint a kórus megszűnésekor tag, ez érdekes... De miután a második kórusmegbeszélésen is totális érdeklődéshiány volt, nem tudom mire számítottatok [size=9:3up6hdsz](mondjuk tudtommal Te és Brandir is kórustagok lennétek, vagymi... és pl. a férfiszólamok (szinte) teljes hiánya miatt nincs kórus... a másik ok h. a többség NEM akart Tolkienes dalokat énekelni)[/size]
Gondolom egy rosszul fogalmazott mondat volt. A lényeg,h a kórus nem tudott újjjjjá alakulni. Megjegyzem páran, kisebb létszámban valszeg tudtunk volna igényes produkciót előadni, csakhát igény nem volt rá. A kis...apró...hangyányi betűk pedig még mindig nagyon idegesítők, szal gratula.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
www.millenaris.hu/engine.aspx?pa ... o_01_08_06
Ez alapján úgy tűnik, nem sikerült semmit sem lealkudni a belépők árából. Teljes árú jegy: 1200 Ft, Diákjegy: 900 Ft.
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Cueddo írta:
Aldarionpróba FŐLEG STATISZTÁKNAK , mozgások letisztázására, szöveget meg véssétek fejbe!
dec20 - KEDD 16.30-19.30
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Laurelen
- Nem elérhető
én meg néha tartottam Angwenben a lelket, amikor fordítottGandalf írta:
És tudtommal Vewy is.Felagund írta:
Gandalf írta: Hobbit új szövege:
Ez alatt a javított fordítást kell érteni, tehát a Szobotka-Tótfalusi-féle fordítás átdolgozva és jegyzetek lefordítva by MTT. Ez a jegyzetelt/szövegkritikai kiadás, ha minden igaz, februárban vagy márciusban adja ki a Ciceró.
Ez tehát nem az Ulmo-féle szöveg.
By Angwen (és kisrészt Felagund), illetve Anczy...
Sőt, Völgyzugoly Babó-Gyűrűk Ura szótárát is felhasználták tudtommal hozzá, tehát pici közöm talán nekem is van hozzá.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Meliántól hozzám került az összes plakát fénymásolat. Kb. 150 darab?!
Segítenétek szórni : : : Címek vannak
Jelentkezőket várok priviben, nekem legjobb szerda lenne a Blahán mondjuk 1/2 2-kor
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Kincső
- Nem elérhető
Gumipók írta: A szöveg készitésekor pedig még volts zó róla, hogy valamilyen kórust megpróbálunk összehozni. Brandir szerint minden próbálkozása kudarcba fulladt ezért nem lesz MTT kórus.
Miért, próbálkozott? Mert én nem tudok róla... mint a kórus megszűnésekor tag, ez érdekes... De miután a második kórusmegbeszélésen is totális érdeklődéshiány volt, nem tudom mire számítottatok [size=9:3tqt56ds](mondjuk tudtommal Te és Brandir is kórustagok lennétek, vagymi... és pl. a férfiszólamok (szinte) teljes hiánya miatt nincs kórus... a másik ok h. a többség NEM akart Tolkienes dalokat énekelni)[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Brisa
- Nem elérhető
Az a kérdésem, hogy ezek közül ki az, aki nem tud egész végig ebben a blokkban lenni.
Finwe írta:
Ja persze erre én is gondoltam csak nem volt időm jobban kifejteni a dolgot. Sztorit szivesen kitalálokAzt gyanítom, hogy a gyerekeknek halvány lila gőzük sem lesz arról, hogy mi a szösz az a vala meg a Yavanna.
Ezt csak úgy tudnám elképzelni, ha lenne egy mesélő, aki mesél róluk és a mese után lenne ez a nagy közös rajzolás. Ez így egy zseniális kis program lehetne.
Én aztat javaslonám, hogy keressünk egy jó mesemondó embert, aki érzékletesen tudja előadni a történeteket. Olvassa el a Szilt, válasszon ki 3-5 sztorit és a SAJÁT FEJÉBŐL mesélje el a saját szavaival. Így kevésbé unalmas, mint olvasva. (És ki lehet hagyni bizonyos részeket, lehet sűríteni, rövidíteni.)
Kábé 15-20 perces történetek kellenek. Ennyit ki lehet még bírni.
Mondjuk 2-3 óránként lehetne egy ilyen meseblokk.
(Ezek az én meglátásaim, nem kőbevésett törvények. Lehet ötletelni, kiegészíteni, cáfolni meg minden. )
Brisa
- Ben
- Nem elérhető
Hmm. pedig a "játssz" az két s, nem egy. Lehet nyakazni.Gandalf írta: És a helyesírási hibák sem érdekelnek. Ez van, ezt kell szeretni!
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Melian
- Nem elérhető
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Gumipók
- Nem elérhető
A szöveg készitésekor pedig még volts zó róla, hogy valamilyen kórust megpróbálunk összehozni. Brandir szerint minden próbálkozása kudarcba fulladt ezért nem lesz MTT kórus.
- Gandalf
- Nem elérhető
És tudtommal Vewy is.Felagund írta:
Ez alatt a javított fordítást kell érteni, tehát a Szobotka-Tótfalusi-féle fordítás átdolgozva és jegyzetek lefordítva by MTT. Ez a jegyzetelt/szövegkritikai kiadás, ha minden igaz, februárban vagy márciusban adja ki a Ciceró.
By Angwen (és kisrészt Felagund), illetve Anczy...
Sőt, Völgyzugoly Babó-Gyűrűk Ura szótárát is felhasználták tudtommal hozzá, tehát pici közöm talán nekem is van hozzá.
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
By Angwen [size=9:1l03golz](és kisrészt Felagund)[/size], illetve Anczy...
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
icke írta: Üdvözletem!
gillz, erről volt szó tegnap, és Pók azt mondta a vegyesd humoros jelenetek között fog előkerülni a mi sorozatunk, az ugyanis egy két órás blokk
icke
na jó, de a mieink nem humorosak... legalább kiírásban különbözzünk, mert nem szeretném, ha röhögni ülnének be az emberek
- icke
- Nem elérhető
gillz, erről volt szó tegnap, és Pók azt mondta, hogy a vegyes humoros jelenetek között fog előkerülni a mi sorozatunk, az ugyanis egy két órás blokk
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- gillz
- Nem elérhető
Színháztermi műsor
A színházteremben a délelőtti óráktól indulnak a programok, amik egészen zárásig tartanak.
A Magyar Tolkien Társaság színtársulatának "Aldarion és Erendis" című előadása két felvonásban
Énekes, Táncos egyveleg az MTT kórusa és a "Tünc-Tánc" Csoport közreműködésével
Játékos Táncház, tánctanítással
Humoros jelenetek vegyesen
Ted Nasmith - világhírű Tolkien illusztrátor előadása - kérdésekre is válaszol.
A napközben a Teátrum többi részében folyt ügyességi és gondolkodó játék döntője
Díjkiosztók: - Az MTT Vizuális Pályázatának eredményhirdetése
A minden évben átadásra kerülő Tolkien Díj átadása a 2005-ben Tolkien műveinek népszerűsítésében legeredményesebb személynek.
A napközben a helyszínen lezajlott játékok eredményhirdetése és díjazása
Pohárköszöntő. Tolkien 114-edik születésnapján köszöntjük a Professzort, Royd Tolkiennel az író dédunokájával.
Bran koncert - a hazánkban népszerű együttes koncertje, mesével és tánccal
Ezek szerint nem kellenek Színitoszos jelenetek? Csak a tisztázás végett.
És kiket takar az MTT Kórusa?
Nem akadékoskodom, csak szeretném tudni, konkrétan tőlem(meg a Színitosztól) vártok-e valamit, vagy ne siessek annyira, mert minek
- Brisa
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Brisa írta: A LEP-re szeretnénk vinni a gyerekeknek GyU-s színezőket. Ki tudna rajzolni A4-es méretű színeznivalókat? (Az orkokat, uruk-haiokat mellőzni kellene és inkább barátságosabb figurák kellenének. ) Kb. 10 féle rajz kellene.
És gyorsan...
Kérek egy kis időt, hogy összeírjam a csapatom részvevőit... Nagyon el vagyok havazva.
Amikor a TTT filmzene megjelent, a webes tartalmak között volt néhány színező-rajz, a filmes karakterekkel, eszközökkel, stb. Megpróbálom felkutatni ezeket.
Egy kérdés: olvasom a programban, hogy lesz fordítói szimpózium. Ennek egyik pontja: "2. A Hobbit új magyar szövegének ismertetése " Ez pontosan mit jelent?
Ulmo, szerintem azok vannak meg nekem. Én jobban örülnék, ha mi tehetséges emberkink keze munkáit osztogatnánk és nem másét.
Brisa
- Ulmo
- Nem elérhető
Brisa írta: A LEP-re szeretnénk vinni a gyerekeknek GyU-s színezőket. Ki tudna rajzolni A4-es méretű színeznivalókat? (Az orkokat, uruk-haiokat mellőzni kellene és inkább barátságosabb figurák kellenének. ) Kb. 10 féle rajz kellene.
És gyorsan...
Kérek egy kis időt, hogy összeírjam a csapatom részvevőit... Nagyon el vagyok havazva.
Amikor a TTT filmzene megjelent, a webes tartalmak között volt néhány színező-rajz, a filmes karakterekkel, eszközökkel, stb. Megpróbálom felkutatni ezeket.
Egy kérdés: olvasom a programban, hogy lesz fordítói szimpózium. Ennek egyik pontja: "2. A Hobbit új magyar szövegének ismertetése " Ez pontosan mit jelent?
- InfoCsoport
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ha szeretnél részt venni a rendezvényben, mint segítő (választható területek: kreatív cuccok, játékok, vetélkedők, gyerekprogramok, árusítás, infopult, cuccok szállítása, pakolása, dekoráció, stb.), akkor sürgősen írj egy e-mailt Finduilasnak ( finduilas@tolkien.hu ) , amelyben az alábbi adatokat adja meg:
- Név (polgári és nick)
- Elérhetőségei
- Milyen típusú munkákban venne részt szívesen
- Tart-e a rendezvényen előadást, szerepel-e bármilyen produkcióban, ha igen, miben és mikor
- Mi az a feladat, amit semmiképpen sem vállalna el
- Hánytól hányig érne rá aznap
- Ráérne-e előző éjjel dekorálni akár reggelig
Mindenki, aki csak egy kis késztetést is érez a segítésre, írjon!
Köszönjük előre is!
e-mail: mtt.infocsoport@gmail.com
Hírblog: mtthirek.blogol.hu/
- Brisa
- Nem elérhető
És gyorsan...
Brisa
- Melian
- Nem elérhető
Gandalf írta: Ha valaki már holnap tudna fénymásolni ilyen lapokat, juttasson el egy párat valahogy Rabynnak, hogy még csütörtökön vihessen a sulijába! Kösz!
Rabynnak privi ment, és köszönet a gyors intézkedésért!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Gandalf
- Nem elérhető
És elkészült a honlap, el is indult a szórólapon szereplő címen. Ne szóljatok rá egy rossz szót sem, mert Ulmo is és én is sokat tököl... khm.. dolgoztunk vele. És a helyesírási hibák sem érdekelnek. Ez van, ezt kell szeretni!
www.tolkien.hu/szuletesnap
Ha valaki már holnap tudna fénymásolni ilyen lapokat, juttasson el egy párat valahogy Rabynnak, hogy még csütörtökön vihessen a sulijába! Kösz!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Melian
- Nem elérhető
Melian
*tiuda meina tiutjandei*