- Köszönetek: 0
Völgyzugoly követei - Ötletelés
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Zászlófestésre /me is jelentkezik!
(Narb )
Méretek: már magam is mondani akartam, adjuk meg mindannyian méretet. (az enyém: S vagy M)
- Narbeleth
- Nem elérhető
Zászlófestésbe majd szeretnék én is beszállni, ha láttátok a tavaly Hyarnustar zászlót, annak az indái az én "tervezésem" persze a festés közös munka volt (igaz, Gilg? ).
( A stílus amiben m?ködöm eléggé jellegzetes, és meg tudjátok nézni ha a nevem alatti kicsi www gombot megnyomjátok hogy kell-e nektek ilyen a zászlóra)
Pólókkal kapcsolatban meg: kéne mondani méretet, mert hiába találunk x darab bordó toppot ha méretben meg nem jó...
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Melian
- Nem elérhető
Sil írta: perme els? címervázlata:
img.photobucket.com/albums/v127/ ... cimer1.jpg
Ebb?l a zászló:
img.photobucket.com/albums/v127/ ... zaszlo.jpg
Gyönyörüek, szerintem mindkettö tökéletes!!!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Ille Lórien
- Nem elérhető
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Melian
- Nem elérhető
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Sil
- Nem elérhető
img.photobucket.com/albums/v127/ ... cimer1.jpg
Ebb?l a zászló:
img.photobucket.com/albums/v127/ ... zaszlo.jpg
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
Igen, végülis a Curufinces címerben is volt bordó meg sárga (valami narancsos árnyalat), bár az piros alaphoz volt.Finwe írta: Nem feltétlen:
finwe26.uw.hu/szin.jpg
Tears unnumbered
- Dindae
- Nem elérhető
Narbeleth írta: Üdv Völgyzugoly népének!
Ezúton szeretnék én is bekapcsolódni a kreatív munkába.
Nos, amikor azt hallottam, hogy csapatszín, nekem Völgyzugoly valahogy kérdés nélkül kék és ezüst... de hát így jártunk...
Pólóbeszerzésre ajánlanám lányoknak a TESCO-t meg a Terranovát, utóbbiba elmászom a közeljöv?ben és megtekintem, hogy jó-e az nekünk.
hm. én meg megném a tescoban, h van-e póló, mert holnap ugyis kénytelen elszek arrajárni... vagyis... igazából.. 5 buszmegálló^^
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Finwe
- Nem elérhető
.Melyanna írta: Öhmm, én csak bölcsen próbálok bólogatni, mert amikor a kreativitást osztotta Ilúvatar, én valahogy kimaradtam a sorból...
Viszont a ruhatáram kb. 90%-a bordó... Olyan darabjaim is akadnak, amiken bordó alapon arany hímzés van (ezek túlnyomórészt hindu ruhák), elhozom öket. Van bordó kendöm is, ha jól emlékszem, több is
Jó az bizti elég lesz, hozzad, majd fölvesszük
Nem feltétlen:Sil írta: Na igen, a "bordó alapon sárga" egy húzós kérdés. Bevallom, nem erre számítottam, inkább kékre vagy szürkére. A bordó még hagyján, de nehéz lesz olyan sárga árnyalatot találni, ami megy a bordóhoz (szvsz legalábbis alapból ütik egymást). Lehetne esetleg arany, az megy a bordóhoz, azzal viszont az a bibi, hogy a tündék szinte soha nem használtak aranyat (ráadásul elvi okokból), még ékszerekben sem.
finwe26.uw.hu/szin.jpg
Cimert én is szivesen tervezek, de persze abszolut sajátot.
A kend?t támogatom, azt a szánk elé is köthetjük és akkó mi leszünk a vadNyugat
- Sil
- Nem elérhető
kep.tar.hu/silmarien/50320269/23533940#2
Egyébként van írásos forrásom is a címerekkel kapcsolatban, de csak angolul: a J.R.R. Tolkien - Artist & Illustrator (amit persze viszek a táborba) a vége felé foglalkozik a címerekkel is.
Apropó ruhák: én ma szereztem be olyan ruhát, amilyet eddig soha: szoknyát (kb óvodáskoromban volt utoljára szoknyám), méghozzá bordót.
Tears unnumbered
- Narbeleth
- Nem elérhető
Ezúton szeretnék én is bekapcsolódni a kreatív munkába.
Nos, amikor azt hallottam, hogy csapatszín, nekem Völgyzugoly valahogy kérdés nélkül kék és ezüst... de hát így jártunk...
Pólóbeszerzésre ajánlanám lányoknak a TESCO-t meg a Terranovát, utóbbiba elmászom a közeljöv?ben és megtekintem, hogy jó-e az nekünk.
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ha jól tudom (bár nem vagyok benne 100%ig biztos) ezek a Tolkien által készített címerek.
Earendil címere számomra kevésbé szimpatikus de természetesen döntsön a többség. Készíthetnénk terveket amiket elvinnénk a táborba és ott közösen kiválasztjuk a legjobbat.
A völgyzugolyi összefoglalót sajnos még nem tudtam elkészíteni, de igyekszem vele!
(ehh o" + u" még mindig nem müx...)
- Sil
- Nem elérhető
The Art of the Fellowship of the Ring tündékkel kapcsolatos részei
Sketchbook , azon belül:
Völgyzugoly
Lothlórien
Szürkerév
A tünde címerekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:
- a n?i címerek alakja kerek, a férfiaké élére állított négyzet, a házaké (népeké) fekv? négyzet (ez gyakorlatilag az uralkodó címere elforgatva)
- több tengely mentén, vagy középpontosan szimmetrikusak (az emberek címereinél ez nem követelmény), kivétel Finrod címere
- gyakoriak az olyan stilizált motívumok, mint pl a nap vagy t?z (lásd pl F-bet?s szekció), szilmarilok (lásd Fëanor, Earendil és Beren címere), csillagok (pl Gil-galad), virágok (n?i címerek)
- fontos rangjelz?, hogy hány ponton érintkezik a motívum a címer szélével: Finwe címere pl 16 pontos, Idrilé és Earendilé 12 pontos, egy "átlag" királyé 6-8 pontos, egy hercegé 4 pontos
- szül?k és gyermekeik címere általában hordoz közös vonásokat (pl hasonló színeket, motívumokat használ)
Szóval Elrond címeréhez szvsz lehetne kiindulási alapnak venni Earendilét (esetleg Gil-galadét is). Valószín?leg 6 pontosnak kéne lennie, bár ezen lehet vitatkozni. A filmesek által tervezett címer egyébként itt látható:
img.tar.hu/silmarien/img/23511647.jpg#3
(Ezen a képen egyébként nem sima címerek, hanem ún. inszigniák vannak - van erre valami magyar szó? -, ezeket pl zászlókon használták, és úgy néznek ki, hogy a nép címerét belerakták egy körbe, és a szélét díszítették. Mondjuk nem túl szabályosak.)
Kb ennyi, ami most így eszembe jut. Majd összeszedem a Tolkien által alkotott címereket is.
Tears unnumbered
- Ille Lórien
- Nem elérhető
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Sil
- Nem elérhető
kriszana írta: Szürkerév követei
Csapatvezet?: gillz, Csapatvezet? helyettes: Morgana
A csapat színei: bordó (alapon) ezüst
Völgyzugoly követei
Csapatvezet?: Finduilas, Csapatvezet? helyettes: Dreamer_KF
A csapat színei: bordó (alapon) sárga
Tears unnumbered
- Noredhel
- Nem elérhető
Én is vmi szürkefélére számítottam volna, de így legalább Khirályian fogunk kinézni. A top az jó, én vmi zsákszer? pólótól féltem...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Melian
- Nem elérhető
Viszont a ruhatáram kb. 90%-a bordó... Olyan darabjaim is akadnak, amiken bordó alapon arany hímzés van (ezek túlnyomórészt hindu ruhák), elhozom öket. Van bordó kendöm is, ha jól emlékszem, több is.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Sil
- Nem elérhető
Anno a Curufincek címerét én terveztem, és akkor utánanéztem, aztán meg táborban Ankalimon még hozzátett egy-két dolgot. Tolkien amúgy elég nagy figyelmet szentelt a címereknek. Azok a nagy zászlók pl, amik a LEP-en meg hasonló rendezvényeken ki szoktak lenni téve, Tolkien eredeti rajzai alapján készültek. A tünde címerekre jellemz?, hogy szimmetrikusak, és vannak bizonyos alapvet? szabályok, amiket figyelembe kell venni (majd összeszedem). Nem nehéz, de szvsz érdemes ilyet készíteni, ha már egyszer mi ?rizzük a hagyományokat...Gilg (Gwindorn) írta: Látom Te aztán szakért?je vagy a heraldika tudományának!
Tears unnumbered
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Ha van rá igény, akkor amint lesz egy kis id?m, beszkennelem a képeskönyveimb?l a vonatkozó részeket, kiindulási alapnak. Pl Alan Lee-nek van a Sketchbook-ban egy halom vázlata, meg ott a The Art of the Fellowship of the Ring is (amit Ankalimon szokott mutogatni a táborban), egy csomó filmes jelmez-, díszlet- és címertervvel. Nem mind haszálható persze, de ráhangolódásnak nem rossz, szvsz. A filmesek terveztek egyébként Elrondnak is címert, de szvsz nem túl szép, és nem is felel meg a címerkészítés szabályainak.
Tears unnumbered
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
A top/póló + kiegészít? verzióval értek egyet. A sárga lehetne arany is? Szerintem az sokkal szebb volna.
- Finduilas
- Témaindító
- Nem elérhető
Ötleteket kérek, hogy mi legyen a "bordó alapon sárga".
Úgy gondolom, hogy ne ragaszkodjunk mereven ahhoz, amit Völgyzugolyról tudunk, (err?l egyébként valaki lelkes hozzáért? összeszedhetne pár számunkra hasznos dolgot ) hanem alakítsuk ki a saját identitásunkat, jellemz?inket. Ezért a völgyzugolyi alapokból kiindulva engedjétek szabadon a fantáziátokat. Aztán majd a csapat együtt dönt, mivel tud azonosulni.
Egyébként én nagyon támogatnám a lányoknak ujjatlan bordó topot És mivel ez nem egy alapszín, körül kéne nézni, ki hol látott olcsó, szépszínü bordó pólókat, topokat. Esetleg vehetné egy ember is megrendelésre.
A köpeny sem rossz ötlet, de szerintem macerásabb. Inkább valami kisebb kiegészít? (kend?, karköt?, nyaklánc...) lenne jó, amit mindennap viselhetünk az id?járásnak és az izlésünknek megfelel? egyéni viseletünk mellett.
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Finduilas
- Témaindító
- Nem elérhető
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own