- Köszönetek: 0
Telpenasse - Ezüsttövis csapat - Előkészületek
- Rohin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
én át lettem ide rakva (és ennek nagyon örülök:)), szóval most már van egy vadászotok is. (merthogy én a vadászokat jelöltem meg mindhárom helyen, biztos ami biztos)
és mégegy szavazat a sütésre..
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- ADIM a Des
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Nem Nu, hanem NI. Innen torokból...
Akkor sorjában:
Én a kézműves látogatást szívesen bevállalom. A jobbkezem inkább kreatív megvalósításra használom, mint élőlények halomra öölésére. A balt is megemlithetném, de hát a másik jobb.
Idhren megint kékre-zöldre tervezed magad. Minél több szint viszünk bele, annál tarkább lesz és annál többminden kell hozzá. Szerintem elég 2-3 szín, főleg, ha ütős a minta. Ha értenék a heraldikához, magam is terveznék valamit. Ám én inkább a pneumatikus teleszkópalkatrészekkel ellátott, taiwani, mézesmadrag elhúzógép karbantartásához értek, de ahhoz se nagyon.
Bogrács
Ha sokat kell cipelni (vagyis több, mint 4-et a fejemen ), asszem lemondok róla, viszont az is igaz, kissé körülményes gulyást főzni a nyárson. Ha megint lesz kutya, nem baj ha félre is megy néha belőle, bár ha lesz nálunk azbesztkesztyű... hmm... akkor már inkább hozzunk két kistepsit, ami könnyebb, jobb szállitani és ugyancsak megtömhető finomsággal a bábortűz parazsánál.
Gandalf, ami az anygaot illeti, ha jó, akkor meglehet elszívom majd veletek, mint békepipát, aztán béka poraimra. Ha gondoljátok, van egy fél söralátétkartonom, amit felajánlok, ha kell, csak nehézkes vele közlekedni, főleg ha szemből fúj a metro huzatja, de 10 főnek kijön belőle a medál... ha addig fel nem használom.
Kell valami rögzítő (szalag, spááááárga, vagy cellux ), amivel odaköthetjük a farkunk alá, legyünk európaiak avagy afrikaiak, aztán a kreativ hobbiboltból kék és ezüst kövek. Ezt beszerezhetem, ha kell. Ecsetek és festék a szinezéshez, olló (legyen mivel hátba szúrni azt, aki felbosszant) papírok a vázlatokhoz és sablonokhoz, filctoll, ceruza és radir.
Kreatív ötlet:
Megfordult a fejemben még gyertya is (ami igen olcsó, és jól jöhet a sötétben is), amivel "lepecsételhetjük" a medálunkat, belenyomva valamilyen mintát, amit akár egy fél krumpliból is ki lehet vágni, mint egy nyomdafigurát, ráadásul a gyertya színével újabb színt vihetünk bele formailag és anyagilag is, ami ujabb extra lenne másokhoz képest!
Már fáradt vagyok, most több nem jut az eszembe...
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Hahó, ébresztő!
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Suhifarok
- Nem elérhető
szóval egy szavazat a sütésre )
- Gandalf
- Nem elérhető
Felmerült a bográcsozás helyetti alternatívaként a szabadtéri tűznél történt sütés lehetősége, természetesen ugyanazokból az alapanyagokból, mintha bográcsoznánk és ugyanakkora mennyiségben.
El kell tehát döüntenünk, hogy bográcsozni vagy sütni szeretnénk-e.
Családom, várom válaszaitokat!
- Gandalf
- Nem elérhető
A medálhoz valókat nekünk kell beszereznünk, de számlát kell kérnünk róla az MTT részére és akkor elismertethető.
Adim mutatott Líthason olyan söralátét-kartonokat. Kérdés, hogy miből csináljuk a medált, ilyen kartonból vagy sólisztgyurmából vagy egyébből? Sajnos nem hinném, hogy kiégetésre bármilyen lehetőségünk lenne.
Kreatív ötletek?
- Gandalf
- Nem elérhető
Szóval: miből mennyi kell fejenként egy ilyen medálhoz? Milyen típusú gyurma vagy mi, milyen kő vagy gyöngy, stb.?Gandalf írta: Vasárnapig össze kell írnunk minden anyagigényünket, addig gondolja át mindenki, miből mennyire lesz szükség! A medálhoz fejenként mi és mennyi kell?
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Sztem úgyis mindenki szivesen kipróbál mindent... Mmint mindegyik rendi foglalkozást
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Suhifarok
- Nem elérhető
Endelír írta: De komolyra fordítva: aki nem tartozik a Vadász rendbe, azért az is íjászkodhat példának okáért?
ha jól tudom lesz olyan, hogy lehet menni rendeket látogatni, gondolom akkor biztosan.
- Endelír
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
De akkor lesz egy olyan ember is, aki vadászik?
De komolyra fordítva: aki nem tartozik a Vadász rendbe, azért az is íjászkodhat példának okáért?
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf, akkor ezexerint vadásznunk is kell majd?
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Idhren
- Nem elérhető
Köpeny meg valszeg nem lesz, ezüst anyag kicsit drága, és önköltségből kőne megoldani.
De nekem van egy ezüst köpenyem Csuklyás. Majd viszem
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
hmm, a zöld-ezüst is tetszik. meg a zöld- arany....( megint gyík leszek, érzem )
komolyra fordítva, gondolkodtam, hogy lehetne a Yavis színeket kombinálni a kék-ezüst alappal, de elég usztustalan eltt az eredmény....
szóval, akkor most drágaköves-fejkendős-köpenyes csapatelvénünk lesz?
- Idhren
- Nem elérhető
Estel Adániel írta:
Frászt, el ne higgyétek, egy darab újonnan kiszínezett és megmutatott tervére mondtam, hogy az úgy szerintem egy kicsit túl komor, mert sok benne a sötét... mire ő váltig ragaszkodott ahhoz, hogy "de ezüstön lesz"... :tongue: Sebaj, tényleg meglehet, hogy szolgálok még én is valamilyen másfajta címersablonnal... :look: :felrúg: (A több színt is családi 'kupaktanács' vetette ám fel... )Idhren írta: Estel szerint az egész túl sötét.
Meglátyuk.
Még az is lehet, ő másik címert mutat nektek
Rugjatok fel, de elkezdtem gondolkodni egy zöld-ezüst összeállításon.
Meg hogy több színt is lehetne bele vinni...
De asszem úgyis maradunk a kéknél, nem?
Látjátok, elnyom engem, látjátok???!!!
Látjátok, hogy elnyomott???!!! (Gyalog galopp rúlz)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Frászt, el ne higgyétek, egy darab újonnan kiszínezett és megmutatott tervére mondtam, hogy az úgy szerintem egy kicsit túl komor, mert sok benne a sötét... mire ő váltig ragaszkodott ahhoz, hogy "de ezüstön lesz"... :tongue: Sebaj, tényleg meglehet, hogy szolgálok még én is valamilyen másfajta címersablonnal... :look: :felrúg: (A több színt is családi 'kupaktanács' vetette ám fel... )Idhren írta: Estel szerint az egész túl sötét.
Meglátyuk.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Gandalf
- Nem elérhető
Vasárnapig össze kell írnunk minden anyagigényünket, addig gondolja át mindenki, miből mennyire lesz szükség! A medálhoz fejenként mi és mennyi kell?
Más.
Megnyíltak a Maiák Rendi topicjai, ahová szeretettel várnak minden tündét.
Dicső családom az alábbi módon lett besorolva:
Gandalf - Bölcsek
Eruntale/Hanna - Csepűrágók
Momo - Krónikások
Tirion Equinel - Krónikások
Suhifarok - Krónikások
Estel - Dalnokok
Idhren - Táncművészek
Endelír - Bölcsek
Angwen - Csepűrágók
Adim - Krónikások
Magyarul: van 4 Krónikásunk, 2 Csepűrágónk (színjátszónk), 2 Bölcsünk, 1 Dalnokunk és 1 Táncművészünk. Sajnos senki sem került be a Vadászok és a Kézművesek közé, így az ezekhez kapcsolódó tevékenységeket nekünk kell majd megoldani családon belül.
Alkossatok, gyarapodjatok, ne hozzatok szégyent a családra! Serény munkátokért jutalom vár majd Rátok, mely családunkat is gazdagítja!
- Idhren
- Nem elérhető
Eruntale/Hanna írta: vov, Idhren, nagyon jó a sablon....
viszont elnézést a kötözködésért, de az indák kicsit elütnek a kék-ezüst kombináció eleganciájáól
hmm... mi lenne, ha aranylevélkék lenének az indán?
befogtam, befogtam....
Sztem pont jók... A kék ezüst kicsit komor...
De tőlem mehet Aranyat is szeressem
A zöld levélkéket ezüsttel akartam keverni, meglátjuk az hogy néz ki élőben.
Meg egyáltalán a szinek majd ott derülnek ki.
Estel szerint az egész túl sötét.
Meglátyuk.
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
viszont elnézést a kötözködésért, de az indák kicsit elütnek a kék-ezüst kombináció eleganciájáól
hmm... mi lenne, ha aranylevélkék lenének az indán?
befogtam, befogtam....
- Suhifarok
- Nem elérhető
Gandalf írta: Szerintem legyen ezüst anyag, ami jó kendőnek, övnek, fejpántnak stb. és egy medál, többre nem lesz kapacitásunk.
ez zsír lenne, mondhatni, én egyetértek )
- Gandalf
- Nem elérhető
Persze, ha nagyon-nagyon szeretnétek pólót meg zászlót (önköltségre), az megoldható, de nagyon sok energiát és időt elvonna más tevékenységektől ha megint napokon át pólókat és zászlókat festenénk.
Senki sincsen közülünk a kézműves rendben, ez csak nehezíti a dolgot.
Én személy szerint arra szavazok, ne legyen póló és zászló.
Szerintem legyen ezüst anyag, ami jó kendőnek, övnek, fejpántnak stb. és egy medál, többre nem lesz kapacitásunk.
Idhren: Szvsz elfogadjuk a bogrács-felajánlást és köszönjük szépen! Sajnos a tábvezek nem visznek le nekünk semmit, ma beszéltem velük, így az plusz cipelnivaló lesz. Állványostul. Majd felváltva visszük.
Tirion:
- Endelír
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
Suhifarok írta: azt viszont h akkor póló, kendő, jelvény vagymi már nem tudom követni, azt még átnyálazom bár tulajdonképpen jöhet minden ((:
Egyetértek
- Suhifarok
- Nem elérhető
azt viszont h akkor póló, kendő, jelvény vagymi már nem tudom követni, azt még átnyálazom bár tulajdonképpen jöhet minden ((:
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Gandalf írta: 1. Mit vársz a Tábortól?
2. Mit vársz a Családodtól (csapatodtól)?
3. Mit vársz a Rendedtől?
hátőőő, igazából minden a háromtól azt várnám hogy jó legyen, hogy ellegyünk meg hogy élvezhető legyen meg et cetera:)
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Idhren
- Nem elérhető
Gandalf írta: Szia Endelír!
Idhren: Nekem tetszik a sablon, tőlem mehet, de kíváncsian várom a többiek véleményét! A színezésről szerintem ott helyben is dönthetünk, azt nem kell most lefixálni! Egyszerűbb is lenne.
ADIM: Jelvény erősen támogatva - keményedő gyurma és kék kő a közepébe. Kezedbe tudod venni az ügyet? Írd össze, milyen alapanyagból kb. mennyi kell és leadom a rendelést a Vala- és Maia-szervek felé!
Arra azonban számítsunk, hogy nem erdő mellett leszünk, tehát a fakéreg hiányeszköz lesz!
Javaslom, hogy a kendőnk alapszíne az ezüst legyen, mert a kékre nagyon rákattantak már Teler testvéreink, és nem szeretném, ha összekevernének minket. Tehát legyen a kék a kiegészítő színünk most kivételesen, és az ezüst a domináns! Úgyis ez van a nevünkben is.
A bográccsal akkor mi legyen?
És mindenki, aki még nem tette volna, kérem próbáljon meg válaszolni a 3 kérdésemre! Köszönöm!
Ezek szerint kapunk ezüst anyagot?
Ezdelol már
Csak úgy világítani fog a fejünk a Fák fényében
Oks, legyen ezüst, nekem belefér.
És mit szóltok olyan címer szinezéshez, hogy mindent keverünk ezüsttel. Meglátjuk hogy néz ki, de mint ahogy a Hyarnustar, és Zugi címereknél, zászlóknál is bejött a cucc, sztem itt is jól nézne ki...
Max a sötétkéket nem kell variálni
Tudom, majd ott eldöntjük, de akkor fixáljuk le a Valák felé, hogy ipari mennyiségű ezüst festékre lesz szükségünk (Meg kékre is )
BOGRÁCS: Elvileg nekünk van egy bográcsunk, szal azt lehetne vinni, nem öntöttvas, szal nem is extra nehéz, de azért bogrács, szal nem pehelykönnyű. Van állványa is. Kell?
Hogy kivánjuk leszállítani? Bár ha ADIM felajánlkozását elfogadjuk, ő kommandóban leviszi a fején
Mi sátrakat, meg ilyesmiket is viszünk, szal nem leszünk csomag híján. De majd csak megoldjuk.
- Gandalf
- Nem elérhető
Idhren: Nekem tetszik a sablon, tőlem mehet, de kíváncsian várom a többiek véleményét! A színezésről szerintem ott helyben is dönthetünk, azt nem kell most lefixálni! Egyszerűbb is lenne.
ADIM: Jelvény erősen támogatva - keményedő gyurma és kék kő a közepébe. Kezedbe tudod venni az ügyet? Írd össze, milyen alapanyagból kb. mennyi kell és leadom a rendelést a Vala- és Maia-szervek felé!
Arra azonban számítsunk, hogy nem erdő mellett leszünk, tehát a fakéreg hiányeszköz lesz!
Javaslom, hogy a kendőnk alapszíne az ezüst legyen, mert a kékre nagyon rákattantak már Teler testvéreink, és nem szeretném, ha összekevernének minket. Tehát legyen a kék a kiegészítő színünk most kivételesen, és az ezüst a domináns! Úgyis ez van a nevünkben is.
A bográccsal akkor mi legyen?
És mindenki, aki még nem tette volna, kérem próbáljon meg válaszolni a 3 kérdésemre! Köszönöm!
- Endelír
- Nem elérhető
Nagyszerű, hogy megnyílt a fórumunk, látom már rengeteg a hozzászólás (hiába, a tünde már csak egy bőbeszédű nép ) Jót derültem rajta, hogy összekevertek régi barátommal, Bencével, akit annak a személynek jelöltem meg, akivel egy csapatba akarok kerülni, de Jó Ég, mi lett volna, ha viccből mondjuk Hajós Andrást írtam volna be, akkor most Hajós András lennék?
(Kóstold meg a Tibit... - nem is rossz )