J. K. Rowling: Harry Potter

Több
20 éve 8 hónapja #178797 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Töknyóc mindketőért elégettek. Bár mint tudjuk Flamel még mindig él:))))
De hogyha télleg alapul vesszök a történelmet akkor dumbli nagyon öreg! aki meg vizsgáztatta mééég öregebb!! lehet, hogy dumbli egy hallhataltan?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #178795 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Ez halál komoly! A hipogriff, hogy egészen pontos legyek emlitve van benne, ahogy Flamel is.

Hipogriff ugyanolyan legendás lény mint pl a kentaur vagy a baziliszkusz.
Ajánlom az ien érdekességekre a Harry Potter és a száraz tények honlapot ahol Edevis türkének titka[size=9:23uacr1j](bár nemtom ez mennyire titok.. nekem kapásból leesett)[/size] mellett történelmi tények is megtalálhatók.
Ezekről jut eszembe.. a fordítási dolgok, amikről a LEPen is volt szó a HP kapcsán Ebcsont prof, Szúettepolc, Porfészek és társai... mit szóltok ezekhez? :D

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #178792 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Húú emberek valamire még is jók a kötelező olvasmányok.
Csak egy kis érdekesség:
Nicolas Flamel: 1330-1418 Esküdt egyetemi titoknok; bőkezű adományai miatt alkímistának és varázslónak tartották

forrás:V.Hugo Párizsi Notre-Dame

Ugyan a forrást nem ismerem, de sokat érdeklődtem az alkímia iránt, ha gondolod elég részletes felvilágosítást tudok adni róluk ;) :D
Nicolas Flamel valóban élt, bár ez kérdéses... 1418 körülre írják a halálát, ekkortájt vélték egy halottban felfedezni f-lamelt,ami azonban egyátalán nem biztos, sőt! "Ma is köztünk élsz csak más a neved" :D Több templomot alapított, ezért tisztelték és szerették sokan. Varázslónak nemtudom, h tartották-e, de alkimistának biztos, hogyha futotta azokra az adományokra.. ;)

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
20 éve 8 hónapja #178789 Írta: Rabyn
Ez halál komoly! A hipogriff, hogy egészen pontos legyek emlitve van benne, ahogy Flamel is. (mivel a sztori idején már régen nem él mivel Frollo az ő házában kutat a Bölcsek köve után /ami mint tudjuk 1992ig a Gringottsban illetve Dumbeldornál vagy a Roxfortban volt:)/ erősen gondolkodomm, ogy mit szólna a magyartanár ha ezt így beírnám a témazárómba:DDD)

Több
20 éve 8 hónapja #178776 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Rabyn: Ez komoly? És a hippogriff hogy szerepel benne?
Lehet h mégis kicsit több kötelezőt kellene olvasni? :lol:

Amugy, a GYU-HP párhuzamhoz:Amikor én olvastam a 3. részt (mmint a HP-ből) akkor rögtön eszembejutott néhány hasonlóság, pl:
dementorok-nazgúlok
Dumbledore-Gandalf
Féregfark-Gríma
Sirius-Aragorn
Voldemort-Szauron

Amuyg sztem se helyes összekeverni a 2 művet, de én már mindent GYU-ben láttam mikor elkezdtem olvasni, szal akaratlanul is ezek ugrottak be :) még ha sok különbség van is köztük..
Hagrid mondjuk inkább Gimlire hasonlított nekem is, (attól eltekintve hogy az egyik törp a másik meg félóriás :lol: ) de a Beorn hasonlat se rossz ;)

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow

Több
20 éve 8 hónapja #178757 Írta: Rabyn
Húú emberek valamire még is jók a kötelező olvasmányok.
Csak egy kis érdekesség:
Nicolas Flamel: 1330-1418 Esküdt egyetemi titoknok; bőkezű adományai miatt alkímistának és varázslónak tartották

forrás:V.Hugo Párizsi Notre-Dame

Ja és a hiporgiff is említve van a műben.

Azon filoztam, hogyha Flamel és Dumbeldore együtt találták fel a Bölcsek kövét akkor Dumbli is több mint 600 éves!!!!

Több
20 éve 8 hónapja #178728 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem Sil Hagrid - Beorn -ja a legjobb!

Több
20 éve 8 hónapja #178614 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Roxforti troll - móriai troll 8)

Hagrid - Gimli? Talán csak kinézetre! A zsörtölődő kis Gimli és Hagrid? Hát...végül is annyira nem rossz... :)

Több
20 éve 8 hónapja #178565 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sirgon Esgalnor írta: És mit szólnátok egy Hagrid - Szilszakál -hoz? 8O :D

Hagrid-Gimli... Talán így jobb... :)

Más lett a világ

Több
20 éve 8 hónapja #178544 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Trufa, Pippin <--> Weasley ikrek párosítás nekem is már eszembe jutott... nagyon sok a hasonlóság köztük.
Féregfark szerintem leginkább Kígyónyelvű Grimára hasonlít. Mind a ketten kétszínűek, elvakított őket a sötétség, mindíg annak hízelegnek, aki nyerésre áll, és mind a ketten árulók!
Ha Dumbledort Rowling Gandalf példájára írta, akkor ennyi erővel Gandalf Merlin ellopott, és átpreparált változata! Sőt, e kettő között még több a hasonlóság! (a HP topicban had ne részletezzem)
egy dolog van, amiben biztos vagyok, a filmben a GyU nazguljait koppintották le, csak itt dermetornak hívják őket!!! Én láttam róluk képet és nagyon fel tudtam magamat húzni rajta... (szerintem, még a jelmezt is kölcsön kérték PJ-től! [size=9:1yv7l3co]Na jó, ez túlzás...[/size])

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 8 hónapja #178541 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Áfonya írta:

Alyr Arkhon írta: UI: Dart Vader az nazgul: szuszog, fekete köpenye van, nem látni az arcát...

Alyyyyr! :lol: :lol: :D (Ha még visítana is..! 8))

lehet hogy visít csak azt kivágták... ;)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #178535 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: UI: Dart Vader az nazgul: szuszog, fekete köpenye van, nem látni az arcát...

Alyyyyr! :lol: :lol: :D (Ha még visítana is..! 8))

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
20 éve 8 hónapja #178531 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szarumán inkább Lucius Malfoy és Féregfark az Kígyónyelv...
de télleg nem jó hasonlítgatni... )

UI: Dart Vader az nazgul: szuszog, fekete köpenye van, nem látni az arcát...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 8 hónapja #178529 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dorci írta: Szerintem Rowling sokmindent lopott a Gyűrűk Urából pl.:
Gandalf-Dumbledore
A trollok legyőzése
Gollam-Dobbi
Szauron-Voldemort
Szarumán-Féregfark

hogy csak néhányat említsek :?
Nem azért írom ezt, hogy fikázzam a Harry Pottert, de szerintem ez az igazság.

Na ezt szerintem gyorsan gondoljátok át, mielőtt Lamorak meglátja... :lol: 8)
Előre is bocsánat mindenkitől, de ez az egész párosítgatás úgy fölösleges, ahogy van, mivel a két történet környezete és cselekménye nem összehasonlítható, éppen ezért a szereplői sem.

Gandalf-Dumbledore: a "bölcs öregember" rengeteg mitikus történetnek a szereplője, illetve az egyik alap-archetípus, *nem* Tolkien találta ki (Vejnemöjnen, hmmm?), tehát Rowling sem "lophatta" (--> a sarkításokat pedig kérem mellőzük, mivel irodalmi plágiumnak azt nevezzük, ha valaki egy az egyben átültet egy meglévő szöveget, és azt a saját munkájaként adja el. Azért Rowling nem GYU2-t írt... :dead:)

Gollam-Dobby: na ez a Makó-Jeruzsálem, ha csak azt nem vesszük, hogy a filmekben mindketten CG-k (bár Gollam ugye nem teljesen, Dobby meg sztem 100x gázosabban néz ki...)

Szauron-Voldemort: oké, itt természetesen megvan a hasonlóság -> a testetlen gonosz, az ember alapvető félelmeinek legegyértelműbb megnyilvánulása, illetve a "régen jó volt, és rossz útra tért"-figura, de akkor már Darth Vadert is keverjük bele rögtön... (bár egyszer szeretném látni, h. vki leelemzi ennek a háromnak a lehetséges hasonlóságait.. :twisted: )

Szarumán-Féregfark: másik tűz és víz, ezt lentebb kifejtették mások, így csak csatlakozom: Szarumán *önállóan* cselekszik, mégha Szauront támogatja is, Féregfark csak szolgál, öntudatlanul, és teljes alávetéssel, ez nem összehasonlítható!

Egyébként én Rowlingot azért tisztelem, mert felépítette a saját kis világát, és ebben a világban nagyon ügyesen mozgatja a szereplőit! Hogy bizonyos karaktertípusok (típusok! és nem konkrét karakterek) más művekben is előfordulnak, az a HP értékéből semmit nem von le. Sztem.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
20 éve 8 hónapja #178491 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sirgon Esgalnor írta: És mit szólnátok egy Hagrid - Szilszakál -hoz? 8O :D

Szvsz inkább Radagast, vagy esetleg Beorn... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 8 hónapja #178488 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
És mit szólnátok egy Hagrid - Szilszakál -hoz? 8O :D

Több
20 éve 8 hónapja #178355 Írta: Rabyn
Attolfügg melyik Legolassal mert ha a filmbélivel akkor őőőőőő mondjuk a könyvbélire se tudok igazán hasonlatot..

Másik hasonlat: Weasley ikrek (akiket imádok) és Trufa és Pippin (akiket szintén)
ÉRdemes megnézni a két-két karakter közti hasonloságokat.

Több
20 éve 8 hónapja #178328 Írta: Suhifarok
Iras: Mániás? Inkább csak szeretem a lovakat! :D

Legolasszal? :) Hmm...gondolkozom, gondolkozom...mondjuk egy vélát :evil2: Jó ez egy kicsit gonosz volt... :wink:

Több
20 éve 8 hónapja - 20 éve 7 hónapja #178326 Írta: Suhifarok
Gandalf: :!: :!: :!: :!: :D :D :D

Ez már találó!!!

Több
20 éve 8 hónapja #178324 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Legolassal kit párosítanátok? :D

Suhifarok: Te is lómániás vagy?

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "

Több
20 éve 8 hónapja #178322 Írta: Gandalf

Több
20 éve 8 hónapja #178311 Írta: Suhifarok
Irasnak igaza van, és a Szarumán-Féregfark verzió egy kicsit eröltetett. Mindketten árulók, de más hasonlóság nincs köztük! Minden történetben előfordulnak árulók. Így akár mondhatod azt is, hogy Harry és Frodo... :D

Több
20 éve 8 hónapja #178300 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A Gollam -Dobby párosítás nem igazán tetszik. Dobby észre vette magát, "kitört", jó útra tért, nem hagyta, hogy csak úgy parancsolgassanak neki, Gollam pedig teljesen a Gyűrű akarata alatt állt.

Szarumán-Féregfark: nem! Féregfark egy szánalmas ember, egy kis patkány, nem tud semmit felmutatni, míg Szarumánnak, bár nem a jó oldalon áll, ott van, hogy régen becsületes nagy varázsló hírében állt, és még az idő múltával is nagy varázsló maradt, bár a becsülete tovatűnt.

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "

Több
20 éve 8 hónapja #178297 Írta: Suhifarok
Lehet, hogy igazad van, de ezzel az erővel minden irodalmi alkotásra rámondhatod, hogy utánzat. Ha vmilyen mű hatással volt rád szerintem nem írhatsz regényt anélkül, hogy a stílusa vagy néhány elem át ne ragadjon a történetedre. Bár -nem azt mondom- lehet túlzásokba esni...

Több
20 éve 8 hónapja #178294 Írta: Dorci
Dorci válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem Rowling sokmindent lopott a Gyűrűk Urából pl.:
Gandalf-Dumbledore
A trollok legyőzése
Gollam-Dobbi
Szauron-Voldemort
Szarumán-Féregfark

hogy csak néhányat említsek :?
Nem azért írom ezt, hogy fikázzam a Harry Pottert, de szerintem ez az igazság.

Több
20 éve 8 hónapja #178270 Írta: Suhifarok

Galadh írta: Suhifarok: Harry az első kötetben még kisgyerek volt... de 15 éves korára rengeteget változik az ember: és ezt a változást kísérik végig a regények. Nem arról van szó, hogy kinek ír, hanem hogy kiről, és JKR ezt veszi figyelembe.

Lehet, de ettől függetlenül ijesztően megváltozott a stílusa. És visszatérve a 8. kötetre, tényleg tudni kéne abbahagyni!

Több
20 éve 8 hónapja #178255 Írta: Mian
Mian válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
egy 8. kötet még elmegy,de akkor az legyen legalább olyan igényes, mint a 3. könyv, mert a könyveknek a minősége egyre romlik, kíváncsi leszek majd a hatodikra, ha valaha kész lesz....

A legnagyszerűbb dolog amit valaha tanulhatsz,egyszerűen Szeretni!

Több
20 éve 8 hónapja #178253 Írta: Slytherin James Halliwell
Slytherin James Halliwell válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.

hogwarts.uw.hu

Több
20 éve 8 hónapja #178244 Írta: Slytherin James Halliwell
Slytherin James Halliwell válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem tudjátok, hogy hány perces lesz a Hp-3 film?
Amúgy olyan kár, sőt, nagy kár, hogy Draco haja megváltozik a harmadik filmben. Szerintem is jó ötlet, hogy megváltozik a haja, de hogy ilyen hamar!??

Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.

hogwarts.uw.hu

Több
20 éve 8 hónapja #178235 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Suhifarok: Harry az első kötetben még kisgyerek volt... de 15 éves korára rengeteget változik az ember: és ezt a változást kísérik végig a regények. Nem arról van szó, hogy kinek ír, hanem hogy kiről, és JKR ezt veszi figyelembe.

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.125 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére