J. K. Rowling: Harry Potter
- Panda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Meg fogtok lepődni: Severus Snape- Perselus Piton magyar keresztneve arra utal, hogy perzsel, mert szigorú.
És a kviddicsben cikesz van, mert cikázik, és nem csikesz, mert nem cigicsikk.
Narrátor: a fordító valami búvárruhát emlegetett, vagyis Harry beszéli el, de néha kívülről is látja a dolgokat.
Amikor Rowling mondta, hogy nem veszi komolyan az egészet, nem nan érdekelt, de most, hogy egy "élő" ember, a fordító is ezt mondta, kezdem elveszíteni a kedvem . Én beleláttam az 5. kötetbe mélyebb tartalmat is, de szerinte az is csak egy gyerekenek írt mesekönyv és nem kell semmit gondolni az események mögé. Jó, tudom, hogy nem ő írta, szóval talán nem így van, de annyira lehangoló, hogy félig-meddig földhözragadt...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem a régi, hanem az összes létező... A legújabb a Trailer címszó alatti. Amelyikben Hermione kiüti Draco-t.Mian írta: ez még a "régi" trailer.. van egy újabb is...
itt:http://www.576.hu/index.phtml?action=letoltes&betu=H
itt Harry Potter stb. jobb egérgomb-Cél mentése másként.......
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Mian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 0
www.cominsoon.net/movies/h/harrypotter3.php
a QuickTime-os verziókat simán le lehet menteni.
ez még a "régi" trailer.. van egy újabb is...
itt:http://www.576.hu/index.phtml?action=letoltes&betu=H
itt Harry Potter stb. jobb egérgomb-Cél mentése másként.......
A legnagyszerűbb dolog amit valaha tanulhatsz,egyszerűen Szeretni!
- Sil
- Nem elérhető
www.comingsoon.net/movies/h/harrypotter3.php.Elessar király. írta:
Rákattintottam a Click here ti view the trailer gombra, de nem jön be. Nekem olyan cím kéne, ahol le tudnám tölteni, vagy nem javascript-ben jön be.Mian írta: harrypotter.warnerbros.com/web/hogwarts/...e.jsp?id=POA_Trailer
és itt:"Click here to view the trailer"
remélem tudtam segíteni
A QuickTime-os verziókat simán le lehet menteni.
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Rákattintottam a Click here ti view the trailer gombra, de nem jön be. Nekem olyan cím kéne, ahol le tudnám tölteni, vagy nem javascript-ben jön be.Mian írta: harrypotter.warnerbros.com/web/hogwarts/...e.jsp?id=POA_Trailer
remélem tudtam segíteni
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- sebcsaba
- Nem elérhető
Nekem a Cedric-et játszó srác nagyon nem jön be - egyáltalán nem ilyennek képzeltem. Ellenben Cho nagyon el van találva.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Lora
- Nem elérhető
Gyöngycem (voltam valaha)
- Mian
- Nem elérhető
- Mian
- Nem elérhető
remélem tudtam segíteni
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Nem tudtok segíteni?.Elessar király. írta: Nem tudnátok közvetlen berakni a trailer címét, ahol le tudnám itt tölteni, mert nekem nem jön be az oldal.
Amúgy olvastam vhol, hogy a 6. hp könyv címe a Sárvérűek lázadása, az utolsóé pedig a Kentaur keresése. És még azt is mondta az írónő, hogy fogja folytatni a hp könyveket, amikor harry már felnőtt.
Olvastam egy olyan cikket amiben azt írják, hogy a következő Hp könyvekben nagyobb hangsúlyt helyeznek majd a szerelemre. Azt írták, hogy Harrynek megtetszik Pansy Parkinson, mire Draco Hermione-ra moccan rá. Csakhogy Krum, meglátogatja Hermione-t, és féltékenységből megöli Draco-t. Majd Hermione rámoccan Ronra, de idő közben Harry is rájön, hogy neki Hermione az igazi.
Ez így jó nagy baromság!
rajta a béke napjaiban!"
- Dínchamion
- Nem elérhető
Finwe írta: nem lehet tudni mikor jelenik meg a legújabb rész?
Majd. Az eddigi tempót figyelembe véve jó karácsonyi ajándék lesz 2005-ben -- az angol.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Finwe
- Nem elérhető
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Brisa
- Dínchamion
- Nem elérhető
.Elessar király. írta:
Azért pl. a nyári vakáción nem hordanak talárt. Akkor mit hordanak? Gondolj csak az első részre, mikor Weasly-ék átmennek a falon. Teljesen mugliruhájuk volt. Úgyhogy mindegy sztemRabyn írta: Boccs gal!
Az, hogy a srácok többet lesznek muglee ruhában nekem abszolute nem szimpatikus. Mégpedig azért mert a tallárt eleve nem ilyennek lképzeltem, és mert a varázslók köztudottan nem tudják hogyan kell mugliruihában járni. így elvész az egésznek a vaárzsa..
De igen. A Weasley-gyerekek mondjuk valamilyen szinten kivételek, mert gyakrabban járnak mugli ruhákban, de ettől függetlenül Harry éppen azon problémázik a Tűz Serlegében, hogy amikor jönnek érte, nehogy talárban jöjjenek. Később pedig van egy humoros jelenet is a Világkupán.
Tehát a varázslók csak akkor bújnak mugliruhába, ha nagyon muszáj.
Dín
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Azért pl. a nyári vakáción nem hordanak talárt. Akkor mit hordanak? Gondolj csak az első részre, mikor Weasly-ék átmennek a falon. Teljesen mugliruhájuk volt. Úgyhogy mindegy sztemRabyn írta: Boccs gal!
Az, hogy a srácok többet lesznek muglee ruhában nekem abszolute nem szimpatikus. Mégpedig azért mert a tallárt eleve nem ilyennek lképzeltem, és mert a varázslók köztudottan nem tudják hogyan kell mugliruihában járni. így elvész az egésznek a vaárzsa..
rajta a béke napjaiban!"
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Adelard
- Nem elérhető
Sil írta: Az az új trailer haláli, főleg, amikor Hermione kiüti Draco-t... Mondjuk engem ezek a dementorok vagy mik leginkább egy nazgulra emlékeztetnek, de végülis én nem olvastam a könyveket...
a könyv alapján sztem pláne nazgulosak
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Panda
- Nem elérhető
Nem Mézesfalás? Jó hely lehet!Lilliana írta: a Honeydukes –izé ez mi is magyarul???
Muglik a Kviddics Világkupán? Én ilyenre nem emlékszem... És Roxfortba hogy juthatnának be muglik? Bocs, hogy kötekedek, de elvileg ők csak egy várromot látnak, a világkupa helyszínén meg volt valami távoltartóbűbáj. Vagy akkor hogy különböztetik meg azokat a muglikat, akik bemehetnek/láthatják és akik nem?
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az oldal egyébként június 10-et jelöli mint magyar premier, kevesebb mint egy hét késés a hivatalostól,habár a világ premiertöl 3 hét...
De mi az a feldíszített disznó(vagy mi) fej ami a Kóbor Grimbusz plafonjáról lóg??? 8O Megkésett fejvesztett futam?
Én egyébként kezdek a 3. filmben remémykedni... Trelawney is tök aranyos meg Stan is *(me olvad az utóbbiért)*.
Na itt egy fordítás a márciusi Disney Adventuresböl:
10 tény az Azkaban foglyáról
1.Bemutatkozik a Kóbor Grimbusz ami valójában egy jellegzetes Brit “2 fedélzetes” 1 plusz emelettel, lilára festve. [Éljen a könyvhüség!]
2. Vége a matt egyenruhák korszakának-új rendezövel jön az új divat. A szereplök többször viselnek hétköznapi “gyerekruhákat”, ami jobban kifejezi a személyiségüket. [Hálég !]
3. A szinészek szerint nem kell magát a dementorokat látni hogy megrémüljenek, a talláruk látványától is el tudtak volna szaladni.
4.Trelawney osztályában 1100 teáscsésze van fölhalmozva. [Kétlem hogy ennyi tanítványa volna…]
5. A Szellemszállás egy szeles hegytetöre épült így a filmkészítöknek nem kellett trükköket használni hogy dülöngéljen,rázkódjon és zörögjön az épület.
6. A filmezés nagy része Skóciában készült ezért a készítök ügyeltek arra hogy szerepeljen egy “felföldi tehén”[boccs ha van neki rendes magyar neve] , -egy különleges marha faj amely egyedülálló Skóciában. Keresd a nagy szarvú és bundájú állatok egyikét a Roxmorts kirakatokban!
7. Szünetekben Emma Watson szeretett Alfonso Cuaron hajával játszani mert “olyan hosszú volt”, még be is fonta neki… -Én vagyok a nem-hivatalos fodrásza-mondta Emma.
8. Egy egész csapat csak azzal foglalkozott hogy csomagolást készítsen a több ezernyi édességnek ami a Honeydukes –izé ez mi is magyarul???- kinálatában található.
9. Rupert Grint aki sok idöt tölt Ron szerepében édesség evéssel elárulta hogy a zselé csontvázak és koponyák voltak a kedvencei .
10.A Honeydukes mágikus vattacukrából kigyóznak az édes szálak . [Ebbe mi a nagy cucc?]
Cameron Duncan Lives!
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ha csak az "achentus" volna a nézRabyn írta: Dín: hátaz Achentus miatt:D De komolyan egy angol lányzó nem tudja olyan jol előadni a francia achentust!
Cameron Duncan Lives!
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Rabyn
- Nem elérhető
Ja amugy képek:
www.chochang.20m.com/images/cho_ ... 5B1%5D.jpg
www.scuolahogwarts.com/images/kwon_boa.jpg
www.scuolahogwarts.com/images/at ... iggory.jpg áállítolag ő lesz diggory
www.reflections.nu/lj/thewlis01.jpg ez a fazon meg lupin.. (nekem NEM szimpi)
www1.linkclub.or.jp/~mitsurin/ha ... sirius.jpg
www.saintseiya.ch/~ilithye/Images/sirius.jpg
vangor.de/hogwarts/leute/fleur_delacour.jpg Fleurt valami hasonloképpen képzeltem el..
www.ladykirin.com/VZones/harrypotter3.gif DDD
magica.terramail.pl/fan.htm
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Dínchamion
- Nem elérhető
(És most már befejezem, mert ez lesz a sokadik topic, ahol reklámozom az oldalt. De hát nem mindenki jár a Könyv kerestetikbe, ugye. Pedig érdemes rendszeresen benézni. )
Dín
- Dínchamion
- Nem elérhető
Rabyn írta: Hu.. akkor most szépen lassan megprbálom leírni..
Szóval ugy gondoltam, hogy ugye Lilyék szülei nagyon örültek, hogy boszorkány van a családban. ERGO KELLET, hogy legyen még a családban ilyesmi, hiszen egy "normál" család nem igen örülne neki.. És ezért ogonodlom, hogy volt más varázsló a csaádjukban
:nono: És Hermione? Az ő szülei fogorvosok, és semmi sem utal arra, h lenne más varázsló a családban (persze lehet, de ez speciel az a fajta spekuláció, amit elkezdeni sem érdemes ) -- és mégis örültek a szülei, hogy Roxfortos lett, és büszkék rá.
A "Hogyan jutnak el a mugli származásúak Roxfortba"-témához: én elég egyszerűen látom a helyzetet: 1. nem tudjuk, h mit írnak nekik a levélben, tehát akár le is írhatják, h hogyan kell bejutni az Abszol útra (elvégre ezt tudja minden varázsló); 2. csak a varázslók nyithatják meg a kpaut pl. az Abszol Útra, de nem csak a varázslók juthatnak be: Hermione szülei is nemegyszer voltak ott.
Ezt az analógiát követve alkalmazhatjuk ezt a a pályaudvarra is, meg a Kviddics Világkupára is (ahol ugye voltak muglik is), sőt a Roxfotra is (bár erre nincs példa a szövegekben).
Azt hiszem, ez a megoldás. Egyszerű, logikus és bizonyítható (amennyire egy fikcióról szóló értekezés bizonyítható lehet )
Dín
- Dínchamion
- Nem elérhető
Rabyn írta: Amug yén is arra gondoltma, hogy Fleurt egy Francia lánynak kéne alakítani
Miért is? Oké, egy afroamerikai/ázsiai v. hasonló egzotikus szerepet nem tud mindenki eljátszani, de ez más, miért kell pont franciának lennie? Mitől más egy francia? (Natalie Portman is játszott francia lányt, és milyen remekül -- jó, mondjuk ezügyben elfogult vagyok )
Dín
- Minerva
- Nem elérhető
Ázsiai A mongolOid az máááás! Azért annyira csak nem gáz az a lányRabyn írta: Amug yén is arra gondoltma, hogy Fleurt egy Francia lánynak kéne alakítani (Chot is valami mongoloid /bocs nemtudom, hogy kínai vagy nem a ferdeszemá meg nagyon csunyán hangzik)
lányzó alakítja majd.
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"