- Köszönetek: 0
Humor
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Apu depressziós, mert Nerwenke Tirionban maradt, és nem látogathatja.
Finwë játssza a szegény száműzött királyt. Mikor vihar van, kijár a pusztába, és szaval. Bolond gyanánt rendszerint Curufin kíséri, aki remek érzékkel tud a tünde agyára menni. "
Juhuhuj!!! De van benne igazság!!!!!!
"fetreng, fetreng, KULTURÁLTAN fetreng a röhögéstől"
Szegény telerek! Nem is igaz, hogy mindenünnen elkésnek. Igazolom.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Noredhel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
7.
Ma nagy balhé volt. Fingolfin audienciára ment a nagypapihoz, és ezen apu teljesen felhúzta magát, hogy biztos megint őt fúrta. Erős a gyanúm, hogy Melkor mondott neki ilyeneket...
Ráadásul Fingolfin Curufinwének nevezte, pedig köztudottan utálja ezt a nevet...
Tüzeslelkű atyánk nyomban kardot rántott, kizavarta Fingolfint a teremből, majd az ajtóban életveszélyesen megfenyegette. Ami nem lett volna baj, ha nem hallja fél Valinor. A vanyák persze rohantak Manwéhoz szörnyülködni.
Ezután a következő beszélgetés zajlott le:
Manwë: Fëanor! Mit hallok? Fenyegetted az öcsédet?
Fëanor: Én nem is!!!
Manwë: Tanúk vannak rá!
Fëanor: Persze, már megint a kedvenc vanyáidnak hiszel!!!
Aulë: Nana... én pl. noldapárti vagyok, de ami tény, az tény...
Fëanor: Na jó! Igenis fenyegettem! És ha mé sokat pimaszkodik, kinyííííííííííírooooooooooom!!!!!!!!!
Fingolfin: Vagy én téged!
Fëanor: Te ne szóljá, teeee... félvanya...
Fingolfin: Szidtad az anyámat?
Na itt kezdték el egymás haját tépni, és később fojtogatni egymást. Ekkor Mandos felállt, odaballagott, mindkét kezével felemelt belőlük egyet-egyet, és elgondolkozva szemlélte őket.
Mandos: Haj, haj!
Fëanor: Hogy jön most ide Nerwenke?
Fingolfin: Sztem nem rá gondolt.
Mandos: Vigyázzatok! Ha kinyírjátok egymást, a maradék testvér röpül Középföldére... izé... azt hiszem, ez képzavar...
Nienna: Mért ölik egymást... ez olyan szohomorúúúú... brühühüüü...
Manwë: Elég! Ide figyelj, Fëanor! Most szépen elmész Tirionból. TÍZ ÉVRE. És senki nem öl meg senkit.
Fëanor: Affranc. Pedig már kezdtem belejönni.
8.
Eddig nem tudtam, milyen az, mikor egy nyolctagú család költözik. Most már tudom.
Sőt, nagypapa is velünk jött, mert annyira szerelmes Fëanorba, hogy nem bír létezni tüzesszemű gyermeke nélkül. Apu megnyugtatott minket, hogy nem veszélyes az öreg, és különben is csak képletesen szerelmes. Pedig Caranthir már kezdett fantáziálni...
Melkor sehol, pedig Tulkas nagyon szeretni elbeszélgetni vele.
9.
Apu depressziós, mert Nerwenke Tirionban maradt, és nem látogathatja.
Finwë játssza a szegény száműzött királyt. Mikor vihar van, kijár a pusztába, és szaval. Bolond gyanánt rendszerint Curufin kíséri, aki remek érzékkel tud a tünde agyára menni.
Én jól elvagyok itt, bár Melkor néha hiányzik.
Vagy inkább a Lekwar.
10.
Remek, megjött Melkor! Maglor közben rájött, hogy a Lekwar nem jó a szépséges tenorjának, úgyhogy csak mi többiek zabáljuk.
Nem is hizlal...
Maglor naphosszat a szobájában ül, és furcsa jeleket firkál papírra, miközben bőszen nyüvi a lantot. Azt mondja, feltalált egy jelrendszert, amivel zenét lehet rögzíteni. Most épp nagyoperát komponál a Nagy Útról.
A hőstenor természetesen Finwë, aki rengeteg duettet énekel Míriel nagyival. Melkort jó érzékkel beleírta, mint negatív basszusszereplőt. Nagy jelenete a Lekvárária c., 18 perces szóló, amit a Sauronnal való Lekvárduett követ.
11.
Idejött Melkor, és a kapuban dumcsizott apával. Óvta a valáktól, és mondta, hogy tuti a köveit akarják. Erre felhördült:
- Teeeee... Mandos kutyája! Látom a szemedben, hogy neked is a szilmariljaim kellenek! De abból nem eszel!!!!
Melkor vigyorgott és elhúzott.
12.
A valák úgy döntöttek, legyen buli.
Apu rögvest kijelentette, hogy juszt se öltözik fel rendesen, és direkt a legszakadtabb kovácscuccában ment.
Finwë itthon maradt szilmarilokat őrizni.
A buli megnyitója a következő volt:
Manwë: Tisztelt egybegyűlt vanyák, noldák, és az a pár teler aki nagy nehezen ideért... (jellemző, hogy mindig késve érkeznek, már amelyik nem ragad le útközben valahol...)
Azért gyűltünk itt össze, hogy tanúi legyünk két testvér kibékülésének...
Fëanor! Fingolfin! Tessék szépen kezet fogni.
- Legyünk jóban! - javasolta Fingolfin, miközben apu nyakába ugrott.
Apu válaszul morgott valamit.
Javában ment a hepaj, mikor hirtelen sötétség borult ránk...
- Áramszünet? - tűnődött Oromë.
- Szabad a csók! - rikkantotta Tulkas, és nyomban elkapta Yavannát.
Engem összesen négyen smároltak le, de fogalmam sincs, kik... na jó, az egyik talán Aredhel kuzin volt, mert virított a fehér ruhája, ez még oké...
na de a többi? Örök rejtély marad.
Aztán már kezdtünk gyanakodni, hogy vmi nem oké.
Kb. két óra után Yavanna felsikoltott:
- A Fák!!!
Hoppá...
Mi volt ez? Sáskák? Minden letarolva...
Fák félhóttan...
A valák beültek a Végzet Körébe, és elkezdtek gondolkodni.
Nienna - milyen meglepő - sírt.
Tulkas a falat kaparta, hogy induljunk már Melkort ölni.
Mandos hallgatott.
Végül kiszúrták szegény aput, aki ott ácsorgott a közelben:
- Hohó, hiszen a szilmarilokban benne van a fény! Hoci csak ide, és újraéleszhetjük a fákat.
Fëanor sikoltva pattant fel.
- A szilmarilokat nem! Azok az enyémek! A sajátjaim! A Drágaszágaim!!! Ha bajuk esik, nyomban megszakad a szívem!
- Nana, ne túlozzunk... - morogta Mandos.
Erre sajnos befutott egy hírnök otthonról.
Hírnök: Ahh! Borzalom! A szó elhal ajakimon! Halld, Valinor dicső népe! Árulás!
Valák Kara: Mi történt? Szólj, derék hírnök!
Hírnök: Valami nagy fekete izé jött, meg a Lekvárárus. Minden épeszű tünde elrohant, de Finwë odaállt a kincstár ajtaja elé, hogy: "NEEEEEEEEEEEM! Csak a testemen keresztüüüül!" Erre Melkor megszánta és lesújtott rá... majd fél kézzel betörte az ajtót, és telepakolta cucctáskáját... majd jobbjában tartva a szilmarilos dobozt, eltávoza a fekete izével együtt... csal utólag vettük észre, hogy Celegorm házának kerítése nyomtalanul eltűnt... na jó, egy-két morzsa azért maradt... a helyzet válságos.
Fëanor: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!! Ez nem lehet!!!!!!!!!!! Apááááám!!!!!!!!!!! Átok reád, Lekvárárus! Mától Morgothnak foglak hívni!!!! Ami egy nagyon csúnya szitokszó!!!
Majd elrohant. Igyekeztünk utána loholni.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
Theala Vandron írta: Lurtz hadnagy: na látod, ez már jobb volt (szerintem)! A ló halála, meg a "fadarab a vízen" különösen tetszett. De kérlek, próbálj egy kicsit egyértelműbben fogalmazni, mert néha nem értem, mit akarsz (mondjuk, lehet hogy bennem van a hiba )!
Például mit nem értesz. Hátha megtudom magyarázni. De nem biztos.
"Amit írtam megírtam!"
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
- Theala Vandron
- Nem elérhető
<:3)~ <:3)~
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
"Vannak kis gyűrűk, vannak nagyobbak, de nekem csak az Egy kell..."
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
A dolgok folynak tovább
Gandalf ellovagolt Minas Morgulba, a királyok tanyájára. Ott megkereste a könyvtárat, amelyet láthatóan rég nem takarítottak és nem is használják. De Gandalf a sokmillió tekercsből pont megtalálja azt amit karesett: Íme A-dúr veszte........... És mielőtt eltűnnek a betűk, ide írom (csak tudnám, hogyan amikor álltalába nem szoktam tollat és papírt vinni a csatába)
Egy gyűrű mind fölé tesz
Egy gyűrűt csináltam (ezt Szauron csak azért tette bele, hogy mindenki tudja, hogy ő csinálta. De tévedett.)
Egy a magosba visz
Mert rugós az egyetlen
Gandalf ló halálában vágtat Frodóhoz.
G.: Majd Frodónál megölöm a lovam csak, hogy hű maradjak a szöveghez.
Ló: -megrázkódik-
Frodó háza
F.: Kamu kelj már föl. Kamuuuuuuuu. KELJ MÁR FÖL NEMIGAZ (vagy mégis?) NEM TUDOK TŐLED KITAKARÍTANI. PONT A SZOBÁM KÖZEPÉN ÁLLSZ!!!
G.: -beront- -lélegzik- Ló halálában jöttem.
Ló akit nem látnak: Meghalok!
G.: Ugye megmondtam? ))) Mit csinál Kamu?
F.: Nem akar fölállni.
G.: Mióta elmentem ott ül?
F.: Aha. Valami olyasmi.
G.: -Kamuhoz megy és a fülébe kiállt- Mandos jött el érted!!!
K.: Segítség. Segítség. Hová merre fussak?
G.: Sehova. Indulás. Frodó. Megtaláltam amit kerestem.
F.: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!! Hát ez csodás!!! Mit kerestél?
G.: A gyűrűt vidd el Bee-be. Én elvileg ott fogok várni rád, gyakorlatilag nem. Ott találkozol egy csövessel, azzal menjetek.
F.: Segíts bepakolni.
F.: Ruha!
G.: Tessék. Bár nem lesz rá szükséged.
F.: Kalács.
G.: Romlott.
F.: Kamu.
G.: Időközben eltünedezett. Micsoda-a-a-a-a-a--A-A-A-A-A-A-A! Kamu!!!!!
K.: Mian. Csak összecsomagoltam. -felmutat egy óriási táskát-
G.: Te mit csomagoltál?
K.: Először is. Az ágyamat a nélkül nem tudok aludni, a plüssjátékaimat, a cumimat, és egy-két pelenkát Frodónak.
F.: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Az út
K.: Veszélyes az út hazafelé. Jé kivan itt. Bomba és Húsz.
B.+Ku.: Ahhhhhhhha.
Egy régi kasza: Elkaplak benneteket!
F.+Ku..+B.: Futás!!!!
K.: Mian? Ja futás. Hé várjatok!
Ku.+B.: Nemtom miért ilyen mérges.
Ku.: Pedig először csak egy szem krumplit loptunk.
B.: Aztán egy salátát.
Ku.: Meg egy gyümölcsfát.
B.: Hé nem emlékszel, amikor kikajáltok a házát és a kamráját?
Ku.: Ja igen. De az már tegnap volt.
Sötétség: Megeszek mindenkit.
Fehérlovasok tűnnek elő
F.l.: Minket aztán nem.
A Fehérlovasok rákergetik Frodóékat egy fadarabra a vízen.
Fadarab a vízen: Csak azt a kövért ne. Lécccccccccccccccccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
F.l.: De de.-ellökik a fadarabot, és jót röhögnek a segítségért kiáltozó Hobbitokon. Aztán rájönnek, hogy óriási marhaságot csináltak.- De marhák vagyunk. Nekünk azt a Gyűrűt kéne kergetnünk. Mester!!!!!!!!!! Várj meg!!!
Fin/The end/ Vége.................................................................................... a negyedik résznek.
Phaedra/Namarie:
"Amit írtam megírtam!"
- Namarie
- Nem elérhető
www.tolkien.hu/view.php?m=126&c=1&a=1621
Galadriel Naplója Másodkor 1.:
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1625
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Valami fény gomolyog Nyugaton. Varda füle mozgásban van.
No comment.
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Fehér Szarumán írta: Ajánljatok már valami olyat, amin jól lehet röhögni, de ha nem lehet, az se baj, csak már úgy olvasnék jó kis paródiákat!!!!!!!!!!!
Na................................ :closed:
Itt vannak pl Niéla legutóbbi írásai amik igazán jók.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
Na................................ :closed:
- Noredhel
- Nem elérhető
Denevérek rulz!
Nam: Tündék, Nerwenke rulz!
Szarumán: Gy. Urak rulz!
Alyr: Nem lehetne.... esetleg... egy pici... Kalandot?
Faramirékat hagyom egy kicsit, bár még most is boldogítanak, de majd megírom, ha Nam befejezte. Szerencsére nem nagyon van egyezés...
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Niéla: teccik!
És most:
Szauron titkos naplója
folytatás
67. Valami fényes van az égen! És világít! És ezüstös fénnyel borít el mindent! A valák korok óta most először alkottak valamit. (mert hogy ők voltak, az tuti) Hihetetlen, hogy még nem felejtették el, hogyan kell. Mindenesetre az a dolog némileg zavaró. Intézkedni kell, hogy szedjék le.
68. Attól az izétől (Holdnak vagy minek hívják) nőni kezdtek a növények. Ezek szerint lesz lekvár, ez jó. Viszont előtte virágozni fognak a növények, ez nem jó. Asszem kitalálok valamit.
69. Elkezdtem néhány denevért kitenyészteni, amik majd elrepülhetnek a Holdig. A Főnök érdeklődve nézte őket, majd valami női nevet kiabált ( Heu-Réka vagy mi) és gyorsan felskiccelte egy olyan lángvágó lény(ezeken már régebbóta dolgozik) terveit, aminek denevérszárnyai vannak. Egész érdekes. Persze még dolgozni kell rajta.
70. A szuperdenevérek amik képesek elérni a második kozmikus sebességet, készenállnak, felhasználtam bennük a kolibri nevű madár terveit is. Hamarosan indulnak. (még szerencse, hogy lapos ez a dolog amin Középfölde van, különben megőszülnék mire kiszámítanám a pontos adatokat a Hold lekapcsolásához)
71. Időközben Fingolfin teljesen átkelt a jégen, és megpróbált addig belopakodni Középföldére amíg meg vagyunk döbbenve a Holdtól, de a harsonásainak elfelejtett szólni, úgyhogy hangos zenebona keretében lopakodott lábujjhegyen.
72. Valami fény gomolyog Nyugaton. Varda füle mozgásban van. Félek, valami Holdnál is fényesebb dolog fog nőni hamarosan az égen. A denevérek elindultak a Holdra. Fingolfin megjelent a kapuk előtt és jól megnézte őket. Majd megfordult és elment. Lehet, hogy mégis van némi esze? Feanornál mindenesetre okosabb, mert nem akarta megostromolni Thangorodrimot.
73. „Nyíl Árny-Szorong, a Holdjáró Denevérosztag parancsnoka jelenti. Kis lépés ez egy denevérnek, de hatalmas pofon lesz a valák számára. A Hold megszállását megkezdtük. Az előzetes tervek szerint folyik a Hold szilvalekvárral való beterítése” – ezt az üzenetet kaptam ma. Félek, az az új és fényes dolog előbb jön elő mint szeretném, és a virágok minden eddiginél jobban fognak nőni. Bár a gyümölcsök ára már most a harmadára csökkent.
74. A noldanolósok egy tó körül gyülekeznek. Fingolfin félreértette Feanor kissé elhamarkodott döntését a hajókat illetően, és ezért harcra készül Feanor fiai ellen. Biztos, hogy a Főnök nem tett rokonirtást abba a receptbe?
75. Pusztulás, halál, miegymás, de ami ennél is rosszabb, virágok minden mennyiségben! A holdjáró osztagom kétszeresen is vesztett. A Holdon rájuk törtek és nagy csata kezdődött, amitől a Hold több helyen kilukadt (mert ám belül nagy üregek vannak, mint kiderült) és az üregek elnyelték az összes szilvalekvárt. A denevéreket egytől egyik kegyetlenül kivégezték.
Ezenkívül felkelt a Nap, ami iszonyatosan fényes, és világít meg minden. A kellemesen hűvös éghajlatot szörnyen felmelegíti.
Fingolfin kibékült Feanor fiaival, mi több, valahogy leszedte Maedhros nagyrészét a szikláról. A kisebbik része egy jobbkéz formájában a helyszínen maradt.
Most a tündék táncolnak és dalolnak a virágok között. Borzasztó.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Csak egy megjegyzés: Szvsz arra figyelj, hogy Nerwen jóval fiatalabb, legjobb esetben is az ikrek után születhetett.
Amire magam is a Szilmarilok sokadszori olvasása után jöttem rá: Finwe azután vagy legalábbis körülbelül akkor veszi feleségül Indist, hogy Feanor és Nerdanel szétváltak. És a Szilmarilok megalkotásakb ebben az időben történik. erre csak egy egy vagy két mondatos utalás történik. (lehet, hogy én értelmeztem félre persze)
Szvsz a Te naplód nem mond ennek ellent.
Kérlek, ne vedd ledorongolásnak, amit írtam!
Más: épp most szállt el a Galadriel - napló következő fejezet. Azért is begépelem....
- Ery
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
Egyébként Niéla, berakhatnád ezt, meg más írásaidat is a FanFictionokhoz.
Nagyon jók!!!!!!!!
- Silima
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
1. feljegyzés
Apu végre belém verte a tengwáit. Ennek örömére naplót kezdek.
A családunk kicsit zűrös, ugyanis anyu elhagyta aput, amit őszintén szólva nem csodálok. Nyilván megunta, hogy állandóan gyerekeket szüljön.
Heten vagyunk testvérek, és én vagyok a legidősebb, ami bunyónál jól jön. Ezt a tevékenységet mindössze naponta egyszer végezzük. Folyamatosan.
2.
Kicsit beszélek a tesóimról.
Van először is Maglor, aki már akkor a lantot nyúzta, mikor még járni sem tudott. Folyton selyemsálat hord, nehogy tönkremenjen a szép hangja.
Mondtam neki, hogy nagyon szép, körülbelül félúton van a szerelmes páva és az indiszponált kappan között. A hangvilla, amit hozzám vágott, csinált két pontot a képemre.
Aztán van Caranthir, akit azért neveztünk el így, mert mikor született, egy vörös csillagot lóbált a kezében. Apa örült, ugyanis a csillagot ő készítette, csak anyu véletlenül lenyelte.
Továbbá Celegorm, aki tipikus szőke (agyilag különösen) és Curufin, aki szerintem kicsit agresszív. Néha ütni kell, hogy nyugton maradjon, de azért kezelhető.
Végezetül van még Amrod és Amras, akik születésük óta azzal szórakoznak, hogy cserélgetik az énjüket. Fogalmam sincs, eredetileg melyik melyik. Szerintem már ők se tudják.
3.
A rokonság ezzel nem merült ki. Van két nagybácsim, akiknek legfőbb foglalatossága, hogy apuval gyilkolják egymást, mert ők nem az én nagymamámtól lettek.
Nagypapi király, és még mindig fickós, és Indis pótnagymami kifejezetten aranyos. Csak apu szokta úgy emlegetni, hogy "az a vanya ringló" vagy valami ilyesmi.
Van egy rakat unokatesóm is, akik közül a kedvencem Fingolfin fia Fingon *olvad*... Normálisabb, mint a fél tucat öcsém együttvéve. És szép fekete. Én sajnos vörös vagyok, mint Júdás... hoppá, ne legyünk anakronisztikusak.
Meg ott van Nerwenke, akit apa feltűnően favorizál, és a fetisiszta hajlamait a haján akarja kiélni. Lehet, hogy el is veszi? Mondtam neki, hogy azért ez kicsit zűrös lenne, elvégre Nerwenke az unokahúga, és hát hogy nézne az ki. (Úgy, mint Bonczáéknál? Aztán jöhetne Bertuska?)
4. nap
Apu csinált hét szép csillogó gömböt. Nagyon sokáig csiszolta és fényezte őket.
A számukból arra következtettünk, hogy nekünk szánja, és elkezdtünk velük tekézni. Mikor meglátta, mit csinálunk, elájult.
Ez különösebben nem zavart. Ám jött Nerwenke, megvert minket, összeszedte a gömböket a kötényébe, és fellocsolta atyánkat. (Aki persze megragadta az alkalmat a hajfogdosásra.)
5.
Elmentem Maglorral a strandra. A telerek olyan kedvesek. Mindig adnak ingyen fagyit, ha szépen nézünk, és Maglor kap epreset, ha megígéri, hogy nem énekel.
Érdekes, erre kószált az egyik vala is. Valamilyen Melkor. Egy ideig hűvösön volt, de jó magaviselet miatt kiengedték. Elkezdett velünk bratyizni, és áradozott, hogy én milyen cuki vagyok. Főleg milyen szép a kezem. Vajon mit akart? Mondtam, hogy ne próbáljon megrontani, mert akkor visszaeső bűnösként tuti életfogytot kap. Végig gyanakodtam rá, hogy esetleg mutogatni fog, de szerencsére nem tette. Adott nekünk valami finom sűrű gyümölcsizét, amit egyik szolgája csinált. Állítólag Lekwarnak hívják. Itt jelent meg váratlanul Tulkas, és rámordult, hogy hordja el magát és ne próbáljon még egyszer ifjú tündéket ilyen kalóriabombával etetni.
6. Apa hetek óta ki sem jön a műhelyéből. Valami nagy dolgon munkálkodik. Persze folyton hallgatózunk az ajtónál. Ilyeneket szoktunk hallani:
"Aúúúúúúúúú! Az uhujjaham..."
"Szép tündelány haja megköté szívemet... *fütyörész*"
"Nem, ez sem az..."
Végre kijött, és olyan vakító fényes izéket hozott ki, hogy először majdnem elrohantunk. Egész Valinor odagyűlt csodálni.
Yavanna: Jéééé...
Aulë: Ahogy mondod, drágám...
Tulkas: Baró!
Nienna: Ez olyan fényes, hogy könnyezik tőle a szemem...
Varda: Mibe, hogy még jó lesz valamire?
Melkor: Óóóó... nyami... de szépek... mennyi?
Apa: NEM ELADÓK!!!
Manwë: Nyugi, Fëanor...
Fingolfin: És hogy hívják ezeket az izéket?
Apa: Hm, nem is tom... legyen mondjuk szilmaril a nevük...
Ezt közfelkiáltással elfogadtuk.
Egyben a csillogó tekegolyókat is elneveztük palantíroknak.
(folyt. köv.)
Toujours pur
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
UI: Én is utálom a mazsolát.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
Addig is:
Pörölykezű Helmnek, Lovasvég királyának titkos naplója.
1. nap
Haleth írt egy szép verset valamilyen lóról meg lovasról. Elrendeltem, hogy ez legyen a nemzeti himnusz.
2. nap
Idejött egy dúnföldei nagyarc, hogy adjam a fiához a lányomat. Tapintatosan elutasítottam, mire beszólt, és valami botot emlegetett.
Mondtam, hogy ha verekedni akar, majd jöjjön ki.
később
Hát nem gondoltam, hogy valaki egy baráti orrbavágástól feldobja a talpát...
3. nap
Hirtelen megjött a tél. Kicsit mintha korán lenne.
4. nap
Ma, mikor mosakodtam, a víz ráfagyott a szakállamra. Háma és Haleth kiröhögtek.
A múltkori esetből okulva nem csaptam meg őket.
Pár hónappal később
Kezdem unni ezt a telet. Megyünk a Helm-sz... ööö, illetve a Kürtv...
szóval egy erős várba, ami a hegyek között van...
Másnap (91. nap)
A vár enyhén düledező. De legalább a fűtés működik.
Nem lesz itt baj...
92. nap
Wulf bepofátlankodott Edorasba, kinyírta a fiacskámat és királynak nevezi magát.
Majd megnézheti, mit kap tőlem.
99. nap
Fogy a kaja. A fűtés elromlott, a dúnföldeiek ostromolnak, szerelő sehol, Gondor (szokás szerint) sehol.
110. nap
A maradék fiam könyelműen kirontott, és beleállt egy nyíl.
Persze megint nem volt rajta páncél...
Van még egy olyan szerencsétlen apa, mint én?
125. nap
ÉHES VAGYOK.
Éjjel kimentem kaját lopni, de csak sütit találtam. Ráadásul mazsolás volt. Utálom a mazsolát.
128. nap
Ezek a hülye dúnföldeiek azt pletykálják, hogy kannibál vagyok! Ez aljas rágalom!
Csak kolbászt loptam. Meg csirkét. Meg mazsolás sütit, de azt még a múlt héten.*
130. nap
Ez a koszt fél fogamra se elég.
137. nap
Még mindig hideg van. A dúnföldeiek egész finomak. Főleg roston.
140. nap
Ma olyan flamós voltam, hogy egy szál fehér hálóingben indultam vacsorázni.
*vacog*
Khicsith hhidegh vhan.
később
Mhegfhagyokh... brrr...
Azérth ish áhállva maharado... *ledermed*
Affranc. Tényleg megfagytam.
pár száz évvel később
Mi ez a lárma?
Orkok, ITT? Na, ideje beavatkoznom. Hol a kürtöm?
később
Az orkok menekülnek.
Mintha az az erdő az előbb még nem lett volna ott... hm... érdekes.
Nyertünk. A gondoriak persze megint nem voltak sehol...
Ha ez a Teddy gyerek ezek után segít nekik, tényleg balek.
Na, húzok vissza Mandoshoz.
*újabb bizonyíték, hogy a hobbitok valaha rokonságban álltak a rohírokkal.
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Szauron titkos naplója
folytatás
57. Feanor bepipult a Főnökre és mindenáron ide akar jönni bosszút állni. Csináltam egy bábut, aminek hegyes a füle, és azt kiabálja, hogy „Morgoth, dögölj meg!” és a balrogok azon gyakorlatoznak. A szöveget később módosítottam quenya illetve sindarin nyelvűre, hogy szokják a hangzást. Sikerült kifejleszteni, hogy quenyára már alapból a korbácsukhoz kapnak. A sindarint differenciálni kell mert sokszor mi is azon váltunk szót. Az orkokat megtanítottam a kovácsolásra.
58. Az ork szakszervezet egy acél virágcsokorral köszönte meg az irántuk tanúsított odafigyelésemet. Olyan kedvesek. Feanor szörnyű iramban irtja saját népét. Pedig a Főnök azt mondta, a viszálykeltési receptbe nem kevert rokonirtást. Lehet hogy valami mellékhatás?
Most éppen holmi hajók miatt irtott ki mindenkit aki ellentmondott neki, és aztán az enyhén véres hajókkal indult el. És még mi vagyunk a gonosz rossz ellenségek? Legalábbis lemosatnám a hajókat.
59. Feanor a népe kisebbik részével elindult ide Középföldére, a maradékot meg otthagyta és azok ott állnak tanácstalanul és néznek. Komolyan, ha nem lennének sokkal kevésbé lenne vidám az életünk. Egyébként a Börtönőr aki Mandosban lakik jól megátkozta őket, hogy rosszat csinálnak és még rosszabb lesz nekik. Hát, lehet, hogy ez egyszer igaza lesz, főleg, ha Feanor nem a Főnök ajánlatát elfogadni, hanem háborúzni jön Középföldére.
60. A többiek nagyrésze is erre indult – át a jégen. Mert Fingoflin meggyőzte őket, hogy így mindig lesz elég jégkockájuk a miruvorba. Hát… Mindenesetre küldtem nekik egy postadenevért, hogy ha kell odamegyek egypár balroggal fűteni. (nem, nem azért, hogy elolvadjon a jég. Bár mivel a tündéktől idegen az önmagáért való jószándék, nem csodálnám ha erre asszociálnának) Megrendeltem 12000 ork öltönyt a szabóknál, hogy legyen miben fogadni Feanorékat. A balrogok nem mennek, mert amilyen előítéletes a danolósnépség, rögtön rosszra gondolnának.
61. A denevér visszajött, és hozott egy nyilat, mint Fingolfin válaszüzenetét. Rálőtték, de elkapta a fogával. Höhö.
62. Feanor kikötött Középfölde partjainál, és hírt kapván arról, hogy Fingolfinék fáznak, gyorsan meggyújtotta a hajókat és útnak indította, hogy majd jó melegben utazhassanak Középföldére. Hát, továbbra sem az eszéről híres ez a Feanor… Fingolfinék mostmár biztosan bánják, hogy nem fogadták el a segítségemet. Ahogy a danolósok rendezték soraikat, odaküldtem az ork fogadóbizottságot, acélvirágokkal és transzparensekkel: „Köszöntjük Középföldén, kérjük érezze jól magát! Aláírás: Melkor, Arda Királya s.k.” Feanor új szokásának hódolva embereivel miszlikké aprította a fogadóbizottságot és egymaga iderohant. A Főnök aki bele van szeretve az új olvasólámpáiba, kiküldte Gothmogot a Középfölde Turisztikai Hivatal új elnökét (jelmondat: „Jöjjön nyaralni Középföldére, nem baj ha nincs fény, legalább sötét van!”) hogy kísérje be és megbeszéljék a sorozatgyártást. Feanor persze harcolni akart, és mire lebeszélték róla, már a Főnök sem tudta feléleszteni.
63. Gothmog lemondott a Turisztikai Hivatal elnöki posztjáról a Feanornál elért kudarc miatt. Fingolfinék egyre közelednek. A valák olyan régóta ülnek csöndben Nyugaton, hogy az már gyanús.
64. A Főnök kompromisszumos megoldást javasolt a danolósoknak, egy olvasólámpát is felajánlott a békéért. Látszólag belementek, de rosszat sejtek. Azt hiszem elkísérem a Főnököt a tárgyalásokra.
65. Rövid ám annál véresebb tárgyalás volt, a végén nyakon csíptem Maedhrost aki a legrosszabbnak látszik Feanor fiai közül. Először megpróbálta eltépni a bilincseket, aztán elrágni, aztán megfojtani velük engem, majd egy balrogot, végül a Főnököt. Egyik kísérlete sem járt sikerrel, de ahhoz képest hogy széjjelvertük a csapatait nagyon fennhéjázó a modora.
66. Maedhrost kikötöttük egy sziklafalra. Egy bilincs rögzíti a kezénél és ott lóg. Javasoltam, hogy küldjünk valami állatot ami tépkedi a szívét vagy a máját, de a Főnök lebeszélt mert az fáj. A Főnöknek arany szíve van. (de tényleg. Ha kicsit kimelegszik még csilingel is)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Ez itt off!
De ha úgy nézzük nem szép dolog levédeni egy ötletet, és azt kisajátítani!
Hol van akkor itt most az alkotói szabadság?
Persze, ha valaki elkezd egy fojtasásos naplót, tényleg nem ildomos egy ugyanabban a témában, egy másik napló sorozatot indítani.
De már engedtessék meg, ha az embernek egy témában írni támad kedve, akkor azt had írja meg, és nem egyszerre plágiummal megvádolni...
Itt most egy témában, egy írásra gondolok...
Közönet, ha meghalgattatok...
Off: jól értsétek meg: nekem nem az ellen van kifogásom, hogy ha jön eg ytéma, arra többen írjanak variációkat, hanem az ellen, hogyha szemmel láthatóan nagyobb lélegzetű írást kezd el valaki, az illetővel AZONOS IDŐBEN kezdjenek el ugyanazon témára variációkat írni.
Tehát nekem csakis és kizárólag az időbeli egyezés ellen van kifogásom.
Olorin: most nem csezsgtetés, de ha írsz, sajnos neked is jó lesz odafigyelned a helyesírásodra.
nem plágiummal vádoltalak.
Amúgy kb. egy hét múlva lezárom a magam kis kalandját- legalábbis ebben a verzióban, és remélem, az enyiménél jobbat írtok majd.
Tudom, némileg paprikásra sikerült a hozzászólásom, de oylan vagyok mostanában, mint akibe a 380 belevágott.
- Ery
- Nem elérhető
Melkor naplóját nem én írtam meg először itt a fórumon. Más tollából jelent meg 2 részletben. Jómagam a saját stílusomban 12-14 részen keresztül értekeztem róla, s ez még azóta is tart (Nerwenke-Melkor jelenetek). Van úgy, hogy egy figura erősen kötődik egy személyhez, még akkor is, ha nem ő volt az első.
A lényeg itt tényleg azon van, hogy az új legyen legalább olyan jó mint az első, s legyen benne egyediség.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!