- Köszönetek: 0
Humor
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lurtz hadnagy: Ez már mutatott némi fejlődést. De kérlek, ha párbeszédes formában írsz, külön sorba kezdd, amit az egyes személyek mondanak. Javaslom, hogy olvasgass egy kicsit vissza a fórumban és lesd el a legjobbak írási taktikáit (de ne másold őket!).
<:3)~ <:3)~
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Phaedra/Namarie írta: Egy kis "életkép":
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1610
Ez jó!!!!
Folytatást!!!
Mennyit fizessek, hogy szerepeljek benne?
Köszönöm!
Nem kell fizetni, a kérésed teljesítve lezs, csak még kigondolom, hogyan.. most egy picit pihenek, mert nagyon nem vagyok jól, de szurkoljatok nekem.
Köszönöm!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Phaedra/Namarie írta: Egy kis "életkép":
Ez jó!!!!
Folytatást!!!
Mennyit fizessek, hogy szerepeljek benne?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Egy kis "valóságsó":
Le se tagahatnád, hogy te írtad... :tongue:
Our knees do not bend easily
- Namarie
- Nem elérhető
- Lora
- Nem elérhető
Lutrz hadnagy írta: Erre magamtól is rájöttem.
Mindenesetre ezt most nem tudtam leellenőrizni mert ezt nem olyan programban írtam. azt letöröltem véletlen.
Tehát kíméljek?
egy sima Word sincs a gépeden? vagy ha kell, én szívesen leellenőrzöm neked....
amúgy igen, kímélj minket. Gyakorolj sokat, és fáradozásod talán meghozza gyümölcsét [size=9:22dsk8n7]vagymiaszösz[/size]
Gyöngycem (voltam valaha)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Mindenesetre ezt most nem tudtam leellenőrizni mert ezt nem olyan programban írtam. azt letöröltem véletlen.
Tehát kíméljek? Ok... vettem
"Amit írtam megírtam!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- Ha párbeszédet írsz, a különböző személyek mondatait légyszives különböző sorba írd
- Mielőtt ide beteszed az írást, futtass rajta egy helyesírás-ellenőrzőt (ne félj, nem fog fájni)
- Továbbra is érzem, mit akarsz leírni, és ennek van némi humortartalma is, de a kifejezésmód még ezt a minimális tartalmat is élvezhetetlenné teszi. Egyszerűen nem tudod előadni azt ami az agyadban született. (pedig egyébként viszonylag értelmes mondatokat írsz, azzal tehát nem volna baj)
Légyszíves gyakorold az írást, és eme gyakorlat lépcsőitől kímélj meg minket. Majd ha sok gyakorlás után úgy érzed, ez tényleg jó, akkor tedd be. Elárulom, jelenleg még messze vagy ettől.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
Második verzió: A-dur megtartotta a Gyűrűt és elvitte magával földkörüli útjára, mejnek célja 80 nap alatt megkerülni a földet. Megtámadták az orkok. A-dur rájött, hogy a gyűrű varázsgyűrű aki felhúzza rugólábai nőnek. Mikor megtámadták az orkok felhúzta a Gyűrűt ami rugólábat növesztett neki ami pedig fellőtte. Szerencsétlenségére éppen arrajárt Robin Hood a híres vadász. Azt hitte A- durra, hogy kismadár ezért lelőtte. A-dur kezéről lecsúszott a Gyűrű ami egyenesen egy Szmiagol nevü lény szájába esett aki végül 5000000000000000év után felöklendezte és kiköpte. A Gyűrű a megyébe esett Folpak Kel-Bimbó házába...
Egy rég várt buli előkészületei
Délután négy óra. [párezer évvel Elem-dil bukása és Á-dur baklövése után] Folpak Frodó a műveltség útját kapizsgálja. Épp a Világjáró olvasókönyv kezdőknek-et olvassa, mikor meghallja a rég hallott motorbúgást. Vár egy fél percet, és a sarkon már látja is a jó öreg Suzuki 0.1 est. Igen rozoga állapotban van. De ki ül a volánnál? Gandalf lova. És az anyósülésen? Gandalf. Gandalf meglátja Frodót, kirugja a lovat a kocsiból és a volánhoz ül fütyürészve. A suzuki lényeges irányváltáson megy keresztül. Az idáig egyenesen haladó jármű most felveszi a kígyó testmozgását. Folpak Frodó rémülten hátrál néhány lépést, majd elüvölti magát: Késtél mint mindíg. Kalóz féreg. Gyerünk kinyitni az ajtót had ugorjak be. Gandalf: Egy suzukis soha nem késik Folpak Frodó. Mindíg akkor érkezik amikor a kocsija engedi. Folpak: És hol a tüzijáték? Gandalf: Hát... őőő... izé... szóval... kilőttem. Folpak: Mikor? Hol? //épp készül megfojtani Gandalfot// Gandalf: Nyugi. A modern mágiában csak egy gombnyomás az egész. //elővesz a zyebéből egy tv távirányítóhoz hasonló dolgot és egy tükröt// Csak tudnám mejik a tüzijátékhívó gomb. Frodó: És minek a tükör? Gandalf: Azon csatlakozom az Internetre és megnézem a katalógust. Frodó: Akkor ez olyan monitor féle? Gandalf: Nem ez egy monitor. Hobbitok. Nem haladnak a tudománnyal. //Gandalf fél órát bajlódik de végül sikerül bekapcsolnija a tükröt// Folpak: Hol írob be a cimet? Gandalf: Ostoba kérdés. //halkan, hogy Frodó ne hallja// Tükröm tükröm mond meg nékem hogyan kell beírni a címet? Tükör: Betűkkel. Pencser. //Gandalf beírja a címet. És megrendeli a tüzijátékot. Tudja, hogy a nagy sárkánytűzjátékra nem lessz szükség de azért rendel egyet, hogy a megye két idiótája kilőhesse. Pár perc múlva: Gandalf lova jön egy rakás tüzijátékkal.// Gandalf átül a szekérre és belovagol a megbékélt Frodóval a megyébe. Pár hobbitkölök utánuk fut. Hobbikölkök: Tüzit. Tüzit. Gandalf kienged egy adag lávát. Hobbitkölkök: (menekülés közben a ruhájuk tüzet fogott) Vizet! Vizet! Gandalf jóízüen nevet. Frodó a szekér szélére áll és megszólal: Örülök, hogy itt vagy Gandalf. Bár, ha jobban belegondolok, kibírtamvolna nélküled. Gandalf: Én viszont nem örülök, hogy (lenéz a szekér padlójára és látja hogy van valami ott) összekented a szekerem padlóját a tegnap evett vacsoráddal. Frodó épp válaszolna, de már megfordult, hogy leugorjon, így inkább halgatott. Gandalf: Segítek leszállni. És ahogy mond úgy tesz. Könnyedén útjára segíti Frodót egy gyengéd fenékbebillentéssel aki készségesen legurul a dombról ahol éppen a szekér haladt.
Bilbó háza
Az ajtón: Belépés csak külön engedéjjel. Engedéjt tőlem lehet kérni. Tartózkodási helyem: a Folpaklak azaz ez a ház. Gandalf bemegy engedéjt kérni. Kopogtat. Kel-Bimbó kirepül az ajtón új kék igazságosztó ruhájában. Kel-Bimbó: Megszegtél egy szabályt! Nem tudsz olvasni? Á Gandalf! (Szól a földön heverő Gandalfhoz.) Csússz beljebb. Gandalf: Kössz, hogy földrevágtál. Úgyse fértem volna be. Kel-Bimbó: Látod ezt szeretm benned. Mindíg megtalálod a dolgok jóoldalát. Mássz beljebb. Mit kérsz? Teát, angolreggelit, egy kis bort? Gandalf: Kössz. De ha van inkább egy adag pepsit. Kel elfut egy kis pepsiért a közérbe. Addig Gandalf megnézi Bimbó legújabb grefitiét, és a próbafalon ki is próbálja. Folpak Kel-Bimbó hazaérkezik. Lepakol a konyhába stb., majd odalök egy pepsit Gandalfnak. Szerencsére Gandalf idejében letakarta a próbafalat, hogy Kel-Bimbó megne lássa. Bimbó elmeséli Gandalfnak terve tömörített változatát, ami a továbbiakban majd kibontódik. De addig is, egy kis részlet a beszélgetésból: Gandalf: Bilbó. Láttam azt a képet az asztalodon. Szegény Szmóg. Biztos forog a sírjában. Már ha van neki. Kel-Bimbó: Ne félsd te Szmógot te nem láttad. Szerintem inkább megnyugodott hiszen szépítettem.
Gandalf: Tehát elmész? Kár. Frodó szemtelen kis kölök. Nem érdemelné meg a Folpaklakot. Kel-Bimbó: Képzeld holnap lessz a szülinapom. Gandalf: Nahát! Kel-Bimbó: Bezony. Na...ideje tekerni... //elővesz egy távirányítót, és megnyomja a tekerés gombot aminek köszünhetően egy kicsit előrementünk az időben.
A rég várt Buli
Kel-Bimbó: Örülök, hogy itt vagytok. Na hajrá. Jobbra és balra mind a megye túristalátványosságai láthatók //hobbiszemmel//. Bővebben: jobbra a kaja, balra a pia. Hajrá mégegyszer. //a hobbitok szétszélednek. Gandalf tüzizik persze megpróbállja visszafogni magát és nem kilőni a lávát. Minden szép, minden jó, amíg,... meg nem érkezik a megye két illetve 21 idiótája: Bomba Kuka és Húsz Tevefing. //A neveket az első olyan megjegyzésre, miszerint: Ezek a nevek nagyon nem jók. Megváltoztatom// Ugyanis mint írtam Gandalf megrendelte a Nagy-sárkány tüzijátékot. Persze Bomba és Húsz rögtön rávetették magukat. Kilőtték. Csakhogy a gyártmány egyenesen Tóvárosból jött, ahol mint tudjuk meghalt Szmóg. És hát ott volt a nagy tetem és el kellet tenni onnan, tehát, elhamvasztották. De nem akarták szétszórni hisz abban mi a busines? A hamvat belerakták kis tubusokba, és eladták. Na most egy ilyen kis tubus került 2 idióta kezébe. Meggyújtották a kanócot. Gandalf meglátta: Kapitulátus. Kiáltott, de már késő. A tubus ugyan kirepült Húsz kezéből, (Gandalf: Méghogy Húsz egy is sok.) de kilőtte. Szmóg életre kelt. és elindult a visszaszámlálás: 59...58...57...56...55...54... A "sárkány" Kel- Bimbót vette üldözőbe. Gandalf fejvesztve szórta a rontásokat a "sárkányra" de hiába. 5...4...3...2...1...0...-1...-2...-3...-4... -5... Fiff... fufff... taps. Gandalf: Ez volt a jel, hogy mindenki maradjon csöndben. ha nem, kilövök még eggyet. (A hobbitok vigyázban néma csöndben állnak) Nektek pedig van egy kis munkám. Invito //szóljatok ha nem jó// szennyes. Na mossatok. Bomba, Húsz: Jaj ne... muszály? (ártatlanul édesen és szívtépően néznek a vén varázslóra) Gandalf(könnyeivel küszködve): Na jó nem muszály. Kitörnek a könnyei. Folpak Kel-Bimbó: Sziasztok!. Hirtelen eltünik. Kameraválltás: a Folpaklak kapuja. Időjárás jelentés:Meteorbecsapódás várható holnap délután 5 órakor. (Bilbó esik akapu elé):Fuff. I.j. e lehet előbb is. Lentről a mezőről élesen felhallatszik Gandalf szava: A Bulinak vége. (Hobbitok esnek a kapuk elé sajgó hátsójukat fogva)
Uglúk: Ha nagyon akarod és a többieknek nem tetszik elküldöm priv-be.
"Amit írtam megírtam!"
- tindomiel
- Nem elérhető
Nem tudom, mennyire lett jó, vagy inkább mennyire lett pocsék (ami valószínűbb).
azért remélem, ANNYIRA nem rémes
KosztraVágyik Dejeu:*
Mint aki a máglyára esett…
Mint aki a máglyára esett,
S elveszíti palant-érzetét,
Lángra kap a Helytartói szék,
Magával cuccolja kicsi fiét**,
Mielőtt Gandi megmenti életét.
A Helytartóságot siratom, a Királyság helyett,
Mert messze mese lett.
Mint aki a máglyára esett.
Kir… Helytartói panoráma, hát nem egy élvezet,
Pelennor felett, sok király hulla között
Pár vacak rohír kürt hamisan hörög,
Válaszképp ork páncél metálosan csörög.
„Ilyen zajba’ „elegante” hogy döglök?!”-
Denethor bá’ csak operát szeret,***
Mint aki a máglyára esett.
*: ő egy hobbit dalnok volt
**: fiát (FIAT) lenne, de mivel akkor még csak lóval közlekedtek, és nem volt autó, ezért fiét
***: Niéla óta ez közismert tény
[size=9:3bzps5ll]100! :hello: [/size]
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Namarie
- Nem elérhető
Uglúk írta:
Lutrz hadnagy írta: Akkor fojtassam?
Folytasd, nagyon kiváncsi vagyok a történeteidre!
:dance:
OFF:Ly- nal foLYtathatod..... csak két kérésem van: az egyik, hogy az írás tekintetében törekedj valamiféle színvonalra (nem könnyű hozni, de törekedni kell rá) a másik, ha nem tudsz helyesen írni, akkor legalább egy programot futass végig.
Tudom, én meg állandóan félreütök, de más a gépelési és más a helyesírási hiba.
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
Theala Vandron írta: Lurtz hadnagy, ne sértődj meg. Szerintem nem vagy reménytelen eset, csak gyakorolnod kell. Én is így kezdtem (csak nem nagyon folytattam... ).
Lurtz hadnagy, ugyanezt mondom mint a fenti fehér hátterű idézet.':bounce:'
De még hozzáteszem, hogy FOLYTASD!!!!! Lehet hogy ezért a többiek eretneknek kiálltanak ki, de FOLYTASD!
"Vannak kis gyűrűk, vannak nagyobbak, de nekem csak az Egy kell..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Ez az igen kevés fantáziával megírt kis történet azt a célt szolgálja, hogy az emberek elfelejtsék, valójában mi az a humor"
Egyébként nagyon-nagyon halvány csírák már mutatkoznak.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
Lutrz hadnagy írta: Akkor fojtassam?
Folytasd, nagyon kiváncsi vagyok a történeteidre!
:dance:
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
- Fehér Szarumán
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Asszem ez gyönge kezdés, de ne add fel, és finomíts rajta és még jó is lehet...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Lutrz hadnagy
- Nem elérhető
A Gyűrűk Urát, sokan úgy tartják, hogy rosszul írták meg. Sokan mondták már, hogy van egy másik, egy igazi Gyűrűk Ura.
Az igazi Gyűrűk Ura:
Előszó: Ez az igen kevés fantáziával megírt kis történet azt a célt szolgálja, hogy az emberek, elfelejtsék, valójában mi az a humor.
[zene: Kör közepén állok, körbevesznek...] P. J.: Hé én nem ezt a zenét vágtam volna be... Kezdenénk a történetet?
Kezdősztori:
Szauron egyszer azt találta ki, (egyébként nem az ő ötlete, csak úgy lenyúlta valakitől) hogy egyesíteni kéne Középföldét. Már elindította a szükséges intézkedést, (ezek közé tartozott az is, hogy csináltatott egy kis pecsétgyűrűt amit mindig az ujján hordott) amikor váratlanul felbukkantak a külső ellenségek. Szauron nagyon elszomorodott, hogy ennyire ellenzik az ötletét. Mérgében létrehozta az orkoknak nevezett lényeket: Hapci, Morgó, Szende, Szundi, Kuka, Balu, Sir Kán, Boromir, Faramir, ... és így tovább a hét törpétől egészen ellenségeiig. Elem-dil nekiütközött a falnak (a legújjab kocsijával, 2 naponta válltja) mikor meglátta saját nevét egy olyan ocsmányságon, mint egy ork. Szörnyű haragra gerjedt, és megkérte a küklopszokat, hogy csináljanak csodafegyvereket, mint régen Zeusznak. (Elem-dil történész volt) A küklopszok elkészítették a csodalándzsát és a csodakardot, az Excaliburt. Kezdetét vette a Trójai háborúnál is szörnyűbb öldöklés. A remény már veszve volt Elem-dil számára, de hirtelem Szauronra rájött a színészesdi. Elkezdte forgatni a Karib Tenger Kalózait. Már a végén tartott (ahol Turner megvágja a saját kezét) de túl ügyetlen volt, és véletlen levágta a Gyűrűs ujját, aminek az volt a következménye, hogy szegény követte a Dzsinek példáját és bezárta magát a Gyűrűjébe. Az orkokon szomorúság és gyász lett úrrá és kitűzték a fekete zászlót. Elem-dil kihasználta a gyászt és lerohanta az orkokat. Csak Morgó próbált ellenállni aki megmorogta régi kapitányát és ment tovább harcolni. Elem-dil-t roham közben Morgó lemorogta. De Elem-dil fia Iszildur, akit mostantól csak Á-dur zongoraszonáta-nak fogunk nevezni, megtalálta a gyűrűt. A seregben volt egy magát zseninek nevező alak, aki olyan pancser volt hogy a neve is kifejezte, mijen. A neve Elront volt aki mindent elront. Ez esetben is mindent majdnem elrontott. Rá akarta venni Á-durt hogy adja oda a Gyűrűt a küklopszoknak, majd azok megsemmisítik. It a történet kétfelé szakad ugyanis van olyan elképzelés, mely szerint A-dur odaadta a Gyűrűt a küklopszoknak akik megsemmisítették, és Középfölde élte tovább életét. De nem. A másik elképzelés, ami nyilván igaz A-dur megtartotta a Gyűrűt, és óriási galibát kavar ezzel az utókor számára.
Folytassam a második elképzelést?
[size=9:w2kvhesf] helyesírás optimalizálva by Alyr[/size]
"Amit írtam megírtam!"
- Noredhel
- Nem elérhető
- ithilea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Noredhel
- Nem elérhető
Persze, a Piromániásokat is elő lehetne adni, csak egy kicsit hosszú... viszont Galadriel & Melian legalább fix lenne...
Addig is egy kis RotKEE. Ezt a részletet a múltkor kifelejtettem.
Valahol az Úton. Frodó és Samu szunyál. Gollam beszélget magával.
G: Becaptak minket, úgy ám!
Szm: Nem, Gazdi nem tehet róla, hogy cúnya szőke ember megvert minket!
G: De igen! Össsszejácccott vele! Pszt! Menjünk odébb, mikor így beszélgetünk magunkkal.
Pocsolya.
G: Mit mond az én Drágaszágom? Menjünk vissza, hogy megfojtcuk a gonossz szőke embert?
Szm: Ugyan, majd az orkockák megnyuvasztják, vagy ha nem, majd asz apja.
G: Miből gondolod?
Szm: Ha nekünk ilyen fiackánk lenne, megnyuvasztanánk, igaz, Drágaszág?
G: Végül isz lehet. De mi moszt foglalkosszunk a mockosz kisz hobbitkákkal. Öld meg őket!
Szm: Nem, nem!!! Túl kockázatosz!
G: De megtehetné… Ő isz. Úgyis éhesz szegény.
Szm: Majd elvisszük őket a lépcőckékhez…
G: Ész aztán?
Szm: Hát betereljük őket asz alagútba!
G: Onnan meg már színen vagyunk, mint Józef Attila!
Szm: Kinyiffannak a hobbitkák, ész a Drágaszág az enyém lesz!
G: Talán a miénk!!!
Szm: Persze, persze.
S (felébred) Teeee!!! Most kinyírlak!
G: Na! Már megint bántja szegény kisz Szméagolt!
Fr: Mi van? Samu, hagyd már!
S: De meg akar minket ölni!
Fr: Nem lenne logikus, ha rád hallgatnék, Samu. Na, gyere, Szméagol, gyere a papához!
Mennek.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Nerwen(ke) a fiatal Galadriel, akitől Feanor, a legnagyobb és legzseniálisabb tündék egyike három ízben kért egy hajtincset, de Galadriel egyszer sem adott. Ebből aztán nagy harag lett. Továbbá Feanor Galadriel apjának féltestvére.
(Forrás: A Gyűrű keresése)
Egy kicsit durva:
-Mit használnak a rohírok izomlazítóként?
-Lófastumgélt.
- Ery
- Nem elérhető
- Máb
- Nem elérhető