Humor

Több
17 éve 2 hónapja #340980 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: Humor
Jaaaaj....*Elhaló nyöszörgés*

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #340979 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Humor
jajjanyám... :lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #340978 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Humor
jajj milyen fáradt viccet találtam.. :)

-mért szeretik a vakok a vendégváró kiflit?
-...?
-mert mindegyiken más mese van....

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #340903 Írta: Acho
Velem lehet alkudozni...! :lol:

Több
17 éve 2 hónapja #340883 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Humor

Acho írta: Inkább,mint hogy lelövögesd magad! ;-) :D bár a múltkori poénokat még most se értem! :D

Azokat inkább hagyjuk... :D :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340877 Írta: Acho
Inkább,mint hogy lelövögesd magad! ;-) :D bár a múltkori poénokat még most se értem! :D

Több
17 éve 2 hónapja #340875 Írta: Encsi
Juhuu! Várjuk :)

Ha lesz ihletem, akkor írok :)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340858 Írta: Acho
Várunk, Namarie! :D

Több
17 éve 2 hónapja #340844 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor

Encsi írta: Hagyjuk, akkor lelövöm magam.. PUFF :D

nne lődd le magad, írj inkább valamit Tolkien-témában. Héten jövök én is...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 2 hónapja #340689 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Humor
Béke poraidra...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 2 hónapja #340687 Írta: Acho
He?? :lol:

Több
17 éve 2 hónapja #340650 Írta: Encsi
Hagyjuk, akkor lelövöm magam.. PUFF :D

Több
17 éve 2 hónapja #340649 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Humor

Encsi írta: Csak szóljatok, és lelövöm magam :D

Szólok... :hein:

Lehet, én vagyok hülye, de én egyikben sem értem a viccet....

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #340648 Írta: Encsi
Pontosítok: nagyon sz@r viccek:

- Anyuuu, melyik az én fogkeféém?
- A piros.
- ne szólj közbe!

---

- Anyúúú, te látod a jövőőőt?
- Nem.
- Akkor mit lááátsz?
- A jelent.

Csak szóljatok, és lelövöm magam :D

Több
17 éve 2 hónapja #340565 Írta: Altaris
Maedhros: naaaggggyyyon jóóó folyt. köv. = folytatást követel :P
Encsi: kapucsengő a legjobb :P ....

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #340546 Írta: Encsi
Hát, ja mindig az első alkotás a legjobb :D

Több
17 éve 2 hónapja #340538 Írta: Acho
Kapucsengő... :D

Több
17 éve 2 hónapja #340537 Írta: Encsi
Tegnap este olvastam a Gyűrű Keresését, és kicsit kommentáltam hozzá:

"Kihívásra és a követelésekre tehát mindössze Szarumán hangja válaszolt, amely fortélyos módon magából a Kapuból szólt."- Kapucsengő

"Anar kaluva tielyanna!"*- Ithil kaluva tielyanna! Hófehér hooold.. baúú
Mutas utaaat... baúú**

"Igen, Tuor vagyok, fia Huornak, aki Galdor fia, az pedig Hador fia volt."- És Hador kinek a fiának a fia volt??

"A nap éppen hatalmas tűzrakásként szállt le a világ peremén túl.."- A nap vértóba fly***

"Az évek nem rendítették meg, és Morgoth szolgái is elmentek mellette.." - Né má' Gubdash, egy régi nolda búvóhely!
MONDOM ELMENTEK MELLETTE!!!

"Leemelte a falról a pajzsot, s az könnyebnek és kezelhetőbbnek bizonyult, mint sejtette volna úgy tetszett, fából faragták, de mesteri tudású tünde kovácsok erős, mégis hártyavékonyságú fémlemezekkel borították. ezért is menekült meg a szútól, és az időjárás viszontagságaitól"- Senki sem vette észre rajta a twisterező pálcikaemberkéket ábrázoló rajzokat.

Hát, ahoz képest elég gyengég, mint ami itt szokott lenni :)

* azaz: A nap süt majd utadra. Ithil-hold, de ne vedd kézpénznek azt a mondatot, mert biztos, h hibás!
** Komár László: Hófehér hold. c ultragiccses slágere alapján.
*** Alyr átírta a Wales bárdokat egy kicsit angolosabbra, és abban volt. (Megj. olvastam, és meghaltam *halálhörgéshalálhörgés* :lol: )

Több
17 éve 2 hónapja #340483 Írta: Acho

Maedhros írta: Gi: Legalább sör lett volna benne... arrrrggghhh... (elhuny)

Ez irtó jó... :lol: :wink: :lol:
Grat! :)

Több
17 éve 2 hónapja #340475 Írta: Encsi
Okééj! :D

Több
17 éve 2 hónapja #340474 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: Humor
:oops:
Amúgy rájöttem, hogy a Pár lembasszal többért-ben (mert most az következik, mint a műsorajnánlóból is kiderült) nem lehet Círdan a bosszúálló, hanem Turgon lesz, mert a bandita ott Eol. :twisted: A Kósza meg természetesen marad.

Ha tetszik, akkor lesz egyéb is. A harmadik részben Gollam is fontos szerepet kap. :twisted:

Círdan meg majd a Volt egyszer egy Középfölde c. eposzban tér vissza :twisted: "Círdan bosszúja 8."

A Dinamiton még tűnődöm, mert nem olyan ismert, na meg, kit lehetne terroristának nevezni Középföldén? :lol:

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 2 hónapja #340471 Írta: Encsi
Zsírban pácolt, zsírban főzött, zsírban sütött, zsírrral kenegetett zsíros ZSÍR!!!!!!!!!!! :D :D :D

Több
17 éve 2 hónapja #340470 Írta: Maedhros
:twisted:

Újabb műsorajánló:

20.00 Palantírpremier! Nargothrondi vakáció, nolda-sinda kopr. romantikus vígjáték, avagy egy szökevény doriathi hercegnő kalandjai Nargothrondban, gyerekkel, kutyával...

21.20 BCIS - Beleriandi helyszínelők. Mablung és kis csapata ezúttal egy nagyon setét bűnténnyel szembesülnek Doriathban. Vajon ki ölte meg Thingolt, a gyanús műkincsgyűjtőt? Többen Feanor fiaira gyanakszanak...
"Ott se vótunk!" protestál Caranthir. "Mér kő mindent ránk kenni? Ez előítélet!"

23.15 Egy tünde azonosítása, feliratos sinda filmdráma. Daeron elvesztette Lúthient, és most keresi, hogy hová a fenébe rakta... és keresi... és keresi... (csak erős idegzetű, türelmes nézőinknek)

és akkor folytatódjék az

Egy marék lembas

Bombadil nyaralója, vele szemben Celeborn kunyhója. Celeborn épp áttérőben van a piáról a könnyű drogokra.
Szemben Galadrielt őrzi hat tünde harcos...
Megérkezik Vándor, beront, a Kettétört Kard kirepül hüvelyéből, a szanaszét röpködő hat darab szépen eltalálja a hat őr, akik kifekszenek.
A zajra előjön Galadriel.
G: Ó... te egy igazi hős vagy...
K: Kösz, de ne most állj neki a köszönőbeszédnek... gyere!
Kivezeti G-t, majd bemegy Celebornhoz, kirángatja, nyakon önti egy vödör vízzel, és barátságosan rájuk mordul:
K: Mit álltok itt, szerencsétlenek? Húzzatok már el!
C: Nem is tudom, hogy köszönjem meg...
K: Te! Ha nem indulsz rögtön, a csizmám érintkezésbe kerülhet a szebbik feleddel.
C & G kéz a kézben elmenekülnek.
K: Na azért. (bemegy a házba, csinál egy kis felfordulást, majd hazaindul, útközben gondosan elkerülve a völgyzugolyi lovasokat. Épp mikor bemászik a szobája ablakán, azon veszi észre magát, hogy Gimli fejszéje a nyakánál van.
K: ...
G (az ágyán döglik és pipafüves cigit szív) Tudod, Vándor... az úton egy patak mellett lovagoltam el, mikor Ulmo előadta a vízből kiemelkedős belépőjét, és azt mondta: Fordulj vissza! Azt hiszem, el kéne beszélgetnünk pár dologról...

Pincehelyiség.
Gimli lelkesen ruházza Vándort, aki makacsul hallgat.
Ell: Ne légy hülye, Vándor. Mondd el, hová tetted Galadrielt, és akkor elengedünk.
Elr: Celebornt meg jól lehenteljük.
K (hallgat)
Gi: Fogsz te még énekelni!
Üti.
G. egy asztal tetején ül és nevetgél.
K: Úgysem kapod vissza! Aúúúúúú...
G: Na, csak finoman, Gimli. Élve kell a fickó...
K. elájul.
G: Na, majd később. Úgysem tud megszökni.
Elvonulnak.
K: Ezt megszívtam... kell nekem a tündék ügyeibe avatkozni! Jajjj. (próbál felkelni, de nem megy)
Végül is kúszva menekül, majd mikor Gimli és egy csatlós benéz, egyszerűen hozzájuk vág egy hatalmas miruvoros hordót.
K: Úgy látszik, átmentem Toldiba.
Gi: Legalább sör lett volna benne... arrrrggghhh... (elhuny)
G (kintről) Mi volt ez a zaj?
K. kikúszik a folyosóra, és mikor G.-ék berontanak a pincébe, odavág egy szál gyufát. A miruvor lángra kap, így aztán tündéink az oltással vannak elfoglalva, Vándor pedig szépen meglép.

Utca. Emberek rohangálnak vödrökkel, valamint megjelenik a Brí-beli Önkéntes Hobbit Tűzoltó Egyesület is.
G. kirohan a csatlósaival.
G: Én ezt a Vándort szitává nyilazom, ha a kezembe kerül! Keressétek! De élve akarom, és nem darabokban!
Egy tünde (érdekes páncélban, hátán rakétával) Igenis, Nagyúr.
G: He? (aztán legyint)
Keresik. G. egy verandán áll, K. pedig alkalmasint alatta lapul.
G: Megölöm...
K (magában) Megöllek... de nem most.
K. végül bemenekül Páfrány udvarába, és elbújik egy koporsóban, mely a felirat tanúsága szerint Tuk Cecíliának készült (élt 104 évet).
Kissé macerás a hobbitméretű ládában elbújni Vándorunknak, de azért összejön.
Egy tünde (kint): Uram, a Pajkos Pónit átkutattuk, Papsajtot megvertük, de nincs sehol. Szerintem Szarumánékhoz menekült. Azok megvédik.
G: A dúnadán nem hülye. De Szarumánék hülyék, ha azt hiszik, hogy ezt ennyiben hagyom. HALÁL RÁJUK!
Elr: Éljen, megyünk gyakni!
Elindulnak.
Páfrány botladozik át az udvaron.
K (a koporsóból) Hé! Pszt!
Pf: Mi az?
K: Én!
Pf: Sose találkoztam még olyan halott hobbittal, aki dumált volna.
K: Még nem vagyok halott! De az leszek, ha nem viszel ki innen!
Pf: Ohó, cseles! Értem már! Mehetünk...

Szarumánék főhadiszállása előtt.
A noldák, ha egyszer beindulnak...
Katapultok, Grond (a mordori háború után elkezdték a nagyüzemi gyártást), nyilak...
G: Ez így nem megy. Gyújtsuk fel az egész miskulanciát.
Ell: Mint Feanor? Az jóóó...
Miruvoros hordók, gyújtónyilak, és máris lángol a torony...
Párfány arra hajt a szekerével és rajta a koporsóval.
K: Állj meg, öreg, ezt látni akarom...
G: Déja vu-m van.
Elr (részvéttel) Az súlyos?
G: Nem betegség, te marha! De Gondolinban is pont így lángolt a torony, mielőtt leomlott volna Turgon alatt.
Bentről ork hangok: Kijövünk! Megadjuk magunkat!
Fegyvertelen orkok rohannak ki, akiket Glorfindel szadista arckifejezéssel sorba lenyilaz.
Szarumán (bentről) Ne lőjetek! Megadjuk magunkat! Ne lőjetek!
Szarumán és Lothó kijönnek.
Sz: Elmegyünk. Feladjuk. Visszamegyek Vasudvardba. Feladom a Megyét és a pipafűbizniszt is...
G: Tényleg?
Sz: Persze! Eru úgy segéljen!
G: Hogy nem szégyelled Eru nevét a szádra venni, te Morgoth-bérenc!
(lenyilazza, majd Lothót is)
Lobélia kirohan, esernyővel.
Lob: TEEEEEEEE!
G: Hajaj, fiúk, azt hiszem, bajban vagyunk.
Lob: Lothó! Kisfiam! (bőg) Rohadt szemét gyilkosok! Felnyársallak titeket az esernyőmmel!
Ell: Szerintem fussunk...
Lob: Glorfindel, te utolsó bitang! Tényleg elmentünk volna Vasudvardba. Fegyvertelenek voltak. Szarumán még a botját is lerakta, mielőtt kijött.
G: Elég hülye volt...
Lob: Na megállj! Megátkozlak! Mind meg fogtok dögleni, és utoljára te, Glorfindel!
G: Lőjétek le...
Lelövik.
Lob: Arrrrgggghhh.
K: Mehetünk, öreg. A műsornak vége.

Sírbuckák

Egy manómentes buckában rejtőzik Vándor, aki gyógyulófélben van.
K: Micsoda mázli, hogy Frodó, mikor legutóbb erre járt, itthagyta a mithrillpáncélját...
Páfrány fut be lihegve.
Pf: Vándor! Vándor! Baj van!
K: Valahogy sejtettem.
Pf: Elkapták Papsajtot, mikor ide jött... és most vallatják. Nem éppen barátságosan, bár, mióta nincs Gimli, nem olyan hatékonyak. De tudod, milyen Glorfindel.
K (felkel, felveszi a mithrillpáncél fölé a tünderúnákkal hímzett ponchót...)
Pf: Oh, és még valami. Elhoztam a Kettétört Kardot. Gondoltam, szükséged lesz rá.
K (felköti a kardot) Hogy csináltad?
Pf: A szökésed utáni zűrzavarban elemeltem Glorfindel szobájából...
K: Rendben, öreg. Menj haza, és... szerintem láss hozzá a koporsókhoz. Szükség lesz néhányra.
Pf (vigyorogva, lelkesen) Szeretem az ilyen kuncsaftokat, mint te, Vándor. Oh, igaz is. Hoztam egy kis miruvort. Ezzel megröptetheted őket...
K: Kösz.

Utca, a kocsma előtt. Papsajtot kínozzák. Glorfindel, Elladan, Elrohir, plusz három tünde. Páfrány dolgo9zik a koporsókon.
G (az íjával üti Papsajtot) Áh, ez nem jó. Még valami baja esik az én kis drágámnak... (féltő gonddal megcirógatja az íjat)
Elr: Majd én... (előszed egy rózsaszín szalagos, jellegzetesen tünde gyártmányú ostort, ám mikor lesújtana, hirtelen robbanás a város széléről...
Füstfelhő terjeng...
Baljóslató zene hangzik...
Glorfindel arcán hitetlenkedés...
S a füstből lassan kibontakozik a Vándor...
Elrohir szépen kioldalaz a képből, és bemegy a kocsmába...
Glorfindel int Elladannak és a másik három tündének, elindulnak, hogy beálljanak a harchoz. Mögöttük egy hobbit kerítés.
Jellemző nagyközelik a Vándor kopott csizmájáról, illetve Glorfindel elegáns, ezüsttel hímzett tünde sarujáról.
Állnak ott öten, miközben a Vándor úgy húszlépésnyire nyugodtan várakozik...
G: Dúnadán!
K: Azt mondták, látni akarsz.
G: Halott vagy, númenori.
K: Engedd el az öreget.
G válasz helyett nyilat tesz a húrra, céloz, és lő...
K. elesik.
G. és társai épp kezdenének örülni, mikor Vándor feláll, leporolja magát... Glorfindel arcáról lefagy a diadalmas mosoly.
K: Valami baj van, Glorfindel?
G (lő)
K (megtántorodik, de állva marad) Talán remeg a kezed?
G (kétszer lő)
K: Talán félsz? Mindig a szívre célozz. Ezek a te szavaid.
G (lő)
K: Ne feledd, Glorfindel, mindig a szívre... másképp nem tudsz megállítani...
G. lő és lő, míg el nem fogynak a nyilai...
Páfrány a háttérben vihog.
G. megdermed...
K., akinek még a szivarja sem esett ki, lesajnáló mosollyal felcsapja a ponchóját. A mithrillpáncél ragyog a napfényben.
G. nem tud megszólalni, vad tekintettel nézi.
K. lassan a Kettétört Kard markolata felé nyúl...
A tündék fegyverükhöz kapnak...
A következő pillanatban a Kard kirepül hüvelyéből, mind a hat darab eléri célját... Glorfindel kezéből kirepül az íj, Elladan és a többi három tünde kifekszik, a hatodik szilánk meg egyenesen a Papsajtot tartó kötelet vágja át. Párfány odasiet, hogy kioldozza az öreget...
Glorfindel tehetetlenül nézi a Vándort...
K: Ha egy ember, akinek kardja van, találkozik egy eldával, akinek íja van... a kardos halott ember. Ezt mondtad, ugye? Lássuk, működik-e... én összeszedem a kardot, te összeszeded a nyilakat... aztán meglátjuk, ki a gyorsabb. Gyerünk.
Egy ideig fixírozzák egymást, aztán villámtempóban nekiállnak mindketten... Glorfindel gyors, ám mire nyilat tesz a húrra, a Kard már hüvelyében van, készen arra, hogy újra kirepüljön...
G. tekintete elsötétül...
K. tekintete ellenben semmi jót nem ígér...
Glorfindel kétségbeesetten, kapkodva próbálja kilőni a nyilat, de a kard gyorsabb... a tünde összesik.
Vándor nyugodtan, kényelmesen áll egyhelyben. Ő ráér...
Glorfindel utolsó erejével a kerítéshez vonszolja magát, belekapaszkodik, és valahogy talpra vergődik. Minden elmosódik előtte.
G: Ez... durvább volt... mint... a balrog...
Azzal rázuhan a kerítésre.
K. elindul feléje...
Elrohir a kocsma ablakából megpróbálja hátba nyilazni...
Ám az öreg Papsajt gyorsabb, és úgy lelövi, hogy zúgva száll, mint a győzelmi zászló.
K. követi a szemével, ahogy lezúg.
K: Szegény Elrond, hiába nevelte őket jól... a nolda gének...
Páfrány odamegy a holtakhoz, és nagyon érzelmesen néz Vándorra.
Pf: Vándor, én... én...
K. elmosolyodik.
P: Örülni fog a gondori vezetés a visszaszerzett mithrillszállítmánynak. Nem várod meg őket?
K: Úgy érted, a gondori sereg az egyik oldaon, a rohírok a másikon, én meg pont középen? Nem, nem , túl veszélyes.
Azzal veszi a Vándor a Kardját, a kalapját, megigazítja a szivarját, felül a lovára, s mint aki jól végezte dolgát, elporoszkál a naplemente felé...

VÉGE

A nevezetes párbaj eredetije pedig itten megtekinthető:

Where I cannot enter

Több
17 éve 2 hónapja #340389 Írta: Acho
Nem rossz! sőt... tovább!mééééééégg! :D

Több
17 éve 2 hónapja #340387 Írta: Encsi
A véleményem marad :D
Írj méég! :D

Több
17 éve 2 hónapja #340384 Írta: Maedhros
Ok... :twisted:

(Emlékeztető, hogy ki is volt Glorfindel eredetije:
Glorfindel?
és Gimli:
Hű törp csatlósunk

Sírbuckák

P: Elárulnád, mit kezdünk két gondori hullával?
K: Trükközünk egy kicsit.
P: Nem szeretem az ilyet. Fene a morbid ízlésedbe. A magad módján éppolyan rémes vagy, mint Glorfindel.
K: Igaz is, vajon mit csinál most?
(Közben rendezgetik a hullákat)
P: Mit csinálna, fésülködik az esti partira! És az íját tisztogatja. Szerelmes abba a vacakba.
K: Azt hittem, Galadrielbe szerelmes...
P: Áh, Galadriel csak egy nő. A fegyverében jobban bízik... ráadásul az íj nem bámulja magát naphosszat a tükörben.
K: Na, ezek itt egész szépen festenek.
P: Muszáj volt pont IX. Ar-Ezmegazh sírjához ültetni őket? Ő az egyetlen arnori király, aki természetes halállal halt meg.
K: De itt a legjobb.
P: Remélem, elkapja őket valami buckamanó. Gyerünk innen. Nem tetszik ez a hely.

Szarumán tornya.

Lob: Gyanús, gyanús, gyanús!
Sz: Na de drágám, hiszen olyan kedvesek voltak! Sose gondoltam, hogy a noldák tudnak ilyenek lenni.
Lob: Ostoba vagy.
Sz: Nők! Mindig gyanakodtok.
Lob: Szerintem holnap támadni fognak... na, jó éjt! (felmegy)
Sz: Hál' istennek, most nézhetek jó kis erotikus filmeket a palantíron...

Lobélia szobája

K: Psssszt! Ne félj, nem akarlak megerőszakolni.
Lob: Kár... akarom mondani, szerencséd! Különben eltörném rajtad az esernyőmet!
K: Mesélek valami érdeket, jó?
Lob: De aztán semmi kétértelműség!
*
Lob: Szarumán, gyere fel!
Sz: Hm?
Lob: Ez a fiatalember igen érdekes dolgokat mesélt. A borbuggyani mészárlás két túlélője a Sírbuckáknál kóvályog. Ha el tudnátok hozni őket, Glorfindelék igen nagy bajban lennének, mert akkor megdőlne a szép kis elméletük... mellesleg Glorfindelnek nincs alibije...
Sz (lassan értelem dereng fel az arcán) Jaaaa! Értem! (kiüvölt az ablakon az orkjainak) Wargra, fiúk, megyünk akciózni! Oh, Vándor. Köszönjük a tippet. Tessék, öt üveg miruvor!
K. megböki a kalapját, áttolja szivarját a másik oldalra, majd távozik.

Völgyzugolyi rezidencia
K: Szarumánék rájöttek, hogy két gondori túlélte, és most bajba akarnak keverni titeket.
G: Nem voltam elég alapos!
Ell: Vándor, miért mondtad el ezt nekünk?
K: Hm... mondjuk öt üveg miruvorért?
Elr: Oké. Meg kell előznünk őket!
G: Ezúttal nem fogok hibázni!
(mind lóra ülnek)
Ell: Vándor, te nem jössz?
K: Oh, nem! Ha az embernek ennyi miruvorja van, nyomban átvált hippi üzemmódra.
G: A királyért, a hazáért, gyia! (elvágtatnak)
K: Ez tényleg beleélte magát a rohír szerepbe...

Kocsma
Papsajt tűnödve néz - már a második csoport lovas vágtat a Sírbuckák felé...
P: Hm. Vérszagra gyűl az éji vad?

Völgyzugolyi rezidencia, udvar

Gimli őrködik...
K. rövid úton kiiktatja és lecsapja a derék törpöt...
Majd pedig lemegy a pincébe, mert elfogyott a miruvorja. Meg sem látszik rajta - a númenoriak bírják az italt. Mondják, hogy Ar-Pharazon egyszer az asztal alá itta magát Szauront is (a mese a flottáról meg a csatáról nem igaz).
Igen ám, de a pincébe hamarosan bealvajár Galadriel, aki titokban ide jár le, hogy a tükrén át kapcsolatot teremtsen Celebornnal...
Kósza csak annyit lát, hogy jön egy árnyék, és úgy kiüti, hogy a csaj kifekszik.
K: Affene... ez Galadriel... mi a!

Sírbuckák
A buckák között északon Szarumánék, délen Glorfindelék rejtőznek, középen meg a két gondori üldögél.
Sz: Szerintetek sincs rendben valami?
G: Fiúk! Ezeknek meg kell halni! Nem beszélhetnek.
Általános nagy nyilazás kezdődik, de Glorfindel mágikus (Winchester márkájú) nolda íja mindent ver.
G: Fedezzetek, leszedem a két katonát!
Fedezés címén még nagyobb buzgalommal kezdenek lődözni.
G. sziklától szikláig rohan, végül megfelelő távolságra ér, és kilövi a két halott gondorit.
G: Hé, Szarumán! Most már hazaviheted őket!
Azért még egy kicsit lövöldöznek, csak úgy élvezetből.
Végeredmény: Lothót, Lobélia egy szem fiacskáját elfogták a noldák, egy-két mellékszereplő lelőve, végül mindenki távozik.

Völgyzugolyi rezidencia, udvar.

K. épp Galadrielt próbálja felmosni, nem sok sikerrel.
K: Fene ezekbe a kényes tündékbe, egy kis pofon, és máris majdnem kinyiffannak... hoppá. (Behúzódik a fal mögé)
Lovasok bevágtatnak.
G: Na, fiúk... ezt élveztem. Kellett egy kis mozgás.
Ell: Hé! Valaki lecsapta Gimlit...
Elr: Biztos Szarumánék támadtak sunyiban!
G (rosszat sejtve) Galadriel! Galadriel! (berohan a házba) Galadriel! Szerelmem! Hová tűntél?!

Szarumán tornya.

Lob: Mondd, Vándor, hogy csinálod, hogy mindig pont jókor vagy jó helyen? Most aztán nem mennek semmire a noldák Lothóval, mert Glorfindel meg is őrülne, ha nem kapná vissza Galadrielt.
K: Öh... miért, eddig épeszű volt?
Lob: Hát...

Kihalt, poros utca. Túszcsere.

Glorfindel, az ikrek, Gimli és pár tünde az egyik oldalon... Szarumán, Lobélia és pár ork a másikon...
Galadriel lovon, a haja világít.
P (a kocsma ajtaja előtt ülő Vándorhoz) Szegény Fëanor, ha ezt látná...
K: Na ja.
Celeborn (odabent a kocsmában) Galadriel... :cry: Bár meghalnék!
P: Ne vinnyogj már, légy férfi! És ez Thingol rokona, agyam eldobom!
K: Nem lehet mindenki olyan férfias, mint Glorfindel...
C (sebzetten felüvölt)
P: Ne gúnyolódj már ezen a lúzeren...
K: Na. Szerintem induljanak el a foglyok, nem?
G, Sz: Ja. Gyerünk!
Lothó és Galadriel elindulnak...
Ám mikor Galadriel a kocsmaajtó előtt halad el, Celeborn kirohan:
C: Galadriel!
Ga: Celeborn!
Könnyes összeborulás.
G: Most nézzétek meg, nem szánalmas? Csak tudnám, mit eszik ezen a szánalmas teleren!
C: Drágám... brühühü...
Ga: Ne félj, Celeborn, Ulmo majd megsegít minket...
K: Galadriel, szerintem indulj, mielőtt Glorfindel bepöccen.
Gimli (odalovagol) Gyerünk!
Galadriel elindul.
Gi: Te meg húzzá el, amíg szépen mondjuk!
Celeborn bőgve betámolyog a kocsmába.
Glordindel fölényesen megböki Galadrielt a lovaglóostora nyelével.
G: Gyerünk, szépségem! Ki vagyok éhezve rád!

Bent a kocsmában.
P. Celebornt vigasztalja, valamint elszed minden veszélyes tárgyat a közeléből.
P: Az a szemét rokongyilkos!
K: Voltaképpen mi ez az egész?
C: Ehellohopta!
P: Glorfindel megvádolta Celebornt, hogy ő nyúlta le a Nauglamírt, ami a népét illeti. Ez persze nem volt igaz. Lefoglalta Galadrielt mint zálogot, és az asszonyává tette, akarata ellenére.
K: Ez nem szép dolog!
C: Éhés mohost ő ahalszik... vele...
P: Na, nyugi, fiam. Ne fantáziálj arról, hogy mit tud Glorfindel, amit te nem. Galadriel úgyis téged szeret...

Völgyzugolyi rezidencia, este. Udvar.
Részeg mulatozás. Egy balrog szobra áll az udvaron...
Gi: SER! Böff.
Ell: A dolgok remekül... haladnak...
K. odaáll a balrog szobra elé, és kirántja a Kettétört Kardot. A hat darab a balrog szárnyaiba áll bele.
Hirtelen egy nyílvessző zúg el a füle mellett, majd követhetetlen gyorsasággal száll utána a többi. Glorfindel takaros szívalakzatot lőtt a balrogba.
G: Ezt gyaktam le Gondolinban. Te, Vándor, ha ki akarsz nyírni valakit, legbiztosabb a szívre célozni. És erre a legalkalmasabb egy igazi nolda íj...
K: Szép íj, de én már csak maradnék a kardomnál.
G: Ha egy ember, akinek kardja van, találkozik egy eldával, akinek íja van... a kardos halott ember.
Galadriel lejön, és mindkettőjüknek miruvoros serleget kínál.
G: Oh, drága. El kell mennem ma éjjel, egy kis üzlet. Addig majd a fiúk vigyáznak rád Bombadil itteni nyaralójában. Ne félj, hamarosan visszajövök... (megcsókolja)
G. és a többiek útra készülnek, mások meg Galadriellel kelnek útra.
K. az ottmaradt tündékhez: Fiúk! Bulizzunk!
Totálisan berúg mindenki.
*
Éjszaka, bent a házban.
Gi (Vándort cipeli be a szobájába) Höhö, mondtam, hogy az emberek nem bírják az italt!
K (félálomban kornyikál) Tündeláhány a babááááám!
Gi (ledobja az ágyra) Ezt délig se alussza ki. (el)
K (nyomban éber lesz, felkel, majd kimászik az ablakon és akcióba lendül...)

Where I cannot enter

Több
17 éve 2 hónapja #340376 Írta: Altaris

Maedhros írta: *

Celeborn kunyhója.

C (alkoholizál) Galadriel... Galadriel... brühühüüüüü... annnyira hiányzik... hukk.

Szegény kicsi Celeborn :cry: .... Megyek hozzá, vígasztalni ... *módozatokról szó ne essék.. :P

Több
17 éve 2 hónapja #340363 Írta: Encsi

Nesi írta: Maedhros: Ez nagyon jóó! :D Nekem a reklám is nagyon tetszik :P Minden elismerésem, folytasd! ;) :D

Erősen egyetértek, ilyet sokat mégmégmégmég!! ;) :itscool: :up:

Több
17 éve 2 hónapja #340352 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: Humor
Maedhros: Ez nagyon jóó! :D Nekem a reklám is nagyon tetszik :P Minden elismerésem, folytasd! ;) :D

Több
17 éve 2 hónapja #340346 Írta: Maedhros
No, akkor tovább.

Film közbeni reklámblokk:

Orkcsemeték játszanak, hazaszalad a kicsi ork fülig koszosan. Orkanyuka sopánkodik:
- Hogy fogom én ezt kimosni?
Egy nazgul belibben a képbe, hófehér köpenyben:
- Hagyományos mosóporral ne is próbálkozzon! Próbálja ki az új SuperWill-t, intelligens váltott mosópor. Kisebb maiák lelkei vannak belezárva. Szauron legújabb találmánya, csak itt, csak most, csak önöknek! Nézze meg a köpenyemet!
(kipróbálják)
- Jééé, tényleg fehér lett! Pont mint úúúújkorában!
- Anyuuuu, akkor mehetek megint tündéket trancsírozniii?
- Persze, kisfiam, aztán jó legyél!
SuperWill. Próbálja ki ön is!

*

Műsorajánló:

- Jövő héten, ugyanabben az időben: Pár lembasszal többért!
Sztárparádé! Círdan, az öreg tündekirály... a Kósza... és a tünde bandita, akit üldöz a múlt. Epizódszerepben látható a híres rohír színész, Gríma is!
- Ma késő este: újra műsoron a botrányos "Himringi éjszakák" című erotikus sorozat! Csak ezer év feletti nézőinknek, nekik is csak ittas állapotban javasolt!
- Művészsarok: egy igazi legenda! Történet három tündéről... közülük kettőnek el kell hajózni Valinorba. Ki fog maradni? Kit választ a szép Nimrodel? A háttérben az orkháborúk zűrzavara! Pipafűtől füstös kikötői bár, és egy legendás betétdal!

és akkor most már tényleg:

Egy marék lembas

A Kósza és Papsajt a Borbuggyan hídja közelében rejtőzködnek, és várakozás közben imigyen társalogntak:
K: Ki volt az a gyönyörű csaj a noldáknál?
P: Arwent gondolod?
K: Nem, Eru őrizz! Felajánlották nekem feleségül, de totál kancsal. Sose tudhatja az ember, hová néz éppen. Nem, én a szőkére gondolok, aki a folyosón teljes fél órráig moccanás nélkül állt a falitükör előtt és bámulta magát.
P: Szerencsétlen! Felejtsd el! Most rögtön!
K: Miért? Én csak a nevét kérdeztem...
P: Galadrielnek hívják. Glorfindel döglik érte, most már világos?
K: Nézd! Jön a szállítmány.
Gondori címerrel ellátott szekerek közelednek, és láthatjuk, amint a toronyőri egyenruhás egyének rohír egyenruhásokkal tárgyalnak, majd váratlan dolog történik. Egy "rohír" ledobja lófarkas sisakját, és olyan tempóban kezdi lenyilazni a gondoriakat, hogy Kósza és Papsajt csak lesnek.
K: Azannya! Beleg Cúthalion elbujdosna, ha ezt látná!
P: Áh! Doppinggal csinálja. Miruvorfüggő. Egyébként... ő Glorfindel.
Glorfindel közben vígan lenyilaz mindenkit, majd cinkosaira kiált:
G: Ne hagyjatok elmenekülni senkit! (lelő egy menekülőt)
A tündék ledobálják a rohír álruhát.
G: Pompás. Úgy kell elrendezni a helyszínt, mintha a rohírok és a gondoriak egymásnak estek volna...
Erestor: Na de Éorl Esküje?
G: Ki emlékszik arra manapság? A rohíroknál anarchia van, mióta a király megnyiffant, a gondori Helytartó meg fejvadászként dolgozik...
K: Gyerünk vissza. Eleget láttunk...

*

Völgyzugolyi rezidencia.
Ell: Á, jó, hogy jössz, Vándor. Bemutatom Glorfindelt, éppen most ért haza.
Glorfindel - immár laza, bő ujjú, nép hímzésű tünde ruhában, szépen megfésülllködve - lejön a lépcsőn.
G: Eru hozott, Vándor.
K: Mindenki Glorfindelről beszél. Örülök, hogy végre láthatlak...
G: Érdekes, nekem meg mindenki a titokzatos Vándorról beszél. Híresek vagyunk, na. Fiúk! Egy kis figyelmet kérek...
Gimli (sört vedel) Gluggg... böff...
G (kiveri a kezéből a kupát) Mondom egy kis figyelmet kérek!
Na. Szóval azt gondoltam, hogy ideje lenne kibékülni Szarumánékkal.
Elr: Mé?!
G (álszentül) Semmi értelme ennek a gyilkolászásnak itt...
Elr: Hö?
G: Nem értesz te semmit, Elrohir! Diplomácia...
K (röhög)
G: Vándor, te nem szereted a békét?
K: Nem, mert akkor nincs munkám... no, adjisten, megyek a fogadóba... (el)
Elr: Meg vagy húzatva, Glorfindel? Mi ez a békés marhaság?
G: Elterelő hadművelet...
Elr: Áltámadáááás!
G (fogja a fejét)
Ell: Szarumánék idejönnek vacsorára.
G: Hm... azért kíváncsi leszek, meg bírják-e enni az orkjai a kajánkat...
Gimli: Én is meg bírom... de azért jobb lenne omló hús, a csontjáról!
G: Kuss, Gimli.

*

Szarumán rezidenciája.

Lobélia: Nem tetszik ez nekem! Sőt. Rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban.
Szarumán: állítsd le magad, Lob, ez nem az a film.
Lob: Nem bízom a noldákban! Csirkefogó egytől egyig! Főleg Glorfindel.
Szarumán: Szerintem rendes gyerekek azok!
Lob: Marha!

*

Fogadó.

Páfrány Pockó: Hé, Vándor! Előkészítettem a koporsókat meg a kocsit!
P: Mi van, beálltál sírásónak?
K: Zárd be a kocsmát, és gyere velem.
P: Csak tudnám, miért kell nekünk mindig belekeveredni valamibe!

*

Celeborn kunyhója.

C (alkoholizál) Galadriel... Galadriel... brühühüüüüü... annnyira hiányzik... hukk.

Where I cannot enter

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.380 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére