- Köszönetek: 0
Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Cueddo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nos,
a mostani hétvégi próbákon nagyon ügyesek voltunk, és szépen haladtunk , néhány kérdés kivételével már összeállt a darab (folyamatosan!), így a következő teendő az lesz, hogy JÖVŐ SZOMBATON ÖSSZEPRÓBÁLJUK AZ EGÉSZ ELŐADÁST, EZÉRT MINDENKINEK OTT KELL LENNIE! Kérek szépen mindenkit, hogy akkor senki se állítsa majd le a próbát a javaslataival, véleményével, mert irtózatosan kevés az a szűk másfél óra a színpadon. A vitára lesz bőven idő délelőtt 10-től, a próba után: kint folytatódik majd tovább a próba (az egész darab, szintén), és ott beszélnénk meg az apróságokat.
Egyéb teendők:
Hogy továbbhaladhassunk, kellenének külön próbák is hétköznap, jelenetenként:
a valák próbáját (2, 10, 12/4. képek) nov21-PÉNTEKEN tartjuk, 16.30-kor a Corvin emeletén
kell majd egy tündetömeg-próba is, ahol a tömeg mozgása lesz a középpontban.
MOST kérnék tömegtünde (statiszta)-jelentkezőket, szám szerint 7-8 főre volna szükség. Már van 8 táncosunk, melléjük kellenének még olyanok, akik nem táncolnak, csak Feanor/Fingolfin népét alkotják. Kérek mindenkit, hogy csak az vállalja el, akinek belefér a próbára-járkálás (Szo-V 8.25-délig), kétünnepközött valamikor egésznap(!) + a jan2 éjféli főpróba...
Végül azok a dolgok, amik még nem tisztultak le egészen:
1) a 4. kép: Feanor hogyan alkotja meg a szilmarilokat? (már van ötletünk, Leguan majd bemutatja köv. alkalommal, aztán lehet véleményezni. a szilmarilok pedig ládában lesznek, és abból világítanak kifelé)
2) a 7. kép: Finwe +1 mondata, amikor csatlakozik Feanorhoz a száműzetésben. "Ha így szól a valák ítélete, akkor fiammal együtt én is száműzöttnek tekintem magam." > ez az alap. Brandir, ezt alakíthatod, ahogy neked megfelel, csak tartalmilag kb. ez legyen benne.
3) Fingolfin "királyomésatyám"-szövegében van két szó, ami problémás: az "emiatt", mert nem derül ki egyértelműen, hogy Feanor viselkedésére utal (lásd szövegkönyv). Valamint a "két fiad", ami azért gond, mert Finarfint töröltük.
az eddigi problémák közül megoldódott a Fák kérdése: anyagra festett fák lesznek, és M+U letépik ezeket.
Még vmi: a 12. kép mozgását is el kell próbálni egészben sokszor, mert abban rengetegen vannak színpadon.
[/u]
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Angwen
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Jó, jó bocsánat...Estel Adániel írta: Biztosan túl gyorsan írt, és az ebből adódó figyelmetlenség miatt maradtál le... ha jobban megnézed, láthatod, hogy még a pénteki próba kiírásánál sem volt ideje legalább a Kriszanát Cueddora cserélni... De emiatt azért nem kell ennyire haragudni.
mostanában kissé szétszórt vagyok, egészen másfelé járnak a gondolataim. Ne haragudjatok. Kijavítottam.
Szóval szombaton próba
És pénteken 17:00 Corvin
pá
k
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Cueddo
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Leguanember
- Nem elérhető
Aki csak tud, nézzen emilt a hétvégéig, Cueddo és én nagyon igyekszünk mindenkihez még csütörtökön eljuttatni a legeslegújabb fk-et, updatelt rendezői utasításokkal, mozgásokkal, minden javítással.
Igyekezzetek ezzel a változattal jönni próbára. Természetesen nem kell kinyomtatni az egészet, ha kevés szereped van, írd ki papírra(végszavakkal!!!), ha közepes, azok az oldalak kellenek csak. Én próbálok vinni legalább három újat.
Jó munkát, szereptanulást!
Leguanember
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- brokkoli
- Nem elérhető
- kriszana
- Nem elérhető
nov14-péntek: 17.00 Corvin-emelet : Leguan, Brandir, Ery és Cueddo + én, beállítanánk az (4-)5-6(-7) képet, és próbálgatnánk a mozgást, hogy ne a színpadi időből menjen el a beállítás.
nov15-szombat: 8.25 Corvin előtt , 10.00-ig színpadi próba, utána képigazítás kb 12-13.00ig, attól függ. (az is lehet, hogy rövidebb lesz.)
nov16-vasárnap: 10.00 Corvin mozi emelet
Sziasztok,
a változás annyi, hogy vasárnap reggel átengedtük a Corvin nagytermét a Nagy humoros előadás készítőinek, így mi nem tudunk a teremben próbálni. Próba attól még lesz! Tehát jöjjön minndeki. A könnyebség kedvéért, legyen 10:00tól a Covinban Hogy legalább egyszer kialudhassátok magatokat.
Minden más marad a régiben.
Üdvözlet Telcontarnak, mint Tulkasnak. Mostmár biztosan elvállalta a szerepet - köszönet érte mégegyszer
A végleges szereplőlista pedig:
Aule = Szürke Gandalf
Feanor = Leguan
Fingolfin = Cueddo
Finwe = Brandír
Hírnök, Manwe hírnöke = Beleg
Indis = Nodlee
Mandos = Felagund
Manwe = Estel
Melkor = Ery
Míriel = Míriel
Nerdanel = Laurelen
Nienna = Eia
Olwe = Aeglos
Tulkas = Telcontar
Ungoliant = Galadh
Varda = Sissee
Yavanna = Gillz
Mesélő: Kriszana
+ a táncosok Míriel és Laurelen vezetésével
Ezen kívül is szükségünk lesz még tündékre a színpadon. Aki érez ehhez kedvet magában, azt szeretettel várjuk!
- kriszana
- Nem elérhető
Erről már beszéltem Gumipókkal Galadh, ne aggódj.Galadh írta: Cueddo, valamelyik hétvégi napon Humoros előadás próbának is kell lennie...
Mivel mindegyik előadásért én felelek, ezért nekem is érdekem, hogy mindenkinek legyen lehetősége próbálni a Corvinban. Megoldjuk, ne aggódj!
- Ery
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Cueddo
- Nem elérhető
Nodlee: támogatom az ötletet, sztem jól nézne ki ez az anyagos dolog. De le tudnád nekem rajzolni köv próbára, hogy is nézne ki pontosan?
PRÓBÁK EZEN A HÉTEN:
nov14-péntek: 17.00 Corvin-emelet : (>> JÓ-E NEKTEK??) Leguan, Brandir, Ery és Kriszana + én, és beállítanánk az (4-)5-6(-7) képet, és próbálgatnánk a mozgást, hogy ne a színpadi időből menjen el a beállítás.
nov15-szombat: 8.25 Corvin előtt , 10.00-ig színpadi próba, utána képigazítás kb 12-13.00ig, attól függ. (az is lehet, hogy rövidebb lesz.)
nov16-vasárnap: 8.25 Corvin előtt , 10.00-ig, utána szintén korrekció, ilyesmi.
NAGYON FONTOS LENNE, HOGY A 17 NEVES SZEREPLŐ KÖZÜL MINDENKI ELJÖJJÖN, ÉS TUDJA A SZEREPÉT KÍVÜLRŐL, MERT ÖSSZE SZERETNÉNK PRÓBÁLNI A KÉPEKET!!! (de ahogy láttam, elég sokan biztosra ígérték már, hogy eljönnek, amit nagyon köszönök )
(Dylan Thomas)
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Leguanember
- Nem elérhető
1. a nagy, sötétvörös függönyt nem lehet elhúzni.
FOLYOMÁNYA: nem lehet semmit vetíteni
2. a függönyre nem pakolhatunk semmit
3. nem tudunk lógatni a plafonról díszletet
FOLYOMÁNYA: minimális díszlet lehet csak, a két fa esetében pedig keret+ruhaanyag vagy egyéb változatok(tábori paraván, új paraván, körüljárható, oszlopszerű megoldás, élőszereplős)jöhetnek szóba.
Gyűjtsétek az ötleteket, ha bármi más van, amit nem soroltam fel, az is nagyon jó. Sajnos nem tudom konkrétabban írni: valamikor novemberben lesz egy kellékes megbeszélés.
Minden más hiábavalóság.
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
És mindezt szépen kifüggeszted a színpad elé/mellé...Brisa írta: Egyszerűen. A csonka fák leple is lehullik, és alatta feltűnnek a virágzó-termő fák egy harmadik leplen.
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Brisa
- Nem elérhető
E. Eia Ayna írta:
Ötletnek nemrossz... de a végén a fák újraélednek és gyümölcsöt hoznak [size=9:14why9cu](nem, az én hozom...)[/size] - azt hogyan oldod meg?Nodlee írta: Szerintem a fákat sokkal szebben is meg lehetne csinálni, mint ami táborban volt. Pl ha fekete anyagra lennének festve? És amikor elpusztulnak, akkor a fekete anyag a nagy fákkal lehullik, és alatta a csonka fák vannak egy másik anyagon. Na, ez egy ötlet, szerintem nem is rossz, remélem érthető voltam.
Viszont még mindig jobb, mint kicipelni a paravánokat
Egyszerűen. A csonka fák leple is lehullik, és alatta feltűnnek a virágzó-termő fák egy harmadik leplen.
Jó az ötlet, szerintem is.
Brisa
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Ötletnek nemrossz... de a végén a fák újraélednek és gyümölcsöt hoznak [size=9:2cxdtxw3](nem, az én hozom...)[/size] - azt hogyan oldod meg?Nodlee írta: Szerintem a fákat sokkal szebben is meg lehetne csinálni, mint ami táborban volt. Pl ha fekete anyagra lennének festve? És amikor elpusztulnak, akkor a fekete anyag a nagy fákkal lehullik, és alatta a csonka fák vannak egy másik anyagon. Na, ez egy ötlet, szerintem nem is rossz, remélem érthető voltam.
Viszont még mindig jobb, mint kicipelni a paravánokat
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- brokkoli
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Szvsz Nodlee ötlete ngyon jó, én rá szavazok
Galadh
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
*Sil harcállásba helyezkedik* Mi a baj a tábori díszletünkkel?Nodlee írta: Szerintem a fákat sokkal szebben is meg lehetne csinálni, mint ami táborban volt. Pl ha fekete anyagra lennének festve?
Szvsz nagyon is jól nézett ki azzal a kék háttérrel... *Sil, a háttérfestő* Még mindig azt mondom, hogy nekünk volt a legjobb díszletünk...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- brokkoli
- Nem elérhető
A háttér készítésbe beszállok szívesen, csak mondjátok miket kell tervezni, festeni. De szvsz az összes hátteret érdemesebb lenne ruhaanyagra festeni. A profik is így csinálják.
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Leguanember
- Nem elérhető
Tényleg, Moszkva tér, középső nagy óra alatt 15 óra 30 perckor találkozó, onnan indulunk majd. Aki késik, de mégis szeretne jönni, annak igazán könnyű dolga van, 49-es busszal kell jönni, pályája legmagasabb pontjának elérése után kell leszállni(polgári nevén Gábor Áron utca). A házunk pontosan szemben van. Ha nagyon béna vagy, akkor itt a a számom: 0620/2547811.
Minden más hiábavalóság.
- Cueddo
- Nem elérhető
Nos,
egy kis adalék nem túl rózsás helyzetünkhöz, amit persze meg fogunk oldani :
Kriszana beszélt a corvinosokkal, és a következőt mondták: a függönyt nem húzhatjuk el, tehát azzal a pici színpaddal kell dolgoznunk, ami előtte van - ötleteket várok mindenkitől, aki úgy érzi, ért akárcsak egy picit is a rendezéshez.
Ebből kifolyólag természetesen a vetítés is ugrott. Az egyetlen kritikus ponton a következőképpen gondoltam megoldani a helyzetet: a Fák megjelenítéséhez fel lehetne használni a tündeelőadás sötétkék-ezüst/arany paravánjait + embert odaállítani: így egyértelmű lenne, hogy kik is ők + az elpusztításukat is nagyszerűen meg lehetne jeleníteni.
+ festett díszlet-képek kellenek!!! (Taniquetil, Helcaraxe, teler hajók!) ki vállalná el, hogy ezeket megcsinálja?
(Dylan Thomas)
- Leguanember
- Nem elérhető
Elég fontos jelenetben van meghatározó szereped, még ha szöveg nem is tartozik hozzá. Várunk!
Minden más hiábavalóság.
- brokkoli
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- Leguanember
- Nem elérhető
Minden más hiábavalóság.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
2. módszer, ami nem automatikus, viszont bármit be lehet írni:Leguanember írta: U.i.: Igazán megköszönném, ha valaki elmondaná, hogy kell az Idézet: helyére nevet varázsolni!
Elé a sima
helyett amit írni akarsz\n
...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Laurelen
- Nem elérhető
Leguanember írta:
Galadh írta:
Én pénteken suli miatt nem megyek, többi nap előreláthatólag jó lecc!
Így igaz.
U.i.: Igazán megköszönném, ha valaki elmondaná, hogy kell az Idézet: helyére nevet varázsolni!
megnyomod a hozzászólás jobb sarkában lévő kis idézet ikont!
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)