Tolkien nap 2022

Kép: Pálinkás Zsófia

 

Idén is lesz Tolkien Nap! Szeretnél előadásokat hallgatni Tolkienről és Középföldéről, vagy még kérdéseid is vannak, amiket régóta fel szeretnél tenni? Szívesen találkoznál más Tolkien rajongókkal? Szeretnél elmélyülni egy jó társasjátékban vagy kézműveskedésben? Mindig is el akartál jutni egy Középfölde tematikájú szabadulószobába? Ha a felsoroltak közül akár csak egy is igaz rád, akkor jó hírünk van: a Tolkien Napon ezeket mind megteheted! Nem szeretnél még társaságba menni, vidéken vagy külföldön élsz? Van még egy jó hírünk: az előadásokat online lehet majd követni, így neked is érdemes lehet csatlakoznod hozzánk!

A fő programokat március 27. vasárnap tartjuk, de 26-án este mindenkit várunk online egy kis közös hangolódásra.

Helyszín: élőben Derkovits Gyula Általános Iskola (Városligeti fasor 4-6), online Discordon és Teamsen.

Időpont: 2022. március 27. vasárnap 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/380115297283119

Online program

Szombaton (március 26.) este 18:00-tól “Online Tolkien Klub” jellegű programokkal várunk titeket: kvízzel, beszélgetéssel és játékokkal.

18:15: Megnyitó
18:30: Tolkien-kvíz: Középföldéről általában
19:00: Tolkien-kvíz: Szerelem, barátság és másodkor
19:30: Beszélgetés: Szerelem és barátság Tolkien világában
20:00: Online társasjátékok a Discordon

Vasárnap (március 27.) egész nap ismeretterjesztő előadásokat hallgathattok a Teamsen, emellett lesz online szabadulószoba, és kreatív kihívásokkal is készülünk.

Előadások

Csak online hallgatható:
10:00: Füzessy Tamás (Ankalimon): A Gyűrű bűvölete – hogyan működik a Hatalom Gyűrűinek kísértő ereje
10:00: Mikesy Anna (Éogil): Állatok Tolkien világában, Huanon és Berúthiel macskáin is túl
11:00: Kaszab Zsuzsanna (Melian): Szavak eredete – Középfölde legszebb kifejezéseinek nyomában
12:00: Rákos-Zichy Johanna (Hanna): A féltündék halálos dilemmája – döntés Ilúvatar ajándékáról
12:00: Füzessy Tamás (Ankalimon): A szilmarilok keletkezése – egy 50 éves mitológiateremtési folyamat
13:00: Sági Kiss Dániel (Alew): A balrogok szárnya, az entek asszonyai, Bilbó zsebórája és egyéb rejtélyek Tolkien világában
13:00: Rácsai Róbert (Alcar): A mesterséges nyelvek és az irodalom

Online, illetve korlátozott létszámban a helyszínen kivetítve is hallgatható:
14:00: Füzessy Tamás (Ankalimon): Középfölde kovácsai – kézművesség és másodteremtés
15:00: Tóth-Palásthy Luca (Laerthel): A nazgûlok története
16:00: Sárdi Krisztina (Nati): Tolkien és Lewis
17:00: Barna Bálint (Gandalf): „Túl az ismert földeken” – Az Amazon Prime új sorozatának mozgásteréről

Online, illetve korlátozott létszámban a helyszínen élőben is hallgatható:
14:00: Tóth Gergely (Alyr): Táncoló medvék és egyéb másodkori furcsaságok
15:00: Mikesy Anna (Éogil): Dark Side for Dummies – Vargok, trollok, crebainok, buckamanók, fekete huornok, a Holtak ösvényének kísértetei
16:00: Füzessy Tamás (Ankalimon): A tolkieni mitológia nevezéktana és fordítási problémái
17:00: Sági Kiss Dániel (Alew): Másodkori tünde királyságok

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! (Az eddigi programváltozásokat kiemelés jelzi.)

A programot záró koccintást a helyszínről közvetítjük.

Helyszíni program

Személyes részvétellel zajló programok csak vasárnap délután, 13:00-19:00 között lesznek, a szokásosnál kisebb helyszínen.

A nagyszabású Tolkien Napokkal szemben inkább a Tolkien Klubokhoz hasonló programra lehet számítani: társasjátékokkal, közösségi játékokkal készülünk, és az online is elérhető kreatív kihívások mellett két hosszabb, komolyabb elmélyülést igénylő kreatív foglalkozásra is lehet majd jelentkezni.

A délutáni online ismeretterjesztő előadásokról sem kell lemondanod, ha eljössz személyesen: ezeket is meg lehet majd hallgatni a helyszínen, és ugyanúgy felteheted a kérdéseidet is az előadóknak, mint otthonról. Emellett fonathatsz magadnak tünde frizurát, vagy hennáztathatsz törp tetoválást, és természetesen a Középfölde Vásár helyszíni kínálatából is lehet majd válogatni.

Kézműves foglalkozások

Kötés kötőkerettel (13.00-16.00)
Akár tudsz kötni a hagyományos módon, akár mágiának tűnik a kötőtűk használata, gyere el, és ismerd meg a kötésnek ezt a másik, (kezdők számára talán egyszerűbb) formáját. Egy délután alatt megtanulhatod a kötőkeret használatát, és elkészíthetsz egy sapkát vagy körsálat. A vállalkozóbb kedvűek kézmelegítővel is próbálkozhatnak. Kötőkeretet mi biztosítunk (de ha van sajátod, elhozhatod), fonalat igény szerint hozunk, vagy hozhatsz magaddal is. A foglalkozást Váczi Csilla (Stara) vezeti. 

Hobbitajtós koszorúkészítés (13.00-18.00) BETELT!
Díszítsd otthonod igazi megyei motívumokkal, és készíts koszorút Peller Henriett (Sil) vezetésével! Dekorációs elemeket és alapanyagokat biztosítunk (de természetesen ti is hozhattok). Javasoljuk, hogy ha van otthon ragasztópisztolyotok, hozzátok magatokkal! A foglalkozás nem igényel állandó jelenlétet, amíg a remekművetek szárad, nyugodtan elmehettek előadást nézni, vagy részt vehettek más programon. Kisgyermekek számára a részvétel (a forró ragasztó használata miatt) csak szülői felügyelettel lehetséges. 

További kreatív tevékenységek
Saját kezűleg elkészíthető könyvjelzők és kifestők a vállalkozó kedvűeknek.

Folyamatos programok

  • tünde hajfonás
  • henna
  • kvíz, találós kérdések
  • társasjáték sarok
  • éneklés
  • rajzverseny
  • versíró verseny

Záróprogramok

18:30 Megemlékezés Priscilla Tolkienra

18:55 Üdvözlet rögzítése a Görög Tolkien Társaság számára

19:00 Koccintás a Professzorra

Jegyárak

  • Online: ingyenes, de regisztrációhoz kötött
    Ha szeretnéd támogatni a rendezvényt és a Társaságot, lehetőséged lesz adományt adni a regisztráció során.
  • Helyszínen: 900 Ft
    A helyszínen létszámkorlát lesz, ezért a személyes részvétel is regisztrációhoz kötött.

Fizetés

Az élő rendezvény részvételi díját a helyszínen, a belépéskor tudod majd készpénzzel kifizetni.
A regisztráció során (akár élőben, akár online, akár vegyesen veszel részt) lehetőséged lesz önkéntes adománnyal támogatni a rendezvényt, illetve a Magyar Tolkien Társaságot. Ezt megteheted a regisztráció során bankkártyás fizetéssel, vagy utána banki átutalással. Az adományozás önkéntes, ahhoz semmilyen jogosultság nem kapcsolódik. Az adományok azonosítása érdekében kérjük, hogy az űrlapon megjelölt adományösszeget három napon belül utald át! Az adatok az utaláshoz:

Bankszámlaszám: 10918001-00000091-16610002
Közlemény: "Tolkien Nap + adomány + [teljes polgári név]"

(Ha biztosan tudod, hogy részt veszel személyesen, és mindenképpen előre, átutalással szeretnél fizetni, akkor ezt kizárólag az esetleges adománytól külön, önálló utalásban teheted meg, "Tolkien Nap + részvételi díj + [teljes polgári név]" közleménnyel.)

Regisztráció 

A résztvevők a regisztrációkor megadott e-mail címükre kapják meg az online belépéshez szükséges linket, amivel a rendezvény platformjához, a Microsoft Teams csatornákhoz lehet hozzáférni. A helyszíni résztvevők e-mailben kapják meg a visszaigazolást a regisztrációról.

>>>REGISZTRÁCIÓ<<<

Az adatvédelmi rendelkezések miatt csak bejelentkezett felhasználók tudnak jelentkezni a rendezvényre. Ha még nincs Tolkien.hu felhasználói fiókod, akkor azt a jelentkezési lapon is létrehozhatod. Kérjük, hogy ne felejtsd el aktiválni a Tolkien.hu felhasználói fiókodat is, ha csak most regisztráltad (erről külön e-mail-t kapsz)!

A jelentkezésed adatait bármikor megtekintheted a www.tolkien.hu oldalon bejelentkezve a Közösség/Rendezvényeim menüpont alatt a nevedre kattintva (https://tolkien.hu/kozosseg/rendezvenyeim). Ugyanitt elérheted a regisztrációs igazolást is.

A rendezvény előtt olvasd át a technikai tudnivalókról szóló cikkünket, ha nem gyakran használod a Discord vagy Microsoft Teams felületeket.

>>>Technikai információk<<<

Középfölde Vásár

Elindult a Középfölde Vásár, ahol pólókat, bögréket, vászontáskákat, könyveket, kitűzőket, egyedi tervezésű, kereskedelmi forgalomban nem kapható Tolkien tematikájú termékeket lehet vásárolni. A megrendelt termékeket előre meghatározott időpontokban és helyszíneken lehet majd átvenni, valamint postázást is lehet kérni.

kozepfolde vasar csakszoveg

Figyelem! A Középfölde Vásár felülete csak a rendezvényen résztvevők számára elérhető! A rendeléshez regisztrálj a rendezvényre, majd jelentkezz be a Tolkien.hu oldalon!

A március 15. délig leadott rendelések biztosan elkészülnek a rendezvényig és ezekhez a termékekhez kedvezményes áron juthatsz hozzá. A kedvezményes rendelési időszakot követően leadott rendeléseket lehet, hogy már csak a rendezvény után tudjuk átadni!

A megrendelt termékek csak online bankkártyás fizetéssel (ajánlott), vagy 3 munkanapon belül átutalással fizethetőek! A 3 munkanapon belül nem fizetett megrendeléseket töröljük.

Járványügyi korlátozások

A beltéri programokon az aktuális jogszabályoktól és a végleges helyszíntől is függően lehet, hogy kötelező lesz a védettségi igazolvány felmutatása, illetve a maszk használata.

 

Bármilyen, a rendezvénnyel kapcsolatos kérdés esetén írj a tolkiennap@tolkien.hu címre!

 

onkentes felirat 01

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére