A Gyűrűk Ura Vázlatkönyve

 Alan Lee rajzokkal és szavakkal mutatja be, hogyan születtek a gyönyörű vízfestmények A Gyűrűk Ura centenáriumi kiadásához. Ezek a képek olyan hatásosak voltak, hogy végül Peter Jackson filmtrilógiájának a látványvilágát is meghatározták.

" A Gyűrűk Ura vázlatkönyvé -ben Alan Lee rajzokkal és szavakkal mutatja be, hogyan születtek a gyönyörű vízfestmények A Gyűrűk Ura centenáriumi kiadásához. Ezek a képek olyan hatásosak voltak, hogy végül Peter Jackson filmtrilógiájának a látványvilágát is meghatározták és segítettek az áhított Oscar-díjat elnyerni. A könyv több, mint 150 vázlatot és korai látványtervet tartalmaz, hogy bemutassa, miként lett az ötletből kész alkotás. Néhány színes kép egész oldalas reprodukciója is megtalálható, akárcsak eddig ismeretlen látványtervek, amelyek a filmkészítés során születtek, valamint sok új rajz is. A Gyűrűk Ura vázlatkönyve különleges lehetőség, hogy bepillanthassunk annak az embernek a fantáziájába, aki megfestette Tolkien világát, először papíron, aztán három dimenzióban a filmvásznon. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, akit gyönyörködtetett az illusztrált A Gyűrűk Ura és szeretnék tudni, mennyit köszönhetett a film Alan Lee képzelőerejének.

Alan Lee volt az illusztrátora A Gyűrűk Ura rendkívül sikeres centenáriumi kiadásának, valamint A Hobbit illusztrált változatának. Grafikai tervezést tanult, tanulmányozta a kelta és viking mítoszok képi világát, és számtalan könyvet illusztrált. Ő volt Terry Jones Erik, a viking című filmjének látványtervezője. Elnyerte a Kate Greenaway Érmet Rosemary Sutcliffe Fekete hajók Trója falainál illusztrációiért. 1997-től látvány- és díszlettervezőként dolgozott Peter Jackson A Gyűrűk Ura filmtrilógiáján. 2004-ben A Király visszatér elnyerte a legjobb díszletért odaítélt Oscar-díjat."

"Alan Lee illusztrációit szépség és líraiság jellemzi. Művészete éppen azt örökíti meg, amit én is szerettem volna megörökíteni a filmeken."
(Peter Jackson)


Magyarra fordította: Büki Gabriella (Vewy) - Magyar Tolkien Társaság

Kiadó: Európa Könyvkiadó


Lee, Alan
A Gyűrűk Ura vázlatkönyve
(The Lord of the Rings Sketchbook)
Fordította: Büki Gabriella
Oldal: 192
Formátum: 189x246
Ára: 4900 Ft
ISBN 963 07 8192 1

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 01 augusztus 2019 09:59

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére