GUILLERMO DEL TORO VISSZALÉPETT

Guillermo del Toro a forgatás kezdetének elcsúszása miatt lemondott A hobbit rendezéséről.


Guillermo del Toro hétfőn bejelentette, hogy A hobbit filmek forgatásának csúszása miatt kénytelen lemondani a produkció megrendezéséről. Mint fogalmazott: élete legnehezebb döntésére kényszerítették a körülmények.

 

"Miután közel két évig éltem, lélegeztem be és terveztem egy világot, amely olyan gazdag, mint Tolkien Középföldéje, nagy szomorúságomra kénytelen vagyok lemondani ennek a csodálatos filmnek a megrendezéséről" - írta a rendező a TheOneRing.net oldalán.

Elhatározását azzal magyarázta, hogy a súlyos anyagi gondokkal küzdő, és a forgalmazási jogok felét birtokló Metro-Goldwyn-Mayer miatt mindeddig nem kapott zöld utat a forgatás, és minden valószínűség szerint ez addig nem is következik be, amíg a csődbe jutott filmstúdió sorsa el nem dől.

Peter Jackson a TheOneRing.net-nek kifejtette: bár maga is szomorú, de tökéletesen megérti rendezőtársa döntését. Mint írta, "az a helyzet, hogy Guillermo nem akart hat évet csak ennek a filmnek szentelni Új-Zélandon, amikor eredetileg csak három évre kötelezte el magát". Jackson egyúttal bejelentette: már a héten tárgyalnak az új rendezőről, hogy semmi se hátráltassa az előkészületeket.

GDT kézjegye azonban rajta marad a készülő produkción, eddigi munkássága szervesen beépült az előkészületekbe: ő volt az egyik forgatókönyvíró, és számos látványtervet is készített már a filmhez, amelyeket felhasználhatnak a továbbiak során is.


Források: TheOneRing.net, Volgyzugoly.uw.hu

 

Utoljára frissítve: szerda, 13 április 2016 14:14

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére