Filmzene

Több
21 éve 9 hónapja #93589 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Filmzene
Én elég nagyot csalódtam a zenében. Tény, hogy a Rohanos rész csodálatos, de ezzel nagyjából ki is merült. A többi jó rész mind az első film zenei motívumaira épül. Az új részekben nyoma sincs annak a monumentalitásnak, ami az elsőben mindannyiunkat lenyűgözött. Maga a zene is középszerű, az énekesekről nem is beszélve. Arra számítottam, hogy nem Enyát szerződtetik újra, de arra nem, hogy ilyen gyenge énekhangokkal próbálják helyettesíteni. A dalok sem hozzák az első rész dalainak színvonalát. Howard, öregem, ez nem sikerült valami jól.

Persze itt is csak azt tudom felhozni mentségükként, amit a film egészére vontakozólag. Azokat az elvárásokat, melyeket a rajongók állítottak az első rész után, szinte lehetetlen lett volna teljesíteni. Biztos, hogy az elvárásaink is túlzóak voltak.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #93553 Írta: Antares
Antares válaszolt a következő témában: Filmzene
Narie!

Ha fővárosi vagy, megtalálod a Headbanger nevű boltban, de nézz utána előbb a headbanger.hu-n. Ezen a weboldalon még meg is rendelheted! Ha mégsincs meg nekik, keresd a Metal Hammer Zenebarlangban. Ne haragudj, de pontos címmel most nem tudok szolgálni, de a napokban utánanézek, ha érdekel!

Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #93460 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: Filmzene
De jó látni, hogy nem csak én vagyok oda meg vissza a Rohanos zenétől :D CD-m nincs, de riasztom apát, hogy ha lát, csapjon le rá :wink: De iszonyú jó! (Ez is érdemelne Oscart)
Ha jól emléxem, még a balrogos részre mondtam a film alatt, hogy eszméletlen. (vagy Fangornnál :hein: már nem tudom... :eek4: )

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!

Több
21 éve 9 hónapja #93427 Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: Filmzene
Jómagam nagyon gyönyörűnek tartom a zenét. Habár számomra a történet örökre összekapcsolódott az Iced Earth, Cross Borns és a Nightwish zenéjével.

Több
21 éve 9 hónapja #93363 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Filmzene

Olosta írta: Ajánlom figyelmetekbe a Blind Guardian nevu´´ együttes Nightfall In Middle Earth c. albumát, arról is legfo´´bbként a The Eldar c. számot! :!:
Nagyon tuti!!! :D

Hol lehet beszerezni?Mert én már a fél országot körbejártam,de sehol sem találtam :?
Gondolom egy régebbi album,de nem lehet vhogy netrôl leszedni?

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 9 hónapja #93305 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Filmzene
Szia!

Ugorj be pl. egy Media Markt-ba, ott biztosan találsz. Én is ott vettem.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
21 éve 9 hónapja #93272 Írta: Esticsillag
Esticsillag válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Csak el szertném mondani, hogy nagyon nagyon teccett a Két Torony zenéje!!!!!!!!!!
Nem tudjátok, meg lehet kapni valahol, vagy várjak türelmesen amíg megérkezik??! :closed:

Üdv.

"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."

Több
21 éve 9 hónapja #93263 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Filmzene
Ajánlom figyelmetekbe a Blind Guardian nevű együttes Nightfall In Middle Earth c. albumát, arról is legfőbbként a The Eldar c. számot! :!:
Nagyon tuti!!! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
21 éve 9 hónapja #93262 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene
Ezt is akartam még írni, hogy szoktam úgy olvasni, hogy közben a filmzenét hallgatom, csak aztán elfelejtettem :)

Csak az a baj, hogy nem mindig passzol össze a zene, és ahol épp tartok a könyvben :)
Gondolj bele: Concerning Hobbits+Minas Tirith ostroma ;) Najó, ez csak vicc volt. :)

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 9 hónapja #93153 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Filmzene

Elanor írta: De az összes zene annyira gyönyör?, és ha a könyvek és a filmek világát össze akarjuk hasonlítani, akkor a film egyik hatalmas el?nye a zene!!

Elanor! Próbáltad már a könyv olvasása közben hallgatni a zenét? Én igen és nem volt rossz :)

Több
21 éve 9 hónapja #93105 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Filmzene
Köszi Ulmo, mert az nagyon tetszett:)) amúgy nagyon jó a zene, és sokban más mint a FotR zenéje szvsz.

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 9 hónapja #93082 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Dodiee: Az a Breath of Life c. szám

Több
21 éve 9 hónapja #92998 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem tudjátok, hogy mi a címe annak a dalnak, ami akkor van, amikor Aragorn álmodik? és Arwent látja.(hogy a lovat ne említsem) :wink:

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 9 hónapja #92993 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene
Még mindig nincs meg...elvileg a barátnőm hamarasan lemásolja nekem :D :D :D

Olvastátok a VOX-ban a kritikáját? 100%-ot kapott :!: :P

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
21 éve 9 hónapja #92483 Írta: Elanor
Jaj, tényleg, a Rohanos téma..... azt kihagytam :) Már egyszer leírtam róla a véleményemet...olyan csodálatos...

Több
21 éve 9 hónapja #92482 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Filmzene
Jah...már megvan 1 ideje a zene... éééés.... Gyönyörűűűű :oops: Egyszerűen fantasztikus szép stb. Annyira teccik a Rohanos téma nagyon el van találva... ami még nagyon teccik az a Helm's Deep nagyon jól meg lett csinálva meg lehetett különböztetni azt amikor a tündék vonulnak csatába és amikor a rohaniak :) És Haldír halála is csodálatos...az egész :)

Több
21 éve 9 hónapja #92480 Írta: Elanor
Szóval azt szeretném mondani, hogy sztem a zene iszonyatosan sokat dob a filmen, és szerves része annak!

Csak néhány példa: amikor az entek vonulnak Vasudvard felé, és sorra lépnek ki az erdőből 8O 8O 8O az a zene!!!! Nem tudok rá szavakat...
Vagy Gandalf és a balrog zuhanása, az se semmi!!
Meg a végén: Samwise The Brave.... :cry: :cry: ez volt az egyik kedvencem, amikor még nem láttam a filmet, csak hallottam a zenét :arrow: a film hatására mégjobban szeeretem :)
De az összes zene annyira gyönyörű, és ha a könyvek és a filmek világát össze akarjuk hasonlítani, akkor a film egyik hatalmas előnye a zene!!

Több
21 éve 9 hónapja #92477 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Filmzene
Nemigaz,megkaptam karácsonyra a filmzenét,a film elôtt nem akartam meghallgatni,most meg elromlott a lejátszónk. :evil: :evil: :evil:
Szóval most csak az elején lévô Aragorn-képet nézegethetem... :cry:

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 9 hónapja #92457 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Filmzene
Még mindig nincs filmzeném CDn... :( -de a film zenéje borrzasztó jó...főleg a rohíroknál :!: oancípvolt... :oops:
És a Gollum's song a végén:gyönyörű...(minden nap meghallgatom a letöltött változatát,hála érte nagyon! :) )

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
21 éve 9 hónapja #92329 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Filmzene
Én, ha lehetne, adnék a 2. résznek is Oscart, ha még írna hozzá néhány új dallamot HS... :wink: Iszonyatosan tetszik így a zene, hogy végre láttam a filmet, mert mostmár tudom egy jelenthez kötni a dallamot!! Gyönyörű! 8O (Most épp a Breath Of Life megy, az a kedvencem!)

Erendil: nem kaptam +... :(

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 9 hónapja #92248 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Filmzene
Ulmo: A völgyzugolyi jelenetben a The Leave Takingelött volt egy énekes rész, na, azt én nagyon hiányolom. Meg volt még egy-két dolog, de azok most nem jutnak eszembe. Azért egy jelölést mindenképp megérdemel a TTT zene, és Gollam Dala is! Bár, ha belegondolok, pl. John Williams zseniális Birodalom Visszavágja sem kapott díjat, de a jelölés akkor is kijár.
:wink.

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 9 hónapja #92171 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene

Niphredil/Szméagol írta: szóval a TTT zene a CD-n megint jól le lett kurtítva. Nincs az a zene, amikor a tündék elindulnak Völgyzugolyból, meg még sorolhatnám. Ki kéne adni egy bövített filmzene-lemezt.
:wink:

Biztos nincs rajta az a zene :hein: A Leave taking szám pont erre a részre utal.

Telving: azért vannak nagyon jó részek a film zenéjében: a fehér lovas-téma, a rohírok témája (az a hegedűs rész), a zene, ami alatt az entek Vasudvardba vonulnak, meg az Evenstar zene Arwen jelenetei alatt. És persze a vége-főcím: Gollam dala.

Több
21 éve 9 hónapja #92143 Írta: Telving
Telving válaszolt a következő témában: Filmzene
A második rész zenéjéről írnék valamennyit.
Hát,Oscart szerintem nem kap.Sok rész egy az egyben a Fotr.Mondjuk az alapmotívumok jó,hogy maradtak.Az egész valahogy nem ér fel a látványoz,ez pedig a FoTRben így volt.Nagyon nem hagyták kibontakozni Howard urat,én legalább is így éreztem. :?
Viszont az Edorasnál felcsendülő hegedűjátékos rész,az nagyon kafa.Meg a tündék bevonulása Helmbe.Ott megborzongtam.Gyönyörűek a tündés jelenetek és ebben nagy szerepe van a zenének.(emlékezzünk csak a a extraDVDre a FoTRben a tündék nyugatra vonulása alatt is csodálatos volt a zene,szinte elborul az ember.)Most ennyi.Ha valkinek van hozzáfűzni valója az fűzze hozzá.Kíváncsi vagyok másnak hogy jöttek le ezek a dolgok.

Több
21 éve 9 hónapja #92140 Írta: Niphredil/Szméagol
Tényleg jók a trailer-zenék, és tényleg gonoszság, hogy sehol sinvsenek. Most egy picit mérges vagyok (nem tudom, kire kell mérgesnek lennem), szóval a TTT zene a CD-n megint jól le lett kurtítva. Nincs az a zene, amikor a tündék elindulnak Völgyzugolyból, meg még sorolhatnám. Ki kéne adni egy bövített filmzene-lemezt.

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 9 hónapja #91336 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene

ipszilon írta: hódica: az első rész trailerének a zenéje nincs meg?

nincsen meg...csak a filmzene van meg kazin(de az In dreams fele + a May it be lemaradt :rmad2: :bawling: )
[size=9:3kkjheq5](miért, mi volt a trailer zenéje? :look: :oops: )[/size]

Erendil:köszi előre is :hello:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
21 éve 9 hónapja #91287 Írta: Niphredil/Szméagol
Juj! CB-CD 1000 Ft-ért? Te jó ég! Miért most nincs pénzem?
Mellesleg senki Steven Tyler-rajongót nem akartam megbántani, de elég érdekesen nézne ki, ha ő énekelne valami LotR filmzenét (bár lehet, hogy jó lenne!).

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #91285 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

ipszilon írta: mijez az átok és eskü? vmi gyűrűk ura?

Igen, de nem egészen. A Cross Borns nevű tatabányai metálegyüttes egyik albuma. A Cross Borns az, akiknek a koncertjével zárult a jan.3-ai rendezvény. Van egy olyan albumuk, aminek a címe A Gyűrűk Ura - Kalandozás Középföldén. Ez az, ami miatt a fél fórum Cross Borns rajongó.
Az Átok és Eskü multimédiás CD egy újabb albumuk, ezen csak 4 szám van, az Átok és Eskü (nagyon jó, ez az új kedvencem, olyan, mint egy képeskönyv, Glaurungról szól, de a Szilmarilok többi történetére is vannak benne utalások), a Tőr a sötétben (a Gyűrűk Ura album egyik legjobb száma) koncertfelvétele, és 2 szám a The Stone nevű együttestől.
De ha az ember berakja a számítógépbe, rajta van mp3-ban az összes eddig megjelent albumuk minden száma (Tales of a Winter Night, In Time of War, stb.), a Bátrak diadala c. számhoz készült videoklip, képernyővédő, a zenekar története, képek, stb, stb. 1000 Ft-ért nagyon megéri.
A Cross Borns hivatalos honlapja: crossborns.lapja.hu

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 9 hónapja #91272 Írta: ipszilon
ipszilon válaszolt a következő témában: Filmzene
mijez az átok és eskü? vmi gyűrűk ura?

Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.

Több
21 éve 9 hónapja #91264 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Most olvastam a Cross Borns honlapján, hogy az Átok és Eskü CD-ből (amit 3-án meg lehetett venni, 1000 Ft, és rajta van az 5 album összes száma mp3-ban, meg a videoklip is) csak 100 db készült. Úgyhogy aki még akar belőle, siessen a megrendeléssel.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 9 hónapja #91239 Írta: virágocska
virágocska válaszolt a következő témában: Filmzene
En szemely szerint elsö hallasra beleszerettem a zenebe. Nagyon illik a filmhez!! :)

I was there 3000 years ago.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.863 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére