- Köszönetek: 0
Filmzene
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ulmo
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
Már ma??? 8O Olyan is kell! :bounce: Valaki nem dob meg vele előkarácsonyi ajándékként? (Meg kérek két jegyet a TTT holnapi párizsi bemutatójára, meg egy hétvégét Viggóval... Egy toronyórát lánccal... )
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- A Fák Úrnője
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nin o Chithaeglir, lasto beth daer,
Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ulmo
- Nem elérhető
- Elanor
- Nem elérhető
- Lili
- Nem elérhető
Most néztem meg a www.warnermusic.hu oldalt és ott azt írták,hogy ma jelent meg a Két torony filmzenéje!!!!!!
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
I've seen the moon
And the first sunrise
- Minerva
- Nem elérhető
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
www.tearsforfears.net/photos/ETnewcover.jpg
I've seen the moon
And the first sunrise
- Ery
- Nem elérhető
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
www.lordoftherings-soundtrack.com/
I've seen the moon
And the first sunrise
- A Fák Úrnője
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nin o Chithaeglir, lasto beth daer,
Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Én is ezt mondom. És az engedély a gépre szól. Így aztán nem tudom meghallgatni, mert ottthon nincs netem, itt a könyvtárban meg nincs hangkártya a gépben. Meg nem is szabad.Penngaladiel írta:
Az a lényeg, hogy csak olyan gépen tudod meghallgatni, ahol van internet hozzáfárés, mert regisztrálnod kell hozzá. Egyszer. Utána békénhagy, csak a 30 nap után nem fogod tudni lejátszani megintSil írta: Gollam dalát sajna nem tudom meghallgatni, úgy tűnik, akinek nem otthon van hozzáférése, az szokás szerint le van... Pedig a részletek alapján az egyik kedvencem lesz. :bawling:
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az a lényeg, hogy csak olyan gépen tudod meghallgatni, ahol van internet hozzáfárés, mert regisztrálnod kell hozzá. Egyszer. Utána békénhagy, csak a 30 nap után nem fogod tudni lejátszani megintSil írta: Gollam dalát sajna nem tudom meghallgatni, úgy tűnik, akinek nem otthon van hozzáférése, az szokás szerint le van... Pedig a részletek alapján az egyik kedvencem lesz. :bawling:
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Kiscsávó, örülök, hogy tudsz normálisan is beszélgetni. Arra, hogy "elkapkodták" a filmet (bár én ezt csak a bővített DVD óta érzem), maga PJ is rájött már (nyilatkozott is arról, hogy ha most csinálná, sok mindenen változtatna), ezért a második rész sokkal lassabb lesz, hagy időt a történet kibontására, a szereplők kapcsolatának ábrázolására.
Gollam dalát sajna nem tudom meghallgatni, úgy tűnik, akinek nem otthon van hozzáférése, az szokás szerint le van... Pedig a részletek alapján az egyik kedvencem lesz. :bawling:
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Elanor
- Nem elérhető
De az volt az igazi, amikor már láttam a filmet, és amikor hallgattam a zenét, képzeletben újra lejátszódtak előttem a film jelenetei... ez főleg az uccsó számnál, a Breaking of the Fellowshipnél volt így (upsz, az uccsó az a May It Be, nem baj... ), ha azt hallgatom mindig eszembe jut a film vége, és mindig úgy meghatódom...
I feel complete when I feel sick inside
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Íme, Gollum's Song:
web.neuroticmedia.net/dl/6491/39 ... s_Song.wma
Elmondhatatlanul szomorú és csodálatos...
I've seen the moon
And the first sunrise
- kiscsávó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ulmo írta: Akkor esetleg mellékelhetnél egy linket a zenékhez
Nincs linkje neki.
Én soha nem hallgatnám meg a zenét a film előtt. Nálam ez szentségtörés lenne.
Abban is biztos vagyok, hogy a TTT zenéje is sokkal jobb lesz. Jó zenéhez jó film kell. Olyan jelenetek kellenek, amik beszédesek, témákat hoznak elő az emberből. Lásd "Birodalom visszavág". A világ legjobb fimzenéje.
ainu: Utolsó mohikán! Mekkora zene. Főleg a "The Kiss" c. téma.
- ainu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
(Most jut eszembe, annak idején "Az utolsó mohikán"-nal ugyanígy voltam. Már rongyosra hallgattam a kazettát, mire egyszer megnéztem a filmet is, és ugyanez volt az érzésem: én egy kicsit jobban ismerem a szereplöket és a cselekményt, mint a többiek - pedig ök nem elöször látták.)
- ainu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Sajnálom, ha nem szerepel rajta Enya! (ezek szerint biztos?) Arwen és Aragorn beszélgetése alá nem nagyon tudnék meghatóbb és kifejezőbb zenét elképzelni, és biztos a TTT-ben is lesz ahhoz hasonló jelenet, de biztos vagyok bene, hogy ezzel sem lesz semmi baj!
kiscsávó: az a szomorú téma szerintem is ötös, megkockáztatom, hogy a legjobb az egészben! (meg persze a "May it be", de Enyával én elég elfogult vagyok, szóval az nem is lehet rossz)
- Áfonya
- Nem elérhető
Viszont előre örülök a visszatérő elemeknek (lsd. Szövetség témája), kíváncsi leszek hogyan fogja Shore beledolgozni ezeket az új zenékbe. :itscool:
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ulmo
- Nem elérhető
kiscsávó írta: Amúgy a TTT zenéje már fent van neten. Akár le is szedhettem volna, de még nagyon sok van, ami sokkal fontosabb, és szükségem van rá.
Akkor esetleg mellékelhetnél egy linket a zenékhez
Amit eddig hallottam belőle, nagyon tetszik. Gollam dala közben szinte látom, ahogy Frodó és Samu bemászik az alagútba Minas Morgul fölött...
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Igen-igen-igen-igeeen!!!Eddig mindenki hülyének nézett, mikor közöltem, hogy 96-ban láttam egy Cinema-t amiben benne volt, hogy készül a film, bár ott Babót írtak, de volt egy kép Zsákvégről:)Mindenki azt mondta, nem lehet, biztos később volt. de nem.kiscsávó írta: Amúgy 6 évig készült, mert 1995-ben kezdték el az egészet, ha pontosak akarunk lenni.
Mondom, a lehetőségekhez képest nagyon jól volt megcsinálva a film, hiszen ezt egyszerűen lehetetlen megcsinálni tökéletesen. lehetett volna jobb, de így is nagyszerű
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Rayan
- Nem elérhető
Én is. Teljesen.
"Hol érdekel engem az oscar? Az oscar-világ legnagyobb szégyene, hogy Ennio Morricone soha nem kapott oscar-díjat."
Sajna teljesen jogos. Főleg, hogy nem kapott az 1900 után sem.
És Enya sem kapott, az pedig egyértelmű, hogy rohadt nagy bundázás volt!
...Azért mégiscsak jó volt látni, ahogy a kedvenc PJ-m arca vidult a díjkiosztó után, hogy "4 Oszkár-díj!" , és "közülük Howard az egyik!" Biztosan rosszul esett neki, hogy lényegében csak a látványvilágot díjazták (meg a zenét), és a színészi teljesítményt nem. De ezt már milliószor kitárgyaltuk, hogy új-zélandi filmnek nem is lehet akkora "sikere", mint egy amerikainak.
Kiscsávó, engem teljes mértékben lenyűgöz a filmzene. Igaz, hogy Tengerparti bácsi rondószerűre vette a figurát, de azt zseniálisan csinálja Szerintem.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- kiscsávó
- Nem elérhető
Dodiee írta: Én csak ezen a mondaton akadtam fenn... Elkapkodva???????Ezt a filmet 4 évig csinálták, már hogy a francba lenne elkapkodva???
Nem a készítésére mondom, hogy elkapkodták. Szó sincs róla. Amúgy 6 évig készült, mert 1995-ben kezdték el az egészet, ha pontosak akarunk lenni. Tudom, mekkora iszonyú munka fekszik benne, ráadásul hogy mind a hármat egyszerre forgatták. Jacksonon kívül egy rendezőről tudnám elképzelni, hogy esetleg ugyanerre képes lenne: James Cameron.
Magára a filmre mondom, hogy el van kapkodva, maga a cselekmény, a történés. Egyszerűen úgy érzem, nem bántak kellő tisztelettel a dolgok jelentőségével. Igazad van, hogy nem lehet 5-6 órás filmet moziban leadni. De akkor is, ha lenne film aminek ilyennek kéne lenni, akkor az nem lehet más, csakis a Gyűrűk Ura. Nem azt mondom, hogy nem jó a film, mert így is nagyon jó. De lehetett volna sokkal-sokkal jobb is.
Ezt nem nagyképűségből mondom, de ha ott lehettem volna a forgatáson, mint első számú tanácsadó Peter öcsémnek , bomba ötleteim lettek volna, mit hogy csináljon, mit ne csináljon.
Biztos vagyok benne, hogy a TTT lefőzi a FOTR-et.
Dodiee írta: Hidd el, kiscsávó(jaj, de hülyén hangzik így szólítani valakit, olyan mintha lekezelnélek...)
Én kiscsávó vagyok és kész.
Dodiee írta: Amúgy nekem nem az Oscara biztosíték, mert volt már rá példa, hogy olyan zene, vagy film nem kapta meg a díjat, ami megérdemelte volna (Volt egyszer egy vadnyugat).
Hol érdekel engem az oscar? Az oscar-világ legnagyobb szégyene, hogy Ennio Morricone soha nem kapott oscar-díjat.
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
kiscsávó írta: Nem a könyvet bántom, mert a könyv előtt letérdelek. De a film el van kapkodva.
Én csak ezen a mondaton akadtam fenn... Elkapkodva???????Ezt a filmet 4 évig csinálták, már hogy a francba lenne elkapkodva???És megnyugtatlak, sztem mindegyik részhez van több is, mint 4 óra anyag, de egyszerűen nem lehet 4-5 órás filmet moziban levetíteni, nagyon sokan nem bírnák ki. És már csak azzal a plusz fél órával is sokkal teljesebb lett a film, vajon mi lehetett még a tarsolyukban, amit nem kaptak elő??? Hidd el, kiscsávó(jaj, de hülyén hangzik így szólítani valakit, olyan mintha lekezelnélek...)hogy nagyon sok munka, nagyon sok energia, idő és szeretet van ebben a filmben, és sztem a lehetőségekhez képest nagyon jó lett. Egyszerűen nem lehetett ugyanazt átvinni filmre, mint amit Tolkien könyvben megalkotott. Mert az mindenkinek más. A zene pedig szerintem fantasztikus, bár nem tudom az általad említett filmzenéhez hasonlítani, mert nem láttam, még nem is éltem akkor. De nem mondom, hogy szar, mert nem is ismerem. Amúgy nekem nem az Oscara biztosíték, mert volt már rá példa, hogy olyan zene, vagy film nem kapta meg a díjat, ami megérdemelte volna(Volt egyszer egy vadnyugat). Szóval nekem az nem döntő, de úgy gondolom, HS megérdemelte, mert nagyot alkotott.[/i]
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- kiscsávó
- Nem elérhető
ainu:
A Bestiák Mestere végén figyelted a junn vezért? Eszméletlen, hogy néz ki. Nagyon megcsinálták azt a jelentetet. Ahogy ég a tűz körülötte, ugrat a lóval, és az a pokoli sisak rajta. Csak a szemét látni. Számomra a legfenyegetőbb alak, aki valaha filmvásznon megjelent.
Én sem vagyok zeneileg túlságosan képzett. De pontosan tudom, hogy mi a jó nekem, és mit miért szeretek.
Ulmo:
Ezek mind csúcs filmzenék amiket mondasz. A Highlander a világ egyik legjobb filmzenéje, nálam simán bent van a top 10-ben. Főleg a "The Highlander Theme". Attól a mennybe szállok.
Amúgy a TTT zenéje már fent van neten. Akár le is szedhettem volna, de még nagyon sok van, ami sokkal fontosabb, és szükségem van rá.
- Ulmo
- Nem elérhető
kiscsávó írta: Oké Ulmo. Akkor mondd meg nekem őszintén, ha beteszed bármelyik fenti film zenéjét, te mindegyiket végig tudod úgy hallgatni, hogy minden percét élvezed, és azt mondod, ez igen! Akkor egész más az ízlésünk. Nekem dallamok kellenek. Nekem dinamika kell. Nekem szerelem kell, szomorúság, düh, bánat, öröm. Ezek egyikét sem hallottam, miközben a fenti filmek valamelyikét néztem.
Ehhez egyetlen dolgot mondanék. Soha nem vettem filmzene-albumot, pedig volt pár film, aminek imádtam a zenéjét (Keresztapa, Volt egyszer egy Vadnyugat, A Jó, a Rossz és a Csúf, Indiana Jones-filmek). A Gyűrűk Ura volt az első. Ez sem tökéletes, de nekem teljesen megfelel.
Egyébként nálam filmzenében a Highlander zenéje az abszolút csúcs. Erről viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.