Filmzene

Több
22 éve 8 hónapja #50531 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Filmzene
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A HP zenéjére nem emlékszem. A GYU-ra annál inkább.
Igaz a filmzenét hallgatva bírtam ki a bemutatóig! :lol:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 8 hónapja #50508 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Filmzene
A HP zene is tetszik nekem... de az igaz, hogy az inkább aláfestő jellegű, míg a GYU önmagában is megállja a helyét. De pl. a kviddicsmeccs zenéje istenien passzol a filmbeli jelenethez, meg a főtéma is tök jó - he esetleg tudjátok melyikről beszélek... :)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 8 hónapja #50506 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Filmzene
Sztem a HP zenéje is jó volt a maga nemében! Pontosan illett ahhoz a könnyed gyerekfilmhez, amit alkotni tudtak!
De ezzel szemben a GYU zenéje nem egy sima filmzene... az belülről megfogja az embereket.... ahogy hallgatod pörög a szemed előtt a film.
Szóval a HP zenéje, az tényleg csak aláfestő zene a filmhez, a GYU zenéje pedig egy önálló alkotás!

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 8 hónapja #50504 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
A Gyűrűk Ura zenéje a legkirályabb, amit eddig hallottam! :P
Mást már nem is tudok. :oops:

Több
22 éve 8 hónapja #50503 Írta: Nyulhopsz!
Nyulhopsz! válaszolt a következő témában: Filmzene
Szerintem is sokkal jobb volt a GyU zenéje.
A Hp tényleg nem olyan, mint ami úgy belemászik az ember fülébe...
Mondjuk lehet, hogy ezt csak azért mondom, mert én már úgy mentem a moziba, hogy fújtam az összes számot a filmzenéből... 8)

Több
22 éve 8 hónapja #50496 Írta: manó
manó válaszolt a következő témában: Filmzene
HP filmzene? Semmire nem emlékszem belőle.Az biztos hogy a Gyűrűk ura zenéje sokkal jobb.

...összeforr a törött szablya,s koronás lesz a király.

Több
22 éve 8 hónapja #50382 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Filmzene
Egyet értek hogy a HP-t nagyon elbénázták, a GYU-val ellentétben. :cry: Nagyon gyorsan meg akarták csinálni és a részleteket elfelejtették. a könyv viszont tetszett. :lol: A GYU. filmje meg szerintem nagyon jó volt, persze a köny is! :mrgreen:

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 8 hónapja #50364 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Filmzene
Martin: szentem a HP film iszonyú Bna volt... én még Oscar jelölést sem adtam volna neki... (a könyv viszont tetszik)

Több
22 éve 8 hónapja #50361 Írta: AnakinSS
AnakinSS válaszolt a következő témában: Filmzene
John Williamshez képest a Harry Potter egy igen gyenge teljesítmény volt. Nyomába se ér pédául a Cápának, az Indiana Jonesnak, a Csillagok háborújának de még a Resszkessetek betörőknek se. :(

Több
22 éve 8 hónapja #50329 Írta: Martin Solayr
Martin Solayr válaszolt a következő témában: Filmzene
Fereste: Én nem láttam az Oscart, de ahogy elmondtad, énekelt Enya a gálán. Nos, lehetséges, hogy ezért nem kapta meg a díjat? De gondolj az én helyzetembe! Nekem ***ne szúrjatok le*** a Harry Potter a kedvencem! :? Ő meg nemkapott SEMMIT :cry:

Martin Solayr

Több
22 éve 8 hónapja #50278 Írta: Fereste
ha már itt tartunk, (az Oscarnal:)) akkor elmondanám, hogy nekem egy csalódás volt élőben Enya... arra számítottam, hogy rosszabb lesz, mint felvételen, de hogy ennyire.. naon nem tetszett a megjelenése (számomra vhogy elgyötörtnek látszott), e lehet hogy csak az izgalom tette.. hát nemtom.. minden esetre én szedtem le a netről élő Enya dolgokat, és ott tök yo volt a hangja....... az Oscaron nem :(

Több
22 éve 8 hónapja #50276 Írta: Elanor
Azt hiszem, ezt már leírták a régi fórumba is, de azért itt is megjegyezném: a Voxban 100 %-ot kapott a filmzene, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla... Azért van különbség.

De sztem egy a lényeg: hogy nekünk, rajongóknak tetszik... (persze azért az sem elhanyagolható tény, hogy Oscarral is elismerték :) )

Több
22 éve 8 hónapja #50261 Írta: Áfonya
A zene csodálatos! Howard Shore zseni! :) A cinemások meg hülék. :roll:

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 8 hónapja #50246 Írta: manó
Nem érdekel hogy melyik kritikus mit mond! Szerintem a zene nagyon jó és kész. Azóta akarok hegedűlni hogy hallottam :)

Több
22 éve 8 hónapja #50244 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Filmzene
Ez jellemző a kritikusokra.Nem értékelik az igazi művésztete, amit HS csinált.Csak azokat az érzelgős sz**okat amiket ilyen Faith Hill énekelget, koppintva Celine Dion Titanicját.
Még hogy nem illik a filmhez?Ezek látták egyáltalán a filmet?Mert én beleborzongtam a zenébe, ami a Pajkos Póninál volt.
De ez már mind lényegtelen, mert HS Oscart kapott!!! :D
(Enya nem :( )

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
22 éve 8 hónapja #50237 Írta: Fereste
én egy oat olvastam, (nemtom hol) hogy a filmhez méltatlan, és egyenesen szégyenletes a Howard Shore-féle zene... elképesztő, hogy ien hülyeségeket képesek írni... azt hiszem, mi tolkien-fanok sokkal kritikusabb szemmel nézzük a zenét (és a filmet..) mégis naon tetszik nekünk...

Több
22 éve 8 hónapja #50222 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Még hogy elképesztő kotyvalék! :evil:
Korábban azt írták, hogy Howard Shore bombasztikus zenéje elnyomja a filmet. A németeknek egyszerűen nincs ízlésük. Miért kell ilyen ellenszenvesen hozzáálni egy filmzenéhez?

Több
22 éve 8 hónapja #50216 Írta: manó
Szerintem tök jó a filmzene! A 17-esen még sírni is szoktam olyan szép,meg a kettesen.Elképesztő kotyvalék...

Több
22 éve 8 hónapja #50215 Írta: Nyulhopsz!
És mégis, ez az elképesztő kotyvalék Oscar díjat kapott!
Mekkora vidulás volt akkor a chaten... :D

Több
22 éve 8 hónapja #50214 Írta: AnakinSS
AnakinSS válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok! Olvastam, hogy mit írnak a Cinemában a filmzenéről. Azt mondták, hogy nem értik hogyan sikerült összehozni ezt az "elképesztő kotyvalékot". Na ez azért már túlzás. Ráadásul csak 20% -ot adtak ami nagyon kevés.

Több
22 éve 8 hónapja #50196 Írta: Fereste
engem nemcsak a lórieni zene, hanem eleve az egész filmbeli lórien nem nyert meg...

ha már tt tartunk, akkor az én kedvenceim: Bridge of Khazad-Dúm, May it be, Aníron,The breaking of the Fellowship, the black rider, és akárki akármit mond, a Knife in the dark.. :)

Több
22 éve 8 hónapja #50143 Írta: Elanor
A lórieni zene illik a filmbeli Lórienhez, de a könyvbelihez sztem nem...
Az én kedvenceim (mint másoknak :) ): Concerning Hobbits, The Bridge of Khazad-Dum, Breaking of the Fellowship, May It Be, plusz az a szám, amikor Frodóék találkoznak Trufáékkal a kukoricásban (mindig ezt állítom be, ébresztőnek, ha korán kell kelnem :) ).

Több
22 éve 8 hónapja #50133 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem tudom, mi bajotok a lórieni zenével. Szerintem tökéletesen illik a környezethez. Egzotikus, sejtelmes, ráadásul a szólista csajszi hangja sem az a megszokott "szép hang". És a hangszerelés is eszméletlenül jó lett. Igaz, hogy ha csak úgy hallgatom a zenét - ohne film - picit idegesít, de a képpel együtt nagyon jó. (Bár meg kell hogy mondjam, hogy Lórien nekem túl sötét volt, nem így képzeltem el. Ennek ellenére - vagy pont ezért - nagyon passzol hozzá a zenéje.)

Az én kedvencem a Concerning hobbits, meg az 5. szám (aminek épp nem jut eszembe a címe :? ), na meg persze Völgyzugoly. ÉS a Breaking of the Fellowship az igazi nagy kedvenc! ANNNYIRA SZÉÉÉÉP! Sírni tudok rajta! :cry:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 8 hónapja #50129 Írta: Nyulhopsz!
Mielőtt én láttam volna a Filmet, mindig próbáltam elképzelni, hogy vajon mi történhet akkor, aztán meg egészen más lett :oops:

Na ha már itt tartunk...
Kedvenceim:
Concerning Hobbits
Aníron
The Bridge Of Khazad Dum
The Great River
The Breaking Of The Fellowship
May It Be

Több
22 éve 8 hónapja #50076 Írta: Elanor
Amikor még a film előtt hallgattam a zenét, és tudtam, hogy siratóének Lóriennél lesz, már akkor is arra gondoltam, hogy nem igazán illik ez a zene ahhoz a gyönyörűszép Aranyerdőhöz, amit a könyv alapján elképzeltem...

Több
22 éve 8 hónapja #50074 Írta: Fereste
erről jut eszembe... ha vkinek megvan a Bridge of Khazad Dúmos törpkórus szöveghe, az könyörgöm küldje el nekem!
a síratóének engem annyira nem nyert meg. szép meg minden, de nem fogott meg...

Több
22 éve 8 hónapja #50071 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Hogy a Bridge of Khazad-dumban törp kórus lenne? Hát... nem is tudom. Viszont Lórienben Gandalf siratóénekét quenya és sinda nyelven éneklik, tehát valószínűleg tündék énekelnek.

Több
22 éve 8 hónapja #50040 Írta: Fereste
én azt szeretem ebben a zenében, hogy az egész történetet elmeséli, anélkül, hogy látnám a filmet.... meg aztán a megfelelő nyelvű kórusok iszonyúan tetszenek.. (Bridge of Khazad-Dúm: törp férfikórus.. behalok tőle..)

Több
22 éve 8 hónapja #50035 Írta: Áfonya
Igen, amióta megvan a filmzene én is oda-vissza hallgatom... :)
Kedvenc: The Council of Elrond, The Ring Goes South, The Breaking of The Fellowship, Bridge of Khazad-Dúm, May It Be... ennyi erővel beírhattam volna az egész tracklistát... :wink:
Remélem a következő filmekhez is lesz jó muzsika, no meg persze egy gyönyörű betétdal - Enyára szívesen rábíznám ismét!

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
22 éve 8 hónapja #49886 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!!!!
Én is remélem, hogy lesz új filmzene. Ha már azóta, mióta megnéztem a filmet, más zenét nem bírok halgatni, csak Gy.U.-t, akkor miért ne lehetne ez így továbbra is (na jó, most nem tudom, elvesztettem a fonalat).
Az én kedvenceim: Flight to Ford, The Council of Elrond, Many Meetings, The Ring Goes South, The Bridge of Khazad-dum, Lothlórien, Amon Hen, Braking of the Fellowship, és persze a May it be.
Aki egyetért, írjon.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.799 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére