Filmzene

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24904 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Filmzene
The end.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24903 Írta: Anonymous
MOST megy a May it be a Juventuson!!!!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24902 Írta: Anonymous
Ó, hát az a Tandori? Persze, hogy ismerem.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24901 Írta: Anonymous
Magyar költő, a GYU versbetéteit (a 11. fejezettől) is neki köszönhetjük többek között...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24900 Írta: Anonymous
Olórin: Csakhogy ne maradjak buta: Ki az a Tandori Dezső? (Már hallottam róla, mégsem ugrik be.)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24899 Írta: Anonymous
Ulmo: ez igazán naon-naon-naon jó lett. A legjobb az összes fordítás közül.Ha vannak itt rockerek Enya mellet t'ok ajánlani valamit:<br> Nightwish-Elven path (sajnos fogalmam sincs, honnan lehet letölteni 8-((, de király)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24898 Írta: Anonymous
<br> Kyra:<br> <br> :) ) ki tudja? :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24897 Írta: Anonymous
Ulmo:oan naon szép!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24896 Írta: Anonymous
Olórin:előző életetben véletlenül nem költő voltál???

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24893 Írta: Anonymous
Én eltöltöttem egy félórát azzal, hogy a May It Be-t hallgattam miközben Ulmo Lehet-jét illetve Olórin Úgy legyen-jét énekeltem. Nekem valahogy jobban passzolt Ulmo verziója, bár a refrének között nem tudtam egyértelműen dönteni. Meg persze van néhány sor, ahol Olóriné igazodik jobban.<br> De ez csak az én szerény véleményem. Nem értek a zenéhez meg az énekléshez.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25056 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Nekem is már egy ideje meg van a CD,de én a 17.számba szerettem bele,vagyis a szovegébe.Szerintem annyira találo oda (majdnem elbogtem magam:)).De mindegyik nagyon jo alig tom kivenni a lejátszobol...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25057 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Nekem is már egy ideje meg van a CD,de én a 17.számba szerettem bele,vagyis a szovegébe.Szerintem annyira találo oda (majdnem elbogtem magam:)).De mindegyik nagyon jo alig tom kivenni a lejátszobol...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24892 Írta: Anonymous
<br> Kyra, pipike,<br> <br> remélem, ez is tetszik :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24891 Írta: Anonymous
<br> (úgy érdemes tesztelni, hogy a zenére dünnyögitek a magyar szöveget -- én próbáltam úgy csinálni, hogy igazodjon a dallamhoz... persze ez csak próóóóba...)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24890 Írta: Anonymous
Na, akkor itt a JAVÍTOTT verzióm:<br> <br>
<br> May It Be -- Úgy legyen<br> <br> Vajha esti csillagok<br> Vonnák fénybe léptedet<br> Sötétség, midőn leszáll,<br> Erő tartsa szívedet;<br> Magányos úton jársz,<br> Ó, mily távoli honod.<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Homály)<br> Bízz, és bizton utadra lelsz;<br> Mornie alantië (Lehullt a Homály)<br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br> Rémek árny-sikolyát<br> Szaggassa szét a szél,<br> Legyen fény az útadon<br> társ, míg hajnal kél;<br> Az éj felett győztesen<br> Majd a Napra rátalász.<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Homály)<br> Bízz, és bizton utadra lelsz;<br> Mornie alantië (Lehullt a Homály)<br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24889 Írta: Anonymous
<br> Ulmo:<br> <br> köszi!<br> <br> RÍMEK:<br> Az angol szöveg rímeléséhez igazodtam, ahol az rímel, ott az enyém is. :) <br> <br> QUENYA RÉSZEK:<br> Az elvish.org-ról vettem a tünde dalszövegek teljes nyelvészeti elemzését és fordítását. Az teljesen autentikus.<br> <br> VISZONT:<br> <br> ELRONTOTTUK MINDENKETTEN! :) <br> <br> A ''may it be'' NEM azt jelenti, hogy ''meglehet'', HANEM:<br> ''úgy legyen''.<br> <br> Hát, lehet nekiállni újra :( <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25055 Írta: Anonymous
Eglarcarien: Milyen költői:-)))<br> Énis kíváncsi lennék a zenére...<br> Mármint a TTT-ére.<br> Ja!<br> És a kritikusnak, aki írta a nevezett kis jlentését, odadugnám az orra alá azt az arany szobrocskát:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25054 Írta: Anonymous
Sziasztok! Csak azért írok, mert nem régen olvastam a Cinema kritikáját a zenéről. Csak 20% adott. Hát normálisak ezek? Ez nagyon alacsony. Azt írta, hogy abszolút nem illik a filmhez és hogy nem tudják hogyan sikerült összehozni ezt a konyvalékot. na az ilyenek miatt utálom a kritikusokat.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25053 Írta: Anonymous
:-D Én még jóelőre megkértem az otthoniakat, hogy vegyék meg..., azt viszont nem tudom, hogy nekik honnan sikerült; egy biztos: Pécsett...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24888 Írta: Anonymous
Ólórin,gyönyörű!!<br> *sóhajtozik

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24887 Írta: Anonymous
De jóóóóó,hogy lefordítjátok a dalt!Nagyon szép szinte jobb mint az eredeti!Mindenesetre nekem nagyon teccik!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24886 Írta: Anonymous
Olórin, ez nagyon szép (és ezt nem udvariasságból mondom), bár nem rímel. De ez nem is kötelező, akkor is szép. <br> A quenya szöveg magyar megfelelője az eredetiből lett fordítva, vagy angolból?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24885 Írta: Anonymous
Ulmo:<br> <br> íme, az én verzióm:<br>
<br> <br> <br> May It Be -- Meglehet<br> <br> Meglehet, hogy fényét rád<br> Esti csillag ontja majd,<br> Sötétség, midőn leszáll,<br> Lelked tán majd kitart;<br> Magányos úton jársz,<br> Ó, mily távoli honod.<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Homály)<br> Bízz, és bizton utadra lelsz;<br> Mornie alantië (Lehullt a Homály)<br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br> Meglehet, hogy árny-sikolyt<br> Tovavisz a szél,<br> Utadon tovább a fény<br> nappalig kísér;<br> Az éj felett győztesen<br> Majd a Napra rátalász.<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Homály)<br> Bízz, és bizton utadra lelsz;<br> Mornie alantië (Lehullt a Homály)<br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br> Lelkedben már ígéret él.<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24884 Írta: Anonymous
Sil: nem belekontárkodás, talán igazad lehet. Én nem találtam jobb magyar megfelelőt, de bizos van jobb.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24883 Írta: Anonymous
Bocs, hogy csak így belekontárkodok, de a May It Be nem valami olyasmit jelent, hogy azt kívánom neked, hogy, legyen (az, hogy...)? Szerintem a May It Be nem ugyanaz, mint az It May Be... Kifejezetten felszólító módnak tűnik.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24895 Írta: Anonymous
Hát ez nagyon kínos. Hogy így mellényúljak... Na mindegy, megpróbáltam kijavítani. Remélhetőleg magyar maradt a szöveg:<br> <br> Úgy legyen<br> <br> Legyen, hogy egy esti csillag <br> Fénye hulljon rád<br> Legyen, hogy ha a sötét leszáll<br> Megmaradj, mint igaz barát<br> Magányos úton jársz<br> Messziről vajon hazatalálsz<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Sötétség)<br> Higgy, és megtalálod utad<br> Mornie alantië (A Sötétség leszállt)<br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> Legyen, hogy a homály szavát <br> Elvigye a szél<br> Legyen, hogy útnak indulj<br> Ha új nap kél<br> Ha elmúlt már az éjjel<br> Keresd a Napot a fénnyel<br> <br> Mornie utúlië (Eljött a Sötétség)<br> Higgy, és megtalálod utad<br> Mornie alantië (A Sötétség leszállt)<br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> <br> Látszik, hogy még az Ainuk is hibázhatnak nagyot :) <br> <br> Olórin: a javított verziód még jobb lett! És nagyon költői is.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24882 Írta: Anonymous
Brisa javaslatára közreadom a saját fordításomat:<br> <br> May It Be - Lehet<br> <br> Lehet, hogy egy esti csillag <br> Fénye hull reád<br> Lehet, ha a sötét leszáll<br> Megmaradsz, mint igaz barát<br> Magányos úton jársz<br> Messziről vajon hazatalálsz<br> <br> Mornie utúlië (A Sötétség leszállt)<br> Higgy, és megtalálod utad<br> Mornie alantië (A Sötétség elmúlt)<br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> Lehet, hogy a homály szavát <br> Elviszi a szél<br> Lehet, hogy útnak indulsz<br> Ha új nap kél<br> Ha elmúlt már az éjjel<br> Keresd a Napot a fénnyel<br> <br> Mornie utúlië (A Sötétség leszállt)<br> Higgy, és megtalálod utad<br> Mornie alantië (A Sötétség elmúlt)<br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> Egy ígéret él már lelkedben<br> <br> <br> Mondjatok véleményt. Akinek van saját változata, tegye közzé!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #24894 Írta: Anonymous
<br> Brisa:<br> <br> én végig a May It Be-t hümmögtem költészet közben :) , de a saját szövegeimet nemigen tudtam ráhúzni.<br> Arra törekedtem, hogy nagyjából stimmeljen a szótagszám, meg a záró rímek.<br> Sajna, nem vagyok egy Tandori Dezső...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25052 Írta: Anonymous
Az jó lenne. Nem mondom, az eddigi is gyönyörű, de kevés, mint Balaton szeletben a hullámverés...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #25051 Írta: Anonymous
Én remélem hogy lesz új zene...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.826 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére