- Köszönetek: 0
Filmzene
- Leana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szóval, a May It Be fordítását a 10 és a 11 oldalon olvashatjátok Ulmo és (a elveszett Bölcsünk ) Olórin fordításában. (Külön csemege, hogy nagyjából passzolnak a zenéhez is - különösen Ulmoé -, tehát lehet magyarul is énekelni az (Úgy) Legyent.)
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ulmo
- Nem elérhető
lotr.repriserec.com/bonus_conten ... ecret.html
kicsit várni kell, amíg betöltődik, de mindenképpen érdemes megnézni!
- Narië
- Nem elérhető
- Leana
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
- Leana
- Nem elérhető
Visszábblapozva láttam, hogy már mindannyian rongyosra hallgattátok a filmzene cd-t, kazettát , de a cd-n levő hiperszupertitkosfantasztikus linkről nem írt senki. Meg tudta nyitni valaki egyáltalán? Ha igen, meg tudná mondani, hogy ez hogyan lehetséges, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá. Előre is köszi.
"All we have to decide is what to do with the time that's given to us." (Gandalf)
- Nefadar
- Nem elérhető
- zsoffija
- Nem elérhető
(angoltudásom a szabad fordításokhozzz-hiányos! )
Visszafele olvastam,de nem telálódott meg(feltehetőleg figyelmetlen létem az oka...).Kb hány oldala?
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Brisa
- Nem elérhető
- Nefadar
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Az Ardalambion nyelvleckéiből, mint mindenki. (Lásd Nyelvek és írások topic.) Persze angolul van.manó írta: Sil! Még egy kérdés Honnan tanulsz quenyául?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- manó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Fereste
- Nem elérhető
- Nyulhopsz!
- Nem elérhető
Hallgatom, és teccik!!!!
Dejó!!!
A sulirádió le tud játszani empéhármat??
- Sesy
- Nem elérhető
- zsoffija
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
Tőr a sötétben
(Aragorn) Hosszu út után a mámoros éjszaka, jó lakoma után a fűszeres bor zamata, könnyelmű dalban ébred a beszéd. Megváltó hajnal ideje messze még!
Jó lenne vigyázni fáradt vándorok! A bort főben nyeli a kiszáradt torok, és a hirtelen jött bajban elvész a remény, megváltó hajnal ideje messze még!
(hobbitok)Bizhatunk e benned rejtélyes idegen?
(Aragorn)A kardomat ajánlom, Vándor a nevem!
(hobbitok)Bizhatunk e benned erdők vándora?
(Aragorn)Aragorn vagyok Arathorn fia!
(mindenki)Van mi arany bár nem fénylik diszesen
Van ki vándor s hazatér!
Régi erő nem mulik nyomtalan
Fagyot kibir a mély gyökér
Lángját a tűz vissza kapja
Árnyékből a fény kiszáll
Összeforr a törött szablya
És koronás lesz ujra a király!
Elrond háza vár a seb begyógyul, a tünde varázs népe rád borul, a társaság most megpihen Rivendell szívén, megtorpan a gonoszság ősi falak tövén!
(Aragorn)Rivendell felé a hegyeken át, Széltető dombjén át, sötét éjszakán. Tőr villan egy árnyék suhgan, a Gyűrű hordozója a földre zuhan! A földre zuhan!
A Gyűrűk Ura
Háromszor csillan a fény tünde ujjon, ékszeren
Hétszer a törpök kezén kik rejtve élnek odalennt
Kilencer kél a nap halandó ember tengerén
Egyszer csillan majd elenyész a Sötét Úr kezén
Mordor fekete földjén sűrű árnyak mezején
Egy Gyűrű mindfölött, Egy Gyűrű kegyetlen
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen!
Mordor fekete földjén sűrű árnyak mezején
(Frodó) Én elviszem a Gyűrűt, bár az utat nem ismerem. És nem tudom, hogy győzzem le félelmemet... És itt ülnek mind akik fontosak nekem, nehéz dőntös üli meg most a szívemet!
(Frodó&Samu) De indul az ut és messzire fut, ha nem igyekszünk elszelel, vedd a kardod és a batyud, utra fel! Kalandra fel...
Galadriel tükre
Nézd most tükör lesz a víz, és a szíved messzire hív, ha elhiszed amit látsz! Igaz valóságon tul csak a végzetbe visz az ut, mondd el hiszed amit látsz? Szíved nem szol... nincs hangja már! Szemed nem lát, a ködfátylán át...
Figyeld az erdő csendben néz, időnk most a tét, hidd el amit érzel! Már öreg a világ, hallgasd Lórien szavát, hidd el amit érzel! Szíved nem szol... nincs hangja már! Szemed nem lát, a ködfátylán át... Változik a szél, csendül háboruként, eltűnik a dal, lassan nyomtalan... óh miért? Óh miért...? Óh ne kérdezd hogy miért tűnik el minden, ami szép volt, ami jó! Lassan indulunk, vár ránk valahol a hajó... Szíved nem szol... nincs hangja már! Szemed nem lát, a ködfátylán át...
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Sil
- Nem elérhető
- manó
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
De nem is talán! Felszólító mód, kb. azt kívánom, hogy..., legyen az, hogy...! (Igaz, hogy ez még rosszabbul hangzik. Legjobb talán sima felszólító módban lenne) Kb. a quenya "nai" formulának felel meg, a nyelvleckékben írnak róla valahol a végén.nazgúl írta: Még ez sem tökéletes. Ma megcsinálom, van egy kis időm. A többit nem tudom, hogy érdemes-e. Próbálkoztam a May it be-vel, de ANNYIRA hülyén hangzik, hogy "lehet, hogy" meg hogy "ta-alán" De majd hagyom a Múzsát gondolkodni, és méjitbí ki5lök valamit.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- manó
- Nem elérhető
- nazgúl
- Nem elérhető
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Nefadar
- Nem elérhető
Isildur átka:
Nagy kórus:
Kilenc fekete úr, Kilenc fekete lélek.
Nyeregbe száll és feltámad a tenger.
Megfakul a Nap, nincs több hajnal,
Nem állít meg semmi ledől a fel.
Szauron
Én vagyok a lobogó tűz,
hallgattam valók világát,
lelked lángja magasba tör
meghajol a világ akaratom elött.
Nagy kórus
Kilenc fekete úr, kilenc fekete lélek,
Nyeregbe száll és feltámad a tenger,
megfakul a nap, nincs több hajnal,
nem állít meg semmi ledől a fal.
Rég várt ünnepély
Bilbó
Régen vátr ünnep köszönt most rám,
boldog a nap a szívem vidám
elmúlt a nagykaland a sok hosszú év,
újra hív az út a távoli vad vidék.
Hidd, hogy álom ország bűvös tájain
a dicsőség vár a hegyek csúcsain,
hidd, hogy újra arra járok én,
hol sárkányok szállnak földünk egén.
Szállj velem! Víg dalt zengeve még,
rejtéjes tervünk súja oly nehéz.
Indulni kell sürget az idő, sötétség támad Mordor felől.
Kitárom ajtóm jöjj be vándor,
Még egy jó pohárral igyunk a borból,
Kitárom ajtóm lobban a szív,
a menedék valahol már engem hív.
Vigyadjunk kevünkre jó lakoma hív,
A vihar mesze még, boldog most a szív.
Szállj velem! Víg dalt zengeve még,
rejtéjes tervünk súja oly nehéz.
Indulni kell sürget az idő, sötétség támad Mordor felől.
Gandalf
Most indulsz az úton jó pihenés vár
könyvekbe jegyezd föl az emlékek sorát.
Gyűrűtől szabadulj, könnyítsd a szíved,
Az izzószem kinyílt, keres-kutat téged.
Gandalf és a Hobbit Kórus
Kilenc halandó ember árnyékban jár,
Rettegve félik Szauron szavát.
Kilenc fekete lidérc úton van már,
Kersik kutatják a Gyűrű nyomát.
Kilenc halandó ember árnyékban jár,
Rettegve félik Szauron szavát.
Kilenc fekete lidérc úton van már,
Kersik kutatják a Gyűrű nyomát.
Hármasban az úton
Frodó:
Hosszú út fut előttem, a végtelenbe tart,
Az otthon messze mögöttem, az idő ami hajt,
Víg dalunk szálljon, messzi tájakon,
Most három jó barát jár az utakon.
Frodó és a Hobbyt kórus:
Nagy kaland indul dombok közt rohan,
Idegen vidék, ne álld az utam,
Lovasok jönnek, az Aárnyékban jő
És oly gyorsan múlik az idő.
Frodó:
Pattogva ég a láng,
Puha ágyunk és öreg tanyánk,
Meglódul most a láb,
Tovább a kíváncsiság,
Mert halkan hív a dal kérlek vigyél most magaddal,
Mert halkan hív a dal kérlek vigyél most magaddal.
Frodó:
Szikla, erdő, lomb, virág,
Rajta hát! Csak tovább!
Hegy és víz az ég alatt,
Ki itt marad! Most itt marad!
Nazgul és a kórus:
Jöjj közénk, add a Gyűrűt,
Gazdánk vár, a hatalom vár,
Nagy Szauron lelkedbe lát,
Érzem a félelem szagát
Haldd a gyűrűt! A Gyűrű szavát vele!
A Gyűrűt, a Gyűrűt, add tovább.
A tündék kórusa:
Nézz ránk ó Asszonyunk,
Csillagok a nyugat egén
Vezzesen a jóremény
Hozzád hívok tiszta fény.
Frodó és a Hobbyt kórus:
Víg dalunk szálljon messzi tájakon,
Most három jó barát jár az utakon,
Nagy kaland indul dombok közt rohan
Idegen vidék ne álld az utam...
Most ennyi majd folytatom.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Sesy
- Nem elérhető
De némelyik számon nagyon lehet röhögni! Pl. mikor először meghallottam Frodót énekelni...
Vadászat hív, harc heve hajt, dühöm hatalmas lángoló kard, remény árnya, sólyom szárnya, ősi kürt vad rivallása ha célba ér melledre száll, lebbenő köpeny, biztos halál!
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- manó
- Nem elérhető
- manó
- Nem elérhető
- Fereste
- Nem elérhető
www.twilight.hu/lemezek/crossborns.htm
kembridge.hu/peronmusic/cb.htm
www.concerto.hu/menu/bands/Cross ... sBorns.htm
taz-mania.freeweb.hu/crossb.html
www.alba.hu/ragyogas/interyou/crossbornint.html
extra.hu/shock/cd/crossborns_tales.htm
yayy, és az naon durva -amit már Sesy is mondott-, hogy aszongya: Arathorn vagyok Aragorn fia (vagy vmi hasonlót...)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.