Film <-> Könyv különbségek
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Aragond írta: Már más is említette, hogy Denethorból a filmben hiányzik az a nemesség, ami a könyvben szerethető karakterré teszi, akit megértünk és sajnálunk
Szentem se valami jó Denethor szerepe. A könyvben egy elkeseredett, de büszke apa. Elég megalázó a filmbéli szerep.
Kicsit túl nagy hangsúlyt kap az őrülete, valamint a végén az a kirohanós leugrás nagyon nem kellett volna.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Grion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Szentem se valami jó Denethor szerepe. A könyvben egy elkeseredett, de büszke apa. Elég megalázó a filmbéli szerep.
A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Anyatünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Noredhel (Voronwë) írta: A Holtak a könyvben méltóságteljesek és ünnepélyesek. Nem röhögik körbe Aragornt...
Én egy szép és nemes tündére emlékszem, akinek héba-hóba még humora is van...
Meg az a koponyazuhatag (görgeteg??) a bővítettben. BRRRR
A FoTR-ban Legolas még inkább közelít az általad leírthoz. (Szerintem.) Aztán a későbbi részekben már kevésbé...
OFF: Most néztem újra a FoTR 1-2 jelenetét. Boromiros jeleneteket, naná.
ON
- Noredhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Legolas... *megborzong* Írta vhol is a Mester, hogy L. egy hidrogénszőke, nemi identitászavaros cirkuszi akrobata? Én egy szép és nemes tündére emlékszem, akinek héba-hóba még humora is van...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
A teljesség igénye nélkül, a bővítettet is figyelembe véve:Mal-estel írta: Hát ha mondanál pár ilyen"jellemtorzulást" azt megköszönném.
Első film
Széltetőn Frodó elhajítja a kardját és nyüszítve menekül a filmben, míg a könyvben bátran - na jó, talán inkább vakmerően - szembeszáll a rátámadó nazgúllal ---> gyávaság
Gandalf és Szarumán egymáshoz való viszonya - a filmben G. naívan kifecseg egy csomó mindent Sz.-nak, míg a könyvben nem bízik meg benne egészen, plusz az összecsapásuk is túlzás
Második film
Faramir jelleme a könyvben sokkal szilárdabb, egyetlen pillanatra képes csak a gyűrű megingatni
Éowyn ledegradálása - a könyvben nem egyszerűen egy fiús lány, aki imád karddal játszani, és nem tanult meg főzni, hanem igazi úrnő, méltósággal
Harmadik film
Már más is említette, hogy Denethorból a filmben hiányzik az a nemesség, ami a könyvben szerethető karakterré teszi, akit megértünk és sajnálunk
Gandalf leüti Denethort - a könyvbeli Gandalf ilyet soha nem tenne!!!
Gandalfot első menetben legyőzi a Boszorkányúr - holott a könyvből egyértelmű, hogy a jó az erősebb!
Pippin a csatában gyáván viselkedik, pedig a könyv szerint eddigre már tapasztalt harcos
Valamint mindhárom filmen végigvonul Aragorn szenvelgése, hogy ő most akkor király vagy nem, hogy elég érett-e a feladatra, míg a könyvben pontosan tudja, hogy ki ő és mi a feladata.
Többet is fel tudnék sorolni, csak már késő van
- Estelio
- Nem elérhető
Én is ezek közé tartozom....Elessar király. írta: De azt is meg kell értened, hogy a filmadaptáció nem a könyv szóról szóra vitt filmváltozatát jelenti. Mellesleg ismerek olyan embert, akinek a film jobban bejött, mint a könyv.
Tolkien írásai közül nekem a Szilmarilok jobban tetszett...
- Annedun
- Nem elérhető
szeretni és szeretve lenni
- Noredhel
- Nem elérhető
A könyvben meg imádom... (Azok a körmondatok! Azok a galád kis beszólások! A hűvös méltósága (ami alatt persze elfojtott tűz van... NEMRÖHÖG!) Ja, és az egész jelenség...)
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Mal-estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nézzük sorra:
első film semmi
második film:
Faramirnak beírtak egy kis jellemfejlődést, melynek kezdeti állapota egy erős Boromir-szint, vége pedig a könyvbeli Faramir
Théoden kicsit félősebb:"nem kockáztatok nyílt ütközetet" (vagy vmi ilyesmi), csökönyösebb is(a 3.-ban):"Miért segítsünk azokon akik nekünk nem segítettek"(vagy vmi ilyesmi) de végül ő is könyvbeli Théoden lesz, szóval ez egy kis jellemfejlődés szintén.
Éowyn ugyanolyan szomorú és heves, hősi tettekre vágyó nő
Samu szintén nem változott.
Gollamnak jót tett az elmebajos jelenet.
Frodó kicsit elkeseredettebb
Aragorn, Legolas, Gimli, Trufa, Pippin semmi.
Gandalf kicsit gondterheltebb, de többet is nevet.
Harmadik film:Théoden "megjavul", Faramir szintén.
A legnagyobb változás Frodón észlelhető, de ez nem jellemváltoztatás, csak a Gyűrű hatását erősítették rajta.
Gandalf Gandalf, ugyanígy a többiek is könyvbeli önmaguk.
Denethor szigorú, határozott és Faramirtnemkedvelő.
Ennyi. Kihagytam valamit?
Ez nekem nem tűnik túl drasztikusnak, sőt szerintem inkább a második filmbe pakoltak több jellemfejlődést (amit te - érzésem szerint helytelenül - torzításnak nevezel).
Ja és szerintem nézd meg a Függelékeket, ha eddig esetleg nem jött össze.
A remény hal meg utoljára.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Mal-estel
- Nem elérhető
, de a TTT-ben nagyon kihangsúlyozzák a szerepét. Jól játsza, az ellen nincs kifogásom, inkább maga a karakter nem a kedvencem.
De ez a saját véleményem, úgyhogy nem kell mellre szívni!!
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Mal-estel
- Nem elérhető
Hát igen. Mikor először láttam, hogy Faramir "mennyire Boromir" kicsit kiborultam. Meg Théoden is elég csökönyös De minél többször látom annál jobban tetszik. Éowyn "butuska" jeleneteit viszont még mindig nem szeretem.Alyr Arkhon írta: Nekem sem tetszik elég sok minden, de azért előttem teljesen nem ásta el magát.
Csak bizonyos jeleneteket hiányolok, illetve Faramirt sajnálom...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Csak bizonyos jeleneteket hiányolok, illetve Faramirt sajnálom...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mal-estel
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Már a második filmben elásta volna magát PJ, nem csak a harmadikban :evil2:
Ez nekem új! Miért ásta el magát a harmadikban? Jó, jó volt pár változtatás meg minden, de nekem tetszett (nem is nagyon szoktam a könyvvel hasonlítgatni, mióta megnéztem a függelékeket és megértettem, hogy mit miért alakítottak át).
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Mal-estel
- Nem elérhető
- Mal-estel
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Daeron írta: És arra gondoltatok már, hogy a hobbitoknak kisebb állataik voltak-e (azaz hobbitmérethez igazított) vagy ugyanolyan mint az embereké? Vajon ez megjelenik a filmben? Én már nem emlékszem.
Természetesen megjelenik, disznót terelnek, marhával szántanak, azthiszem, hogy tyúkot is láttam, mindegyik méretarányossan nagyobb náluk...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Daeron
- Nem elérhető
Auta i lóme!
- Exar Kun
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
(Mondtam már, hogy herótom van a szarvasmarhától? )
Más: vajon birka volt-e a Megyében vagy Rohanban? (merinói :gonosz:)
Utúlie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanatári, utúlie'n aure!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Mal-estel írta:
Van ott állat bőven + így is kevés volt az idő. Persze az lehetett volna, hogy egy jelenetben egy pillanatra megvillannak a madárkáid - de nem volt. Én nem is hiányoltam. Ez a film nem róluk szóltRemzy_mama/Eldawen írta: Azon gondolkoztam, milyen furi, hogy a filmben egyáltalán nem voltak állatok. Vagy csak én emlékszem rosszul?
Erdőben a fákon madarak? Ilyesmi...
Hal volt, lovak és crebainok. Aztán annyi.
Nem róluk szólt, csak egy erdőben, faluban vannak állatok is - csak úgy a háttérben. Nem vitatkozni akarok, csak ahogy olvastam az egyet, Gandalf ott is írja, hogy beszélt a madarakkal és eszembe jutott.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Isilcala
- Nem elérhető
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Estelio
- Nem elérhető
De hozzátartoznak a környezethez attól függetlenül, hogy nem róluk szól a történet...Mal-estel írta:
Van ott állat bőven + így is kevés volt az idő. Persze az lehetett volna, hogy egy jelenetben egy pillanatra megvillannak a madárkáid - de nem volt. Én nem is hiányoltam. Ez a film nem róluk szóltRemzy_mama/Eldawen írta: Azon gondolkoztam, milyen furi, hogy a filmben egyáltalán nem voltak állatok. Vagy csak én emlékszem rosszul?
Erdőben a fákon madarak? Ilyesmi...
Hal volt, lovak és crebainok. Aztán annyi.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.