- Köszönetek: 0
Film <-> Könyv különbségek
- lázadó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az egyetlen dolog, amivel nem vitatkozom, azok a hobbitok és a Megye. Ez jól vagyon úgy, ahogy vagyon.
Azt hiszem, Toma kivágása ésszerű és teljesen logikus, bár a sírbuckákat megnéztem volna. Kis utóhatás: Fullánkot azok alapján a kardok alapján mintázták meg, amiket a hobbitok a buckákban találtak. Végül is nem rossz ötlet.
Mória és Lórien: nem igazán érzékeltem a külömbséget a könyvben (biztos csak bamba vagyok), lehet benne valami, de szerintem Tolkien nem szándékosan az ellentétet akarta kiemelni. Habár én honnan is tudnám. Ez csak vélemény.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Én szememben Mória nem Lóriennel azonosítható, kapcsolható össze bár logikus ez a magasság mélyég dolog, hanem inkább völgyzugolyhoz lehetne hasonlítani. Talán ebben jelenik meg igazán a törpök és tündék különbsége. Ehhez aztán még hozzájön majd Minas Tirith mint az emberek virágzásának "eredménye" - De ez a könyvben is így van szvsz
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nenya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
1. Hobbitok: a Megye és a hobbitok élete a békét és a nyugalmat szimbolizálja. Talán azért annyira idillikus, és a hobbitok azért olyanok, amilyenek, hogy késôbb jobban átérezzük, milyen szörny
"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
lasította volna történetett,
a későbbi eseményeket nem befolyásolta, nem volt kihatással rájuk
időhiány
és ha már valamit ki kellett hagyni akkor tényleg ez volt a legjobb megoldás a történet szempontjából
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Kilmin írta: Miért nem volt a filmben szerintetek Bombadil Toma?
Nem fért bele az időbe...
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Kilmin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Bogó
- zsoffija
- Nem elérhető
Vidámságuk szerencsére nem vész vala el...
[size=9:2emmxgh8]accem leállok...nem vagyok gondolkodásra alkalmas állapotban...[/size]
A filmbéli hobbitokkal pedig semmi bayom...
Samu tökkély!
Frodó tök más,mint a könyvben,de szeressük...
Trufa&Pippin:aranyosak...nem bay,ha hülyülnek!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Sorel
- Nem elérhető
- lázadó
- Nem elérhető
- Endenar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Prisca írta:
Sorel írta: Mi a véleményetek, nem formálta P. J. a hobbitokat túlságosan gyermeteg, komolytalan lényekké? A könyvben, véleményem szerint igazából csak külsőleg különböznek az emberektől.
Szvsz a hobbitok nem gyermetegek, és nem komolytalanok. Mivel a Megye élete nem bővelkedik izgalmakban, mit is várhatnánk? hogy mély filozófiai kérdéseket tárgyaljanak, pesszimistán nézzenek a világra?
Az ő életük a föld a kaja és a pipafű körül zajlik. Békés, nem foglalkozik a külvilággal, ahogy a külvilág sem foglalkozik velük... ezt a békés életet kell maguk mögött hagyni és olyan dolgokkal szembenézni, amit addig el sem tudtak képzelni... a történet közben "nőnek fel"... szerintem ez ki is jön a könyvből, és a filmből is (remélhetőleg)...
Igazad van .Sztem nem gyermetegek , hanem vidámak , meg szeretnek "hülyülni".
Aki keres az mindig talál, csak nem éppen mindig azt, aminek keresésére indult.
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Szerintem Fordóék jellemváltozása a filmben Tolkiennek is tetszene
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Sorel írta: Mi a véleményetek, nem formálta P. J. a hobbitokat túlságosan gyermeteg, komolytalan lényekké? A könyvben, véleményem szerint igazából csak külsőleg különböznek az emberektől.
Szvsz a hobbitok nem gyermetegek, és nem komolytalanok. Mivel a Megye élete nem bővelkedik izgalmakban, mit is várhatnánk? hogy mély filozófiai kérdéseket tárgyaljanak, pesszimistán nézzenek a világra?
Az ő életük a föld a kaja és a pipafű körül zajlik. Békés, nem foglalkozik a külvilággal, ahogy a külvilág sem foglalkozik velük... ezt a békés életet kell maguk mögött hagyni és olyan dolgokkal szembenézni, amit addig el sem tudtak képzelni... a történet közben "nőnek fel"... szerintem ez ki is jön a könyvből, és a filmből is (remélhetőleg)...
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Sorel
- Nem elérhető
Lalaith írta: Én a hobbitokban nem találtam semmi kivetnivalót, szerintem a Hobbitfalvi az egyik legszebben feldolgozott rész. Remekül ábrázolják a hobbitok gondtalan életét.
Hobbitfalva valóban az egyik legtökéletesebb helyszín. De a hobbitok...!
Én tudom, hogy a filmben mindent kicsit karakteresebben kell ábrázolni, de a főszereplők kívételével valamennyi úgy néz ki mint ha szellemi fogyatékos lenne...
Trufa és Pippin lehet, hogy meg fognak komolyodni, de egyenlőre egyértelműen komikus figurák. Egyáltalán ahogy bekerülnek a történetbe, meg ahogy csatlakoznak Frodóékhoz... Mint a bohócok.
- lázadó
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Ez a két jelenet a filmben speciel maximálisan könyvhű. Kivéve persze az "elzöldülést", ami SZVSZ azért mégiscsak túlzás volt.Lalaith írta: (lásd fundamentumos jelenet, mások agyában vájkálás, és egyéb hasonló húzások)
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
leguanember írta:
-írta Elanor Galadrielről.Ezt alátámasztja, h olyan emberek, akik nem olvasták a könyvet, nem tudták eldönteni, h ő gonosz, v jó...
Bocsánat, hogy így visszaugrottam erre, de szerintem éppen ez volt a célja annak a jelenetnek. Hogy kétségeket ébresszen, izgalmat hozzon, új nézőpontot. Miért kéne egyértelműnek lennie?
Ez mondjuk igaz. Ha PJ azt akarta volna hogy Galadriel jónak vagy rossznak tűnjön, akkor annak tünt volna. Nyílván nem egy elcseszett jellemábrázolásról van szó, hanem szándékos bizonytalanságot keltő viselkedésről.
Bár tény ez sokaknak nem tetszik. Mondjuk Galadriel engem a könyvben se ragadott magával
- Leguanember
- Nem elérhető
-írta Elanor Galadrielről.Ezt alátámasztja, h olyan emberek, akik nem olvasták a könyvet, nem tudták eldönteni, h ő gonosz, v jó...
Bocsánat, hogy így visszaugrottam erre, de szerintem éppen ez volt a célja annak a jelenetnek. Hogy kétségeket ébresszen, izgalmat hozzon, új nézőpontot. Miért kéne egyértelműnek lennie?
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- lázadó
- Nem elérhető
- Nilraen
- Nem elérhető
Ghargoqurk írta:
Lalaith írta: Én a hobbitokban nem találtam semmi kivetnivalót, szerintem a Hobbitfalvi az egyik legszebben feldolgozott rész. Remekül ábrázolják a hobbitok gondtalan életét.
Teljesen egyetértek. Talán nem is az egyik hanem a legszebben kidolgozott rész.
Tényleg kicsit ostobára sikerültek a hobbitok, de azt hiszem nem túlzás és azért a belső tulajdonságaik a könyvben sem teljesen hasonlítanak az emberekéhez
Én mindketőtökkel egyetértek.A Megye szerintem gyönyörű lett és nagyon jól látszik hogy a hobbitok milyen egyszerüen élnek... megszakadna a szivem ha mutatnák a filmben hogy milyen lett a Megye
miután Szarumán odament.....(persze azárt sajnállom hogy kimarad a filmből)
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Teljesen egyetértek. Talán nem is az egyik hanem a legszebben kidolgozott rész.
Tényleg kicsit ostobára sikerültek a hobbitok, de azt hiszem nem túlzás és azért a belső tulajdonságaik a könyvben sem teljesen hasonlítanak az emberekéhez
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Sorel
- Nem elérhető
- lázadó
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem, ott jól mondja, ez az egyik magyar felirat hibája.Kelekhril írta: Egyébként tudtátok hogy az angol változatban nem is azt mondja Galadriel "Aki maga is látta a szemet" hanem "Akit láttam meghalni" 8O
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kelekhril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Egyébként amikor megnéztem angolul a filmet akkor nekem már Cate hangja sem volt olyan barátságos,nem Galadriel hangja túl mély hozzá és ez még jobban alátudja támasztani azok véleményét akik nem olvasták a könyvet hogy ő nem kifejezetten jó.(A magyarhangja azért jobb volt)
Egyébként tudtátok hogy az angol változatban nem is azt mondja Galadriel "Aki maga is látta a szemet" hanem "Akit láttam meghalni" 8O
- Nilraen
- Nem elérhető
lázadó írta: Lórien lehetett volna jobb, ha mondjuk a kútnál ott van Samu is. Az mindjárt barátságosabb.
Igen ez igaz...én pl. még mindig nem találtam magyarázatot arra hogy Samu miért nem volt ott...
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- lázadó
- Nem elérhető
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.