Arwen (Liv Tyler)

Több
21 éve 5 hónapja #126824 Írta: Voronve
Voronve válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Mae govannen!
Én is most írok ide először, de látom, ide aztán rendesen beírtátok a véleményeteket! :mrgreen:
Az tényleg igaz, hogy Arwen a könyvhöz képest túl sokat szerepel, de szerintem ez ettől még nem ront semmit a filmen, mert azok a jelenetek végülis jól vannak megcsinálva; és egyébként sem lehet a film és a könyv mindenben ugyanaz. Ettől is érdekes...
Nekem nincs semmi bajom Livvel; de az, hogy Cate Blanchett nem elég szép vagy nem elég jó Galadrielnek, ezzel teljesen nem értek egyet. Szerintem tökéletesen játszott, és én Galadriel szépségét is ilyennek képzeltem el. Pont. Húu

"Felnőttél, félszerzet...
Úgy van, igencsak nagyra nőttél. Bölcs vagy. És kegyetlen"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 5 hónapja #126637 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Sztem is nagyon szép a LOTR-ben Liv. De semmi köze nincs PJ Arwenének a Tolkien által leírthoz... Illetve persze, hogy van, szép, a státusz is maradt. Én nem vagyok híve a változtatásoknak, a FOTR arwenes részein irtóra ki voltam akadva, de a TTT-ben Viggóval Völgyzugolyban... Na az igen, az állati szép volt, nekem nagyon tetszett. Amikor tündéül beszélt, nekem kicsit erőltetettnek tűnt Liv, de nagyon szépre dolgozták meg. A lelki fröccsnél még a színészi teljesítménye is elismerésre méltó, de egy-két pillanatban beüt a lópofi, mint a FOTR-ben... :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 5 hónapja #126620 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Nos, szerintem Liv jó Arwen lett volna, ha nem szerepeltetik túl. A könyvben csak annyi számít, hogy szép, és Aragorn menyasszonya, nem kell csinálnia semmit. De a sok szerepéből kiderül, hogy mennyire erőltetett és tehetségtelen a csaj. A gázló bőgéses jeleneténél olyan borzalmasan játszott, hogy azthittem, én is sírva fakadok, a TTT-s jelenetei még szörnyűbbek.

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 5 hónapja #126611 Írta: 7thSon
7thSon válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Oké, itt a véleményem Arwen / Liv Tyler kérdésben:

Liv Tylert, mint nőt rendkívül gyönyörűnek találom. Színésznek szerintem teljesen átlagos, amit láttam a filmjei közül, talán a Lopott szépségben játszott tényleg jól, a többiben sem rossz, de nem is kiemelkedő. Mivel Arwen karakterében a szépség a meghatározó, ezért sikerült úgy eljátszania Arwent, hogy nincs bajom magával a szereplővel.
Az, hogy bajom van a túlzott "arwenesítéssel", azért van, mert nekem a könyv a mértékadó. A könyvben Aragorn és Arwen között olyan kapcsolat van, mint egy középkori lovag és szerelme között: a nő gyönyörű, és szereti kedvesét, aki a nőért minden nehéz feladatot vállal. És szerintem ez nagyon jól volt így, hogy Arwen az a lány, akiért sokat tesz Aragorn, és a végén elnyeri kezét.
A filmben viszont egyrészt Arwen túlontúl sokmindent csinál (elviszi Frodót Völgyzugolyba stb.), és ez nem csak hogy elveszi tőlünk a lehetőséget, hogy Glorfindelt lássuk, hanem nem illik bele Tolkien Arwen képébe. Mivel ki lett hangsúlyozva Arwen és Aragorn szerelme, Elrond figuráján is torzítani kellett, és szerintem ez nem tett jót a jó öreg féltündének :D Másrészt, főleg a TTT-ben túl sok időt elrabol más, fontosabb események elől (pl. hournok, palantír, stb - mondjuk az is igaz, hogy a Helm szurdoki csatát is túllihegték).
Végső konklúzió: Arwen mint szereplő egész jó volt, nagyon szép volt, az meg, hogy túl sokat szerepel, PJ és a rendezés hibája.
[size=9:20k504oa]A helyzet hasonló Galadrielnél is: a karakter PJ miatt lett rossz, de ott az is ott van, hogy Blancsett túl csúnya Galadrielnek.[/size]

"When I'm walking a dark road, I'm a man who walks alone" (Harris)

Több
21 éve 5 hónapja #126595 Írta: Undómiel

7thSon írta: [size=9:30jp52kt]Még nem írtam, ebbe a topicba, most megteszem :D [/size]

Szerintem Liv Tyler nagyon szép (még annál is szebb :D ), Arwen szépségét jól visszaadta. Csak szerintem nem tett jót a filmnek a túlzott Arwenesítés (ez PJ hibája.)

Na, ez jó! És miért nem? Érdekel a véleményed/véleményetek. :wink:

Több
21 éve 5 hónapja #126559 Írta: Lalaith Scarlett
Nekem meg akkor lenne kevesebb bajom, ha legalább fele olyan tehetséges lenne, mint Cate. :twisted:

Több
21 éve 5 hónapja #126548 Írta: 7thSon

Teron írta: Arwen tökéletes. Tényleg egy kicsit sokat szerepel, de ha Galadirel ilyen szép lenne a filmben... és kevesebb "érett" szépsége lenne, akkor máris kevesebb bajom lene :) :wink:

Egyetértek.

Több
21 éve 5 hónapja #126527 Írta: Teron
Teron válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Arwen tökéletes. Tényleg egy kicsit sokat szerepel, de ha Galadirel ilyen szép lenne a filmben... és kevesebb "érett" szépsége lenne, akkor máris kevesebb bajom lene :) :wink:

Teron

"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."

Több
21 éve 5 hónapja #126487 Írta: 7thSon
[size=9:19mkkd8a]Még nem írtam, ebbe a topicba, most megteszem :D [/size]

Szerintem Liv Tyler nagyon szép (még annál is szebb :D ), Arwen szépségét jól visszaadta. Csak szerintem nem tett jót a filmnek a túlzott Arwenesítés (ez PJ hibája.)

Több
21 éve 5 hónapja #126478 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
JAJ!!!!! Nem jön be! Mindegy meg tudjátok nézni a www.sztarfotok.hu oldalon, a K-L részleg 2. oldalán. A 2. kép onnan a kedvencem, a szürke ruhás... Olyan szép ott... :lol: :( :!: :!: :hello: :hello: :hello: :itscool:

Ha én úgy néznék ki... :roll: :oops:

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
21 éve 5 hónapja #126474 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)

Artemisz írta:
IDE HALLGASSATOK!!
Liv Tyler ÓRIÁSI NAGY SZÍNÉSZNŐ!!!!!
Ahhoz képest, hogy milyen fiatal, még inkább, ahhoz képest meg pláne, hogy modellből lett színésznő...
Na, jó, lehet, hogy az elején apuci kicsit megadta neki a kezdőlökést, de ő ezt maximálisan túlteljesítette és kamatoztatta, nem pedig visszaélt vele, mint a legtöbb 2.-3. generációs színészpalánta!
Szerintem csodálatosan játszik, és CSUPA LÉLEK AZ ARCA, márpedig vajmi keveset ér a legtökéletesebb szabályos szépség is, ha üres!!! (más kérdés, hogy sztem akkor már nem is szépség..)
Arwent is nagyszerűen játssza, márpedig ez tényleg szörnyű nehéz!
Gondoljátok csak el: egy 3000 éves tünde "idő érlelte bölcsességét" és komolyságát megjeleníteni, hogy közben ne látsszék se túl elvontnak, se túl hidegnek!
Livnek ez sikerült! És mindezeken felül csak úgy sugárzik belőle az odaadás és a lágyság!!
Na, kb ez a véleményem! Lehet vitatkozni!

ANNYIRA egyet tudok érteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D :D :dance: :cheers: :itscool: :itscool: :biggrin2: :bounce: :hello: :mrgreen:

És( a kedvenc képem Liv- ről...): www.sztarfotok.hu/getfile.php?pa ... Tyler2.jpg

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
21 éve 5 hónapja #126247 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)

Lalaith írta: Enna: én pont fordítva vagyok ezzel, én Scarlettet szeretem és Livet utálom (legalább abban egyetértünk, hogy ne legyen Scarlett :) )

Ja, hiszen ez a lényeg! :wink:

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
21 éve 5 hónapja #126043 Írta: Lalaith Scarlett
Enna: én pont fordítva vagyok ezzel, én Scarlettet szeretem és Livet utálom (legalább abban egyetértünk, hogy ne legyen Scarlett :) )

Több
21 éve 5 hónapja #126011 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Nekem se jött be... De nem akarom, hogy Liv Tyler Scarlett legyen! :? Lehet, hogy ezért megvertek, de utálom Scarlettet. Nagyon nem birom az olyan típusú embereket, mint ő...... :x

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
21 éve 5 hónapja #125785 Írta: Lalaith Scarlett
A link nekemse jön be :oops: , mindjárt keresek egy másikat, ahonnan elérhető a teljes szereposztás és a plakát. :)

Több
21 éve 5 hónapja #125697 Írta: Undómiel
Teron, ebben tökéletesen megegyezik a véleményünk... :D Szépen mondtad! Egyébként fogalmam sincs, Mel gyerekei mit csinálnak. Ja,de. A legidősebb - színész. Ha nem tévedek.

Eszembe jutott valami... Liv esküvőjéről vannak azóta képek?

Több
21 éve 5 hónapja #125489 Írta: estella
estella válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Lalaith: Nekem sem jön be az oldal.

Több
21 éve 5 hónapja #125436 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Lalaith: nekem nem jönnek be a linkek azon az oldalon. Not Found... :cry:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 5 hónapja #125435 Írta: Lalaith Scarlett
Teron:nem, a háttérben még a rendes színésznő van, az "as directed by" felirat alatt nézd meg a harmadik verziót (James Cameron,Tom Selleck,Liv Tyler..)

Több
21 éve 5 hónapja #125395 Írta: Teron
Lalaith: hmm érdekes, a háttérben az ott liv?

Undómiel: Ok, lehet, hoyg félreértettem. Nekem a Liv-es dololgról az jut eszembe, hogy ha ő ehhez ért, akkor csinálja csak. Amúgy meg ezért voltak régebben cipsz, sebész, kovácsfamíliák, hogy a gyerek könnyebben helyezkedjen el, mert az apja már bedolgozta magát az adott körbe.
De ettől függetlenül nem kell ráerőszakolni az apa hivatását. Például Petőfi Sándor fia, ő a rossz példa. De Mel Gibson gyerekeiről meg persze nem tudunk semmi, mert valszeg nem színészek és hasznos munkát végeznek. Bocsánat, hogy ezt mondom de szerintem a színészek túl nagy elismerést és pénzt kapnak ahhoz képest, amit teljesítenek...

Teron

Több
21 éve 5 hónapja #125392 Írta: Lalaith Scarlett
Undómiel:
www.newline.com/sites/gonewind/d ... a-sc2.html
Az "as directed by" alatt a harmadik változat.

Több
21 éve 5 hónapja #125385 Írta: Undómiel
Teron! Meglep, hogy neked az jött le, hogy én elítélem Livet. Miért is tenném... Pont azt mondtam, hogy hátrányt nem jelentett számára, de ez kevés lett volna- mármint az, hogy híres a papája... Szerintem a Silverstone-hasonlat elég egyértelmű... Illetve nekem az.
És hogy a realisztikus dolgoknál maradjunk: vannak sztárcsemeték (nem pont a Hilton-lányokra gondolok itt, ők az ellenpélda), akik a nyilvánosság teljes kizárásával élik az életüket... Pl. Mel Gibson gyerekeiről mit tudsz? Azt, hogy az ő fiai/lányai - ez mondjuk evidens. És még... Mindenki előtt ott áll a választás lehetősége. Van aki él a születési úgymond privilégiumaival, van aki pedig nem. És ez kizárólag az ő döntése.

Ez a Scarlett-dolog... Érdekes. Liv durca arcát még nem láttuk... Lalaith, beraknád az oldal címét?

Több
21 éve 5 hónapja #125298 Írta: Lalaith Scarlett
Az Elfújta a szél honlapján bukkantam rá egy helyre, ahova az újrafilmesítésre lehet tippeket beküldeni (írsz szereposztást, rendezőt, stb.). És valaki beküldte, hogy Liv Tyler játszaná Scarlettet. Hát azthittem, kiugrok az ablakon... Liv, mint O'Hara úrnő??? 8O Ez nekem valahogy nem jön össze..., szerintem nem tudna egy ilyen karaktert eljátszani, másrészt Vivien Leigh, az 1939-es filmbeli Scarlett és Livike közt azért van pár klasszis... :roll:

Több
21 éve 5 hónapja #125194 Írta: Teron
Undómiel:
Most azért szerintem nem kéne elítélni Liv-et mert Steve Tyler lányának született. Szerintem Arwen-t nagyon jól játszotta. AZ, meg, hoyg így született, arról ő tehet legkevésbé, vagy utasítsa vissza, hoyg apa ne segíts? Nem realisztikus és szerintem nem is igazán tehetné meg, hogy névtelenségben éljen. Mindenki tudná róla, hoyg Steve Tyler lánya.

Teron

Több
21 éve 5 hónapja #125120 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)

Teron írta: Dace beszólása: szerintem is nem volt szép kategorikusan lerágott csontnak titulálni a problémát.

már bocsánatot kértem

Több
21 éve 5 hónapja #125071 Írta: Agoura
Agoura válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Szolnokon-míly meglepő :D ,hogy pontos legyek a fogászaton.

Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq

Több
21 éve 5 hónapja #124944 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
Nagyon szépek a képek!
ago: hol?

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:

Több
21 éve 5 hónapja #124899 Írta: Undómiel
Hát, azért ha valaki Steven Tyler lánya, hogy mondjam... Van 10 ducimodell a világon, abból egy Mia... Szóval itt lehet, hogy nem Livnek kellett henteregnie, volt, akinek az apa jobban bejött...

Szóval szerintem igenis számít, ki melyik videoklipben szerepel... De az sem lehet véletlen, hogy Ms Silverstone 1filmig vitte, Liv pedig a nem tudom hányadikat csinálja...

Több
21 éve 5 hónapja #124781 Írta: Teron
Huh, de rég voltam már itt...

No lássuk mi történt:

Szerintem is Liv nagyon jól valósította meg Arwen alakját. A csupa lélek az arca nagyon találó. Alapvetően azzal értek egyet, hoyg Arwen szerepében a szépség nagyon fontos dolog, mert mégiscak egy tündét játszik, de nem lett üres, mint a másik tünde, de őt most nem szidom...

Az, hogy kapott egy kezdőlökést az szerintem nem gáz. Kapott egy esélyt. Ha ronda lenne és tehetségtelen szerintem nem szerepelt volna Arwen szerepében. Az, hogy neki van esélye, másnak meg nincs, az a világ igazságtalansága, most szerintem ezen nem szabad sírni, mert Arwen jó lett. Most igazán nem hiszem, hogy annyit számított, hogy akkor egy videoklippben szerepelt. Mindenkit valahogy felfedeznek. Van akit a főnök ágyában.. Szóval ő azért sokkal jobban járt.

Dace beszólása: szerintem is nem volt szép kategorikusan lerágott csontnak titulálni a problémát. A fórum örökifjú és lehet, hogy egy topic sokszor előkerült, mert mindig jöttek újak.

Teron

Több
21 éve 5 hónapja #124689 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Arwen (Liv Tyler)
tudom, hogy tudjátok, de ez a nő gyönyörű (ezt egyébként még nem mondtam)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.745 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére