- Köszönetek: 0
Arwen (Liv Tyler)
- Voronve
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Én is most írok ide először, de látom, ide aztán rendesen beírtátok a véleményeteket!
Az tényleg igaz, hogy Arwen a könyvhöz képest túl sokat szerepel, de szerintem ez ettől még nem ront semmit a filmen, mert azok a jelenetek végülis jól vannak megcsinálva; és egyébként sem lehet a film és a könyv mindenben ugyanaz. Ettől is érdekes...
Nekem nincs semmi bajom Livvel; de az, hogy Cate Blanchett nem elég szép vagy nem elég jó Galadrielnek, ezzel teljesen nem értek egyet. Szerintem tökéletesen játszott, és én Galadriel szépségét is ilyennek képzeltem el. Pont. Húu
"Felnőttél, félszerzet...
Úgy van, igencsak nagyra nőttél. Bölcs vagy. És kegyetlen"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- 7thSon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Liv Tylert, mint nőt rendkívül gyönyörűnek találom. Színésznek szerintem teljesen átlagos, amit láttam a filmjei közül, talán a Lopott szépségben játszott tényleg jól, a többiben sem rossz, de nem is kiemelkedő. Mivel Arwen karakterében a szépség a meghatározó, ezért sikerült úgy eljátszania Arwent, hogy nincs bajom magával a szereplővel.
Az, hogy bajom van a túlzott "arwenesítéssel", azért van, mert nekem a könyv a mértékadó. A könyvben Aragorn és Arwen között olyan kapcsolat van, mint egy középkori lovag és szerelme között: a nő gyönyörű, és szereti kedvesét, aki a nőért minden nehéz feladatot vállal. És szerintem ez nagyon jól volt így, hogy Arwen az a lány, akiért sokat tesz Aragorn, és a végén elnyeri kezét.
A filmben viszont egyrészt Arwen túlontúl sokmindent csinál (elviszi Frodót Völgyzugolyba stb.), és ez nem csak hogy elveszi tőlünk a lehetőséget, hogy Glorfindelt lássuk, hanem nem illik bele Tolkien Arwen képébe. Mivel ki lett hangsúlyozva Arwen és Aragorn szerelme, Elrond figuráján is torzítani kellett, és szerintem ez nem tett jót a jó öreg féltündének Másrészt, főleg a TTT-ben túl sok időt elrabol más, fontosabb események elől (pl. hournok, palantír, stb - mondjuk az is igaz, hogy a Helm szurdoki csatát is túllihegték).
Végső konklúzió: Arwen mint szereplő egész jó volt, nagyon szép volt, az meg, hogy túl sokat szerepel, PJ és a rendezés hibája.
[size=9:20k504oa]A helyzet hasonló Galadrielnél is: a karakter PJ miatt lett rossz, de ott az is ott van, hogy Blancsett túl csúnya Galadrielnek.[/size]
"When I'm walking a dark road, I'm a man who walks alone" (Harris)
- Undómiel
- Nem elérhető
7thSon írta: [size=9:30jp52kt]Még nem írtam, ebbe a topicba, most megteszem [/size]
Szerintem Liv Tyler nagyon szép (még annál is szebb ), Arwen szépségét jól visszaadta. Csak szerintem nem tett jót a filmnek a túlzott Arwenesítés (ez PJ hibája.)
Na, ez jó! És miért nem? Érdekel a véleményed/véleményetek.
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- 7thSon
- Nem elérhető
Teron írta: Arwen tökéletes. Tényleg egy kicsit sokat szerepel, de ha Galadirel ilyen szép lenne a filmben... és kevesebb "érett" szépsége lenne, akkor máris kevesebb bajom lene
Egyetértek.
- Teron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- 7thSon
- Nem elérhető
Szerintem Liv Tyler nagyon szép (még annál is szebb ), Arwen szépségét jól visszaadta. Csak szerintem nem tett jót a filmnek a túlzott Arwenesítés (ez PJ hibája.)
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Ha én úgy néznék ki...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Artemisz írta:
IDE HALLGASSATOK!!
Liv Tyler ÓRIÁSI NAGY SZÍNÉSZNŐ!!!!!
Ahhoz képest, hogy milyen fiatal, még inkább, ahhoz képest meg pláne, hogy modellből lett színésznő...
Na, jó, lehet, hogy az elején apuci kicsit megadta neki a kezdőlökést, de ő ezt maximálisan túlteljesítette és kamatoztatta, nem pedig visszaélt vele, mint a legtöbb 2.-3. generációs színészpalánta!
Szerintem csodálatosan játszik, és CSUPA LÉLEK AZ ARCA, márpedig vajmi keveset ér a legtökéletesebb szabályos szépség is, ha üres!!! (más kérdés, hogy sztem akkor már nem is szépség..)
Arwent is nagyszerűen játssza, márpedig ez tényleg szörnyű nehéz!
Gondoljátok csak el: egy 3000 éves tünde "idő érlelte bölcsességét" és komolyságát megjeleníteni, hogy közben ne látsszék se túl elvontnak, se túl hidegnek!
Livnek ez sikerült! És mindezeken felül csak úgy sugárzik belőle az odaadás és a lágyság!!
Na, kb ez a véleményem! Lehet vitatkozni!
ANNYIRA egyet tudok érteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dance: :cheers: :itscool: :itscool: :biggrin2: :bounce: :hello:
És( a kedvenc képem Liv- ről...): www.sztarfotok.hu/getfile.php?pa ... Tyler2.jpg
- Enna Silme
- Nem elérhető
Ja, hiszen ez a lényeg!Lalaith írta: Enna: én pont fordítva vagyok ezzel, én Scarlettet szeretem és Livet utálom (legalább abban egyetértünk, hogy ne legyen Scarlett )
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Enna Silme
- Nem elérhető
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
Eszembe jutott valami... Liv esküvőjéről vannak azóta képek?
- estella
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Teron
- Nem elérhető
Undómiel: Ok, lehet, hoyg félreértettem. Nekem a Liv-es dololgról az jut eszembe, hogy ha ő ehhez ért, akkor csinálja csak. Amúgy meg ezért voltak régebben cipsz, sebész, kovácsfamíliák, hogy a gyerek könnyebben helyezkedjen el, mert az apja már bedolgozta magát az adott körbe.
De ettől függetlenül nem kell ráerőszakolni az apa hivatását. Például Petőfi Sándor fia, ő a rossz példa. De Mel Gibson gyerekeiről meg persze nem tudunk semmi, mert valszeg nem színészek és hasznos munkát végeznek. Bocsánat, hogy ezt mondom de szerintem a színészek túl nagy elismerést és pénzt kapnak ahhoz képest, amit teljesítenek...
Teron
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
www.newline.com/sites/gonewind/d ... a-sc2.html
Az "as directed by" alatt a harmadik változat.
- Undómiel
- Nem elérhető
És hogy a realisztikus dolgoknál maradjunk: vannak sztárcsemeték (nem pont a Hilton-lányokra gondolok itt, ők az ellenpélda), akik a nyilvánosság teljes kizárásával élik az életüket... Pl. Mel Gibson gyerekeiről mit tudsz? Azt, hogy az ő fiai/lányai - ez mondjuk evidens. És még... Mindenki előtt ott áll a választás lehetősége. Van aki él a születési úgymond privilégiumaival, van aki pedig nem. És ez kizárólag az ő döntése.
Ez a Scarlett-dolog... Érdekes. Liv durca arcát még nem láttuk... Lalaith, beraknád az oldal címét?
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- Teron
- Nem elérhető
Most azért szerintem nem kéne elítélni Liv-et mert Steve Tyler lányának született. Szerintem Arwen-t nagyon jól játszotta. AZ, meg, hoyg így született, arról ő tehet legkevésbé, vagy utasítsa vissza, hoyg apa ne segíts? Nem realisztikus és szerintem nem is igazán tehetné meg, hogy névtelenségben éljen. Mindenki tudná róla, hoyg Steve Tyler lánya.
Teron
- Dace
- Nem elérhető
már bocsánatot kértemTeron írta: Dace beszólása: szerintem is nem volt szép kategorikusan lerágott csontnak titulálni a problémát.
- Agoura
- Nem elérhető
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Augustíne
- Nem elérhető
ago: hol?
ORLANDO 4ever!!!!
- Undómiel
- Nem elérhető
Szóval szerintem igenis számít, ki melyik videoklipben szerepel... De az sem lehet véletlen, hogy Ms Silverstone 1filmig vitte, Liv pedig a nem tudom hányadikat csinálja...
- Teron
- Nem elérhető
No lássuk mi történt:
Szerintem is Liv nagyon jól valósította meg Arwen alakját. A csupa lélek az arca nagyon találó. Alapvetően azzal értek egyet, hoyg Arwen szerepében a szépség nagyon fontos dolog, mert mégiscak egy tündét játszik, de nem lett üres, mint a másik tünde, de őt most nem szidom...
Az, hogy kapott egy kezdőlökést az szerintem nem gáz. Kapott egy esélyt. Ha ronda lenne és tehetségtelen szerintem nem szerepelt volna Arwen szerepében. Az, hogy neki van esélye, másnak meg nincs, az a világ igazságtalansága, most szerintem ezen nem szabad sírni, mert Arwen jó lett. Most igazán nem hiszem, hogy annyit számított, hogy akkor egy videoklippben szerepelt. Mindenkit valahogy felfedeznek. Van akit a főnök ágyában.. Szóval ő azért sokkal jobban járt.
Dace beszólása: szerintem is nem volt szép kategorikusan lerágott csontnak titulálni a problémát. A fórum örökifjú és lehet, hogy egy topic sokszor előkerült, mert mindig jöttek újak.
Teron
- Dace
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.