- Köszönetek: 0
Galadriel (Cate Blanchett)
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
7thSon írta:
Én benne vagyok (csak többet ne győzködjetek minket, hogy Cate milyen szép.), kérdés, Teron és Telcontar meg a többiek beleegyeznek-e.Undómiel írta: Jó, ti pedig ne kezdjetek el hőbörögni, ha Cate-ről van szó! Ebben megegyezhetünk!
De akkor Te se próbálj meggyőzni minket, hogy Cate nem szép.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- 7thSon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Undómiel írta: Semennyire, mert nem jön be a kép!
Nemtom, miért. Nekem bejön. Akkor elküldöm e-mailben, ok?
Undómiel írta: Jó, ti pedig ne kezdjetek el hőbörögni, ha Cate-ről van szó! Ebben megegyezhetünk!
Én benne vagyok (csak többet ne győzködjetek minket, hogy Cate milyen szép.), kérdés, Teron és Telcontar meg a többiek beleegyeznek-e.
"When I'm walking a dark road, I'm a man who walks alone" (Harris)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel
- Nem elérhető
7thSon írta: Undómiel: sajnos újra csalódást kell okozzak neked, mert az összes képen, amit mutatsz, Cate egyáltalán nem tündés. [size=9:2mykw1il](A Claire-es kép mennyire tündés?)[/size]
Más: nekünk nem anticate topic kell, hanem Galadriel topic Cate nélkül, ahol az igazi Galadrielről beszélgethetünk, anélkül, hogy valaki elkezdené mondani, hogy Cate milyen szép. Nem megoldhatatlan. Különben is, Frodónak a Film és a Középfölde fórumon is van topicja. Miért ne lehetne Galadrielnek is? Egyébként megvagyunk itt is, csak akkor ne keverjétek bele Cate-et, ha netalán a könyvbeli Galadrielről van szó.
Semennyire, mert nem jön be a kép!
Jó, ti pedig ne kezdjetek el hőbörögni, ha Cate-ről van szó! Ebben megegyezhetünk!
- 7thSon
- Nem elérhető
Más: nekünk nem anticate topic kell, hanem Galadriel topic Cate nélkül, ahol az igazi Galadrielről beszélgethetünk, anélkül, hogy valaki elkezdené mondani, hogy Cate milyen szép. Nem megoldhatatlan. Különben is, Frodónak a Film és a Középfölde fórumon is van topicja. Miért ne lehetne Galadrielnek is? Egyébként megvagyunk itt is, csak akkor ne keverjétek bele Cate-et, ha netalán a könyvbeli Galadrielről van szó.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Undómiel
- Nem elérhető
7thSon írta:
Lalaith írta: Ha valakire bűnronda, és egyéb ilyen jellegű szavakat mondunk (meg olyanokat is, amit törölni kell),szerintem már bőven az ócsárlás kategória.
Én a blanchett-utáló kifejezésen ragadtam le. Én pl. nem tartom szépnek Jack Nicholsont, de nem leszek nicholson-utáló attól, hogy az illetőt nem tartom esztétikusnak.
Szerintem is igen randa képe van Jack Nicholsonnak, de én bírom a fickót, nagyon tehetséges De gondolj bele, neked sem esne jól, ha mondjuk Legolas szerepében Nicholson feszegetne. És valószínű, hogy azt mondanád, PJ meghibbant, mert Nicholson bűnranda Legolasnak. Érthető? (Ne sértődjön meg senki, ez csak egy hülye példa, amivel megpróbálok rávilágítani a probléma lényegére. Különben Jack Nicholson rulez! )
Én Cate-et nem utálom, egyszerűen csak nem bírom elviselni, pláne Galadrielként.
Ez jó volt! Csak a vége nem tetszett... Nem bírod elviselni? Jajjj, szegénykém, megszakad a szívem. Na hagyjuk!
Szóval ez a nő nem elég tündés neked?
us.imdb.com/PGallery?Blanchett,%20Cate
Az anticate topicról meg annyit, hogy ilyen senkinek nincs (úgy értem egyik színésznek sem), és néha a könnyebb út vonzó (ahol nem kell vitatkozni, lehet anyázni kedvetekre és szidalmazni Cate-et), de attól tartok nem fog menni... Szóval nem hinném, hogy Svin belemenne... Azt hiszem a tolkien.hu nem erről szól.
- 7thSon
- Nem elérhető
Lalaith írta: Ha valakire bűnronda, és egyéb ilyen jellegű szavakat mondunk (meg olyanokat is, amit törölni kell),szerintem már bőven az ócsárlás kategória.
Én a blanchett-utáló kifejezésen ragadtam le. Én pl. nem tartom szépnek Jack Nicholsont, de nem leszek nicholson-utáló attól, hogy az illetőt nem tartom esztétikusnak.
Szerintem is igen randa képe van Jack Nicholsonnak, de én bírom a fickót, nagyon tehetséges De gondolj bele, neked sem esne jól, ha mondjuk Legolas szerepében Nicholson feszegetne. És valószínű, hogy azt mondanád, PJ meghibbant, mert Nicholson bűnranda Legolasnak. Érthető? (Ne sértődjön meg senki, ez csak egy hülye példa, amivel megpróbálok rávilágítani a probléma lényegére. Különben Jack Nicholson rulez! )
Én Cate-et nem utálom, egyszerűen csak nem bírom elviselni, pláne Galadrielként.
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Ery
- Nem elérhető
7thSon írta:
Szerintem meg nem.Ery írta: A második kép szerintem kifejezetten olyan mint Cate.
Szerintem pedig igen, sőt még rosszabb is.
Az eredmény 1:1.
Καναπή!
- 7thSon
- Nem elérhető
Lalaith írta: Jó dolog ócsárolni Catet, de ti néztetek már tükörbe?
Nem értesz minket
Nem azért "ócsároljuk" Cate-et, mert jólesik, hanem azért, mert egyszerűen nem bírunk elviselni egy ilyen randa nőt Galadriel szerepében, aki a legszebb nő Középföldén (Lúthient - esetleg talán még Arwent - leszámítva).
Én is szoktam tükörbe nézni. De attól, hogy nem vagyok egy férfiszépség, még megmondhatom, melyik nőt tartom szépnek és melyiket nem.
Lalaith írta: És az igazi Galadriel miért Blanchett-utálóknak szólna? Hisz ti is mondtátok, hogy jó színész, csak nem egyezik meg a ti Galadrieletekkel. Ő egy IGAZI NŐ és REMEK SZÍNÉSZNŐ.
Éppen azért szólna a Blancsett-utálóknak, mert Cate nem egyezik meg a mi Galadrielünkkel. Akinek nem teccett Cate mint Galadriel, azok írhatnának oda. Az egy dolog, hogy tehetséges színész, de nagyon csúnya, és nincs benne semmi nőiesség.
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
És az igazi Galadriel miért Blanchett-utálóknak szólna? Hisz ti is mondtátok, hogy jó színész, csak nem egyezik meg a ti Galadrieletekkel. Ő egy IGAZI NŐ és REMEK SZÍNÉSZNŐ.
- 7thSon
- Nem elérhető
Ery írta: A második kép szerintem kifejezetten olyan mint Cate.
Szerintem meg nem. Max azért, mer a feje nem sikerült jól (maga Howe is azt mondta, hogy ha lehet, újrafestené, mer úgy érzi, nem lett olyan jó), legalábbis szerintem nem a kép legsikerültebb része. De a ruhája nagyon szép! Egyébként nekem a Nasmith kép a kedvencem, a Howe-os inkább a hangulat és a mozdulat miatt teccik.
Niphredil/Szméagol írta: Szerintem is hasonlít, és nekem is az egyik kedvencem.
7thSon: bocsi, azért részben egyetértek veled. De abban továbbra sem, hogy Cate ronda lenne.
Mi az, amiben részben egyetértesz velem? (Bocs, de nem vagy elég egyértelmű.)
Az első képen Cate nem randa, de nem is szép. A harmadikon már elég csúnya. A második kép a legszörnyűbb! Azon tipikus Blancsett: úgy néz ki, mint egy élőhalott!
Msot felhozok egy régebbi dolgot, mer megtaláltam a linket
Undómiel írta: Claire tényleg fiatal, de túl karakteres az arca, nem lágy, nőies (Cate-é sem az...)
Azt, hogy fiatal, én is mondtam (de ezt már megbeszéltük.) Az is igaz, hogy karakteres az arca. De hogy nem nőies? Ez érdekes. Szerintem az, de mindegy. Cate viszont egyáltalán nem nőies. Mint nő számomra teljesen taszító hatással van.
Nade most nem ezér idézek régi hozzászólást, hanem azért, mer mondtam, hogy találtam egy képet, ahol nagyon tünde a csaj!
members.tripod.com/~landark/women/claire.jpg
Édes, ugye?
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
7thSon: bocsi, azért részben egyetértek veled. De abban továbbra sem, hogy Cate ronda lenne.
Klikk ide
Meg ide
És ide
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ery
- Nem elérhető
A második kép szerintem kifejezetten olyan mint Cate.7thSon írta: + Két kedvenc Galadriel-illusztrációm:
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... obbits.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... adriel.jpg
Καναπή!
- 7thSon
- Nem elérhető
Niphredil/Szméagol írta: 7thSon: nem, nem szeretnék úgy kinézni, mint Cate, de nem szeretnék úgy sem kinézni, mint akárki más a világon.
Én előbb olvastam a könyvet, és Lórien volt a kedvenc részem. A filmben (a moziváltozatban) jórészt este láthattuk, azért voltak kék lámpák stb. De szerintem a nappali részek kifejezetten gyönyörűek.
Egyébként pont ma mondta az egyik osztálytársam, aki nem olvasta a könyvet, hogy mennyire teszett neki Cate a filmben.
Olyan halandó személy pedig, aki mindenki szerint egyöntetűen szép, nem létezik.
Még egy kérdés, 7thSon: Te ugye előbb láttad a filmet, minthogy a könyvet olvastad volna? Ha nem lett volna a film, vajon elolvasod-e a könyvet? Nem hiszem, hogy felesleges vagy értelmetlen próbálkozás lett volna.
Láttam képeket a nappali részekből, hát azok se szebbek. (Mellesleg a Szövetség télen érkezett Lórienbe, és akkor a levelek aranyszínűek voltak.) Én kb. úgy képzelem el Lórient, mint ahogy ezeken a képeken van:
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... h/swan.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... lorien.jpg (oké, ez tavasszal van)
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... /lee16.jpg
+ Két kedvenc Galadriel-illusztrációm:
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... obbits.jpg
img-fan.theonering.net/rolozo/im ... adriel.jpg
Ha nem lett volna a film, akkor is elolvastam volna, mer az egyik osztálytársam állandóan rágta a fülem, hogy olvassam el, és kíváncsivá tett. A könyvet akartam olvasni, de öcsém beszerválta a filmet is. Aztán végre kaptam könyvet is kölcsönbe. Igaz, a film még kíváncsibbá tett, de miután olvastam a könyvet is, rájöttem, mennyire rossz a film. Egyedül a hobbitokat és a Megyét csinálták meg rendesen, a többit is lehet, hogy rendesen megcsinálták, de nem sikerült nekik. Igaza volt Christopher-nek, hogy nem akarta, hogy filmet csináljanak belőle. Sajna ez van A másik rémség pedig az, hogy a filmből teljesen üzlet lett. Néha asszem, ez az egész Szauron műve
- Coralie
- Nem elérhető
Fejet hajtok, ebben tényleg igazad van. Ha jobban belegondolok, ezzel teljesen egyetértek veled.Teron írta: Nimrodel:
Szerintem igeins utálhat simán dolgokat. Például a plüssgollam meg aragornos bögre meg a hasonló csodákat utálom, és nagyon elutasítom, hoyg a GyU-ból is ilyen merchanidse business-t csináltak. Aszerint, amint mondtad, ezt sem szabad utálni, mert köze van a GYU-hoz. Hát kérem...
Nimrodel
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Én előbb olvastam a könyvet, és Lórien volt a kedvenc részem. A filmben (a moziváltozatban) jórészt este láthattuk, azért voltak kék lámpák stb. De szerintem a nappali részek kifejezetten gyönyörűek.
Egyébként pont ma mondta az egyik osztálytársam, aki nem olvasta a könyvet, hogy mennyire teszett neki Cate a filmben.
Olyan halandó személy pedig, aki mindenki szerint egyöntetűen szép, nem létezik.
Még egy kérdés, 7thSon: Te ugye előbb láttad a filmet, minthogy a könyvet olvastad volna? Ha nem lett volna a film, vajon elolvasod-e a könyvet? Nem hiszem, hogy felesleges vagy értelmetlen próbálkozás lett volna.
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- 7thSon
- Nem elérhető
Lalaith írta: Igazad van Undómiel, ez PJ Középföldéje, az ő képzelete szerint válogatott szereplőket, BOCSÁNAT, HOGY NEM EGYEZIK A MÁSOK ÁLTAL MEGÁLMODOTTAL. Egy helyszín átalakítása nem drasztikus változtatás, ellenben Glorfindel, Bombadil, és valószínűleg a fanyűvök kihagyása inkább az...
A baj ott van, hogy PJ Középföldéje nem egyezik Tolkien Középföldjével...
Szerinted Mória sötétje után nincs szükség az (igazi) Aranyerdőre? Lórien igenis fontos helyszín, és a középföldei tünde-világ szíve. Ha Völgyzugolyt megcsinálták becsületesen többé kevébé jónak, megcsinálhatták volna Lórient is. Bombadilról, Glorfindelről és a többi változtatásról inkább nem mondok semmit, mert nem akarok PJ szidalmazásába átmenni.
Más: tesómnak mutattam képet Cate-ről, és szerinte is csúnya. Teljesen érthetetlen volt számára, hogy nektek teccik. Kérdése a hölgyekhez: szeretnétek úgy kinézni, mint Cate?
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- 7thSon
- Nem elérhető
Undómiel írta: Nem tökéletes, de csalódás sem volt! Engem..., hogy mondjam... Kicsit inkább sokkolt, de nem rossz értelemben. Szerintem nem azon kell felháborodni, hogy valamit Jackson nem úgy képzelt el, mint rajongók milliói, hanem a NAAAAAGY változtatásokon... Mondjuk amikor egy szöszi pasi ejet egy barna csajszi szállítja le Frodót Völgyzugolyba...
Engem is sokkolt, csak más értelemben. Oké, szerintem is nagy marhaság volt az arwenesítés, és nagyon szívesen megnéztem volna Glorfindelt és Bombadilt, de nekem az is nagy változtatás, ha aranysárga levelű fák helyett szürkeséget és kék halogénlámpavilágítást látok. Mória sötétje után igenis szükség van az Aranyerdő fényére, PJ akármit is gondol.
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Undómiel
- Nem elérhető
7thSon írta: Egyébként a kérdésem még áll: van-e itt olyasvalaki, aki előbb olvasta a könyvet, és mind Lórien, mint Galadriel tökéletes volt számára a filmben :
Nem tökéletes, de csalódás sem volt! Engem..., hogy mondjam... Kicsit inkább sokkolt, de nem rossz értelemben. Szerintem nem azon kell felháborodni, hogy valamit Jackson nem úgy képzelt el, mint rajongók milliói, hanem a NAAAAAGY változtatásokon... Mondjuk amikor egy szöszi pasi helyett egy barna csajszi szállítja le Frodót Völgyzugolyba...
- Teron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szerintem igeins utálhat simán dolgokat. Például a plüssgollam meg aragornos bögre meg a hasonló csodákat utálom, és nagyon elutasítom, hoyg a GyU-ból is ilyen merchanidse business-t csináltak. Aszerint, amint mondtad, ezt sem szabad utálni, mert köze van a GYU-hoz. Hát kérem...
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- 7thSon
- Nem elérhető
hódica írta: bár Lórienben az a fundamentumos jelenet enyhén szólva borzalmas olyan, mint egy nagyon gonosz boszi
Na ugye... sajnos a filmben Gimlinek lett igaza
Teron írta: Tényleg kéne egy "Az igazi Galadriel topic" a Blancsettet utálóknak.
Ugye-ugye :
Nimrodel O Lorien írta: Lehet, hogy túlságosan Gyűrűk Ura őrült vagyok, meg hogy mindent eltúlzok vele kapcsolatban. De szerintem, ha valaki TÉNYLEG nagyon szeretei a Gyűrűk Urát, akkor az SENKIT és SEMMIT nem utálhat ami egy kicsit is kapcsolatban áll vele. Most nem azt mondom, hogy nem lehet valamiről rossz véleménnyel valaki, de az, hogy valakit UTÁL, az már nem pusztán rossz vélemény...
Én is Gyűrűk ura őrült vagyok, ezért nem teccik az egész film. Szerintem egyrészt teljesen értelmetlen a megfilmesítés, másrészt meg teljesen lerontották az egészet. Az meg, hogy a kedvenc szereplőmet, aki - mint Telcontar írta - Középfölde 2. legszebb lénye, egy ilyen csúnya nő játssza, egyenesen felháborító számomra. És nem csak számomra, még sokak számára. Ez azért elgondolkoztató.
Egyébként a kérdésem még áll: van-e itt olyasvalaki, aki előbb olvasta a könyvet, és mind Lórien, mint Galadriel tökéletes volt számára a filmben :
- Coralie
- Nem elérhető
És én most ezzel nem akartam senkit megbántani, és lehet, hogy nincs is igazam, csak én így érzem (mellesleg szerintem jó volt Galadriel úgy, ahogy volt).
Nimrodel
- hódica
- Nem elérhető
Teron írta: Szerintem valaki vagy atütően szép (mint Arwen) vagy a többi az magyarázat. "Cate-nek érett szépsége van" ehh. Cate ronda zombi.
Szerintem Cate az életben szép, bár nem kiugróan gyönyörű Galadrielként szerintem jó, bár Lórienben az a fundamentumos jelenet enyhén szólva borzalmas olyan, mint egy nagyon gonosz boszi de a film többi jelenetében megfelel az én általam elképzelt Galadrielnek.
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Teron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Amúgy meg furcsa hallani a véleményeteket. Mint már írtam nekem egy ismerősöm se modnta, hogy Cate szép. Szerintem valaki vagy atütően szép (mint Arwen) vagy a többi az magyarázat. "Cate-nek érett szépsége van" ehh. Cate ronda zombi. És semmilyen kisugárzása nincs. Max azt sugározza, hoyg tekerj már tovább, mert lefordulsz a székről tőlem" (hmm lehet, hoyg ez ki lesz moderálva)
Teron
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- Telcontar
- Nem elérhető
Egyértelmű, hogy a világ legszebbjének szerepére a belső zónából kellett volna választani, nem a határsávból.
A szépség egyébként csak egyéni szinten relatív, társadalmi szinten jól megállapítható az általános ízlés és ideál (nem csak a szépség tekintetében). Ennek mérőeszköze pééldául a statisztika. Cate e szerint nem szép, ahhoz ugyanis 70% fölé kellene, hogy essen a tetszési indexe, míg a valóságban 25-35% körül van. (Az adatok egy sztárokkal foglalkozó amerikai honlapról származnak, sajnos nem tudom megjelölni már, pontosan hol vannak, de az empirikus tapasztalatommal egybeesik).
- 7thSon
- Nem elérhető
Lalaith írta: Nemhiszem, hogy PJ félvállról vette volna a lórieni részt, inkább máshogy élte át, s más szempontokat vett figyelembe a szereplőválogatásnál. Az "igazi Galadriel" mindenkinek más, olyan, mint ahogy a könyv alapján elképzelte-a filmben PJ Galadriele van. Mondjuk én később olvastam a könyvet, mint láttam a Fotr-t, így az én Galadrielem Cate maradt (olvasás közben akaratlanul is bevillannak filmes jelenetek).
Ha nem is vette félvállról Lórient, valamit nagyon félreérthetett, ha a gyönyörű, makulátlan Lothlórien ilyenre sikerült a filmben.
Én is előbb láttam a filmet, mint olvastam a könyvet, bennem mégsem Cate maradt meg Galadrielként. Már első nézéskor feltűnt, hogy csúnya, de ezt nem ragozom tovább, mert már leírtam, és nem akarom magam ismételni. Első nézéskor nem fogott meg Lórien, a könyv olvasásakor viszont a kedvencem lett, és amikor a könyv után újra megnéztem a filmet, majd elsírtam magam, hogy miért kellett ezt így elrontani.
Olvasáskor a film képei nem igazán villanak be nálam, inkább hangulatok jönnek, és ahhoz a képek és hangok.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy vannak-e itt olyanok, akik előbb a könyvet olvasták, és tetszett nekik a filmbeli Lórien és Cate mint Galadriel. Kíváncsi vagyok az ő véleményükre is.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.