Legolas (Orlando Bloom)

Több
22 éve 7 hónapja #50812 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Dwin, ne légy elkeseredve!!! :-) Szerintem itt sikered lesz. Sőt ... így még jobban. :-)

Kérdés: Miért nem használjátok a téma megjelölésére szolgáló rovatot a hozzászólásoknál?
Sokakat segítene (köztük pl. engem biztos) abban, hogy feldolgozzák a napi hozzászólás-adagot. Szerintem nagyon jó, hogy van, főleg azért, mert így még jobban érdemes a külön témáknak külön hozzászólást gyártani. Sokkal követhetőbb így a fórum.
Használjátok!

Hadd kérjelek meg titeket ismételten, hogy a technikai és a fórum használatával kapcsolatos kérdéseket ne itt tegyétek fel, hanem az erre való rovatban a Tolkien.hu címszó alatt (ld. főmenü).

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50801 Írta: Dwin Odiff
Dwin Odiff válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Asszem a t-n. (azaz a 7 végén.) barátosném anyukája valamit nagyon félrenézhetett. Egy Legolasos képet nézett a gépen és kijelentette, hogy hasonlít rám. A föld alá tudtam volna bújni, mert én arra a képre azt mondtam, hogy nőies... :lol:

„Isten nem vagyok,s ha elpackáztam
ne is legyek más,csak önmagam.
Kormányozzon,ha győzött!”

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #50777 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Mért, mi a cime? :roll:

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #50771 Írta: hedge_hog
hedge_hog válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Bocsi, hogy megszakítom a beszélgetés fonalát, de lenne egy kérdésem. Írt már valamelyikőtök Orlinak? Ha igen, jött válasz? Most készülök erre a tettre, ezért kíváncsiskodom. Köszi.

~ Une lumi

Több
22 éve 7 hónapja #50757 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
"Legolas talpon volt, s csak bámult a sötétben észak felé, elgondolkozva és némán, mint egy fiatal fa szélcsöndes éjszakában."

Vic, ez gyönyörű...

Több
22 éve 7 hónapja #50756 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
És akkor még néhány Legolas idézet, hogy ízlelgessük, mint a jó bort szokás... :wink: :wink:

(Mindegyik idézet A két toronyból való, Pippin és Trufa üldözése során..)

"Legolas mélyet lélegzett, mint aki nagyot iszik azután, hogy majd kiszikkadt a sivatagban.
- Ó, ez a zöldszag! - mondta - Ez még az alvásnál is többet ér. Fussunk!"

"Legolas talpon volt, s csak bámult a sötétben észak felé, elgondolkozva és némán, mint egy fiatal fa szélcsöndes éjszakában."

Legolas: "- De akkor se adjatok fel minden reményt, mert ki tudja, hogy mit hoz a holnap. Olykor épp a felkelő nap hozza a tanácsot."

"Legolas megállt mellette, hosszú keskeny kezével beárnyékolta a csillogó tündeszemét, s ő már nemcsak árnyékot látott, nemcsak foltot, hanem lovasokat, sok kicsi lovast..." - azt a bizonyos pontosan 105-öt :D

Több
22 éve 7 hónapja #50752 Írta: Vic
Nos, hát akkor lássuk.... *Vic dörzsöli a tenyerét* :wink:

Utánaolvasgattam itt néhány dolognak és szeretném megosztani Veletek - mindent A két toronyból szedtem le így kapásból.

Legolas és Aragorn - ki a főnök? - téma

"- Nehéz döntés előtt állunk - mondta - Pihenjünk le éjszakára, vagy folytassuk az utat, amíg erővel és akarattal bírjuk? .......... Én megmondtam, hogy nehéz lesz a döntés - figyelmeztette őket Aragorn - Tehát? Mivel zárjuk le a vitát?
- Te vagy a vezetőnk - mondta Gimli - S te vagy a hajsza mestere. Dönts te.
- A szívem azt diktálja, hogy menjünk - mondta Legolas - De követem a tanácsodat.
- Olyasvalakire bízzátok a döntést, aki rosszul szokott dönteni - mondta Aragorn."

Legolas és az íja - téma

"Éomernek megvillant a szeme, és a rohírok dühösen felmordultak.
- Már lecsaptam volna a fejed, szakállastul, mindenestül, Törp uram, ha egy kicsivel magasabb lennél a földtől - mondta Éomer.
- Nincs egyedül. - mondta Legolas, szemfényvesztő gyorsasággal felajzotta az íját, s már rá is illesztett egy vesszőt a húrra: - Még le sem sújtott a kardod, már nem élsz."

Legolas bóklászott-e Középföldén vagy otthon ült 3000 évet Bakacsinban - téma

- Én sok mesét hallottam Gondorban meg másutt - mondta Aragorn - de ha Celeborn nem mondja, csacska mesének tekintettem volna mindet... Már éppen arra gondoltam, téged kérdezlek meg, ebben az egészben mi az igazság? Ám ha egy erdőtünde nem tud választ adni a kérdésre, hogy tudna egy ember?
- Több földet bejártál, mint én - mondta Legolas - Én erről a magam hazájában mit sem hallottam, attól a néhány énektől eltekinve, amely arról szólt, mint költöztek ide az entek."

Több
22 éve 7 hónapja #50748 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nem csoda, ha egy olyan helyen élők, mint a Bakacsinerdőben lakó tündék kiskoruktól fogva használnák!

''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''

(Mythopoeia)

Több
22 éve 7 hónapja #50718 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Hát ez az íjas dolog kb. úgy lehet, mint a korai és ma a természeti népeknél, hogy az életformából adódóan, Legolas esetében ez az állandó ork stb. veszély, létszükséglet, hogy amint fel tudja ajzani a legegyszerűbb és/vagy legkönnyebb íjat, tanulni kezdi használni. Ezután pedig egyre tökéletesebbre, kifinomultabbra fejleszti a képességeit. Elvégre van rá ideje. És persze ne feledkezzünk meg a tőreiről sem. Számomra éppoly imponálóak, sőt!
Imádom a tőröket!!!
...jól van, Morgana, itt állítsd le magad.
:D

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 7 hónapja #50672 Írta: Galadriel Úrno
Galadriel Úrno válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
n8n: Szinesen írni úgy lehet hogy can a szöveg fölött egy ablak és azt megnyitod és rákatintasz valamelyik szinre akkor ezután olyan szinnel fogsz írni amalyiket választottad, elvileg?! :roll: A másik foggalma sincs hány éve tanulhat legolas íjazni :? , mindössza 2000 év körül van azt hiszem.

Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien

Több
22 éve 7 hónapja #50668 Írta: Fereste
a Legolas és az íj Tmához:
lehet hogy rosszul érzem , vagy nem emlékszem teljesen a könyvre, de úgy gondolom, a filmben sokkal yobban volt hangsúlyozva az, hogy Legolas mennyire yo íjász, és hogy őt el sem lehet választani ettől a harci eszköztől... (hangsúlyozom, ebben nem vagyok biztos :) )
hogy mióta íjazik? ez az egyik oan kérdés, ami a sok közül megválaszolatlan marad, mert Tolkien -mint ahogyan sokat megemlítettük már- nem dolgozta ki tökéletesen Leg figuráját, és nem tudunk túl sokat az életéről... :( de azt hiszem, már régóta foglalkozik vele, s emiatt oan yo íjász:)

Több
22 éve 7 hónapja #50663 Írta: Ody
Ody válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Vic: júj, ezt a karbatett kezes jelenetet egy csomószor megnéztem! Annyira tetszik! :D
Jó kérdés, hogy hogy fogják megoldani Legolas&Gimli barátságát azok után, hogy kihagytak Lórienből egy csomó részt :? Úgy értem, hogy miért fognak megbarátkozni.

Több
22 éve 7 hónapja #50605 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
New thema:
Legolas és az íj...hány ezer éve tanulhat íjazni, ésszertte csinálni? szerintem biztos :)

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #50583 Írta: Fereste
Sil: egy pill és megnézem ki az.. egyébként én még ezen soha nem gondolkodtam el.. legalábbis fel sem tűnt, mint fontosabb tényező, hogy ki lenne az... persze az elsuhanó Legolast már észrevettem :lol:

Több
22 éve 7 hónapja #50582 Írta: Vic
Sil: igazad van, azt a jelenetet én is nagyon-nagyon imádom... :)

Több
22 éve 7 hónapja #50576 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Jut eszembe, mielőtt Bilbó odaadja a Fullánkot Frodónak, ott van egy kihagyott jelenet. Legolas lesiet a lépcsőn - de ki áll lent az udvaron? Gimli? Mindig figyelem, de csak nem tudom elkapni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 7 hónapja #50575 Írta: Vic
Visszanéztem a 9.40-es hozzászólásomnál a Legolas karbatett kézzel linket, hogy él-e még, és úgy tűnik, hogy sajna nem jön be...
Megoldás:
klikk ide
Várjátok meg, amíg betölti a képeket és a 2. sorban az utolsó képet, illetve a 3.-ban az elsőt nagyítsátok ki.
A "birkatürelmes" Legolas :wink:

Több
22 éve 7 hónapja #50574 Írta: Fereste
én is egyetértek petyussal...
Legolasban az keltette (kezdetben a tiszteletet majd) a barátságot Gimli iránt, hogy törpként is ennyire tisztelte, s szerette Galadrielt. a filmben ez viszont abszolút nem mutatkozik meg, (hogy őszinte legyek Lórienben yo sok dolog nem mutatkozik meg...) így nem tudom hogy fogják megcsinálni, hogy Gimli és Legolas barátok legyenek... mer az ugye nem yo megodás, hogy egyszerre csak puszipajtások lesznek... kívánci vagyok én erre, de az a megérzésem, hogy nem fogják yol megoldani... :(

Több
22 éve 7 hónapja #50573 Írta: Vic
Már megint előkerült Legolas-Gimli barátsága... örökzöld téma... Jónéhány oldallal ezelőtt jó alaposan kitárgyaltuk a dolgot, de hát legyen, aminek lennie kell... :wink:

Most akkor egy kis kitérővel nem a könyvbeli barátságról, hanem a filmbeliről néhány szó... már megint ismétlem önmagam... :(

Szerencsére még vagy két hónappal ezelőtt napvilágot láttak olyan kémjelentések, hogy mi lesz rajta azon a bizonyos rendezői változatos 4 és fél órás LOTR DVD-n. Sajnos, ennek a kiadási dátuma egyelőre még ismeretlen, mert amit első DVD-nek ígértek őszre, az "csak" maga a film lesz, és nem lesz rajta kihagyott jelenet (a legutóbbi változat szerint).
A kihagyott jelenetek közül ami minket, Legolas-rajongókat érdekelhet, az néhány már képekkel is jól ismert részlet (lehet, hogy hirtelen kihagytam valamit, utólag is bocsi érte...)
1. Legolas halott orkokból szedegeti a kilőtt nyilait össze
2. Legolas Gandalffal - már láttunk 2 képet a jelenetből
3. Legolas ork-gyilkolásai más kameraszögből, lassítva, új jelenetekkel (pl. Lórienbe menet még végig üldözik őket az orkok)
4. Legolas megkapja Galadriel íját és kipróbálja Lothlórienben, majd a nyílvesszőket berámolja a csónakba
5. Arwen/Legolas üdvözlés - ez még nem 100 % sajnos
6. és ami itt a lényeg: Gimli és Legolas között is több párbeszéd lesz látható/hallható, ami a törp/tünde viszonyra utal.

De mivel DVD-je nem mindenkinek van, és a mozifilmeknek elvileg egységes egészet kell a végén adniuk (nem a DVD-knek!), ezért biztos vagyok benne, hogy Jackson a TTT-ben külön "rámegy" majd Legolas és Gimli barátságára, ha már máskor nem is, akkor a Helm-szurdoknál. Úgyhogy szerintem felesleges aggódnunk, lesz mit látnunk... :D

Több
22 éve 7 hónapja #50571 Írta: Awerni
Awerni válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Teljes mértékben eggyetértek Lord Maul-lal.
Szerintem is a két eltérő világ és kultura egymásra találását két nem mindennapi "ember" álltal.Megmutatja,hogy nem a kinézet vagy épp a szokások azok amik meghatározzák egy ember értékét hanem a belső érték és indítatás.
Remélem,hogy ezt a szép kapcsolatot jobban és mélyebben bemutatják.Attól a mondattól kezdeve,hogy "elöbb halok meg,mint,hogy a Gyűrűt egy Tünde kezében lássam"-tól egész addig míg az életét is képes lenne feláldozni a másikért.Szavak helyett a tettek beszélnek. :-)

Awerni

Több
22 éve 7 hónapja #50558 Írta: Kyra
Kyra válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
ailya!
hogy hozzászóljak a témához:a filmben igazából be sem mutatják Legolas valódi személyiségét,egyéniségét.és nem tudott érvényesülni,úgy mint a többiek.Gimlivel a barátsága tényleg szép.itt is előjön az 'ellentétek vonzzák egymást' dolog.ami nincs meg az egyikükben,megvan a másikukban és így kiegészítik egymást.tényleg szép.

Namárie!
Nurcúwen

Több
22 éve 7 hónapja #50544 Írta: Lord Maul
Lord Maul válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

nazgúl írta: Hogy ne legyek teljesen off, felteszek egy kérdést is a filmbéli Legolasszal kapcsolatban - szerintetek hogy fogják megcsinálni, hogy Gimlivel a legjobb barátok lesznek? Mert ennek kellett volna már látszania az első részben is, noha ott elintézték annyival, hogy a végén mosolyogva egymásra néznek. :?:

Nagyon jó kérdés! Ez érdekes, megmondom őszintén, én nem nagyon szeretem a tündéket (legalábbis nem ilyen szinten, mint ebben a fórumban elvárják :twisted: ), szóval nekem Legolas és Gimli alakja leginkább arról szólt, hogy teljesen két világlátás, más kultúra, máshonnan jöttek, és mégis a legjobb barátok lettek. Szép gondolat!

És ebben az aspektusban szerintem a fordulópont az, hogy Legolas megérzi, megérti Gimli szépség iránti határtalan szeretetét - és ez ugye Gimli-Galadriel ügy. Ami pedig a filmben nincs benne. Szóval kár, hogy ez nem így lesz a filmben.

We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!

Több
22 éve 7 hónapja #50539 Írta: Vic
És hogy a témához is hozzászóljak egy kicsit, nekem az a véleményem, hogy Legolasnak eszébe sem jutott főnöknek lenni... Ez a könyvből és a filmből is egyértelműen kiderül abból, ahogy tiszteletben tartja Aragorn döntéseit, és nem kérdőjelezi meg azokat. Gondoljatok csak arra a filmbeli jelenetre, amikor Gandalf halála után szó nélkül engedelmeskedik Aragorn felszólításának, és összeszedi a többieket....

Több
22 éve 7 hónapja #50537 Írta: Vic
Ez a két kép nem biztos, hogy be fog jönni, pedig állati jók...

Legolas morci 1. - klikk ide

Legolas morci 2. - klikk ide

Több
22 éve 7 hónapja #50535 Írta: Vic
Sziasztok!

Meglepetés... 8)

Legolas screencaps - klikk ide

Nekem igazán ez volt az új kép:

Legolas karbatett kézzel !!!!! - KLIKK IDE!!!

Több
22 éve 7 hónapja #50498 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
OFF: Latinul van, Cato mondta el minden beszéde után a szenátusban, csak akkor még így hangzott: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam azaz: És véleményem szerint Karthagónak pusztulnia kell. Nos, az Oscar után én kicseréltem a tárgyat Crowe-ra, még akkor is, ha nem kapott Oscart, rühellem a pasast... :evil:

Hogy ne legyek teljesen off, felteszek egy kérdést is a filmbéli Legolasszal kapcsolatban - szerintetek hogy fogják megcsinálni, hogy Gimlivel a legjobb barátok lesznek? Mert ennek kellett volna már látszania az első részben is, noha ott elintézték annyival, hogy a végén mosolyogva egymásra néznek. :?:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 7 hónapja #50495 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nazgúl: én értettem :D :D

Amugy mit jelent az aláírásod?

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
22 éve 7 hónapja #50493 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Fereste írta: nazgúl: Martn azt írta: vízi lovak, és nem vízilovak. helyes a kifejezése, a vízit, mint jelzőt használta. a vízilovak esetében lett volna az , amire te gondolsz, (vagyis viziló-hippopotamus) és az elég érdekes lett volna...

Hagyjatok békén, nem tűnt fel, hogy poén volt!?!?!?!?!? :cry:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...

Több
22 éve 7 hónapja #50490 Írta: hódica
Nos ha már kiderült hogy tudok linkelni, ki is használom! :D
Üssetek le nyugodtan, ha idegesítő vagyok! 8O

giraf.elte.hu/~olando-bloom/magazin/m14.jpg

Orli a kutyusával! :D

Több
22 éve 7 hónapja #50483 Írta: hódica
Ha még v.ki nem látta volna:Orli épp edz!(gif)

giraf.elte.hu/~orlando-bloom/lotr/legotrain.gif

Sajnos linkelni még mindig nem tudok! :( :(

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.557 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére