Legolas (Orlando Bloom)
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Celebdringwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
...az ember csak ember, bármelyik útját járja...
/Triszmegisztosz/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- n8n
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szerintetek (de lehet, h ez már téma volt itt, vagy *sniff* a régi fórumon) Boromir és Legolas milyen viszonyban álltak?
n8n returns
- Awerni
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Awerni
- hódica
- Nem elérhető
Legolas valahogy nem az a vezető típus, bár Tolkien télleg nem nagyon dolgozta ki a jellemét.Őt én olyannak képzelem, aki "teszi a dolgát", de nam nagyon akar a "középpontban lenni"
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Galadriel Úrno
- Nem elérhető
Ai! laurie lantar lassi súrinnen!
Aratsirien
- Fereste
- Nem elérhető
- Fereste
- Nem elérhető
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Martin Solayr írta: csajszi tünde, aki a vizi lovakat uszította a kilenc királyra, az nagyon szééép!
Én nem emlékszem semmiféle vizilovakra... Érdekes is lett volna, ARwen, amint a vizilovakat uszítja a lovasokra... "Mozduljatok már, lomha népség!" és a lovaglópálcájával csapkodja őket, hogy bevaduljanak, és széttépjék a nazgúlokat...
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Ody
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- nazgúl
- Nem elérhető
Mellesleg Legolasszal az a bajom, hogy nem tudunk meg túl sok mindent a jelleméről. Úgy értem, nem tudjuk, hogy ahonnan jött, ott mit csinált, (Mint azt már valaki előttem kifejtette volt). Viszont lehetne ő a vezér, gondoljatok bele, Gandalf után ő a legidősebb köztük - hogy ez vajon a legtöbb tapasztalatot is jelenti-e, azt nem tudom. Aragorn viszont jobban ismeri a vidéket, járatosabb a vándorlás/menekülés körüli dolgokban, mint Legolas - akinek felteszem még soha nem kellett menekülnie. Ja, meg hát azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Aragorn mégiscsak király, és nem árt gyakorolnia a vezérséget...
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Ody
- Nem elérhető
Én nem akadtam fenn azon, hogy Aragorn viszi tovább a szövetséget.
- Martin Solayr
- Nem elérhető
Martin Solayr
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Gandalf, a tündék, mint az eredendő bűntől mentes emberek? És akkor mi van Feanor árulásával??? Nem azt mondom, hogy az az eredendő bűnnel egyenértékű, de magában hordozza az eredendő bűn létezésének szükségességét a tündék között is. Ha nem is olyan formában, mint ahogy azt keresztény értelemben használjuk.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Fereste
- Nem elérhető
"Szívemből beszélsz Gimli- nevetett Legolas- Bár engem inkább az érdekelne, borhoz hogy jutottak."
- Lhunhrive
- Nem elérhető
Lórieni Lhunhrive
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
én most kószálok először itt,mióta megújult a fórum.
nekem tetszik,de a réginek is megvoltak az előnyei.
az,hogy Legolas lett volna a vezető,szerintem nem lett volna jó.benne nem az van meg,ami Elrondban és Aragornban,hanem inkább visszhúzódóbb és alkalmazkodik a többiekhez.
szerintem.
üdv,
Kyra
Namárie!
Nurcúwen
- Gandalf
- Nem elérhető
Fereste: Szerepjátékok, fantasyk...
Celebdringwen: Egyedül Aragornban volt meg a kellő küldetéstudat, azért lett ő a vezető. Legolasnak nem igazán voltak a küldetést segítő motívációi, már amennyire a könyvből kiderült.
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Celebdringwen
- Nem elérhető
kep.tar.hu/celebdringwen/index.p ... d=27518970
Ez itten a végre (remélem most már tényleg) végleges képtáram!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek arról, hogy amikor Gandalf a balroggal eltűnt, Aragorn vezette a szövetséget. Szóval azon filóztam, hogy lehet, hogy a legalkalmasabb esetleg egy Tünde (Legolas) lett volna, hisz képességei megvannak hozzá (pl: előbb lát és hall meg mindent, és a belső "radarja" is jobban működik, stb.), és bölcs is van annyira, mint egy ember, sőt benne nincsen meg az emberi gyarlóság, és hiúság. : És hát a harcban sem utolsó! (Persze félre ne értsen valaki, nem kívánom itten Aragorn lekicsinyelni! Csak felvetek egy b verziót is.)
Valahogy úgy érzeztem, hogy Gandalf és Legolas kapcsolata (amiről itten már esett szó), pl ezért is nehezen definiálható, mert másfajta értelemben ugyan, de egy tünde is rendelkezik akkora hatalommal, mint egy varázsló.
De ha most ostoba hülyeségeket írtam ide, csak hurrogjatok le nyugodtan!
...az ember csak ember, bármelyik útját járja...
/Triszmegisztosz/
- Fereste
- Nem elérhető
- Böszi
- Nem elérhető
és kérlek javíts ki ha tévedek, de nem azért hitték róluk, hogy tündék,
mert alig látszottak a lórieni tünde-köpenyekben?
És egy törpöt ilyen könnyü tündének nézni?
Vagy mást értessz az afféle tünde népség alatt?
Böszi
"Govannas vîn gwennen le, Haldir o Lórien."
- Vic
- Nem elérhető
Az első két képen Sean Astinnal mosolyog...
www.totalwaste.net/orlando/awards/sag10.jpg
www.totalwaste.net/orlando/awards/sag11.jpg
hollywoodstarsunlimited.com/auctions/26456kd.jpg
hollywoodstarsunlimited.com/auctions/26455kd.jpg
hollywoodstarsunlimited.com/auctions/26457kd.jpg
És ha már a Sean-oknál tartunk, berakok még két újabb képet Orlando Bloomról és Sean Beanről:
nsyncwebguide.com/legolas/pictur ... ndo251.jpg
nsyncwebguide.com/legolas/pictur ... ndo257.jpg
És végül, de nem utolsósorban itt van még egy kép a japán újságból, ha már láttátok, akkor bocsi, de ez szerintem jó nagy kép és a minősége is szuper:
nsyncwebguide.com/legolas/pictur ... ndo253.jpg
- Gandalf
- Nem elérhető
Egyébként nem hinném, hogy testi jelekben annyira különböznének tőlünk, mint azt a mai fantasy próbálja belénksulykolni (pl. D&D 3. kiadás). Amikor a rohírok találkoztak a Három Vadásszal, mindannyiukat afféle tünde népségnek nézték, tehát nekik is a ''tündés'' kisugárzás volt a döntő, nem pedig a hegyes fül, mandulavágású szemek, lenyalt és egyenes hajsátor, stb. (a tipikus sztereotípiák...) Szerintem a tündék a megtévesztésig is hasonlíthatnak külsőleg az emberekre, de a kisugárzásuk, a szemük csillogása (s nem a színe!), a mozdulataik, a hangjuk ereje teszi őket a külső szemlélő számára másnak.
''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''
(Mythopoeia)
- Vic
- Nem elérhető
Azt, hogy Orlinak mennyire szállt fejébe a dicsőség, csak tippelni tudom, és az nagyrészt megegyezik Morgana véleményével.
Orlando mindenegyes interjúban (videó!!!) nagyon zavarban van, én már csak ezért is imádom. Tényleg olyan néha, mint egy kisfiú. Éppen ezért néha furcsálom azokat a képeket róla, ahol pedig szívdöglesző macsóként van beállítva, mert ez utóbbi szerintem nagyon messze van a személyiségétől. A lányokat imádja, ezt nem lehet megkérdőjelezni - de végeredményben neki van igaza....
Azt hiszem, egészen jogosan sütkérezik a rivaldafényben, minden épeszű ember így tenne...
Sokat számít szerintem az is, hogy nem szereti a netet, mert addig nem látja, hogy mi és más fórumokon, honlapokon mennyire sokan vannak oda érte. Ha valaki csak hallja és nem látja ezt az egészet, hajlamos el sem hinni...
Ami pedig Legolast illeti, már leírtam, hogy szerintem sincs tisztában saját szépségével. Ő egy tünde, a tündék eredendően gyönyörűek, akkor is, ha teszem azt maszatos a képük vagy kócos a hajuk. Már a belső kisugárzása is olyan, hogy ha dühös, akkor is gyönyörű, a szó legnemesebb értelmében.
Az már egy érdekesebb kérdés, hogy vajon a tündék mennyire látják egymást szépnek, van-e olyan az ő értékrendjük alapján, hogy az egyik tünde szebb, mint a másik? Lúthient tartják a legszebb tündelánynak Középföldén, de vajon hogyan lehet egyik tünde szebb, mint a másik?
Ha minden tünde elvileg ugyanolyan gyönyörű, akkor vajon náluk is vannak a szépségnél fokozatok? (pl. a szőke haj aranyszínű, napsárga, szalmaszínű stb lehet, de vajon náluk ez számít-e) És ha egy tünde teszem azt koromfekete hajjal és szemmel születik, akkor azt ők egzotikumnak ítélik-e meg, vagy inkább elhatárolódnak tőle?
- Gandalf
- Nem elérhető
No, az számomra nem kérdés, hogy Legolas alkalmatlan lett volna a Gyűrűhordozó szerepére - mint ahogy a kiválasztottakon kívűl mindenki.
Ami érdekelne, hogy ha hozzá került volna a Gyűrű, milyen oldaláról környékezné meg.
Ami a szépséget illeti, változatlanul fenntartom, hogy a tündék teljesen másképp kezelik ezt a fogalmat, ezért így nincs értelme feltenni. Emberi kategóriákról nem mondhatjuk el, hogyan viszonyulna hozzá egy tünde. Valószínűleg nem értené igazán.
Olando hiúságáról nem tudok semmit, s nem is érdekel.
Sajnos olyan hosszú aláírást választottam, ami meghaladja a 120 karaktert, ezért inkább begépelem külön ide alulra:
''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''
(Mythopoeia)
- Dae/siss
- Nem elérhető
A tündék és saját szépségük...hej-hó. Jó kérdés. Szzerintem is az lehet, hogy nekik természetes a szépségük és tulajdonképpen nem tudnak mit kezdeni mások csodálatával.
- Fereste
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Örülök, hogy valamennyien idetalálunk lassan, nekem mostanában nem volt túl sok időm írni, épp csak felugrottam megcsodálni Svindler új művét.
Orlandot valahogy nem tudom összeegyeztetni a hiúsággal. Biztos tudja, hogy néz ki, de én az interjúiban mégcsak nem is a kissebrendűségi kimplexust látom, hanem kisfiús félszegséget, zavart, hogy baromira nem tud mit kezdeni a helyzetével. De féltenünk ettől (!) nem kell, nagy franc ő, fel fogja találni magát.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Ody
- Nem elérhető
,, - Eggyel kevesebb - felelt Legolas. - S még csak nem is haragszom rád, úgy örülök, hogy talpon látlak. '' (A két torony, Vasudvard felé)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.