- Köszönetek: 0
Haldír (Craig Parker)
- [Nerwen]
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Penny: ez marha jó!
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Niphredil/Szméagol írta: Illetwe fia Medalion, lórieni tünde naplója
1. nap: Kedves Naplóm! Végre feltaláltuk a papírgyártást, szóval van mibe leírnom fennkölt gondolataimat. Én egy tünde vagyok, mégpedig egy nagyon szép, okos, elbüvölö tünde. Itt élek a szép Lórienben, ahol Galadriel úrnö és papucsférje, Celeborn úr uralkodik. Ja, és van feleségem is, Élien. Emiatt a többiek nagyon ferde szemmel néznek rám. Ferde [hajlamú] szemü banda.
4. nap: Ronda orkok merészkedtek a határra. Néhányan kimennek örködni. Haldírt kinevezték föparancsnoknak, most aztán nagy a feje. Nem mintha eddig nem lett volna az.
32. nap: A Sötét Úr készülödik ellenünk. Lehet, hogy csata lesz. Az mi?
35. nap: Elmegyünk a Fekete Kapuhoz, ott aztán leszámolunk velük! A csata az olyan, ahol nyilazunk, meg kardozunk, és Haldír nagyképüen parancsolgat. Emberek is jönnek. A páncélom nagyon nehéz. Egyáltalán minek az nekem? Semmi bajom nem eshet, legalábbis az Úrnö ezt mondta, mielött elindultunk.
37. nap: Ma átkeltünk az Emin Muilon. Micsoda egy hely! Már jönnek az emberek, akik ugye nem örökéletüek, mint mi. Minek jönnek csatázni, ha meghalhatnak? Nincs ezeknek eszük… Mi bezzeg! Mi halhatatlanok vagyunk! Viszont a gyönyörü ezüst hajam vizes lett. Majd kérek Papírtól egy kis hajzselét.
39. nap: Itt egy nagy síkság elöttünk, a neve Élöföld. Szép hely, vannak tavak is. Bár lehetne kicsit több fa, és kicsit kevesebb ork… Micsoda, ork? Nem úgy volt, hogy a Fekete Kapunál várnak?
késöbb: Szóltam Haldírnak, hogy itt vannak az orkok. Kiment a sátrából, hogy megnézze öket. Persze a csúnya szörnyek meg észrevették messze csillogó arany haját, és gyorsan elrejtöztek a legközelebbi búvóhelyre – egy tóba. Figyeltem, nem mindegyik jött ki belöle. Kellett nekik titkolózni.
40. nap: Ajjaj! Tünde-szemem pontosan 5460 orkot számolt! Nem lesz ez sok egy kicsit? Haldír hátravonult az íjászokhoz, és azt mondta, ö még szeretne késöbb is szerepelni. Ezt meg hogy értette?
késöbb: Á, hogy valami filmet fognak forgatni! De még kell vagy 500 év, mire megszerzik a jogokat, szóval rendesen unatkozhatunk addig. Én is akarok szerepelni benne! Biztos tök izgi az ilyesmi, eljátszanék egy jó kis ijesztegetös szerepet!
még késöbb: Itt vannak az orkok! Már levágtam 23-at. 34, 45, 68 - megy ez nekem! Haldír az íjával még csak 52-nél tart.
Beee!
Már 79-nél tart! Nem hagyhatom, hogy egy hegyes fülü megelözzön! Vagyis… izé. Nem hagyhatom, hogy én is hegyes fülü vagyok, és megelözzön! Áú! Egy ork megszúrt! Ilyen piros lé jön a hasamból! Aúú! Ez nagyon rossz! Fáj! Jaj, ne! Lampiont is megszúrták. Azt mondja, most elmegyünk Mandoshoz. Nem tudom, hogy érnénk el Valinorba ilyen állapotban.
késöbb: Leestem a földre! Nem tudok felállni sem. Á! Ez poén! A lelkem kiszállt a testemböl! Hogy nézik a többiek a testemet!
Másnap: Vége a csatának. Viszont reggelre akkora köd lett, hogy azt még a tünde-szemünk sem látja át. Hogy menjek így Mandoshoz?
késöbb: Valaki kapcsolja fel a villanyt… Á, gyújtsunk fáklyát! Affene, ez nekem nem megy. Ha hozzáérnék valamihez, egyszerüen átnyúlok raja. Szólok a többieknek. Hé, ezek nem hallanak? Csak szedik össze a sok ott fekvö tündét. Biztos elaludtak szegények. Visszarepülök a testem fölé.
Júj, de csúnya lett! És rajta fekszik egy ember.
Ma: Akkora a köd! Inkább visszamegyek a testembe, mielött eltévednék. Úgy látom, az ember már eltünt.
Visszamentem. Nem érzem magam valami jól. Öszintén szólva, sehogy sem érzem magam.
Sok nap múlva: Sokat esik az esö. Már majdnem ellepett! Ráadásul itt fekszik mellettem egy ork. Én nem látom, mert nem tudom mozgatni a fejemet, de Lampion mondta. Miért hagyták itt a testünket? Hülye Haldír.
Máskor: Mindent belepett a sár! Én most egy kisebbfajta tóban vagyok. Már kezdem megszokni.
Párszáz év múlva: Még mindig itt vagyunk! Minden csupa iszap, mocsár és sötétség. Ezüst hajamban hínár.
Hé! Kivilágítottak! Mindenfelé körülöttünk fények gyúltak. Ez frankó.
Ma: Az elöbb erre járt valaki. Ilyeneket mondott, hogy „komisz döglött láp” meg „cúf szár”. Milyen szár? Nincsenek itt olyan növények, hogy száruk legyen. Aztán meg belenyúlt a vízbe a csontos kezével, és meg akarta fogni az orromat! Persze nem ért el. Hehe.
Sok idö elteltével: Itt van három alak. Az eggyik a múltkori szárazós, a másik kettő meg kövérebb. Az egyik föleg. A sovány alak az elöbb nyíltan rohadtnak nevezett. Na de kérem!
Idejött a barna hajú! Szemezik velem… Ó, milyen cuki! Nahát, van mögötte egy fickó kamerával! Akkor ez… Filmforgatás! Most jött el ez én idöm! Behívom a kis édest egy kis hancúrozásra.
Ez furcsa. Úgy látszik, a kicsike nem érzi jól magát idelent. Pedig még Félig Fej Nélküli Nicket és Hóborcot is áthívtam, azt hallottam, hogy a mai gyerekek szeretik az ilyeneket.
Most: Jaj, ne! Az a girhes kis manó kirángatta a tavunkból! A kövér meg olyasmit motyogott, hogy „Elijah, az iszapbirkózást hagyd délutánra…”
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szendi
Ai lintulinda Lasselanta
- Szendi
- Nem elérhető
A második egyszerűűűűen gyönyörűűű! (A fájdalom az arcán szívbemarkoló )
IMÁDOM!!
Szendi
Ai lintulinda Lasselanta
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Vic
- Nem elérhető
www.silverwhistle.co.uk/fanfic/f ... lpaper.jpg
www.silverwhistle.co.uk/fanfic/f ... lpaper.jpg
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Nem, csak pillanatnyilag az én gondolkodásom egysíkú a témában Bocs! De azt hiszem, hogy nem bukkan fel máshol Haldír, csak a Gyűrűk Urában.Finarfiel írta: Nem teljesen erre gondoltam, hanem mondjuk felbukkan e esetleg az Elveszett Mesékben? Vagy nálunk még ki nem adott művekben. Vagy rossz helyen járok, itt csak a filmmel kapcsolatban beszélgettek róla?
- Finarfiel
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Kérdésedre a válasz sajnos nem , bár ennek az is az oka, hogy pillanatnyilag nincs más Tolkien adaptáció, csak PJ-é
Köszönöm Pennie!
Nem teljesen erre gondoltam, hanem mondjuk felbukkan e esetleg az Elveszett Mesékben? Vagy nálunk még ki nem adott művekben. Vagy rossz helyen járok, itt csak a filmmel kapcsolatban beszélgettek róla?
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Kérdésedre a válasz sajnos nem , bár ennek az is az oka, hogy pillanatnyilag nincs más Tolkien adaptáció, csak PJ-é
Filmen is keveset látható, de a hazájában, Új-Zélandon elég híres, sorozatokban szerepel, vitaműsorokban vesz részt stb. Nézz be a Közösség/Találkozások topikba is!
A Bilbo Baggins balladája tényleg szuper
Saczy, csak halkan megjegyzem, hogy ez Haldír topik. Légy szíves ennek tudatában írj, különben kénytelen leszek törölni!
- Saczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
tegnap megint megnéztem a TTT-t és felfedeztem benne pj-t....
olyan arik azok a srácok......(aragorn, legolas, éomer, faramir.)
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Finarfiel
- Nem elérhető
Én még nagyon új vagyok errefelé, élvezettel olvastam végig hozzászólásaitokat!
Szeretném megkérdezni, hogy nem tudjátok e véletlenül, hogy a Gyűrűk Urán kívül szerepel e Haldír egyéb Tolkien művekben?
Elnézést kérek, hogy rögtön OFFal kezdem, de Luinefaciel által megadott linken, igen érdekes kis videjót találtam, Leonard Nimoy (a Star Trek Spock kapitánya) énekeli Bilbo Baggins balladáját! ON
Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Viszont volt egy kis kárpótlás: tegnap megkaptam a két Ifjú Herkules részt, amiben Craig játszik. A sztori kicsit gagyi, a verekedések elég nevetségesek, de Craig.... Félistent játszik, és úgy is néz ki!
- Supersonica
- Nem elérhető
Luinefaciel írta: Sziasztok!
Most sikerült elolvasnom ezt sok-sok oldalt és szeretnék beszúrni egy kis filmet Haldírról!
A cím: strangebloom.com/haldir/experiment.html
Menjetek a fenti menüsorban a Files-re és ott keressétek a video klippet. Érdemes letölteni :biggrin2:
Üdv: Luinefaciel
Ezúton szeretném megköszönni nagyon-nagyon szépen a linket (Reinatha és Penngaladiel nevében is ), a klip nagyon ott van :eek2:
És ezúton szeretném megkérdezni, hogy esetleg ilyen file-t találtál-e Legolas összes, Lórien összes, Galadhrim összes vagy talán tünde összes témában
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Vers Haldírról:
"Ott élt arany levelek erdején,
sosem hagyta magára a remény.
A szurdoknál mégis a sötétség,
ráborult, mint a sötét ég."
Gy.H.
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Ja, apropó, haza értem. Mikor is lesz az a videózás?
Tényleg! Kaptam Oroszországban LOTR naptárat, de Haldír nincs benne............pedig a gonoszak valamelyik ork helyébe betehették volna. Akkor biztos több fogyott volna el belőle.......
- Penngaladiel
- Nem elérhető
[size=9:w4mxej66]Beleg, legközelebb told magadtól messzebb a billentyűzetet [/size]
- Agoura
- Nem elérhető
Corwin írta:
Telcontar Peredhil írta: Kár hogy Haldír meghalt. Jó szerepl?je volt a filmnek.
Az imdb message board-ján olvastam, hogy a tengerentúl lehet kapni "Haldir Live!" feliratú pólókat 8O Idehaza még nem?
Én még nem láttam élőben ilyen pólókat ,de ezen az oldalon igen :
www.cafeshops.com/cp/store.aspx?s=haldirlives
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Corwin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Telcontar Peredhil írta: Kár hogy Haldír meghalt. Jó szerepl?je volt a filmnek.
Az imdb message board-ján olvastam, hogy a tengerentúl lehet kapni "Haldir Live!" feliratú pólókat 8O Idehaza még nem?
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
- Supersonica
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Ha van pár másodpercetek, szavazzatok ezen az oldalon a Mercy Peak-re. Ha szerencsénk van, és elég szavazat érkezik, menni fog valamelyik német csatornán
www.wunschliste.de/index.pl?vote&r=05
FIGYELEM: Hetente egy gépről csak egy szavazatot fogadnak el, különben érvénytelenítik a szavazatot, erre figyeljetek oda!
Milyen jó, hogy a cégnél van néhány gép (úgy 6-8, amin a rendszergizda jelszóval műxik a net) , itt a közelben az Enternet és otthon is van gép
- @One
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Amugy ami a kepeket illeti, te egy gyilkos vagy
A gaz az hogy nincs nalam szivacs amivel letoroljem a nyalat a billentyuzetrol
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
www.wunschliste.de/index.pl?vote&r=05
FIGYELEM: Hetente egy gépről csak egy szavazatot fogadnak el, különben érvénytelenítik a szavazatot, erre figyeljetek oda!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Luinefaciel írta: Sziasztok!
Most sikerült elolvasnom ezt sok-sok oldalt és szeretnék beszúrni egy kis filmet Haldírról!
A cím: strangebloom.com/haldir/experiment.html
Menjetek a fenti menüsorban a Files-re és ott keressétek a video klippet. Érdemes letölteni :biggrin2:
Mae govannen, Luinefaciel!
Bocs, hogy eddig nem reagáltam, de egy nagy letöltésben voltam benne, és nem tudtam még megnézni, amit ajánlottál, de ígéretesnek tűnik.... hmmm... Haldír összes jelenete összevágva
Jó híreim vannak: ma megkapom a két Ifjú Herkules részt (magyarul), amiben Craig játszik, úgyhogy azt is meg tudjuk nézni a Xena résszel együtt Sőt, még egy meglepit is - de ez maradjon meglepi Részletek hamarosan a Találkozások topikban
- Penngaladiel
- Nem elérhető
www.craig-parker.net/index.php4?view=gal...wrap&gallery=ringcon
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Jajj, ha elkepzelem hogy o is ugyanott jart ahol en, es ugyanazokat latta
Ma reggel epp arrol beszelgettem ferjurammal vajon mit szolhatott Craig mikor Kathmanduban leszallt a gep es kilepett a repterrol
Vajon mennyire esett panikba
Meg az is lehet hogy ugyanabban a guesthouse-ban szallt meg ... netan ugyanabban a szobaban!!! 8O 8O 8O
Almodika nyomor
De lehet hogy kuldok majd neki valami ezzel kapcsolatosat is
- Penngaladiel
- Nem elérhető
De ez sem rossz:
images.tvnz.co.nz/travel/intrepi ... rker_c.jpg
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
A masik meg ezen az oldalon felulrol a harmadik sor masodik kepe.
Eszmeletlen hogy tenyleg milyen jol tud oltozkodni. Az ingje szine pont egyezik a szeme szinevel
Hiaba, akinek van izlese
Beleg
- Penngaladiel
- Nem elérhető
arcticfox42.phpwebhosting.com/tf ... eb1003.jpg
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.