Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 2 hete #231345 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hát cucc.
Megtekintvén a RoTK bővítettet tegnap, megállapítom, hogy az Ispotály határozottan kevés és bénán is van belevágva, viszont a Pippin-Faramir jelenet eszméletlen édes. :D
Spoilerezzek vagy ne?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hete #229956 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Inkább zengjük az nemes és hős Faramir úr dicsíretét...

council-of-elrond.com/gallery/thumbnails.php?album=139

Pár képecke.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hete #229907 Írta: Kincső

Niéla Alondriel írta: Hát a Trilógiát... mert eddig nem volt +! De ez nem állapot, úgyhogy megvettem, mert ez olyan, amit állandóan fellapoz az ember...

Máris találtam néhány cuki elírást...

Pl. a Helytartót egy csomószor lekirályozza... nemtom, Árpi bácsi "bűne"-e, vagy alapból így volt...

Nem hiszem, Tolkien nem azért írta át annyiszor, hogy ilyen alaphibákat bennehagyjon... A fordítás meg valóban nem tökéletes...
[size=9:2sojidx7](Amúgy nem trilógia, egy teljes egész, három kötetben. :wink: )[/size]
Hmm, súrolom az OFF határát a saját topicomban... :P

Több
20 éve 3 hete #229885 Írta: Noredhel
Hát a Trilógiát... mert eddig nem volt +! De ez nem állapot, úgyhogy megvettem, mert ez olyan, amit állandóan fellapoz az ember...

Máris találtam néhány cuki elírást...

Pl. a Helytartót egy csomószor lekirályozza... nemtom, Árpi bácsi "bűne"-e, vagy alapból így volt...

Toujours pur

Több
20 éve 3 hete #229679 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Kincső (Thilanna) írta: Erről az "eltévedtem az erdőben"-effektusról az Aredhel&Eol történet jutott eszembe... :P (Hiába, ha egyszerre van a Szkíták és az Aredhel próba az ember lányára túl sok ragad... :) )

Tényleg tiszta Aredhel&Eol.... :)

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
20 éve 3 hete #229624 Írta: Kincső
Erről az "eltévedtem az erdőben"-effektusról az Aredhel&Eol történet jutott eszembe... :P (Hiába, ha egyszerre van a Szkíták és az Aredhel próba az ember lányára túl sok ragad... :) )

Niéla: milyen könyvet?!

Több
20 éve 3 hete #229599 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hát, én megleltem egy részletet a Gyűrű Keresésében, (az én kiadásomban 212. oldal, Amroth és Nimrodel) s ez a következőképpen szól:
"A fejedelem nemzetéségnek legendája azzal kezdődött, hogy egyik ősatyja tünde asszonyt vett el feleségül; némelyik változat szerint ez az asszony maga Nimrodel volt (ez ugyan fölöttébb valószínűtlen). Sokkal inkább Nimrodel kíséretének egyik tagjáról lehet szó..."
Fél oldallal lejjebb:
"Nimrodel és szolgálóleányai az erdő borította hegyek közt kóboroltak, s eltévedtek. Ebben a történetben az áll, hogy Imrazór menedéket nyújtott otthonában Mithrellasnak, s később feleségül is vette őt. Ám miután életet adott egy fiúnak, Galadornak és egy lánynak, Gilmithnek, az asszony elszökött egy éjjel, s Imrazór nem látta többé. S bár Mithrellas a csekélyebb erdőtündék közül jött (nem szürke- vagy nemestündék sarja), mégis azt tartják róla, hogy a Dol Amroth-i fejedelmek nemzetsége és rokonsága előkelő származásra tekint vissza, hisz ezt tükrözi mind arcuk, mind jellemük."
No, ha előbb veszem a fáradságot ezt elolvasni, akkor megkímélem szegény Nimordelt... 8O Bár ebből leginkább az tűnt ki, hogy eltévedt szerencsétlen az erdőben... :?
De lényeg, ami lényeg: Faramir részben mégiscsak tünde! (Bár ha agyoncsapnak se mondanám rá, mert szvsz abszolút nem tündés... - a szerk.)

Több
20 éve 3 hete #229558 Írta: Noredhel
Végre megvettem a KÖNYVECKÉT. Most az enyém. A sajátom. A Drágaszágom.

Olyan szépen tud írni a mi kis szerelmünkről... *olvad* Komolyan, azt a 2. részbeli hajmeresztő jellemváltozását sose bocsátom meg PJ-nek. Még a bővített magyarázataival együtt sem.

Toujours pur

Több
20 éve 3 hete #229312 Írta: Idhren/Ryelnya

Nimrodel (Melklerien) írta:

Idhren írta: Asszem a Gyűrű Keresésében benne van, h Nimrodelt házasságra kényszerítette valami erdei vadember, és az utódok lehúztak Dol Amrothba... Vagy hülyeséget mondok???? :( :? :o h:

Te jó Isten!!! 8O Na ne! Ez valami rossz vicc? Mondja valaki, hogy ez nem igaz! :crying: (A puszta egoizmustól eltekintve is ez annyira szörnyű! Nimrodel története annyira szép - enélkül... :crap: )

Nem olvastam el részletesen, úgyhogy még van reményed :wink:

Több
20 éve 4 hete #229165 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Idhren írta: Asszem a Gyűrű Keresésében benne van, h Nimrodelt házasságra kényszerítette valami erdei vadember, és az utódok lehúztak Dol Amrothba... Vagy hülyeséget mondok???? :( :? :o h:

Te jó Isten!!! 8O Na ne! Ez valami rossz vicc? Mondja valaki, hogy ez nem igaz! :crying: (A puszta egoizmustól eltekintve is ez annyira szörnyű! Nimrodel története annyira szép - enélkül... :crap: )

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
20 éve 4 hete #229164 Írta: Noredhel
Viszont Bozban meg nincs semmi tündés... érdekes.

Toujours pur

Több
20 éve 4 hete #229145 Írta: Idhren/Ryelnya
Asszem a Gyűrű Keresésében benne van, h Nimrodelt házasságra kényszerítette valami erdei vadember, és az utódok lehúztak Dol Amrothba... Vagy hülyeséget mondok???? :( :? :o h:

Több
20 éve 1 hónapja #227785 Írta: Noredhel
Persze hogy van tünde beütése. Nimrodel biztos vadház...ööö... izé... de biztos, hogy részben tünc. Fari...*olvadósemotikon*

Toujours pur

Több
20 éve 1 hónapja #227742 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Jujj, de megállt itt az élet... 8O
Viszont a hétvégén volt egy kis időm eltöprenkedni az élet létfontosságú dolgain :D így feltenném a kérdést: Faramir részben tünde, nem? :roll: Mert ha Imrahil az (mint Tolkien + Legolas állítja) akkor a húgának/nővérének (=Finduilas) is annak kellett lennie. Így az ő fiainak is. :D Nem...? Megint lükébb vagyok az átlagnál? [size=9:2niqqt03]Jó, ez nem kérdés.[/size] Arról nem is szólva, hogy a tünde-ember házasságok közül Tolkien csak hármat említ: Lúthien-Beren, Arwen-Aragorn meg még egy, ami nem jut eszembe. Akkor Nimrodel népe Dol Amrothban hogy a csodába keveredett emberré???? 8O
Más: :cry: :cry: :cry: Silima megint béna volt és egy gombnyomással letörölte az ÖSSZES Faramiros képet Bözsiről, a számítógépéről!!!!!! :bawling: :bawling: És nem bírtam visszabűvölni, vagy csak elfuserált állapotban. Úgyhogy e pillanatban minden Faramir (NEM David Wenham - bocs) képre vevő vagyok. Nem tudtok címeket, ahol a Kathrin Eissmann (? a helyesírása nem biztos) Faramiros festményei vannak...?
Köszi! :)

Több
20 éve 1 hónapja #225889 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
:o lvadoemotikom:

www.warofthering.net/photoforum/ ... ig&cat=502

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
20 éve 1 hónapja #225761 Írta: Noredhel
Kincső, ez kész... aranyos lehetett a pali. Ugye nem prémes, földet söprő köpeny volt rajta? :lol:

Toujours pur

Több
20 éve 1 hónapja #225489 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Félig OFF: Szeretném feléleszteni a fanfic részleget a Hugo-s oldalon (a linkje az aláírásomban), ezért arra gondoltam, mi lenne, ha rendeznénk egy fanfic-író versenyt. Az első téma várhatóan Faramir és Éowyn szerelmével lesz kapcsolatos, ezért írom ezt be ide is.
Részletek a Hugo-s fórumon:
hugoweaving.uw.hu/forum/viewtopic.php?t=19
Várom a további ötleteket, javaslatokat. A hozzászóláshoz nem muszáj regisztrálni a fórumon.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 1 hónapja #225393 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Jaj gyerekek, de jó rész lesz ez az Ispotály!! :D :nagyonolvadoemotikom:
Sokkal jobb, mitn az a leszázalékolt Aragorn. :)

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
20 éve 1 hónapja #225390 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Sil írta: Új, NAGYON SPOILERES képek vannak a 3. rész topicban, a Denethoros jelenetből (Boromir is feltűnik) és az Ispotályból is (pl Faramir-Éowyn), többek közt... :D

Akik ki akarják esetleg kerülni a Szarumános jelenet képeit, azoknak felraktam külön a kevésbé spoileres Faramir-Éowyn képeket:

Éowyn-Faramir:
katt ide
katt ide
katt ide
katt ide

Faramir-Denethor:
katt ide
katt ide

Eddig nem voltam kifejezetten Faramiros (olyan Robin Hoodos a filmben :roll: ), de ezek után........ Juj, anyám, ilyenkor elszáll szegény romantikus beállítottású leányzó lelke...

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Több
20 éve 1 hónapja #225381 Írta: Kincső

Niéla Alondriel írta:

Kincső írta: Hehe, délelőtt fogorvoshoz menet felszállunk tesómmal a villamosra, és egy nő pont a RoTK-ot olvasta, és ott tartott, hogy "Tehát azt kívánod, bárcsak én haltam volna meg, és nem a bátyám?""Igen, azt". :P (Fejből idéztem.)
Visszafele pedig egy annyira nagyon Denethoros pasi állt mellettem, hogy az csak na! :) (Mármint a filmbelire hasonlított.)

Képek :itscool:

Ejnye, beleolvastál más könyvébe? :nono:
Szegény Fari... :faramir1: Azóta eljuthatott a néni a máglyás részig... milyen jó az a könyben! Legalább 10x elolvastam az a fejezetet...

A frizurája is olyan volt??? Én eleinte nem voltam kibékülve Denethor sérójával. Most már ok... egyébként, én emlékszem rosszul, v a könyvben télleg nincs leírva, hogy néz ki az öreg?

Bocsánat, talán a szemem sarkából, 2 lépés tábolságból ránézhetek a könyvére! És ha én ránézek egy könyvre, akkor automatikusan el is olvasok belőle min. 1 sort. :P
Igen, teljesen hasonló színű, hosszú haja volt, bár összefogva hordta. :) Nem tudom, hogy van-e leírás róla a könyvben... :roll:

Több
20 éve 1 hónapja #225365 Írta: Noredhel

Kincső írta: Hehe, délelőtt fogorvoshoz menet felszállunk tesómmal a villamosra, és egy nő pont a RoTK-ot olvasta, és ott tartott, hogy "Tehát azt kívánod, bárcsak én haltam volna meg, és nem a bátyám?""Igen, azt". :P (Fejből idéztem.)
Visszafele pedig egy annyira nagyon Denethoros pasi állt mellettem, hogy az csak na! :) (Mármint a filmbelire hasonlított.)

Ejnye, beleolvastál más könyvébe? :nono:
Szegény Fari... :faramir1: Azóta eljuthatott a néni a máglyás részig... milyen jó az a könyben! Legalább 10x elolvastam az a fejezetet...

A frizurája is olyan volt??? Én eleinte nem voltam kibékülve Denethor sérójával. Most már ok... egyébként, én emlékszem rosszul, v a könyvben télleg nincs leírva, hogy néz ki az öreg?

Toujours pur

Több
20 éve 1 hónapja #225333 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Sil írta: katt ide

/me összeszedi az állát a földről!
Ez a kedvenc fejezetem. Olyan gyönyörű ez a kép... *szipp* Sosem bocsájtottam volna meg P.J-nek ha ezt kihagyja a filmből!

Már csak azt nem tudom lesz-e 'hajösszefújós' rész?

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
20 éve 1 hónapja #225328 Írta: Kincső
Hehe, délelőtt fogorvoshoz menet felszállunk tesómmal a villamosra, és egy nő pont a RoTK-ot olvasta, és ott tartott, hogy "Tehát azt kívánod, bárcsak én haltam volna meg, és nem a bátyám?""Igen, azt". :P (Fejből idéztem.)

Több
20 éve 1 hónapja #225217 Írta: Noredhel

Gandalf írta:

Niéla Alondriel írta: Hát, akkor Denethor már menthetetlen... pedig amúgy olyan frankó karakter...

Én spec. nagyon örülnék egy olyan jelenetnek, ahol Fari betegágya mellett virraszt, mint a regényben...

Hát, ha ilyen részek nem is lesznek, azért lesz néhány új Denethoros rész a bővítettben, mely talán árnyalhatja egy kicsit a karaktert...

Csak árnyalják szépen a bácsit. Bár így is nagyon kir... öö.. Helytartó...

Toujours pur

Több
20 éve 1 hónapja #225150 Írta: Sil
Új, NAGYON SPOILERES képek vannak a 3. rész topicban, a Denethoros jelenetből (Boromir is feltűnik) és az Ispotályból is (pl Faramir-Éowyn), többek közt... :D

Akik ki akarják esetleg kerülni a Szarumános jelenet képeit, azoknak felraktam külön a kevésbé spoileres Faramir-Éowyn képeket:

Éowyn-Faramir:
katt ide
katt ide
katt ide
katt ide

Faramir-Denethor:
katt ide
katt ide

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #225066 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: Hát, akkor Denethor már menthetetlen... pedig amúgy olyan frankó karakter...

Én spec. nagyon örülnék egy olyan jelenetnek, ahol Fari betegágya mellett virraszt, mint a regényben...

Hát, ha ilyen részek nem is lesznek, azért lesz néhány új Denethoros rész a bővítettben, mely talán árnyalhatja egy kicsit a karaktert...

Több
20 éve 1 hónapja #224867 Írta: Kincső

Sil írta:

Kincső írta: Tudsz csinálni nekem egy olyan képet, amin mindketten rajta vannak? *csizmáskandúrszemek* Meg kéne egyeznünk Kingával egy közös háttéren... :P

Nem mutatják őket olyan szögből (a magasságkülönbség miatt), és az előzetes túlságosan picike is egy háttérképhez... De megpróbálhatok összerakni valamit... Milyen a képernyőfelbontásotok, és kb hány ikonotok van (pl hány oszlop)?

800*600 ha minden igaz, ikon meg sok van, jelen pillanatban 25 de nem oszlopokban... :roll: :P De az nem számít...
Előre is kösziii :) 8)

Több
20 éve 1 hónapja #224862 Írta: Noredhel
Hát, akkor Denethor már menthetetlen... pedig amúgy olyan frankó karakter...

Toujours pur

Több
20 éve 1 hónapja #224732 Írta: Sil

Kincső írta: Tudsz csinálni nekem egy olyan képet, amin mindketten rajta vannak? *csizmáskandúrszemek* Meg kéne egyeznünk Kingával egy közös háttéren... :P

Nem mutatják őket olyan szögből (a magasságkülönbség miatt), és az előzetes túlságosan picike is egy háttérképhez... De megpróbálhatok összerakni valamit... Milyen a képernyőfelbontásotok, és kb hány ikonotok van (pl hány oszlop)?

Tears unnumbered

Több
20 éve 1 hónapja #224716 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Niéla Alondriel írta: Milyen édesek lehetnek... Fari rulz! :faramir1: :pippin5: Legalább lesz belőle elég a bővítettben... *olvad* Mellesleg nagyon remélem, hogy Denethort :denethor1: is helyrerakják, mert ez így nem állapot palantír nélkül...

Denethornak nem lesz palantírja a bővítettben sem.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.722 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére