Istarok

Több
19 éve 8 hónapja #242989 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Istarok
Rendben mosmár értem! Tehát a bot csak az eszköz volt, és nem attól függöt a hatalma/képessége/ereje vagy nemtom hogy irjam...

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242916 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Istarok

Felagund írta:

Ecthelion írta: Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Nem hiszem, hogy Gandalf a botja nélkül nem tudott volna varázsolni. Mikor Gandalf eltörte Saruman botját, akkor nem a tényleges "varázseszközétől" fosztotta meg, hanem - hatalmánál fogva - kitagadta a Rendből, és ezáltal elvette a "jogát" a varázslásra...

Szerintem is a bot inkább csak a Rend-beli hovatartozásnak a jelképe, nem pedig egy elengedhetetlen [size=9:2movisii](de szép szó volt ez...)[/size] kelléke a mágusnak. Pl. a Szürke Gandalf botja még fából volt (könyv szerint beszélek, bár ez a filmben is stimmel), ami barna volt, és nem volt "díszes". Ám a Fehér Gandalf már fehér bottal járkált, ami már új "rangját" is jelképezte (úgy, mint a fehér öltözet).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242915 Írta: Ecthelion

Felagund írta: Ahogy mondottam volt, a bot jelképezte a hatalmat, hogy varázsolhat! ;)

Köszönöm, mostmár értem :) .

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 8 hónapja #242913 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok
Ahogy mondottam volt, a bot jelképezte a hatalmat, hogy varázsolhat! ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 8 hónapja #242911 Írta: Ecthelion

Niéla Alondriel írta: Azért sztem egy mágus nem Sámson*, hogy bot nélkül már semmit sem tud...

*Az említett Sámson NEM a szadista szatír, aki mindenkinek elsőre beugrott.

Természetesen nem az! És Felagunddal is egyetértek, ha a mágus hatalma nem a botjában volt! Én csak ezt olvastam és ezért tértemki rá.
Ezt az állítást igazolja az a tény is, hogy Gríma sem engedte be a mágus botját Meduseldbe, gondolom így akarta megfosztani Gandalfot a hatalmátol...

Több
19 éve 8 hónapja #242910 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Istarok
Szvsz nem a botban volt a hatalma egy mágusnak az csak egy segédeszköz, lehet, hogy azzal tudott varázsolni vagy azzal könnyebben tudott, ez olyan mint te sem tudsz íróeszköz nélkül írni(ne a számítógépre gondolj).
Hát én nem tudom, lehet, hogy neked van igazad, majd utánna nézek.

A Nap ragyogja be utadat.

Több
19 éve 8 hónapja #242909 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Istarok
Azért sztem egy mágus nem Sámson*, hogy bot nélkül már semmit sem tud...

*Az említett Sámson NEM a szadista szatír, aki mindenkinek elsőre beugrott.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 8 hónapja #242908 Írta: Felagund

Ecthelion írta: Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Nem hiszem, hogy Gandalf a botja nélkül nem tudott volna varázsolni. Mikor Gandalf eltörte Saruman botját, akkor nem a tényleges "varázseszközétől" fosztotta meg, hanem - hatalmánál fogva - kitagadta a Rendből, és ezáltal elvette a "jogát" a varázslásra...

Több
19 éve 8 hónapja #242906 Írta: Ecthelion
Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Több
19 éve 8 hónapja #242903 Írta: Endóre
Hát igen, Gandalf botja nem volt nála sem a könyvben, sem a filmben a Balroggal való küzdelemben.

Több
19 éve 8 hónapja #242898 Írta: Ecthelion
Szerintem nem attól lett erősebb hogy eltörte a botjat, őt már eleve így küldték vissza! Továbbá én azt olvastam hogy a mágus ereje a botjában van. Akkor hogy tudta legyőzni a balrogot? Csak a kraddal?

Több
19 éve 8 hónapja #242897 Írta: Endóre
Gandalf törte el Szarumán botját.

Több
19 éve 8 hónapja #242856 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Én olvastam a könyvet, és láttam a filmet. Csak azt hittem elősször, hogy ti gondoltok a filmre.
Na de sebaj.

Akkor most ezt, Gandalf erősebb lett, mint Szarumán, hogy csak úgy eltörte a botját.(Ez benne van mindkettőben)

A sajátját, vagy Szarumánét? Mert ha a sajátjára gondolsz, szerintem nem.

Több
19 éve 9 hónapja #242065 Írta: Endóre
Én olvastam a könyvet, és láttam a filmet. Csak azt hittem elősször, hogy ti gondoltok a filmre.
Na de sebaj.

Akkor most ezt, Gandalf erősebb lett, mint Szarumán, hogy csak úgy eltörte a botját.(Ez benne van mindkettőben)

Több
19 éve 9 hónapja #242064 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Ha már ennyien írjátok, akkor elfogadom.

Bocsánat, hogy kételkedtem benetek.

Nem tegnap volt, hogy a gyűrűk urát olvastam utoljátűra.

:oops:

:oops: Itt most két féle GyU létezik, a film és a könyv.
Mindig is a könyvet tekintettem alapnak, akkor álljon itt:
"Gandalf felemelte botját, nagyot kiálltva vágott vele maga előtt a hídra. A bot kettétört, s kihullott a kezéből. Vakító fehér láng csapott fel."
A filmben viszont nem tört el a botja... :?
Javaslom, hogy említsük meg mikor hivatkozunk a könyvre, mikor a filmre

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 9 hónapja #242062 Írta: Felagund
Előbb olvas, aztán kérdez ;)

Több
19 éve 9 hónapja #242059 Írta: Endóre
Ha már ennyien írjátok, akkor elfogadom.

Bocsánat, hogy kételkedtem benetek.

Nem tegnap volt, hogy a gyűrűk urát olvastam utoljátűra.

:oops:

Több
19 éve 9 hónapja #242056 Írta: Felagund
Amikor beomlasztotta a hidat, eltört a botja.
Olvasd csak el! ;)

Több
19 éve 9 hónapja #242055 Írta: Endóre
Igen, de mikor a balrog lezuhan, akkor még a kardja és a botja is a kezében van, és épségben. A balrog nyúlt utánna és akkor ejtette le a cuccosokat.

Nem :?:

Több
19 éve 9 hónapja #242053 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: olorin.papa Már megbocsáss, de én úgy tudom, hogy használta a botját.

Gandalf A botját maga semmisítette meg? Nem csak úgy lezuhant? Meg az balszerencse volt.

Hozzácsapta a botját Mória hídjához.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242051 Írta: Endóre
olorin.papa Már megbocsáss, de én úgy tudom, hogy használta a botját.

Gandalf A botját maga semmisítette meg? Nem csak úgy lezuhant? Meg az balszerencse volt.

Több
19 éve 9 hónapja #242046 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok
Meg hát Gandalf maga semmisíti meg az egyik botját a balroggal való harc folyamán.

Több
19 éve 9 hónapja #242035 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Istarok

Alyr Arkhon írta:

Endóre írta: Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Nem.
Az a filmbeli jelenet az írásos művek alapján helytelen. Csak látvány okokból alkalmazott fogás.

Habár a könyvben Gandalf is eltöri Szarumán botját (ami szerintem inkább jelkép) de ott Gandalf ki is jelentette: "megfosztalak hatalmadtól", ami a Boszorkányúrnál nem hangzik el, csak eltörik az a fránya bot...
vagyis Gandalf nincsen megfosztva a hatalmától, csak a jelképétől.
Megfigyelhető, hogy Gandalf amikor lavaszi a bűbájt Theodenről, ott sem használja a botját...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 9 hónapja #242012 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Azt tudom, azért írtam oda, hogy a filmet tekintve.A filmben Gandalfot is megfosztották a hatalmától :?:

Erről PJ-t kéne megkérdezni, sztem nem, bár Gandalf ezután nem "varázsol" többet...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242009 Írta: Endóre
Azt tudom, azért írtam oda, hogy a filmet tekintve.A filmben Gandalfot is megfosztották a hatalmától :?:

Több
19 éve 9 hónapja #242007 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Nem.
Az a filmbeli jelenet az írásos művek alapján helytelen. Csak látvány okokból alkalmazott fogás.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242005 Írta: Endóre
Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Több
19 éve 9 hónapja #240840 Írta: Endóre
Én pont ezt olvasom.

Több
19 éve 9 hónapja #240838 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Istarok
A legtöbb információ ebben a témában a Gyűrű Keresése "az Istarokról" című fejezetében olvasható, bár a kötet most nincs nálam, és nem szívesen foglalnám össze a tudnivalókat emlékezetből, azért bátorítok arra mindenkit, akinél éppen kéznél van, hogy a legfontosabb dolgokat leírja ide, amelyek az elhangzott kérdésekre választ adnak. :)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 9 hónapja #240831 Írta: Endóre
Szarumán akkor, hogyan lett Fehér Mágus? Így küldték eleve Középföldére? Hogyan fejlődnek (vagy nem is tudom minek nevezzem ezt) az Istárok?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.542 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére