A Gyűrűk

Több
19 éve 10 hónapja #235160 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Alcarcalimo írta: ???????????????
Köszönjük. Az orrodat meg ne húzd fel túlságosan, mert bele talál csepegni az eső...
Ugye ezzel viccelsz? Ha valahányszor köszönetet várnánk azért, amit megteszünk itt, azzal lenne tele a fórum... no persze jólesik az embernek, ne arról van szó, de ezen duzzogni szvsz felesleges...

Jaj Alcar hát persze hogy vicc volt. :wink:
A könyvet meg még el sem olvastam, de már Alyr is mondta hogy néha hülyeségeket is írnak benne. A képek azért jók itt-ott.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #235158 Írta: Estelio
Jajjj, de ügyetlen vagyok.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #235112 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Szerintem mivel hogy eddig is nála volt, Cirdan megtartotta volna magának. Elvégre ő volt Szürkerév és Lindon ura mióta Gilgalad meghalt, és idősebbb mint Elrond, v. Galadriel, v. akár Thranduil. Csak azért vált meg a gyűrűtől mert felismerte, hogy Gandalf kicsoda, és úgy itélte meg, hogy nagyobb szüksége van a gyűrűre feladata teljesítéséhez mint neki. Nos én nem tudok más szereplőt akire ez elmondható még.

Több
19 éve 10 hónapja #235084 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

GillGolwen Nimrandir írta: Egy kicsit eljátszottam a gondolattal... Szerintetek kinekadta volna Círdan a Narya-t, ha Gandalf nem érkezik Középföldére?

Meg merjem kockáztatni, hogy... Thranduilnak? Szóval, szerintem jól jött volna arrafelé is egy gyűrű. Meg talán még az is egy szempont, hogy ott élnek még tündék nagyobb számban. Bár tény, hogy az ő ereje fel sem ért Gandalféval. Ettől függetlenül én ezt tartanám kézenfekvő lépésnek. :roll:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 10 hónapja #235044 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Egy kicsit eljátszottam a gondolattal... Szerintetek kinekadta volna Círdan a Narya-t, ha Gandalf nem érkezik Középföldére?

Több
19 éve 10 hónapja #234493 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Estelio írta: Idézet:
Mellesleg létezik egy kiadvány Gy.U. Fegyverek és hadviselés Középföldén címmel... ebben is benne vannak

Most vettem meg magamnak Karácsonyra.
Imádom a fegyvereket, meg a páncélokat.

...csak nehogy túl komolyan vedd...

Estelio írta: Hát.
Én itt gyűjtöm nektek a képeket vilyáról ti meg egy köszönömöt sem tudtok nyögni. -Duzzog-

???????????????
Köszönjük. Az orrodat meg ne húzd fel túlságosan, mert bele talál csepegni az eső...
Ugye ezzel viccelsz? Ha valahányszor köszönetet várnánk azért, amit megteszünk itt, azzal lenne tele a fórum... no persze jólesik az embernek, ne arról van szó, de ezen duzzogni szvsz felesleges...

Több
19 éve 10 hónapja #234489 Írta: Elmoth
Elmoth válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Mert rég jártam erre. Úgyhogy:Köszi!
Egyébként mostanság eléggé alszik ez a topic. :(

Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #234474 Írta: Estelio
off

Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #233996 Írta: Estelio
off

Több
19 éve 10 hónapja #233989 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Estelio írta: És ha egy ilyet észrevesz akkor lehet az ember magára iszonyúan büszke. 8)

Vagy csak szimplán tud olvasni...

:mrgreen:

Bocs, ezt nem tudtam kihagyni...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #233986 Írta: Estelio
off

Több
19 éve 10 hónapja #233979 Írta: Alyr Arkhon
Hát...
Azért az abban a könyvben szereplő adatok csak a filmre vonatkoznak. A GyU könyvvel több helyen ellentétesek.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja - 19 éve 10 hónapja #233977 Írta: Estelio

Mellesleg létezik egy kiadvány Gy.U. Fegyverek és hadviselés Középföldén címmel... ebben is benne vannak

Most vettem meg magamnak Karácsonyra.
Imádom a fegyvereket, meg a páncélokat.

Meg mondjuk egy gyűrűt kényelmesebb viselni, mint egész nap mondjuk sisakban rohangálni...És könnyebb elrejteni. nem zavarja a viselőjét, viszont folyton vele lehet.

És aki fémérzékeny, lásd én, az szegény mit csináljon, se gyűrű, se sisak.

www.noblecollection.com/catalog/catalog.cfm?catID=17&subcatID=8
Itt van sok szép Gyűrű, meg más ékszerek. De lehet hogy ezt az oldalt
már lehet hogy ismeritek.
Vilya
www.badalijewelry.com/vilya2.htm
www.myprecious.us/jewelry.php
staticfiends.com/Lord_of_the_Rings/jewelry.htm
www.elvenkingdom.net/gallery/thumbnails.php?album=lastup
www.tolkienonline.com/gallery/gallery_item.cfm?ID=3640

Több
19 éve 10 hónapja #233839 Írta: Gilg (Gwindorn)

Elmoth írta: Vilya nincs? Nékem az kéne... A filmben meg nem igen látható. :(

Ma Govannen! Nem tudom, hogy érdekel e még, találtam egy Vilya-t is. Bár nem az interneten (ill. mégis,mert úgy küldték e-mailben :) ) de ha érdekel feltettem az oldalamra: www.gillgolwen.gportal.hu/

Galériák/Gyűrűk Ura/Tünde ékszerek :D

Több
19 éve 10 hónapja #232392 Írta: Gilg (Gwindorn)
Aiya Nimrodel!

Jómagam is csak a napokban bukkantam rá de itt van egy kép Denethor gyűrűjéről: www.noblecollection.com/catalog/ ... 4&catid=17

:gandalf2:

Több
19 éve 10 hónapja #232380 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Nem tud valaki mutatni nekem egy képet Denethor gyűrűjéről? :roll:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 11 hónapja #231465 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Mellesleg létezik egy kiadvány Gy.U. Fegyverek és hadviselés Középföldén címmel... ebben is benne vannak :wink:

Több
19 éve 11 hónapja #229527 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Elmoth írta: Vilya nincs? Nékem az kéne... A filmben meg nem igen látható. :(

Esetleg használj keresőt. Tudod, izé, na. Google.

images.google.be/images?q=vilya& ... rt=20&sa=N

love is the shadow that ripens the wine

Több
19 éve 11 hónapja #229525 Írta: Elmoth
Vilya nincs? Nékem az kéne... A filmben meg nem igen látható. :(

Több
19 éve 11 hónapja #229400 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Ankalimon most súgja a fülembe:
"He, asziszik előre megírt szövegből olvasok! A balgák! Dehát a jegyzeteim szerint ez nem igaz!" :D

Nimradir:
nekem van kép a Háromról (főleg a Nenya), egy pár törp + ember gyűrű is.

Több
19 éve 11 hónapja #229374 Írta: Gilg (Gwindorn)
Mae Govannen!

Van valakinek GyU-s gyűrűje? Nem feltétlenül az Egy-re gondolok. Leginkább a Három érdekel :) . Ha esetleg valakinek képe is van róla szívesen megnézném... Visszajelzéseket várok :P Hannon le

:gandalf2:

Üdvözlet mindenkinek: Nimrandir

Több
19 éve 11 hónapja #227713 Írta: Alyr Arkhon

Elmoth írta: Na ezt úgysem hiszem el :lol: !
Kell lenni jegyzeteknek!

Ha van neki akkor titkolja.
A táborban jegyzet nélkül beszélt erről.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227712 Írta: Elmoth
Na ezt úgysem hiszem el :lol: !
Kell lenni jegyzeteknek!

Több
19 éve 11 hónapja #227701 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Elmoth írta: Pedig ez a téma érdekelt a legjobban. Nincsenek Ankalimonnak jegyzetei?

Anczynak a fejében van minden! :D

[size=9:t6hw4jp2]De kit érdekel mi van a fejedben, Ancalimon! :P [/size]

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 11 hónapja #227699 Írta: Elmoth
Grrr...ide is leírjam, hogy mi mindenről maradtam le az elmúlt héten? Pedig ez a téma érdekelt a legjobban. Nincsenek Ankalimonnak jegyzetei? Mondjuk mostanság úgysincs időm ilyesmit olvasni. Úgyhogy szépen fogy az a kevés kis tudásom amit eddig összekapartam.

Több
19 éve 11 hónapja #227659 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: A Gyűrűk

Elmoth írta: Meg mondjuk egy gyűrűt kényelmesebb viselni, mint egész nap mondjuk sisakban rohangálni...És könnyebb elrejteni. nem zavarja a viselőjét, viszont folyton vele lehet.

És fontos, hogy aranyból/más nemesfémből van ;)
(lásd Ancalimonunk előadását :D )

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 11 hónapja #227568 Írta: Elmoth
Meg mondjuk egy gyűrűt kényelmesebb viselni, mint egész nap mondjuk sisakban rohangálni...És könnyebb elrejteni. nem zavarja a viselőjét, viszont folyton vele lehet.

Több
19 éve 11 hónapja #227466 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Figyelem! A Tolkien Klubhoz előadókat keresünk a következő témákhoz:
:arrow: Az emberek csoportjai, nem adan-centrikus szemszögből (december)
:arrow: Númenor (január)
:arrow: Hétköznapok Valinorban (március)
:arrow: A törpök (április)
:arrow: A sötét oldal (május)
Egy-másfél órás, átfogó, minél több forrást (HoME) felhasználó előadásokra lenne szükség. Akit érdekel, keressen meg Ankalimont vagy engem E-mailen ( ankalimon@tolkien.hu /angwen@tolkien.hu).

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 12 órája #226887 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: A Gyűrűk
Szerintem sem véletlen ez a forma. Az önmagába záródó kör mindíg is a misztikus/isteni hatalom erejének jelképe volt. Ha természetfölötti hatalmakat akartál felidézni és uralkodni felette, gyűrűbe fogtad őket. Körkörös, zárt és önfentartó; nehéz belőle kitörni. Egy gyűrűn a mintázat, -ha van,- is körbe fut, egymásba fonódva körkörösen támogatják, erősítik vagy fékentartják egymást. Az ékköves gyűrűknél még ehhez jön hozzá az ékkövek szépségében és a beléjük zárt fényben, ragyogásban megtestesülő szépséges hatalom, amely nem az erő oldaláról közelít, hanem szubsztanciális kivonata világ valamely lényegi részének.

Több
20 éve 15 órája #226821 Írta: Alyr Arkhon

Acolyte írta: Na egen... Szauron terveinek nagyon gyenge pontja a Gyűrű. De mi lett volna, ha másba önti az erejét? Például egy sisakba, vagy kardba, akármibe! :?:

Valószínűleg nem véletlenül van ez a forma.
Minden különféleképpen készül, a tündék Gyűrűit csak egy másik Gyűrű uralhatja...
Ha kardot akart volna ilyen hatalommal, elölről kellett volna kezdeni a tanulmányait, mert Szauron Gyűrű-műves volt...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.679 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére