Nyelvek és írások

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27858 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
amanibhavam: egy kicsit hosszu a topik ahhoz , hogy ki tudjam bogaraszni a dolgokat. en elhiszem hogy neked tokeletesen eleg az angol ,de azthiszem van tobb halando is , akinek jol jon a magyar dokumentacio

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27857 Írta: Anonymous
oke , kosz. meg egy kerdes, mirol van tobb info? quenya , vagy sinda nyelvrol? es melyiket erdemsebb megtanulni ,esetleg melyik nehezebb? es melyik beszelhetobb? kosz

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27856 Írta: Anonymous
Anca: Quenya cucc lesz, most fordítom, de rengeteg a szöveg, es eleg zsufolt az eletem, ugyhogy lassan haladok. Szolj, ha erdekel: well-of-souls@freemail.hu

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #29314 Írta: Anonymous
Nézd meg a tartalojegyzéket (MIELŐTT ÚJ TOPICOT NYITNÁL c. topic)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #29319 Írta: Anonymous
Nézd meg a tartalojegyzéket (MIELŐTT ÚJ TOPICOT NYITNÁL c. topic)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #29313 Írta: Anonymous
Hol lehet megtanulni a khazâdok nyelvét? Esetleg azt is elárulhatnátok, hogy hol találok egy érdekesebb topicot a fórumon belül. Arra is kíváncsi lennék, hogy a sinda és a nolda nyelvet merre tudhatom meg. Ayna segítthetne ebben egy keveset...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27855 Írta: Anonymous
Olórin: nem akartalak száműzni, félreértettél! Csak az eddigi témák alapján úgy gondoltam, hogy néhányan marhára meg fogják unni a dolgot... Bocs, ha megbántottalak, nem volt szándékos!<br> <br> A másik: 'csak tanulni' kell? Szerintem nem. Persze, a nyelvtant bárki egy hétvége alatt meg tudja tanulni, nem egy nagy was ist das (legalábbis a quenya), az igazán nagy dolog, az a szókincs megszerzése, plusz a NYELVÚJÍTÁS! Mert erre gyúrok elsősorban: a mai követleménekhez igazítani a nyelvet, értsd: új szavakat alkotni, miközben figyelembe vesszük a szabályokat, a hangzást, stb.<br> <br> Még egyszer bocs!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27854 Írta: Anonymous
mert?<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27853 Írta: Anonymous
hahó van itt vki??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27852 Írta: Anonymous
ja, anca, olvasd végig a topikot, linket is találsz a magyar quenya oldalra

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27851 Írta: Anonymous
varda: a film nagy részében Sindarin nyelven beszélnek, Galadriel is sindául beszél a bevezet?ben. Quenyául csak Saruman varázsszavai vannak, amiket Orthanc tetején kiabál, meg Gandalf próbálkozásai Moria kapujánál.<br> A quenya nyelv közös tanulására és a magyar szövegek tengwarokkal történ? átírására létrehoztunk egy listát. Ha egy létez? mailcímr?l levelet küldesz a quenya-magyar-subscribe@primlista.hu címre, beléphetsz, még naaaagyon az elején tartunk, egyel?re a magyar hangok tengwa megfelele?it próbáljuk egyeztetni.<br> <br> Anca: úgy tudom, Svindler, aki ezt az oldalt karbantartja, dolgozik a quenya szótár és nyelvleckék magyar fordítássán, nem tudom, hogy áll vele, mert nekem tökéletesen megfelel az eredeti angol is.<br> <br> Üdv,<br> <br> amanibhavam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27850 Írta: Anonymous
helo. most kapcsolodtam be... van valamilyen MAGYAR doksi,quenya ,vagy sinda iras/nyelvrol? fontos lenne , hogy magyar mert az idegennyelvubol nem nagyon tudok epulni... vagy esetleg dolgozik valaki rajta? es ha van hol lehet elerni ? vagy hol lehet majd elerni ?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27849 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> <br> Remélem nem vagyok rossz topicon!<br> <br> Tudja valaki közületek, hogy melyik tünde nyelven beszél Galadriel a film elején? És melyik nyelven beszél Arwen és Aragorn? A könyv szerint Galadrielnek quenya nyelven, Völgyzugolyban pedig a sinda nyelven kellene beszélni. Kezdő tünde nyelvész lévén - addig jutottam, hogy sikerült quenya tanfolyamot találni az interneten, és az első leckét legalábbis elolvastam - nem tudom megállapítani, hogy megjelenik-e mindkét nyelv a filmben. <br> <br> Én is szívesen tanulnám a tünde nyelveket! Ezzel kapcsolatban csak itt az interneten találkoztok?<br> <br> Namárie!<br> <br> Varda<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27848 Írta: Anonymous
nem a listában van a hiba, valamiért a mailboy szervere lassult be, mert ma reggelre megkaptam mindent mindenhonnan<br> csak gy?zzem mazsolázni

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27847 Írta: Anonymous
off:<br> söprögető, csodacsatár vagy betonvédelem a szereped? :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27846 Írta: Anonymous
Svindler,<br> <br> írtam mailt a listára, ma délutánig meeting hegyek vannak, de utána tudok jönni és hozzászólni, listán és/vagy itt.<br> <br> Ráérsz addig még?<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27845 Írta: Anonymous
Olorin, 10:3-ra alaztuk oket, iden meg csak nyertunk :) ))<br> Kuldtem levelet a levlistara, nezd meg! Regalatam mind a Te, mind Amy levelere.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27844 Írta: Anonymous
ahha azt megkaptam rendben.<br> Győztetek a meccsen? :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27843 Írta: Anonymous
amanibhavam<br> Nem tudtok minden mailcimrol irni a listara, amirol tudod hogy elmegy arrol irj, mert a tobbi is elmegy de ott all nalam hogy moderalasra varva, es amig nem jutok nethez, es nem engedelyezem, addig nem is fog a listan megjelenni. Ezert ha van cim amirol elmegy (pl amirol a listara feliratkoztal) akkor csak arrol irjatok.<br> Egyebkent meccsem volt es csak most ertem haza (kozben volt egy kis kitero, akkor mar kuldtem egy reagalast Olorin levelere)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27841 Írta: Anonymous
hm, én sem kapok semmit, pedig én is írtam egy dörgedelmes levelet Svindler elképzeléseire...<br> <br> Hm.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27842 Írta: Anonymous
egy másik mailcímről meg elment... nem értem én ezt

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27840 Írta: Anonymous
most valamiért nem mennek ki a leveleim a listára

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27839 Írta: Anonymous
Köszike...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27838 Írta: Anonymous
Na akkor én is szólok...<br> <br> DINCHAM:<br> <br> Szeretnék egy félreértést eloszlatni:<br> Én NEM kizárólag a magyar-tengwa átírással foglalkozom!<br> Én IGEN, szintén szeretnék quenyául és sindául tanulni.<br> <br> A topiknak az a címe, hogy nyelvek ÉS írások, nem pedig VAGY...<br> <br> Az írásokról azért beszéltünk, mert aki foglalkozik a tündenyelvekkel, előbb-utóbb azért kanyarítani szeretne egy-egy szép levelet stb. magyarul is, és ennek NEM VOLTAK MEG az egységesített alapjai.<br> Most úgy tűnik, lassan meglesznek, és akkortól<br> NEM KELL EZZEL FOGLALKOZNUNK.<br> <br> A quenyához és a sindához MÁR LÉTEZIK minden szükséges referencia, azt csak tanulni kell.<br> <br> Ezért SEMMI TETEJE, hogy szétválasszuk a topikot, mert a csak a magyar átírással foglalkozó topik kihalna hamarosan, nem lenne miről beszélnünk.<br> <br> Engem pedig száműzni akarnál innét, pedig úgy szeretem a nyelveket is ÉS az írást is... ejnye, ez nem esett jól...<br> <br> Na. Ennyi most.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27837 Írta: Anonymous
?<br> de az altnullaszáznyolcvanötre be kell jönnie a vessz?nek<br> <br> küldtem választ a listás leveledre<br> <br> na pá

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27836 Írta: Anonymous
Nekem az ó billre a nwalme jön be :o (

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27835 Írta: Anonymous
abraxas: alt+0185, de én használom pl. a középs? pontot (ó billenty? a magyar billenty?zeten)<br> <br> megnéztem még egy szótárat, ott ÉLET-nek CUILE van megadva

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27834 Írta: Anonymous
A parmaitban vessző gyanánt mi használatos? Mert a megadott ALT185 nem műxik :o (

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27833 Írta: Anonymous
következ? a B?n az Élet lesz?:_)<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #27832 Írta: Anonymous
háború: ohta<br> küzdeni: mahta-<br> élet: cuivie<br> béke, nyugalom: sére

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.914 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére